IZVORNA PORUKA: Rosita
Draga zeno, mozda mame koje imaju takva iskustva ne pisu. Ja sam stekla utisak da je tvoje dete jako dobro, napredno, svasta zna, ti si posvecena i dobra mama i samo tako nastavi. Moje se dete budi nocu, sisa, sto puta sam to rekla. On je takav kakav je meni savrsen. A u apsolutno savrsenu decu ne verujem, svako ima neku svoju slabiju tacku, kao i odrasli.
hvala Rosita. Ja shvatim kako mi je dobro dete kad je negde odvedem da se druzi sa drugim bebama

inace ne mislim bas tako jos pogotovo kad procitam kako su ovde klinci super. Mislim bas na uspavljivanje konkretno. Da se razumemo ja x puta kazem ja svoja g*vna jako dobro jedem i ja sam kriva sto nunam sad Dunju jer sam je nunala do iznemoglosti dva meseca kako bih joj olaksala taj period. Ne mogu da je ucim samouspavljivanju zbog nesuglasice sa mm. Ali je sad eto ne nunam puno, pre neki dan je nisam ni nunala, vec smo bile napolju i ona se bas primirila i videla sam da ce uskoro zaspati, uzela sam je i stavila na krevet i dala joj flasicu sa kompotom (kuvala sam joj taj dan kompot od jabuke, kruske i dunje) i ona je uzela bukvalno pet gutljaja i zaspala. A opet znam da uspavljivanje sa flasicom nije dobro. Ja se stalno preispitujem kakva sam majka. Iskreno zao mi je nekad sto prepodne bude sama iako ja znam da treba i sama da se igra, dok ja njoj skuvam poradim nesto tamo vamo mora da bude sama. Ako cu opet skuvati nesto za nas ako przim nesto na sporetu gledam da ona ne bude u blizini a nije uvek raspolozena da se sama igra pa imam muke zive s njom. Ona je dobrica moja, ali kazem ja to shvatim tek tako kad odem kod par prijateljica. Svasta zna, sposobna je, ne place (osim kad se uspavljuje ponekad) i nocu kad se budi ne place, ne place pred nepoznatima, druzeljubiva je, nasmejana, krezubava

ali je prilicno zahtevna. Bas je zahtevna. Ja sa njom toliko radim jer ona zeli mene pored sebe toliko. Da ona hoce da se igra sama cesce pustila bih ja nju (iako bi me grizla savest

), ali je ona bas jako jako zahtevna. I sa njom izgleda nema cile mile. nije njoj dosadno, kad je nesto naucim ona je bas u stanju da "usavrsava" vestinu dugo. Na primer naucila sam je da okrece neku kocku kaziprstom (neka igracka slaze se jedno na drugo i okrecu se neki delovi) i kad je ona to naucila vidim vrti pa vrti. Kaze mi mm "ne treba nju pustati u vrtic zaglupice se"

. Intelektualno je super ali fizicki ne radi nista posebno osim sto je dobra sa prsticima (hvata male delice palcem i kaziprstom ali ne moze jos sama da se hrani na taj nacin klizi joj hrana).
Izgleda da ce joj nici i druga jedinica, tokom uzine je zaplakala bar pet puta kad je zagrizla kasikicu (inace pripremila sam 4 kasikice u slucaju da nece da jede sa jednom da je hranim drugom da ona pokusava trecom i td). Eno je opet spava u vreme kad ne bi trebalo. Ja volim rutinu i da se postuje satnica, takva sam oduvek, nigde nisam kasnila, i sad i sa njom kad idemo svi me prijatelji pitaju kako to da stizem na vreme jer sa decom se obicno kasni. A ja sve pripremam od ranog jutra ponekad da budemo ko zapete puske i samo guzaru presvucem i krecemo.