cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Palacinke

  
clock-img

02.05.2018, 22:26

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

I prasak za pecivo, budu mekse..

clock-img

02.05.2018, 22:28

clock-img

sneza24

pencil-img

3859

Ja ne stavljam prasak za pecivo i uvek su mi super palacinke. Nemam recept sve od prilike stavim.

_____________________________

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

clock-img

02.05.2018, 22:29

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27427

Ni ja ne sravljam
Jaja mleko i brasno malko ulja i to je to

clock-img

02.05.2018, 22:29

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

A brasno? Ima li veze da li je tip 400 ili 500?

_____________________________

,,Carpe diem"

clock-img

02.05.2018, 22:30

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Ja 400 i kiselu vodu

clock-img

02.05.2018, 22:39

clock-img

Ana RR

pencil-img

34147


IZVORNA PORUKA: mama Jo

Joj, a meni uvek ispadnu onako gumenkasti 😢



Ako ih pečeš na laganoj vatri onda su žilave.
Moja drugarica ih tako čvari na laganoj vatri, pa jednu peče 5 minuta. I ne možeš joj dokazati da ne valjaju.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.05.2018, 22:41

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Ali pokidas zivce, ja i kad ih normalno spremam ubije me stajanje uz tiganj :))

clock-img

02.05.2018, 22:41

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27427

Moguce meni to za sekund gotovo i bas brzo spicim 10 -15 palacinki za veceru npr.

clock-img

02.05.2018, 22:44

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514


IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Moguce meni to za sekund gotovo i bas brzo spicim 10 -15 palacinki za veceru npr.


Isto ko ce da ih ceka..

clock-img

02.05.2018, 22:48

clock-img

Ana RR

pencil-img

34147


IZVORNA PORUKA: mama Jo

A brasno? Ima li veze da li je tip 400 ili 500?



Ja ih pravim ovako: 2 jaja(može i više, ja stavim 2), 400gr brašna, 400ml mleka, 400 ml kisele vode, 3 pune kašičice šećera, malo manje od pola kašičice soli, 2 kesice vanilin šećera (ako njega nemam onda ih ne pravim), kašičica praška za pecivo i malo ulja ili rastoljenog putera. Ako je testo gusto (pošto to zavisi od brašna) onda dodajem po malo mleka. Pečem ih na 7ici (od 9).
Iskreno, najviše volim svoje palačinke, nigde nisam bila oduševljena ukusom. Moj pokojni svekar ih je obožavao i uvek bi prvo pojeo gomilu onako nenamazanih, govorio je da su mu tako jako ukusne.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.05.2018, 22:48

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537


IZVORNA PORUKA: Ana RR


IZVORNA PORUKA: mama Jo

Joj, a meni uvek ispadnu onako gumenkasti 😢



Ako ih pečeš na laganoj vatri onda su žilave.
Moja drugarica ih tako čvari na laganoj vatri, pa jednu peče 5 minuta. I ne možeš joj dokazati da ne valjaju.



E, pa jedino o toms nisam razmisljala. Probala sam da menjam brasno, da stavim da odstoji u frizideru, da nauljim svaku malo...
E, sutra cu bas da vidim za vatru.

_____________________________

,,Carpe diem"

clock-img

02.05.2018, 22:50

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537


IZVORNA PORUKA: Ana RR


IZVORNA PORUKA: mama Jo

A brasno? Ima li veze da li je tip 400 ili 500?



Ja ih pravim ovako: 2 jaja(može i više, ja stavim 2), 400gr brašna, 400ml mleka, 400 ml kisele vode, 3 pune kašičice šećera, malo manje od pola kašičice soli, 2 kesice vanilin šećera (ako njega nemam onda ih ne pravim), kašičica praška za pecivo i malo ulja ili rastoljenog putera. Ako je testo gusto (pošto to zavisi od brašna) onda dodajem po malo mleka. Pečem ih na 7ici (od 9).
Iskreno, najviše volim svoje palačinke, nigde nisam bila oduševljena ukusom. Moj pokojni svekar ih je obožavao i uvek bi prvo pojeo gomilu onako nenamazanih, govorio je da su mu tako jako ukusne.



Uslikala sam aad da mi ostane. Hvala.
Javljam se kad napravim 😊

_____________________________

,,Carpe diem"

clock-img

02.05.2018, 22:51

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Ja sve odokativno zbuckam

clock-img

02.05.2018, 23:04

clock-img

Ana RR

pencil-img

34147

Mama Jo, zaboravila sam da kažem da ja za svaku palačinku umočim kašičicu u ulje pa pokapam po tiganju. E sad, moj tiganj je već star (ali su mi palačinke najlepše u njemu) pa je to možda tebi nepotrebno. Ne budu masne ali se lepše ispeku kod mene.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

02.05.2018, 23:08

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27427

To sto kazes to je navika. I meni su moje palacinke najlepse user posted image i deca ih jako vole. Ja uzimam tiganj onaj mali bas za palacinke i tamo ti ulje ne treba.

clock-img

02.05.2018, 23:10

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Ja imam neki tezak kao tuc, ovi novi fency se odmah izdeformisu i laki ko pero.. i ja premazujem ali.odmah stavim na 5, ko ce da ih ceka.

clock-img

03.05.2018, 07:11

clock-img

Duškić

pencil-img

9595

Meni je bitno da stavim pola vodu, a pola mleko .
A tiganj imam neki tefal od skoro i fenomenalan je, pakacinke preukusne. A najlepse su mi kad odem kod mame i ona napravi deci pa se i ja uslihtam.

clock-img

03.05.2018, 09:03

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Ja to od oka pravim, samo gledam da bude pola mleko, pola voda, najbolje kisela. I ostavim testo da odstoji, kad ne zurim. Ono sto sam primetila je da je mnogo bitno koje brasno koristim, ne samo tip brasna vec i proizvodjac. Nekako su mi najlepse sa brasnom Fidelinka.

_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

03.05.2018, 09:05

clock-img

Ana RR

pencil-img

34147


IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

To sto kazes to je navika. I meni su moje palacinke najlepse user posted image i deca ih jako vole. Ja uzimam tiganj onaj mali bas za palacinke i tamo ti ulje ne treba.



Naravno, ima i toga. Ali recimo, skoro niko ne stavlja vanilin šećer u testo a meni bez toga to nije palačinka. Kad treba da ih pravim prvo gledam imam li vanilin šećer u kući, ako nemam nema šanse da ću ih praviti.
Imam i ja tiganj baš za palačinke ali ne vredi, najlepše su mi u ovom starom, običnom, Tefal. U njemu su mi najlepše. Tako kad jednom godišnje pržim pomfrit (pošto uvek pečem u rerni) isto imam šerpicu samo za to user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

03.05.2018, 09:06

clock-img

Ana RR

pencil-img

34147

Jeste, gagana, od brašna baš zavisi. Jako su nam loša brašna, inače.
I ja ostavim testo bar pola sata da odstoji pre pečenja.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

03.05.2018, 09:24

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

Mrni mama stalno govori da je do brasna 😊
Puno vam svima hvala na savetima, nadam se da cu konacno i ja postati majstor za palacinke 😊
Ana, ja sad od tebe prvi put cujem za vanilin secer ☺

A kazite mi jos, da li je mozda dobar i onaj aparat za pecenje palacinaka? Moji dobili za slavu sad nedavno, i mama me pita da li hocu da mi da...

_____________________________

,,Carpe diem"

clock-img

03.05.2018, 09:29

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24690

I ja spremam otprilike ovako kao Ana, i isto obavezan vanilin secer.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

03.05.2018, 09:35

clock-img

milicicak

pencil-img

7329

Ja ne stavljam mleko u palacinke i obavezno stavim vanilin secer. I ne znam zasto uvek stavim mlaku vodu kad mutim palacinke. Otprilike pravim ovako
3 jaja, 1 soljica mlake vode, 1soljica kisele, 3 soljice brasna umutim mikserom pa dodam jos kisele vode da razredim pa dodam malo soli i vanilin secer. Zagrejem ulje na tiganju pa vrelo sipam u smesu i ne dodajem vise dok pecem

clock-img

03.05.2018, 09:43

clock-img

Ana RR

pencil-img

34147

Mama Jo, vanilin im da prelep ukus. Ne bih znala za aparat, nisam koristila. Probaj, možda bude ok.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

03.05.2018, 09:47

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26813

I ja obavezno stavljam vanilin secer.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!