cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Razgovori mama 10/13 [chat ]

clock-img

31.10.2013, 13:17

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Zene, sta vam je danas?! Uh, kad bismo sad mogle sve lepo na pravo picence sve bi bilo super...ali.... Nema moje omiljenice user posted image user posted image user posted image da zaprzi corbu! ko razume shvatice. user posted image
Mene danas sve mrzi. Sveki slozila ves pre nego sto je otputovala, hvala joj. Popodne vodim cerku na slikanjac a ja cu da skitam po Merkatoru, da procunjam ima li necega...

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

31.10.2013, 13:18

clock-img

Tiziana

pencil-img

2682

Evo ja cu da se javim i da kazem da ja svoju decu NIKAD nisam uspavljivala.ni danju,ni nocu,ni kad su sisali,ni kad nisu sisali.Ali zato da ne pricam o napadima histerije,bacanju igracaka,inatu,problemima sa jelom itd..Ne moze svako dete u svakom pogledu da bude idealno.
Normalno je da se hvalimo stvarima koje su kod nase dece dobre i da se zalimo na one koje nisu bas tako dobre.

clock-img

31.10.2013, 13:22

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

IZVORNA PORUKA: Tiziana

Evo ja cu da se javim i da kazem da ja svoju decu NIKAD nisam uspavljivala.ni danju,ni nocu,ni kad su sisali,ni kad nisu sisali.Ali zato da ne pricam o napadima histerije,bacanju igracaka,inatu,problemima sa jelom itd..Ne moze svako dete u svakom pogledu da bude idealno.
Normalno je da se hvalimo stvarima koje su kod nase dece dobre i da se zalimo na one koje nisu bas tako dobre.

user posted image user posted image user posted image potpisujem

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

31.10.2013, 13:34

clock-img

Tiziana

pencil-img

2682

I jos samo nesto da dodam vezano za to koje dete koliko zna u bebecem uzrastu i da li je za brigu ili ne.Moje drugarice sin je imao pa skoro 1.5 god,a mozda i vise i nije znao ni tasi tasi,ni gde zeka pije vodu ni sve ostalo sto decu njegovog uzrasta uce. Sada sa 5 zna da cita i to tecno,bez da je iko radio sa njim,sam je dolazio i pitao koje je koje slovo i sl,zna sve planete u suncevom sistemu,od najvece do najmanje, zna koje su i zasto vodene planete i kolike su njihove orbite!!! takodje niko ga tendenciozno tome nije ucio.dolazio je i pitao sta ga je zanimalo, ko se tu zatekao odgovorio bi mu na pitanje. Dakle ni to koliko neka beba zna/odnosno ne zna u odredjenom uzrastu nije neko merilo za kasnije.

clock-img

31.10.2013, 13:37

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

Torbice mozda se sretnemo u merkatoru :-) trazim cipele za svadbu, naravno u poslednjem trenutku...

clock-img

31.10.2013, 13:38

clock-img

little_one

pencil-img

4663

UH mame sto ste se raspalile...sve frcaju varnice na sve strane! Nemojte srcu da uzimate sve...sto rece Tiziana svako dijete ima svoju "falinku" nesto gdje nije savrseno...al normalno je da se ponosimo svojom djecom kad dostignu nesto sto nismo ni sanjali da mogu tako lako...

Sto se tice uspavljivanja...ne uspavljujem je al je to doslo nekako spontano, dobar je i dnevni i nocni spavac i stvarno zahvaljujem svim silama ovog svijeta na tome...jer znam da je tesko mamama kojima se djeca nocu bude (danju manje - vise)...da li je rutina pomogla ili je takvo dijete ne znam, vidjecemo sta nas ceka sa sledecom bebom...

A sto se tice tate, da ne grijesim dusu, covjek kad god ne radi, tu je oko djeteta, pomogne kad god moze, uglavnom ucestvuje u zajednickim obavezama i to nikad nije bio ni predmet rasprave...al za medalju je zaboravan da zavrsi neke stvari pa ga stalno moras opominjati da uradi nesto sto je isplanirao u skorijoj a pocesto i u daljoj proslosti user posted image

clock-img

31.10.2013, 13:41

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

LO potpisujem! i za spavanje i za drugu bebu i za muza!

clock-img

31.10.2013, 13:41

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Ijaooooo Poc, cimnem te! user posted image Ja u 17h odoh po neku sminku, juce jos nije stigla pa cu od 17 i 30-18 i 30 da cunjam tamo!
Ja moje ne forsiram, ko kad sta hoce, tu sam da podrzim. Nama su na faksu rekli da i Down-ov sindrom moze da nauci napamet telefonski imenik, to nije pokazatelj inteigencije. Izvinte za ovo grubo poredjenje.... Ali to biflanje napamet je bezveze skroz.

Patrijarh Pavle

clock-img

31.10.2013, 14:26

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Ojsa mamitas...ja bila sa T kod kume na kafi...bas nam fino bilo, čak je T jela i pitu bundevaru prvi putuser posted image
Ja nešto ne volim bundevu, al sad kad joj se sviđa moraću da pravim..il nek ide kod kume na pituuser posted image
Al ste se raspisale sunce mu...a takmičenje tek sutra počinjeuser posted image

Enyoj the silence!

clock-img

31.10.2013, 15:19

clock-img

Janncica

pencil-img

2329

Pravi tom detetu bundevaru... user posted image Moj S voli bundevu i jabuku sa malo cimeta. bas lepo to pojede.Danas cu da mu pravim(dobro si me setila).
Ja svog muzica ne hvalim.I bas cesto ovde kuknem na njega i ide mi na zivce i tako.Ali volim ga,pa sta cu.Eto,npr,juce je ceo dan radio.Dosao je kuci u 19h.Deca naskocila na njega s vrata,on ih malo izljubio,vecerao i seo za komp. user posted image ja sam spremila S za spavanje,kad je zaspao J je bila na redu,a mm se za to vreme prebacio na ugaonu i zaspao. I sta sad ja treba da radim?!To nije tako svaki dan,ali eto desi se i to.I ja tad popi*dim.I dodjem ovde i citam kako vam muzevi svima pomazu oko dece,kuvanja,sredjivanja,a moj da ne jede ne bi znao gde je kuhinja. I bravo za vase muzeve i vas...tako i treba.Ali bas me briga kako vi sa vasim muzevima,ko i vas kako ja sa mojim. user posted image

Shvatite da ste roditelj kad kupanje u dvoje ne cine vise ljubavnicke ludorije,vec prskanje vode,mehurovi od sapunice i neobuzdana radost

clock-img

31.10.2013, 15:42

clock-img

Snelle

pencil-img

7446

IZVORNA PORUKA: Torbica

Naravno da su i moji u startu znali zaplakati, ali to bukvalno traje 15 sekundi, dok izadjem iz sobe, tajac. I tako.... Kako radimo, tako nam je, nema tu mnogo mudrosti...

Kako ženo, kako? Ja ne znam nijedno dete koje plače tako kratko. Tvoja deca su fenomeni! Aj molim te dođi na mesec dana kod mene da i moju decu tome vaspitaš user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

clock-img

31.10.2013, 15:46

clock-img

Anoniman

napisala sam ranije ogroman post, ali posto sam ga pisala iz vise pokusaja, a nisam kopirala...
sto se spavanja tice - M kad hoce da spava, sama trazi, ne uspavljujemo je, retko kad se desi da lazno zaplace i smiri se za par sekundi, ali zato kad nece - nema teorije da je nateras.
i kao sto Tiziana rece, svako dete, kao uostalom i svi mi odrasli, ima i svoje dobre i nezgodne strane. pa sta? svakako ih volimo takve kakvi su.

clock-img

31.10.2013, 15:58

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Nema moje omiljenice user posted image user posted image user posted image da zaprzi corbu! ko razume shvatice. user posted image

Shvacenouser posted image
Jel da da je zanimljivije kada je tuuser posted image svi mi u sebi krijemo neke posebne draziuser posted image

clock-img

31.10.2013, 16:00

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Na temu muževa i omiljenih osba..moram u off...i nema više off-ovanja na zadatu temu...
Kako se zove žena od Čak Norisa?
Čka Noris user posted image

Inače mom detetu je tenutno preče da puzi nego da jede...jutros je konačno skapirala kako se to radi...a jela je u 11 i nije kao gladna user posted image bar malo da me odmori od vodanja za ruke...Ona to tako ode korak u napred (hoće da hoda) pa se vrati (ipak malo i da puzi) o na koga li je šašavauser posted image

< Poruku je uredio jole82 RR -- 31.10.2013 16:02:59 >

Enyoj the silence!

clock-img

31.10.2013, 16:29

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

IZVORNA PORUKA: Snelle

Naravno da su i moji u startu znali zaplakati, ali to bukvalno traje 15 sekundi, dok izadjem iz sobe, tajac. I tako.... Kako radimo, tako nam je, nema tu mnogo mudrosti...

Kako ženo, kako? Ja ne znam nijedno dete koje plače tako kratko. Tvoja deca su fenomeni! Aj molim te dođi na mesec dana kod mene da i moju decu tome vaspitaš user posted image

Draga, kao i kod Lo, pocahontas i par mojih drugarica, bebe koje nauce to od starta posle nemaju frku jer ne znaju sta gube, da tako kazem. Sa cerom to nisam znala pa je bilo svakako priznajem, ali sa decacima mij e pesma. Val;jda sam se zato pozabavila sa tim posle nje, da sebi olaksam, a i detetu, tj deci. Pored nje sam morala da sedim dok ne zaspi, gr.... I onda se naucih pameti i zaista su znali ponekad da zaplacu, ma 15 sekundi plafon 20, ali ne vise od toga, mozes doci da vidis. user posted image
Starijima sad procitam pricu, ili ja ili mm, pomazimo ih, pokrijemo i to je to. Bebca samo spustim i odavno nije ni zucnuo. Stavi prstic u usta i okrene mi glavu. user posted image

Patrijarh Pavle

clock-img

31.10.2013, 16:30

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

IZVORNA PORUKA: dijana1 RR

Nema moje omiljenice user posted image user posted image user posted image da zaprzi corbu! ko razume shvatice. user posted image

Shvacenouser posted image
Jel da da je zanimljivije kada je tuuser posted image svi mi u sebi krijemo neke posebne draziuser posted image

E, uvek sam na ivici...Aliiii, ja sam civilizovana persona! user posted image

Patrijarh Pavle

clock-img

31.10.2013, 20:45

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

bas smo se raspisaleuser posted image . Ja se samo izvinjavam nije meni cilj bio nekog da uvredim vec sam vam samo rekla kako se ja nekad osecam kao da se ja nekad jedina zalimuser posted image . Evo legla je u osam ali nam je danas dan bio paklen. Ceo dan kao prilepak. Ni sekundu nije htela da bude sama kako se probudila poslepodne, ja je na kraju stavim u setalicu i onda smo se vijale (ona mene trazi po kuci ehehe...) pa dok sam prala sudove stajala je pored mene i hvatala me za nogu, kao kuče da je. Ja usla nesto u kupatilo a vrata od kupatila su uza nego ostala pa nije ubola ugao pod kojim moze da udje sa tom njenom setalicom i krenula da place. Jako mi je bila smesna. Mm dosao tek u 6. Nismo ni otisli kod komsije na slavu. Kasno mi je bilo da idemo u 6. plus sam stvarno crkla. Sutra ujutru imam cas i zakazala sam ga u 9 (kad bi Dunja trebalo da spava ali ako zaspi kao danas u 8 i bude opet prilepak sve vreme tesko cu odrzati cas).

IZVORNA PORUKA: adulence

.huuuhh koliko puta nisam stigla da skuvam rucak,ali briga me...

e ja danas nista zivo od nje nisam mogla. A i sto kazes briga me. Cak sam i sve ostavila posle njenog rucka tako po kuhinji i stolu, stolicu joj nisam obrisala ni pod ma nista. Prosto nisam mogla od nje. Mislim mozda sam i mogla ali bi to znacilo da upalim tv ili da ona bude duze u setalici sto ja ne volim ili da joj dam neku igracku s kojom voli da se igra a nije primerena njenom uzrastu (igracka je 3+ ali je glasna i nesto svetli) a nista od toga ne volim da radim. Verujem da joj je na kraju vec i bilo dosadno sa mnom. Ma vi mene da vidite kakve ja igre smisljam da je zabavim jer smo nas dve uvek same, kako se ja glupiram i sta sve radimo u cilju svega da njoj bude dan zanimljiv i tako kad je nervozna ne place (ja smatram da bebe ne treba da placu osim ako je u pitanju neka cista histerija, tj recimo presvlacenje pelena mi je ok ako zaplace, ali ovako preko dana ako joj trebam eto da budem pored nje ili ako je nesto ne daj boze boli-a boli je prednja jedinica, i slicno ne volim da place).

Inace nocas ocekujem budjenje na svakih satuser posted image

clock-img

31.10.2013, 20:57

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Bea stvarno nema veze...ja najmanje zelim da se svadjam uopste nisam taj tip...ponekad tj vrlo cesto poruke izgledaju drugacije,zvuce onako kako ne treba da zvuce...sto kaze torbica da smo o ovome pricale ma kafi ne bi doslo do nesporazuma!!!

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

31.10.2013, 20:59

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Vidim, bilo veselo ovde danas user posted image
mm i mini buba spavaju, ja luftiram mozak, tako sam nesto umorna... al ne od rada nego mi je glava puna magle, ne znam da li me shvatate... al obicno je tako kada se ceo dan druzim sa decom...
a mi smo se i cucali i nosali i spavala je na meni do 4-og. meseca i nocu sisala do 14 meseci iiii svasta nesto... sad ne spavamo svako malo zbog nosa, temperature, kasljanja... i dete mi je bas dr*adzija mali (izvinte na klacanskom) i muz me vise nervira nego sto me ne nervira... al ih oboje volem najvise na svetu user posted image

clock-img

01.11.2013, 06:45

clock-img

adulence

pencil-img

7314

dobro jutro,moje dete malo poranila jutros medjutim posle podoja je zaspala,a ja cu sada da ukljucim masinu i ispratim mm na posao...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

01.11.2013, 07:00

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Dobro jutro. Moja se nije vratila da spavauser posted image , ona kad se probudi odmah oci ko u sove. Eno je valja se po podu a ja sam stavila proju u rernu za njen dorucak. Probudila se u 6 tako da ce nam dorucak biti u osamuser posted image kao i obicno. jeeeee.... Inace nije se budila na svaki sat ali se probudila oko dva pa smo se do 3 ona i ja maltretirale ali nije plakala. Ja ne znam sta njoj znaci kad se probudi i krene da tapse, da li je ona sanjala nesto pa sebi kaze bravo, ma nem pojma al joj je sad to vec fora jedno nedelju dana cim se probudi da tapse. I sad vec pljeska tj nije samo da dodiruje rukice vec bas pljeska da se cujeuser posted image .

Odoh imam gomilu vesa evo mm mi pre nego sto je otisao prigovorio kako njegov ves nisam opeglalauser posted image . eh planiram iskreno jedan dan ceo samog da ga ostavim da vidi on sta je tu posla, majke mi pa on ne bi stigao dete da nahrani a kamoli da joj napravi nesto ili da sredi a o peglanju da ne pricam. Cisto malo da ga dozovem pameti.

eh da videla sam ovo takmicenje za najforumasa hihi...kaze ko je najvise ulogovan pa ja sam ceo dan ulogovana jer ne gasim komp nikad i slusamo beka i ja radio na kompu. Ja se drzim pravila koje nam je rekao jos profesor na fakultetu Pravi sistemi se dizu jednom na danuser posted image (valjda je mislio na kompjuterski sistem hehehe)

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 1.11.2013 7:03:35 >

clock-img

01.11.2013, 07:18

clock-img

Anoniman

moje dete nakon nekog vremena sinoc leglo u 9, nije odmah zaspala nego je nesto pricala i pevala. u nekom momentu ustaje i vice mi:"kod mame! ne mooozee kod mame. savaj! jaku noc!" i ladno se vrati u krevet i stvarno zaspi user posted image ali zato nije spavala tako mirno kao kad zaspi oko 10.30. ja pristavila supicu, jedem ostatke od kesten pirea (nikad vise necu praviti jer sam samo ja jela), razmisljam da li da je ostavim kod sveki ili da se maltretiram s njom po autobusima jer moram da odnesem tel na popravku, a dan se cini, k'o za inat, nesto tmuran...i takooo....

clock-img

01.11.2013, 08:25

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

I mi smo poranili, ustali u 6 ali ok sinoć su i rano zaspali još pre 8.
D je malo bolje, od juče ujutru nije imao ni proliv ni povraćanje ali je imao temperaturu i uprkos tome bio je veseo. Od jutros jedna tečna stolica ali nije proliv, biće bolje nadam se. Vodila ga juče kod dr i kaže da je virus. Samo da mi L zaobiđe.
I meni je D jako zahtevan od kako se rodio za razliku od L koja je dosta samostalnija od njega, mada ima i ona svojih dana kad je kao krpelj i nemožeš ništa od nje.
A što se tiče mm on mi više pomaže od kako se L rodila jer i sam vidi da nemogu sve da stignem. Evo sad sve zna oko dece sam dok sa D prvih 20 meseci ništa nije znao dok ja nisam počela da radim. Sad sam počela da radim kad je L imala 11 meseci i sve radi kao i ja oko njih. Jedino je ponekad malo izgubljen kao prošlu noć kad je D povraćao i trebali smo da promenimo i pidžamu. Otvorio on orman i gleda u pidžame ali ih ne vidi gde stoje, izluđuju me takve stvari. Ili dok je bio samo D ja mu kažem aj mi donesi trenerku ili duks da ga presvučem a on me pita a gde je iako je raspored u ormanu uvek isti. Ja mu tad kažem da ide kod komšija da vidi da nije kod njih možda.

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

clock-img

01.11.2013, 08:28

clock-img

big mum

pencil-img

1690

Dobro jutro mame

Šta je ovo neko takmičenje.Ne želim ni da pokušavam da se takmičim,neJmam vremenauser posted image

Juče sam se baš umorila/iznervirala.
Spremala krš po kući pa ajde po nju u vrtić prije spavanja .Morala sam je voditi zubaru.Rodica obećala čuvati malog u obližnjem parku ,međutim pola sata ranije javila da ipak ne može u tom već u drugom parku koji je udaljen 15 min hoda.Brzo strpam malog u kolica te klapnem tamo.Usput iskrenem zglob na nozuser posted image i.Dođem tamo ona u salonu šiša se.Sreća bio naš prijatelj tamo i on nas vrati u grad.Kod zubara sam stigla doslovno 2 min ranije.
U čekoaniuci smo čekali pola sata dok je neka baba izašla,probavala vilicu pa nikad(nije mi jasno koji će joj đavo ima 80 god)
Da uđem unutra mala počinje da plače,krokodilske suze roniuser posted image .Neće i bog.A to je već drugi put da mi pravi scenu.Pouser posted image la sam.Ništa aj izađeno i u park po malog.On opet po svom.Počeo sa izljevima bjeca.
Otišli da popijemo kafu a on se u kolicima dere koliko ga grlo nosi.Srknem kafu za dva min.Da malo prošetam a on zapeo da ulazi u Konzum.Nisam mu dala a on opet.
Ćera opet po starom priča ko navijena a on vrištiuser posted image .
Na to sve me uhvatilo u kičmi ne mogu da se sagnem.
Jedva sam ih dovukla u kuću.

Evo ga sad se skinuo go i trči po kući.

P.s.
Ovo malo posta pišem punih 30 min jer sam ustala 1000000x

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

clock-img

01.11.2013, 08:51

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Ja sam od jutros poludela,njih dvojicu treba spremiti za vrtić a devojčicu za školu i priredbu...ustajemo a srednji sin počinje da plače da neće u vrtić,ja se našla u čudu već 4 godine ide u vrtić i baš jutros je našao da uka kad ja Viki treba da spremam i sređujem za priredbu,a prvi joj je put da učestvuje i pri tom treba nešto da recitujeuser posted image trema je počela još sinoć da je drma...Njega ubeđujem da ide u vrtić,a nju tešim i bodrim da će na priredbi biti sve ok i pri tome oblačim najmlađeg dasu koji jedva čeka da krene u vrtićuser posted image