Dobro jutro mame. Evo nije me bilo za vikend jer je vikendom AKCIJA AKCIJA AKCIJA... Crkla sam iskreno. Jedva sam docekala ponedeljak
. U subotu smo bile same, ja imala dva casa privatna i bila sama sa Dunjom ceo dan, spremale radile i td, a juce kao da smo bile same jer je mm rusio dva osusena bagrema a nas dve radile sta je vec trebalo, isto sam imala cas, cak sam ocerupala i jednog petla (uzasan posao ali sam uspela da ga sredim
-jedan petao manje da kukurice ujutru).
Danas cemo nas dve polako trebala sam imati i jedan privatan cas ali je devojci preminula baka nocas
. mislim da ce dan da nam bude sporiji nego juce. Ja dobila pa sam nervozna, ova moja kao da zna pa se nije budila nocas
, a prethodnu noc se budila 100 puta, nikla joj jedinica. Dobro je da je ona moj mali hrabrisa pa ne place samo se budila i htela u pola noci da se igra sa nama. Ja se salim da moja D nije kesa kao muski hehhe...Pala mi je ladno sa tricikla i to pored mene. Ja stajala pored i nisam je drzala kad se ona nesto okrenula i nagnula da dohvati frajla i bum. Ja se usrala ziva, gledam je skroz prekoplenju,noga joj zaglavljena i uzimam je (trudila sam se da budem smirena i da ne pravim frku) a ona ni suzu nije pustila, ma nista. I bas kazem mami ma bata Nole bi plakao da je tako pao a on ima 3 godine
. Hvala Bogu pa nijednom nije plakala kad se udarila. JA se salim da sam je dosta izudarala dok sam bila trudna jer sam stalno kacila stomak za stvari, cak sam sprzila stomak na sporet
i uvek sam mislila jadno ovo moje dete sa mnom u stomaku je vec svasta prezivela.
Mi vec usisale, pocistile stazu i pokazale komsinici neki zadatak iz matematike. Ruckala je i napravila mi dar mar standardno i eno je sad spava. Docice mi sveki dana taman da visimo napolju da ja pokupim lisce. Ja se jos petljam oko nase mace i izgleda da ce preziveti, davala sam joj panadol i mislim danas da joj ranu ocistim sa hidrogenom ali je ona to lepo olizala i zarasta. Pogledacu da li imam neki antibiotik da joj dam u slucaju infekcije.
sto se tice samostalnog hranjenja (ubice nas moderatorke jer ima ta tema) Dunja je rano izrazila zelju da ona sama sebe hrani. Taman kad smo prestali da budemo umuljani od hrane ona pozelala sama da se hrani pa smo i dalje non stop umuljani i musavi tokom jela. Sta da se radi. Kad joj ja pridjem kasikicom ona krene da place tako da ona bar u rukama mora nesto od hrane da drzi pa da zvacka a ja je hranim prstima i ubacujem kad otvori usta
, traje to nase hranjenje po sat vremena ali ne bunim se pojede ona prilicno. I sinoc je htela ona sama da pije iz case, ja sam je pustila, sva se naravno ispolivala ali mi nije bilo bitno uskoro je bilo kupanje a bilo je toplo bas u kuci pa sam je pustila da bude golisavko do kupanja, po krevetu je orcala od srece sto je gola ehehhe...Ja razmisljam ovako, neka se 100 puta ispoliva ali 101 put vec nece, neka joj dam jednom eto uvece na dan da ona sama drzi casu 100 dana to je 3 meseca i eto sa godinu dana ce vec znati sama (kakva racunica hehehe..) U svakom slucaju ako zele treba ih pustiti. Naravno mm se ne slaze sa mnom oko tih stvari ali nas dve smo solo kuci pa je ja pustam da jede sama i eto i da pije. Flasicu je prevazisla ehhehe...jer flasicu od 4tog meseca zna da drzi sama i to joj vise nije zanimljivo valjda. I recimo sto se tice oblacenja i skidanja, ja kad joj kazem ruke gore ona lepo digne ruke i jos kao fora ona vuce majicu da je ona svuce, tako da verujem i da ce to brzo savladati. Mm kaze da je previse forsiram ali je ja ne forsiram vec je pustam da radi ono sto zeli. Isto se igramo, ja je isto ne stavljam da hoda vec po malo u setalicu, citamo knjige, igramo se, slazemo, bacamo, pevam joj, igramo, djuska ona frajla i kad njen taja ukljuci motornu testeru ahahahh... Ma blesonja mali. Nama dvema je svaki dan zanimljiv. Pre nedelju dana kazem ja mm pogledaj kad joj diram prste na nogama vise ih ne savija grupno vec sad pomera jedan po jedan prst. On zacudjen sto sam ja to primetila. Kad joj pevam tasi tasi a ona uzme noge pa radi nogicama tasi tasi. Blesavo ovo moje dete. Svasta mi radimo i zabavljamo se ludo nas dve. najvise i volim kad smo same onda se i mazimo i pevamo i igramo. A cim je neko tu odmah se nekako imeni poremeti dan pa ne volim.
Inace pocela je tuga da je hvata kad joj tata ide na posao. Ranije smo ga pratile ali se nije nikad rastuzivala a jutros je bas bila tuzna i svesna da ce on valjda kasno doci. Bas mi bilo tuzno.