IZVORNA PORUKA: mamaban
Hvala na odgovoru. Pokusacu naci taj probiotik, a jos ako uspem naci na akciji bice superiska. Jos jedno pitanje. Da li ste mozda koristili neku od uljanih kupki i Vase iskustvo? Cula sam za Linola fet. Hvala sto Vase korisne savete delite sa nama na forumu :) Veliki pozdrav
Mi smo koristili Mustela Stelatopia uljanu kupku, koristimo je još uvek s vremena na vreme. Sada već umem jako dobro da procenim, i prosto, kada mi se učini da se malko suši, ja ga okupam u njoj. Zadovoljna sam jako, samo je skupa kao sam Vrag.
Za Linola Fett sam čula, ali nakon što je jedna forumašca imala loše iskustvo, ja svima ponavljam baš to iskustvo. Bebac je bio mali, po preporuci lekara su koristili tu kupku, mali je buknuo još više. Kasnije su rađeni alergotestovi i ispostavilo se da mali ima alergiju na kikiriki, a Linola kupka sadrži ulje kikirikija, tako da oprezno.
IZVORNA PORUKA: Mala Elena
Jel su vam deca imala ekcem oko usana? Brine me neka pojava sa plikcicima , crvenim, danima...
Izbaci varalicu, da se taj deo što više suši i diše, i možeš mazati nečime, recimo pantenol.
Ali kod nas se najviše korisnim pokazalo da taj deo usta diše.
OLGA, ne bih da se pravim pametna, ali nama je kod pelenskog osipa pomogla kombinacija stvari:
1. prešli smo na Huggies pelene
2. opereš bebu bez sapuna, i na kraju pranja spereš rastvorom soda bikarbone (1dcl vode i kk soda bikarbone)
3. dobro osušiti (ja sušila fenom)
4. na smenu mazan nystatin i pantenol
5. Kada izlečimo (nakon nystatina i pantenola) kao redovnu negu umesto Pavlovića, koristili smo Sebamed protiv ojeda i osipa)
Kod nas je bila Candida, ali čak i posle, kad nisam bila sigurna dal jeste ili nije Candida, ovo je bilo veoma učinkovito.
< Poruku je uredio Peace* -- 2.12.2014 8:51:47 >