cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Razgovori mama 10/13 [chat ]

clock-img

25.10.2013, 21:33

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

IZVORNA PORUKA: lanajelena

O Torbice znaci ti nas ulepsavas za deda mraza user posted image ...dozvoli cu ti da se na meni ucis user posted image

Prezadovoljna sam! Zena je ekstra, Turkinja inace, jako lepo radi i lepo objasnjava! Jedva cekam sutra! Ma lako je meni kad je mm svo troje dece nahranio, okupao i stavio na spavanje. user posted image
A meni ce sad biti zao da se umijem, mnogo me je lepo nasminkala. Sutra jednu polovinu lica ona a drugu ja!user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

25.10.2013, 22:21

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Super za kurs Torbice...izgleda da se isplatio user posted image
Ja cu jos malo da provrsljam po RR pa na spavanje..a sutra cemo u shoping..mm me vodi povodom mog predstojeceg rodjendanauser posted image

< Poruku je uredio jole82 RR -- 25.10.2013 22:22:33 >

Enyoj the silence!

clock-img

25.10.2013, 23:02

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Ijao Jole, uzivaj!user posted image
Evo, ja sam zamesila neko pecivo za ujutro, ekstra receptic, ujutro samo razvaljam i pravim svasta nesto, pogacice, punjeno pecivo, sta god. Deca ususkana, masina za sudove napakovana, ukljucim jos onu za ves... I najzad moram ovu lepotu sa lica da skinem, smrc! Cudo, sta dobra sminka uradi, kao da sam druga osoba. A trazila sam dnevnu varijantu, onu prirodniju, za svaki dan. Ne da se isplati, nego sam bas pozelela da malo promenim look user posted image Jedva cekam nastavak sutra!
Odoh, lepe snove vam zelim

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

26.10.2013, 01:13

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304

Vece mamice.
Jao pa to sa bolesnima se razvuklo ko sa izuvanjem pri ulasku u kucu user posted image Kod nas kratko i jasno: niti idemo, niti nam dolaze bolesni. Sreca ljudi su uvidjavni, nemamo stvarno nikog kog treba da opominjem i ispitujem za zdravlje user posted image
Jole uzivaj u novom poslu i u shopingu, takvi slavljenicki su najbolji user posted image
Ja jutros umalo da ceri ne odem na priredbu. Iskljucio mi se tablet i nisam ga punila, tako da se podsetnik nije oglasio. Mm pita ko ce da je vodi, ja rekoh on, kad cera kaze: Ali mama, priredba. Eto kad se mama oslanja na tehnologiju, ispadne nemajka user posted image Inace je ona otvarala priredbu, imala je uvodni tekst.
I tenis je popodne imala, pa smo odlozili igranje sa drugaricama. U nedelju cemo u zabavni park i zoo vrt, da zapocnemo raspust, pa onda na mjuzikl, pa malo na porodicni odmor. Nema skole do onog tamo utorka, pa cemo da iskoristimo za seljenje u juznije krajeve user posted image
Tako da cu ja da se odjavim sa foruma jer na odmorima osim za citanje knjiga i hitne slucajeve tehnologije kod nas nema user posted image Pozdravljam vas do kuckanja!

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

26.10.2013, 07:28

clock-img

big mum

pencil-img

1690

Jutro mamiceuser posted image

Poranila sam jutros.Mm otišao na posao klinci spavaju.Pijuckam kaficu grickam čokoladu i uživamuser posted image

Bembilina uživaj na odmoru,Jole čestitke za unapređenje

Sinoć smo se kasno vratili kući pa klici još uvjek spavaju inače bi već bili na nogicama laganim.
Bili smo u selu kod sveki,Imamo kotao za rakiju i danima je u funkcijiuser posted image Kum peče već 5 dana a ima još pet pa zvao na dagaru.jesam se najela.Ostalo dosta tako da imam i danas za ručak,samo skuham pire.

Juče sam našla jedno malo mače -preljepo je žuto bjelo sa veelikim zelenim očima.Pa je i on otišao sa nama u selo.Sad pored nje imamo još par komada user posted image .

Evo ih polako se budeuser posted image

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

clock-img

26.10.2013, 09:17

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Big mum kod nas u kuci mama pece rakiju a tata pijeuser posted image . Mama je stvarno maher za to, valjda je nadarena heheh...

jole cestitke za RR statususer posted image

Bebilina kad vec pre jesenji raspust? kako brzo vreme prolazi. Lepo se provedite.

Moji dzonjaju i D i mm. bas njih briga. Ja ne volim da spavam preko dana a i uvek imam i nesto da radim. Kucu sam sredila da bude pristojna, ves se pere, i sad cu da buckam Dunji rucak. Hocu da ga skuvam ranije jer cemo ona i ja mozda u skitnju do sela. Malo da budemo poseluse. Nisam je nijednom jos provozala po selu, ne zna selo kako imam divnu cerkuuser posted image .

Nama sinoc bila nasa draga komsinica, kaze mi da ona samo vecera sa nama. Slatko joj je da jede kod nas. Pa smo se i zasladili gombocama nakon vecere, a Dunjica mi je bas dosta dzonjala sinoc od 7 pa jutros do 6. Ja je sinoc sama kupala, ceo dan smo bile same nas dve.

I sad mislim Boze kako li je mom detetu izgledalo dok sam koki odrubljivala glavu. garant sam joj izgledala kao neki manijak i setim se situacije pre dve godine. Bio je mrak, i ja izasla napolje do kotlarnice da lozim vatru, ali sam morala da isecem drva pa sam isto imala sekiricu u ruci, natrontana sa 100 slojeva odece, i moj Žuća pored mene kad staje neko nama na kapiju i neka zene prilazi kad Zuca krenuo da laje, i vidim ja utronjala se zena i ne prilazi pa mi iz daleka dovikuje da su joj stala kola. Nije jadna smela ni da pridje, Zuca laje kao blesav, a ja jos sa sekiricom u rucu. Mislila je sigurno u sebi Boze gde sam stala. Ma kao u Americkim horor filmovima user posted image . Mozda je mislila u tom trenutku da nekog komadam heheh...

Jao kad samo pomislim u kakvim sam sve bila situacijama u zivotu stvarno bih mogla knjigu napisati.

clock-img

26.10.2013, 09:44

clock-img

big mum

pencil-img

1690

Misho user posted image za mamu skontala sam da za to baš treba biti maher.Ima milon caki kako da rakija bude bolja.

I jedna za sve koke i pjetle ovog i onog svjeta user posted image PJETAO

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

clock-img

26.10.2013, 11:53

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Hvala drage zene user posted image
Nema nam adulenceta da prenese utiske sa konceta..mora da jos pajki user posted image
Moje prase doruckovalo kajganu od zumanca sa kiflom i abc sirom...sad je htela rukama da je hranim..uzme i ona malo u ruku al i dalje mulja, ne kapira da treba do usta da stigne rukauser posted image ma polako naucice...
Cekam sad vodoinstalatera izgleda da mi se smorio protocni bojer u kuhinji pa mi slab pritisak...uhh sto mene smaraju te gluposti po kuci kad se dese...al sta ces...
Posle idemo u shoping, pa mi dodje lakse ovo sa majstoromuser posted image

Enyoj the silence!

clock-img

26.10.2013, 12:01

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

Joleee cestitam na funciji user posted image

Moja beba je postala hiperaktivna, samo hoce da je na podu i da se muva i istrazuje, cim je podignemo da jede ili da se presvuce nastupi taaakva panika da je to strasno...uspeli smo da naucimo da ono sto se nalazi na donjoj polici stola ne sme da se dira, bbas sam ponosna na nju.. jedino sto vise nema sedenja u kolicima dok tata i mama popiju kafu nego krece frka jer bi ona da puzi i po ulici i svuda user posted image

clock-img

26.10.2013, 12:04

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Pa maca mala dobila zubic, pa je sva sad vazna user posted image
Moja se stalno vuce i ustaje i kad ustane trazi da je vodamo ili u dubak pa da svrjla samauser posted image
A hit je otvaranje fioke u kuhinji i izvlacenje kesa user posted image

Enyoj the silence!

clock-img

26.10.2013, 12:04

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

evo i mene... nije me bilo jedno vreme..
a vesti su mi haos... decica bolesna vec vise od nedelju dana, neki grozan virus ih je spopao, strasno kaslju i veoma cudan virus tek se na kraju dobijaju sline... ali bas mi je tesko dok ih slusam kako kaslju, ali za sad prolazimo bez terapije, uz beli slez, nadam se da ce se tako i zavrsiti.
a ja izgleda isto pokupila od njih, toliko sam slomljena da ne mogu da ustanem uz kreveta, pa na rr odmahuser posted image
a juce sam imala 39 temeperaturu! ubija me virus, ja kazem mmu, ako je ovako bilo i deci, onda su oni super, koje je to mucenje.. mada oni nisu imali tako visoku temp..
pocahontas isto je i kod nas, mali explorer ne mozes da ga smiris ni na pet minuta..

don't shit where you eat :))

clock-img

26.10.2013, 13:49

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Jao zene dobar dan!!!ja mrtva umorna ali raspolozena koncert je bio fenomenalan,gosti odlicni...tri sata djuskanja bas bas divan koncert...evo ruckici se krckaju...jole dodji na podvarak.hhihihihi...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

26.10.2013, 18:57

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Uhhh podvarak..njam njam user posted image
Bio i majstor...ladno pre neki dan kad nam je nestala voda..naglo je naleteo pritisak i poterao mi u slavinu parce nekog metalauser posted image to je bilo zapusilo...majstor sredio dobio i aplauz od T i sve sad radi..
Obavili shoping..svasta nesto smo nakupovali..trenutno prezivam rucak user posted image uz koka kolu...dok Tea drema..a mm mi posle obecao i masazu tako da divota user posted image

Enyoj the silence!

clock-img

26.10.2013, 20:16

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Jao otvaranje fijoka i ostalih delova namestaja vratanca i sl. Odlepicu od toga a tek je krenuo taj period. Vec je zenska sve krenula da izbacuje napolje da vidi sta sve ima unutra.

Mi smo danas skitale. Posle nam je bilo neko drustvo pa smo pekli haringe na rostilju. Premorila se moja dusa jedva je sisala veceras i opet se komirala u 7i nesto malo. Mm isto spava. A meni oci na vrh glave. nisam neki spavac ali kad spavam volim da me ne prekidaju user posted image , pa se nadam da se moja frajla nocas nece buditi.

Sutra imam 4 privatna casa i to ce biti najduzi vremenski period od kad se Dunja rodila da ja necu biti sa njom. Sve se nesto bojim iskreno. Zvala sam svoju najbolju drugaricu da dodje da je cuva zajedno sa mm. Iskreno mislim da on nije dorastao zadatku. On je panicar i ako se ona zagrcne za sekundu ili ako krene da stuca zvace me da se vratim kuci i da otkazem sve. Volela bih malo da ga naucim pameti tj da ga ostavim samog sa njom pa da vidi koliko je to posla, a ja pored nje sredim i kucu i skuvam a ja se kladim da on njoj ne bi stigao da skuva a kamoli sebi. I da vidi da nekad ne moze na miru da ode u wcuser posted image ali zarad Dunjinog dobra sam ipak zvala moju drugaricu koja je psiholog pa taman malo na mm da utice i da smiruje situaciju.

I tako. Joj bas mi frka da je ostavim iskreno da vam kazem. Nadam se da im nece praviti problem oko jela jer je ona navikla da je ja hranim. Prosli put im je razbila ciniju iz koje jede, zafljacila je u zid jer je odbijala da jede. Uf...neka malo da se vezbamo i ona i tata i ja.

Pozdrav mame

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 26.10.2013 20:17:49 >

clock-img

26.10.2013, 20:27

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

Ljiso imas u Aksi da kupis zastite za fijoke da bebe ne mogu da otvaraju, mi idemo od nedelje da kupimo one zastite za ostre ivice, za fijoke nam ne treba jer je prickinula prste pre par dana i vise im se ne priblizava user posted image

clock-img

26.10.2013, 20:32

clock-img

adulence

pencil-img

7314

MiLJ nista ne brini bice to sve kako treba i mene je hvatala frka kako ce mm ivu sinoc da uspava jer se ona uvece uspava sisajuci,medjutim on je spustio u krevet ona se valjala i pricala nesto i zaspala sama...bez sike ...tako da mislim da mi mnogo panicimo oni su sa tatama u podjednako sigurnim rukama kao kada su sa nama...

nego nocas se menja vreme,kad li ce vampircici da nam se probude...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

26.10.2013, 20:49

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

joj Adulence nadam se da si u pravu. Prvi put kad sam D ostavila sa mm morala sam da se vratim kuci nakon pola sata jer je on digao frku da ona NIKAD U ZIVOTU TAKO NIJE PLAKALA. A ja dosla kuci a ona mi se smejala.

Kad ce se probuditi. Pa ja racunam u 4 . To je njenih 10 satiuser posted image . Tako da cemo se mi izgleda zadrzati na spavanju u 7 umesto u 8 jer vec par dana ona u 7 ne zna za sebe. E sad nekad produzi san na 11 sati pa bi to bilo super onda taman nece ustajati u 5 vec u 6 kao i do sad. Videcemo. Ali sutra ujutru eto nje u 4 sigurno.

Pocahontas ja nekako ne zelim da kupujem te zastite. Mi odrasli bez svega toga pa valjda ce i ova moja, a vidis kako zna sad tvoja frajla da ne prilazi fijokama. E pa tako ce i moja nauciti. sve ce oni nauciti. Inace D mene slusa kad joj kazem NE a mm ne slusauser posted image . Njemu se smeje ahahahh... Al dobro to je valjda normalno sa mnom je po ceo dan.

clock-img

26.10.2013, 21:59

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Cao zenice. Mene i dalje kasalj ubi, a vele da se ljubav i kasalj ne mogu sakriti, e sad za ljubav ne znam, al kasalj bas ne moze :/
Malopre me mama farbala, nikako da se oshisham, i bih i ne bih, a kosa vec zamarajuce duga, muz pazio D, al sam morala da ustanem na pola farbanja da ga smirim, u zadnje vreme trazi mene i tacka. Slatko mi to ponekad, al dalekosezno gledano bogami i nije, ne mozes maci od njega. Elem, nekako se ofarbah, ispalo nije kao na slici, al koga briga, kad se kod kuce farbam bitno mi je samo da je ujednaceno. I sad odoh da se najedem bureka, poradim nesto pa ako mi decko dopusti da i ja malo spavnem.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

26.10.2013, 22:12

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

IZVORNA PORUKA: Rosita

u zadnje vreme trazi mene i tacka.

Očekuj plakanje svako jutro kad se vratiš na posao. Deja vu user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

26.10.2013, 22:19

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

ma ja mislim da ne mora da znaci da ce plakati kad pocne da radi, moja je imala fazu, bas negde oko sedmog, osmog meseca kad je htela samo kod mene, ali to se zavrsilo i od tada nemamo problema, prosle nedelje sam pocela svako pre podne da je ostavljam sa sveki, ja odem da ucim, i ni jednom nije plakala iako je svako jutro budna kad odlazim i lepo je poljubim i odem. moguce da je olaksavajuca okolnost sto je cuva kod nas kuci, na njoj poznatoj teritoriji, ali eto za sada glatko prolazi, samo hocu da kazem da su sva deca razlicita, ali da svaka beba prodje u nekom ttrenutku kroz tu fazu da je jako vezana za mamu, cak sam citala da se to vezuje za period kad postanu svesni da oni i mama nisu jedno i da mama moze da ode, a jos ne shvataju da i ako ode ce da se vrati...al sam ga objasnila user posted image

clock-img

26.10.2013, 22:33

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Poc dobro si objasnilauser posted image ...bebe tek oko 6 meseca izgube sve "primitivne" reflekse...od kad se rode do tog perioda sebe i majku vide kao jedinku tj sebe kao deo majke... i polako od tada se poklapa da pocinju da budu svesna da su jedinka za sebe, a samim tim i da mama moze da ode...a saznanje da ce mama da se vrati i gubitak straha od ostavljanja, dolaze sa iskustvom, a to ide vremenom i ponavljanjem...svako dete to ukapira..neko pre neko kasnije...a kod neke dece se interpretacija shvacenog "odlaze", jer umeju da prepoznaju taj isti strah od odvajanja kod majke, pa samim tim taj strah koji ispoljavaju placem, vide kao normalnu reakciju i zato spolja deluje da dete "ne moze" bez majke, tesko se adaptira na vrtic, itd... (govrim o deci, ne o bebama) Ovo sto je Poc rekla je potpuno fizioloski normalan proces u razvoju licnosti...
Al sam ga ja sad oplela...ko shvati, razumeceuser posted image

Enyoj the silence!

clock-img

26.10.2013, 22:38

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

U pravu si. Ja sam se sa ćerkom baš napatila. Svako jutro plakanje iako je moja mama dolazila u naš stan da je čuva, a volela ju je skoro pa kao mene. Ali mama je mama. Da ne pričam o tome da sam prvog dana posle završetka porodiljskog i ja plakala, to je bilo prvi put da smo se razdvojile. Kako sad to izgleda daleko....

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

26.10.2013, 22:44

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

moja situacija je drugacija jer sam psihicki rasterecenija, u smislu da znam da u svakom trenutku mogu da dodjem kuci ako zatreba, a i ostavljam je na 5 sati od kojih ona sat i po prespava...da sam kojim slucajem pocela da radim (sve vise sumnjam da ce se taj slucaj u ovoj usr.... zemlji desiti) sigurno bih i ja plakala i ovo bi mi teze palo pa samim tim i njoj...

clock-img

26.10.2013, 22:45

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

ja sam pre neki dan bila odusevljena moram priznati.. zato sto su moji decaci konacno pokazali da im nedostajem dok sam na fakultetu...
maksim mi je vukao patike, plakao trazio da ga nosim sa sobom i grlim, pa onda aleks isto, bilo je jako smesno, kao da odlazim na 3 meseca... iako je meni tesko uvek kada ih ostavim, oni to bas i nisu previse pokazivali, tako da ja sebicno moram da priznam da mi ponekad prija kada se malo rastuze zato sto idem, zato sto onda znam da me vole.. mozda je glupo ali tako je. ali bila je jako smesna ta scena, kada su pokusavali da me izblokiraju da ne izadjem iz stana, i to sto maksim tacno da zna da kada se obuvam odlazimuser posted image

don't shit where you eat :))

clock-img

26.10.2013, 22:47

clock-img

jole82

pencil-img

5141

IZVORNA PORUKA: jovicaa
ali bila je jako smesna ta scena, kada su pokusavali da me izblokiraju da ne izadjem iz stana, i to sto maksim tacno da zna da kada se obuvam odlazimuser posted image

user posted image Mogu da zamislim user posted image

Enyoj the silence!