cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Razgovori mama 10/13 [chat ]

clock-img

02.10.2013, 09:31

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

nama je mali rodjendan danasuser posted image jedanaest punih meseci

don't shit where you eat :))

clock-img

02.10.2013, 09:48

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Nek je srecan Maksimu mali rodjendan...a jos malo pa ce i veeeliki :))) user posted image
Bas neko sivilo vlada...smorcina od vremena...jedino sto cu da primam posete danas...user posted image kuma user posted image jos je 2u1 a popodne vencana kuma...pa eto neke zabave...al ovo sivilo i kisa me ubise u pojam...a i glava me boli ne nesto strasno al dovoljno da nervira kako pulsira..
Al sam omracila user posted image

Enyoj the silence!

clock-img

02.10.2013, 10:34

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Jole ocito si usput ehheheuser posted image a ne ko ja Bogu iza tregera. Mada i meni danas dolazi drugarica pa cemo i nas dve da kafenisemo.

Beka i ja usisale, rasirile ves (sto bi rekla moja sveki "ta sta cu, prala vesa, peglala, kuvala rucka"user posted image i tako malo po kuci sredjivale.

Ona mi se umorila, pa sad pajki. Isle smo i da lozimo vatru (u kolicima je cekala dok sam ja u kotlarnici bila), malo se provozale napolju na svezem vazduhu (da mm zna odrubio bi mi glavu) i eto. (inace je ja zovem little helperuser posted image jer svuda je nosam sa sobom sta god da radim) Produktivno jutro u svakom slucajju.

mislila sam da skupljamo lisce malo napolju ali duva jak vetar pa ni ne vredi. Treba orahe da skupljamo ne znam kad cu to.

clock-img

02.10.2013, 10:51

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Little helper user posted image
Vala i jesam kumama usput...trudnjaca kuma je zena od mm-ovog vencanog kuma i zive 3 zgrade od nas(pa joj ja taman dodjem kao dnevna setnja)..a druga kuma nam je i koleginica, a posao nam blizu kuce, pa taman posle posla na kafu..malo da odmori od svoja dva divljakauser posted image
A kad smo bile nas dve prosle nedelje kod njih stavili smo T na pod na neko cebence i ona se "igrala" sat vremena sa njih dvojicom (6 i 8 godina)..oni su je zabavlji (doduse malo bucno..pa ih je mama opominjala da beba nije gluva iako je manja od njihuser posted image ) al T je bas sa bila vazna sto je sa njima...inace voli kad vidi decu da se igraju...sva se i pogledom i telom ustremi ka deci i ponekad i rezi na njih kad ne obracau paznju na nju..hahahaha

Enyoj the silence!

clock-img

02.10.2013, 11:20

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Izasao nam upravo i 6. zubic user posted image dvojka gore desno

Enyoj the silence!

clock-img

02.10.2013, 11:49

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Dobar dan...jole bravo za zub...ljubmo maksima...inace isti slucaj je kod mene sa wc soljom,tako mi najvise prija...ja sam sinoc isla na manikir i pedikir,sad se divum nokticima...hehe...malopre sam ukljucila masinu,zamenila zimske i letnje stvari,sad c da uspavam Ivu pa da kuvam rucak...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

02.10.2013, 12:01

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Gde ste zene? M i Lj, e bas me nasmeja ova fraza tvoje sveki user posted image . Nek je srecan mali rodjendan Maksimu! Deder da se zabelezi moj i doprinos M i Lj u komovanju terminu "mali rodjendan" user posted image .

D je sinoc bio toliko nervozan i tako je plakao, cudo. Ja sam se isto bas iznervirala, valjda mi se sve skupilo. Pa su me obuzela neka negativna osećanja. Koji minut posle sam se, naravno, opako kajala i ljubila ga, grlila, mazila pa opet kajala... uuuu, ovo za onu temu "sta mi sve..", nego neka, trudim se da brzo izbacim iz glave takve misli. Nekad se zalim kako nemam nikakvu pomoc (mm i ja sami, on radi do kasno, pomaze mi koliko god moze i vise od toga, ali sama sam sa bebcem do uvece), a nekad vala, kad cujem neke price iz okruzenja kakva iskustva imaju oni koji imaju pomoc, i ne zalim sto je nemam....

I tako. Nesto nisam bas in najgood mood, pa je bolje da ovde stanem zasad user posted image . Velik pozdrav.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

02.10.2013, 12:44

clock-img

Bebilina

pencil-img

2304

Hajde cure da castim i ja danas! user posted image user posted image
Ne slavi se jubilarni rodjendan svaki danuser posted image , pa evo izvolte torteeeeeee user posted image user posted image user posted image
Ko je u komsiluku nek svrati na pravu, cera mi odabrala, jedva cekam da je secem user posted image

You give them life, they give you more to live for...

clock-img

02.10.2013, 13:35

clock-img

ivaMark

pencil-img

2578

Evo i nas dve.
Joj koliko rodjendana i mini rodjendana user posted image i mi pre tri dana napunile pet meseci user posted image
Moja bebana je nocas jedva zaspala, u stvari zaspala je brzo ali se ne znam ni ja koliko puta budila, kenkala... nije plakala.. kao da je muci nesto i cim je uzmem ona zaspi. Srce moje malo.

clock-img

02.10.2013, 14:45

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

joj iva to je i nama pocelo recimo u tom periodu da se desava, mozda malo kasnije. Moju su gasovi mucili. I sad se nekad budi zbog gasova, zavisi sta jede. Eto sinoc se budila ja sam evo grogi skroz. Dusa mi spava, tako bih slatko sad i ja spavala pored nje a kuvam rucak za mm i mene. Jao sto mi se dzonjaaaaaaaaaaaaa

clock-img

02.10.2013, 19:33

clock-img

big mum

pencil-img

1690

Dobro veče.

Mi smo se juče i danas baš nahodali.

Juče vodila ćerku da joj doktorica pogleda ranu od pada,po ortopedske cipele i zubaru.Popravila je zubić javila se nije.user posted image Ima još dva ni čemo tokom ovog mj.Vodila sam i sina sa sobom-nisam ga imala kome ostaviti.
Doduše uvjek ga i vodim jer ga nemam kome ostaviti.

A sinoć i on poče povraćati i do jutra je povratio 5x ali baš jako.
Ćerku u vrtić a njega ped.Onda cjela frka oko nalaza.Pošto smo registrovani kod dr.porodične medicine koji radi zasebno i nisu nam dali da radimo nalaze u DZ već smo morali kod njega (na drgom djelu grada.Odem tamo kažu nam da neke pretrage ne rade uopšte a za druge nemaju sklopljen ugovor sa fondom.Te nam dr,dade uputnicu za DZ i opet tamo.
Odnesem nalaze kod pedijatrice (nisu tako loši) da bi me ona pitala gdje je KKS .Reko nemam pojma to su mi dali u lab.
Kaže ona da je nemoguće da nam dr.iz porodične nije napisala da se treba raditi KKS.Ja opet u lab oni mi pokažu uputnicu dok.iz porodične i stvarno nema.

Oko 5 opet kod nje da vidim šta je to bilo kad ona kaže da pedijatar uopšte nije tražio KKSuser posted image
Ali nema veze izvadili su djetetu krv(opet) i sad imamo i to.
Sutra i njega nosim pedijatrici.

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

clock-img

03.10.2013, 06:32

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Dobro jutro mame. Evo nama noc super protekla pu pu pu da ne ureknem. Juce smo sve sredile u kuci tako da cemo danas da se izmazimo i nauzivamo. Jao toliko obaveza oko Dunjice ponekad pomislim da ne mogu da stignem user posted image . Pranje zubica, sedenje na nosi, po 10 min u hodalicu je stavljam pa onda ona cupka i igra i ja sa njom (samo pred mojim ocima je stavim u hodalicu a ne da zvrnda a da je ja ne vidim) pa se malo vozikamo na triciklu, pa voznja kolicima, pa onda nasi poslici peglanje, sirenje vesa, kuvanje, pa uspavljivanje, pa tralala meni je dan stvarno kratak. Ma prekratak. Jos i da se nas dve igramo i mazimo i puf prodje dan. Inace sam ja luda ja kad je ostavim samu na podu da se igra mene pece savest sto nisam sa njomuser posted image . Ne znam da li i vas savest muci zbog tako neceg. A moram da je ostavim malo i samu ako nece da bude sa mnom u kuhinji dok joj spremam jelo.

clock-img

03.10.2013, 09:35

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Dobro jutro zene kako ste...evo ja se sada probudila od sinoc sam imala strasnu gglavobolju,ali evo tek sad prolazi,na srecu mm slobodan pa sam imala fore...Bebi srecan najsrecniji baci malo tortice bas bi mi prijala...

clock-img

03.10.2013, 09:46

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Dobro jutro i od nas..
Adulence dobro je da prolazi user posted image mene je juce ceo dan ubijala tikva..
Nama poceli da greju jos juceuser posted image ..tj to su one kao tople probe, al dovoljno je toplo da ne moram da dogrevam sem sinoc za kupanje (sreca pa zivimo 500m vazdusnom linijom od toplaneuser posted image ) al kuma koja je 3 zgrade od nas jos nije dobila tople radijatore, jer se vodimo u razlicitim ulicama user posted image al sto kaze ona, sreca da je trudnjaca pa njoj uvek toplo :)
Jos kujem planove sta cu danas, da li da odemo do moje mame, mrzi me da kuvamuser posted image

Enyoj the silence!

clock-img

03.10.2013, 11:06

clock-img

adulence

pencil-img

7314

I nama grejanje pocelo juce tj.te tople probe ...bas je prijatno...mi ne dogrevamo...

clock-img

03.10.2013, 11:12

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Izasao nam i 7. zubic user posted image donja dvojka desno user posted image
Nama svaki dan po jedan...hahaha

Enyoj the silence!

clock-img

03.10.2013, 11:27

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Cao mamice, bebcima srecni mali praznici sa zakasnjenjem.
Ja sam u guzvi, ne stizem da pisem. Jurila sto nekih stvari. Od produzavanja vozacke, pa do lekarskog za to, na kraju mi rekli, pa ni ne treba Vam. user posted image Aaaaaaa.. A lepo nazvala i pitala i covek rekao treba, zbog ogranicenja - nosenje kontaktnih sociva... user posted image Ludaci, ova zena kad sam predavala mi rece - pa Vama je to upisano trajno.... Gnjavaza i uplata bezveze... A da, ono kad su me uhvatili na 61km... ta uplatnica je nestala, bukvalno, pa sam jurila u Saobracajnoj policiji novu da mi ne bi dosla sa sve sudskim troskovima...Juce mm uzeo dokumenta i kaze, ti si srecna zena!!! A ja - sto???? Pa kaze, pogledaj dozvolu! A ona istekla u julu user posted image , iju, a ja uredno vozim. I da komedija bude veca - kad su me zaustavili - nisu primetili! user posted image Sou. Pa sam to ganjala jutros. odoh sad cerki da odnesem naocare da stave nova stakla, pa posle engleskog u produzetku vrtica ima slikanje u 17h, a ja cu sa skolskom na kaficu do 18 i 30 dok se njoj cas ne zavrsi.... I tako, juriiiim stalno.
Odoh hlebic da stavim da se pece i da namestim krevete, ves je u susari. A ja pijem kafu koju inace pijem svake prestupne! Tj ne pijem. Pijem caj inace ali mi se prispavalo. Umorih se ovih dana bas.
Sve vas user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

03.10.2013, 11:29

clock-img

Janncica

pencil-img

2329

user posted image za zubic...Mi samo dva imamo. user posted image
Dobar dan mamice... Ja se nesto smrzla iako lozim u kuci...Obukla sam i helanke ispod trenerke.user posted image
Bebac spava,J hipnotise lutku sa nekom ogrlicom user posted image ja sad doruckovala,pa smisljam kao i Jole da l da idem kod mame na rucak ili kod sveki. user posted image
mm nije kuci danas,deci sam izvadila teletinu neku da spremim za rucak,a meni se nista ne jede.
Jole,macko moja...prelep ti je avatar.

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

clock-img

03.10.2013, 11:54

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Thanx Jannciceuser posted image
Inace odluka je pala...idemo na rucak kod mame user posted image
Pre trudnoce nisam mogla da je navatam za smoki, a kamo li za rucak...a od kad je Teodorica sa nama baba kuva sve u 16...ja je zezam da sam znala pa ranije da rodim user posted image

Enyoj the silence!

clock-img

03.10.2013, 12:04

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

dobro jutro user posted image
meni je jutro, ne pitajte me nista, sad sam uspela da sednem za komp i odoh odmah da pravim rucak.
torbice ja sam opet pocela da pravim hleb u pekarici, hajde baci mi na pp neke dobre recepte ako imas, navjise sam zagrejana za integralne varijante.
posto mi se nekako nikad ne nadigne lepo taj integralni lebacuser posted image
uf moja mama nema sanse da kuva, radije bi orala njivu, ja mislim ili nosila dzakove. a sveki nema sanse da pozove na rucak, pa makar crkla, tako da smo prepusteni samo sebi, tako da enjoy your mamauser posted image

< Poruku je uredio jovicaa -- 3.10.2013 12:05:00 >

don't shit where you eat :))

clock-img

03.10.2013, 12:30

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Dobar dan mame. Ja moju dusu lepo smrzla napolju i sad spava kao bebauser posted image . Natruntala sam je pa smo isle da izvadimo sargarepu, zelen i persun i da nalozimo vatru (malo mi nezgodno da nosim drva i guram kolica ali smo se snasle). Peglale smo ves (bila je superiska cak sam pola opeglala i sad joj evo kuvam supicu kad se probudi moja dusa da rucka.

A za nas, nem pojma sta cu da pravim iskreno. Jovice kod nas isto niko ne zove na rucakuser posted image . Moja mama vec dve godine ljuta na tatu pa ne kuva a sveki nam je em daleko em zivi sa momkom kojeg mm nesh bash ne vole. Ustvari nije da ga ne vole vec kaze sta on ima da ide kod njenog momka user posted image , a i ne zove nas ona nesh posebno.

Jovice da bi ti integralni hleb uspeo moras dodati belo brasno. Nece da se digne testo, bude zdudan hleb i nije nesto preterano ukusan. A ako kupis brasno bas za pekaru u njemu vec ima belog pa jedino tako da radis.

E izem ti ove kokoske, svaki put pomislim da mi se Dunja probudila kad one pocnu da kokodacu ispod prozorauser posted image

Torbice ti bas u frci. A i imas srece. Ja sam produzavala vozacku dok sam bila trudna, tad mi je isticala i bicu narednih deset godina na slici sva podbulauser posted image , a ona slicica od pre deset godina sjajna, ja mrsava, nasmejana sve mi bilo zao da bacim vozackuuser posted image

Jole babe su tu da ispunjavaju unucicima zelje. Evo moja ako i pravi nesto pravi za bata Noleta sta on hoce da jede. A nas ko šiša

clock-img

03.10.2013, 12:30

clock-img

ivaMark

pencil-img

2578

Dobar dan!

Jole, kako expresno izlaze ti zubici user posted image

Mogla bih i ja kod mame na rucak da je blize, kuvala bi sigurno a od mojih svekrva nema vajde, hihihi... jedna je malo dalje od nas a i da je blizu: ne kuva a ova sto je blizu nije dosla ni bebu da vidi od kako smo dosle iz Srbije (ima vise od dve nedelje kako smo se vratile), tako da cu morati da smisljam sta za rucak danas.

Od grejanja cu poludeti jer mi se toliko susi grlo da se svakog jutra budim sa bolnim grlom... I poludecu a tek smo poceli da grejemoooo.

clock-img

03.10.2013, 12:43

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Cao zene!

Ja tako jedva cekam te zubice! I razne druge dokaze da moj decko postaje odrasliji. Mislim da je to kod mene malo vise naglaseno zbog svih problema sa alergijom, probavom, dojenjem... rano mi se javio osećaj- da mi je samo da poraste, da može da jede i nešto drugo, da mi kaže šta mu je, da ovo, da ono... Svi tako razmišljaju, ali eto, znam iz kog razloga je to kod mene naglašenije. A vreme tako brzo prolazi. Kad pomislim na povratak na posao, bas se rastuzim... Ima do februara, ali i nema.... Vreme leti. Stvarno treba stalno sebi to ponavljati i uprkos umoru i svim brigama pokušavati uživati u svakom trenutku sa svojom bebom.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

03.10.2013, 12:51

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

Iskukah se Ružici, a sad malo i ovde. Kako vi mame sa dvoje i više dece stižete sve? Stižem i ja dosta toga, al sam na kraju dana iscrpljena, nevozna i ni za šta user posted image Oboje dece mi je jako zahtevno, svako sa svojim prohtevima, shodno uzrastu i ja ne znam kako da se postavim, i koliko da popuštam i dopuštam, u strahu da se dete/deca ne osete zapostavljeno i nevoljeno.
A možda ovo treba da pišem negde drugde i opšrinije, ali nemam vremena....

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

03.10.2013, 12:52

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Rositauser posted image

Meni je jedna prijateljica rekla da joj je jos gore od kad joj sin govori, pa kad joj kaze "Mama boli me" njoj dodje da se obesi. Tako da necemo da zurimo bas toliko da nam porastuuser posted image . Meni je moja vec velika, a kad se setim kad se rodila ko pacov mali.