writing-img

RE: Razgovori mama 10/13 [chat ]

clock-img

23.10.2013, 10:09

clock-img

Anoniman

Mi bili na vakcini pa je nismo dobili jer momak kaslje! Sad su mi oboje bolesni doduse nije strasno malo kaslju i Hani curi nosic

clock-img

23.10.2013, 10:46

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Caos mamice!

Mi smo se prijavili za Deku user posted image

Jole, pogledaj zadnje postove OVDE, ja sam vrlo zadovoljna dr Browns casom, mada je Teodora veca, pa mozda odaberes drugaciji nastavak, u svakom slucaju odlicna marka, Ana RR mi je preporucila.

Joj Mi li Lj, tako si me potresla ovom pricom o maci, jedva sam procitala do kraja, jadna mala. Ja nemam ljubimce, nikad nisam imala neku posebnu zelju za njima, ali kad cujem tako da se jadni pate dusa me zaboli.

I moj D je jako vezan za nas. Nemamo toliko cesto goste koliko bi mozda trebalo. Svi rade. Pre neko vece bili smo kod komsije. D je u pocetku bio sav pogubljen, onako je zabezeknuto gledao sta je i odakle toliki ljudi, no ubrzo se opustio, valjda videvsi kako se mm i ja ponasamo pa se smejao i poskakivao user posted image . Ali bas razmisljam kako da nadjem modus da se malo vise socijalizuje, ja volim sto je vezan za mene, ali bih volela da mu i u drustvu bude lepo.

Mi smo juce bili kod dr posto D danima cupa usi. Vuce, uvrce. On nam dao uput za orl, srecom sve je ok user posted image . Sad da l je otkrio usi pa mu zanimljivo ili ga ipak nesto svrbucka, ne znam. Ponekad kad ga drzim cupka i kosu na vratu, zabaci ruku i prebira kroz prste.

Vreme je divno, ali mene ovo malo i nervira, nekako mi nije normalno da sad bude skoro 30 stepeni. Virusi haraju, ja kasljem kao blesava.

Lep dan user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

23.10.2013, 10:52

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Jeeee rosi druzicemo se...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

23.10.2013, 10:53

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

Rosita cupanje usiju je nesto sto definitivno oce od zuba. Mom starijem sinu je to jedan od sigurnijih znakova da su zubi na pomolu. Vilicni nervi imaju projekciju ka uhu, i nekim bebama povlacenje uha donosi olaksanje. Ja inace ne pripadam klanu majki koje u svemu vide znak zuba, ali u to sam sasvim ubedjenauser posted image

clock-img

23.10.2013, 11:16

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Maslacak, jedva cekam te zube user posted image . Pricala sam sa Snelle, ona mi je isto ukazala na to, ali odvedoh ga za svaki slucaj, "oce uvo da iscupa user posted image

Adulence user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

23.10.2013, 11:42

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Ja se jos razmisljam za "dedu" user posted image
Moja lujka od kad ima cipelice presla je na sledeci nivo s hranom...hahha..da sam znala ranije da joj uzmem...
Ruckala je jutros integralnu kiflu sa abc sirom i po malo pijuckala jogurt ko rakijicuuser posted image prvi put ga danas pije do sad je bio umuljan u hranu...juce jela bananu komadice..probala je jednom i sama i uspela, al posle joj vljda bilo lakse da joj da dajem iz ruke...polako dok jos malo skapira sta tu treba da se radi..
Hvala zene za savete za casu user posted image
Evo je bubica spava, pa kad se probudi rucak i idemo u akcijanje oko kola...
Lep dan mame user posted image

Enyoj the silence!

clock-img

23.10.2013, 11:48

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

ja cu samo brzo u poslu sam. Asovila sam bastu dok je D spavala a sveki je bila unutra sa njom (kad ja debil nisam kupila bejbi alarm). U svakom slucaju Rosita obrati paznju kad cupa usi. Moja Dunja je tacno tu negde u isto uzrastu pocela da cupa usi kad se uspavljuje. I ja zvala dr i rekla mi je da se verovatno tako uspavljuje i ja obratim paznju i tacno to kad joj se prispava a ona cupa li cupa. Meni bas bilo strasno.

O maci ne znam sta da kazem jako mi je tuzno napolju bez nje, ona nas je uvek pratila u stopu.

Evo ja mojoj na brzaka da spremim nesto da rucka pa nazad na asovljenje. Vec sam crkla ali moram to dok mi je sveki tu da je iskoristim da cuva i zabavlja Dunju dok ja radim sta imam a bas imam puno posla, lisca na sve strane. Dosta toga ja uradim i sa dunjom ali cesto moram da prekidam jer njoj dosadi da me gleda iz kolica.

Pozdrav mame.

ps: mi pijemo iz neke case sa piskom jos od cetvrtog mesecauser posted image , tj pokusavali od 4tog a evo tek sad pije lepo. dobila je Dunja od njene tetke iz Irske i lepo pise na casi 4+ pa mi pokusavali i pokusavali hehehe

clock-img

23.10.2013, 11:56

clock-img

Janncica

pencil-img

2329

Mame,samo da mahnem.
Sinoc me uhvatio stomacni virus. user posted image Danas sam sva slomljena.Jedva hodam.A sama sam sa decom... user posted image Sve i jedna kost me boli.Uzas.
user posted image za sve drugare

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

clock-img

23.10.2013, 12:03

clock-img

anci kv

pencil-img

3355

evo i mene napokon
m i lj,ako hoces da ti poklonim macu,imam 3 komada a skoro stizu novi
danas dijana puni 2 meseca,a ja se okrecem i nemogu da verujem kako brzo prodje
imam jednu dilemu,da li da kupujem kengur nosiljku posto cesto skitam sa njom,najcesce kolima,najgore mi za mesta gde nemam prilaz kolicima.za kuci mi ne treba,ima ljuljasku,koristim b.alarm pa je ne nosim po kuci

clock-img

23.10.2013, 12:03

clock-img

anci kv

pencil-img

3355

evo i mene napokon
m i lj,ako hoces da ti poklonim macu,imam 3 komada a skoro stizu novi
danas dijana puni 2 meseca,a ja se okrecem i nemogu da verujem kako brzo prodje
imam jednu dilemu,da li da kupujem kengur nosiljku posto cesto skitam sa njom,najcesce kolima,najgore mi za mesta gde nemam prilaz kolicima.za kuci mi ne treba,ima ljuljasku,koristim b.alarm pa je ne nosim po kuci

clock-img

23.10.2013, 12:10

clock-img

Anoniman

anci, za kengur zavisi koliko ti kg ima beba jer u kenguru moze da se nosi do 9 kg, a veruj mi i to je puno. Ja sam ga dosta koristila, ali sam prestala recimo kad je M imala mozda 4 meseca jer mi je postala preteska.

clock-img

23.10.2013, 12:21

clock-img

anci kv

pencil-img

3355

ona sad ima oko 4,5 kg,pa rekoh dal da se zalecem i kupujem,najvise kolica koristim

clock-img

23.10.2013, 12:38

clock-img

Anoniman

bolje posudi ako imas od koga. mi smo ga koristili bas dosta, ali samo neka 3 - 4 meseca (poceli smo kad je imala mesec dana).

clock-img

23.10.2013, 20:32

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Dobro vece...a jole sta se razmisljas...daj da se druzimo....hihihi...mi malopre dosli kuci ,mm kupa ivu pa na spavanje...

clock-img

23.10.2013, 21:38

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

anci kv ja sam svaku svoju macu usvojila tj nasla sam ih negde i donela kuci ili su mi ih poklanjali. Posto vidis da pisem u mnozini to znaci da sam puno plakalauser posted image . Zivim blizu medjunarodnog puta i skoro svaka macka mi je stradala na putu. I uvek kazem necu vise uzimati macu (a strasno volim mace) i onda uvek nadjem neku na ulici kojoj treba ljubavi i paznje. MM je ovu poslednju nasao na groblju. Ja se jako vezem za njih i onda patim bas puno ako im se nesto desi. I eto prosle godine sam imala 4 macke a sad nemam nijednuuser posted image . Trebace mi vremena da odbolujem pa mozda opet pomislim da udomim neko mace. A macku ne moze covek ograditi. Eto hvala Bogu Žuća i Laki su poziveli, Žuća je sa mnom vec tri godine ali zato macka kod nas najvise izdrzi godinu dana. U svakom slucaju nisam jos spremna da uzmem drugu macu jer jos patim za svojom prelepom cicom. A najbolji macor kjeg sam imala (Puma) skroz crn crn je izasao na drum kad me nije bilo kuci 3 dana (tad smo se mm i ja zabavljali i on se razboleo pa sam otisla kod njega da ga "dvorim" i macora je hranio moj tata medjutim kad je valjda video da me nema on je krenuo da me trazi i izasao na put a pre toga nikad nije izlazio na put.

Hvala ti na ponudi u svakom slucaju.

Moji spavaju odavno pa idem i ja posto nisam bas sjajno spavala prethodnu noc.

Laku noc mame

clock-img

23.10.2013, 21:55

clock-img

mtajcica83

pencil-img

1527

Dobro vece mamike, svrco spava ko top, danas je popodnevno spavanje preskocio jer smo skoro cijeli dan bili napolju sa drugarima,tako da nam je bilo bas fino..Kod nes je toplo, jos se neki ljudi kupaju u more i suncaju..To su uglavnom stranci, ali ima i odavde mjestana pogotovo starijih koji svaki lijepi dan iskoriste suncajuci se na plazi..
Laku noc

Moj maji bubicicak 08.10.2010

clock-img

24.10.2013, 06:35

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

anci kv sto se tice kengura mislim da bebe do 3 meseca ne bi ni smele u kengur. Mozda da kupis hug bug maramu. Ja sam je uzela. Doduse ja retko nosim Dunju u njoj ali pise da ona moze da se koristi do 12 kg. U svakom slucaju razlicite poze hig bug marame su ok i mislim da je bolja od kengura i nekako prirodnija.

Meni je sveki otisla. Same smo jeeeeeeeeeee....user posted image Koliko mi sveki pomogne toliko nekad mislim i da odmogne. Dunja mi se poremeti sa spavanjem jer ona ima strasno grub glas i ne zna zena da sapuce jer se samo dere (njen m je gluv pa valjda navika da vice) i stalno mi budi Dunju. Tj ne bi bio problem da ona prica ali tek kad uspavam Dunju vec ona melje dok ja Dunju uspavljujem i onda Dunja taman sklopi oci a ova se nesto prodere. Ju ala sam se bila iznervirala. I tako sad cemo beka i ja da usisamo kucu, eno je u krevecu dok ja pijem kafu prica frajla nesto valjda sa svojim igrackama.

Opet mi se budila nocas valjda je ta druga jedinica najstrasnije muci. I ja je uzmem nocas da je uspavam i taman je zaspala na meni i rekoh ajd drzacu je neko vreme, kad se ona probudila u mom narucju i pocela odmah da radi tasi tasi (ili bravo to sad ne mogu da razaznam na sta je mislilauser posted image ) ja rekoh sad ces da dobijes tasi tasi po guzici sto ne spavas hahahh...Jao ala je bila smesna, ma cim je otvorila okice odmah pocela da tasi.

Ajd da izadje taj zub pa da se naspavamo ona i ja ko svet.

Imam u 8 ujutru jedan cas pa cemo posle Dunja i polako da radimo sta imamo i mislim da ce i danas biti lep dan.

Pozdrav mame

clock-img

24.10.2013, 12:53

clock-img

ivaMark

pencil-img

2578

Zdravo mameee i bebike!

Anci, citala sam negde da bebe ne bi trebalo u kengur dok ne pocnu da sede... A isto znam i da ih stavljaju, tako da... kako ti mislis da treba tako i uradi (bas sam ti pomogla) user posted image

MiLj, mislim da svako moze tiho da prica, ako zeli naravno... a ako bas ne moze-onda neka cuti user posted image

Moja bebana je pocela da coka svoju donju usnu user posted image , nadam se samo da nece da joj potraje ta faza, malo zeki sa hranom a ovako smo super... Uzivamo u ovom bolesnom Suncu.. ahhaha

user posted image

clock-img

24.10.2013, 13:17

clock-img

Anoniman

bebe kad pocnu da sede su i preteske za kengur. cak i da kengur moze da izdrzi, ne mogu mamina ledja. uostalom, postoji tema i o kenguru i o marami.
mi smo bolesni, neispavani, ali i neobicno veseli user posted image sad spava pa cu ja da probam da odradim jedan prevod, mada nemam koncentraciju.

clock-img

24.10.2013, 14:55

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

hhahaha smesna je ko cirkus ova moja cerka. Nije joj izasla jedinica nego opet dvojkauser posted image krezubava baba. Jao slikacu je pa da joj se smejete. Sad vec drugi put pajki (valjda da nadoknadi sto nije nocas) a ja kuvam rucak za sve nas i beka ce danas ribu sa nama da rucka. Ja sam bas umorna od tog njenog nocnog budjenja ali sto kaze moja mama treba da sam sretna kolko su neka deca nervozna i placu i proliv i temperatura od zuba i svasta a Dunjica se samo budi nocu i hoce da se igrauser posted image . blenta od deteta.

Odoh ulje mi se greje i vri voda. Pozdrav mame

clock-img

24.10.2013, 15:15

clock-img

mati

pencil-img

6676

IZVORNA PORUKA: anci kv

ona sad ima oko 4,5 kg,pa rekoh dal da se zalecem i kupujem,najvise kolica koristim

Anci, a kao da je juce bilo kad smo navijali... Ja imam dva kengura,nekoriscena... Mm je krupan za njih nijedan ne moze da ga opase, a ja sam mozda Matu stavila najvise pet puta i to nesto ktatko i u fazonu "kud svi , tu i mali Mujo". Trenutno su mi oba na zici, oprala ih za svaki sl, da si ranije javila pa da ti posaljem jedan. A najbolje onda ako imas od koga da pozajmis...
E sada, dok beba ne pocne da sedi, kicma joj je jako slaba, a u kenguru ona bukvalno sedi, pa ne znam ni koliko to pedijatri preporucuju...

< Poruku je uredio mati -- 24.10.2013 15:18:01 >

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

24.10.2013, 16:55

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Bar dan...
Danas palo sredjivanje gajbe...ja usisavam, a T me prati u dubku sa silikonskom spatulom koju malo glodje a malo mi diriguje user posted image
Kumi (komsinici) nocas obili auto...a ja posto sam menjala gume (letnje mi spakovali u kola)i kazem sinoc mm da ih donese kuci, kavih ludaka ima, a ide sezona menjanja guma, neko ce mi obiti auto zbog guma...naravno doneo ih je...al negde oko 4 cuje se moj alarm..ja naravno skocim nigde nikog nema...al eto kuma nema alarm pa su 100 metra nize moje zgrade obili njenog punta..I sutra ide njen muz da ugrade alarm...
Idemo popodne kod svekijevaca da ostavim gume u njihovom velelpnom podrumu od 150 kvadrata...i tako...
A za kengur...beba ne sedi u kenguru....vec je po kineziologiji i biomehanici beba u slicnom (oko 90%) polozaju kao kad je drzite vertikalno a ruka vam je izmedju njenih nogu...a drugo..bebu ne bi valjalo stavljati u kengur pre nego pocne lepo da drzi glavu (a ne da sedi) da ne objasnjavam sad kako se procenjuje zrelost tj snaga extenzora trupa na osnovu snage extrenzora i bocnih flexora glave...dakle 1.sigurno moze kengur kad pocne lepo da drzi glavu(polozaj kad beba gleda prema okolini) 2.manje sigurno ali isto moze kengur kod manjih beba koje ne drze samostalno glavicu.. da je beba okrenuta ka "nosacu" i to bolje da je majka jer ima grudi pa je bebi povoljniji polozaj da osloni pravilnije vrat...3. a kod kengura koji imaju opciju da beba moze i na ledja, najranije kad beba moze skoro samostalno da sedi...
Moj kengur ima nosivost do 18 kg..al T odavno ne nosim u njemu..preteska mi je i dugacka i sva odusevljena se gica u njemu i udara me nogama, pa mi dodje jos teza...al da mi je znacio kad je bila manja-jeste...do prodavnice posebno kad pada kisa da ne vukljam kolica i ne blatnjavim ih...ili i kad iidemo negde kolima pa treba negde da istrcim, ja nju u kengura i milina...dok nije otezala user posted image

Enyoj the silence!

clock-img

24.10.2013, 19:02

clock-img

viktori

pencil-img

998

E moja Jole i tvoj zet danas. Ja cistim kucu, a njega stavila u stolicu za hranjenje a on me nadgleda odozgo, kao sudija na tenisu. Smejalo mi se dete dok sam ja tako cetvoronoske brisala njegovu podlogu i pod. user posted image
Evo ja se prijavljujem za dekicu. Samo da nadjem gde je.
Moje dete se navodno izmorilo, set_ala sam ga, danas se puno igrali i dodjemo kuci on kuka nesto, ja napravim klopu i svekrva ga hrani NECE, ja reko njemu se spava, brzo ga sredim i obucem mu pizamicu, nosaj, pevaj, ceskaj, nema sanse. Evo ga igra se na podu baca dudu pa vojnickim puzanjem do nje i od kraja do kraja sobe. Nigde ni s od spavanja.
E da danas nam je 10 meseci!

< Poruku je uredio viktori -- 24.10.2013 19:09:52 >

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

clock-img

24.10.2013, 20:23

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Divno viktori fruzicemo se bas se radujem....moje dete pocelo da smrcavi popi*dela sam jer smo se pre neki dan videli sa kumovima a kuma i kumica mrtve bolesne.uhhhhh...nikad mi takvi ljudi nece biti jasni....i sad sam jako besna....jer se moje dete muci dok spava ...

clock-img

24.10.2013, 21:17

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Adulence, i ja sam besna kad ljudi tako nehajno postupe, al izgleda da je jako tesko izbeci neku respiratornu posast na ovom ludom vremenu. Evo ja kasljem kao divljak. Najteze mi kad dojim. Je l ima nesto iz domace radinosti protiv kaslja? Mleko ne smem.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu