writing-img

RE: Palacinke

  
clock-img

03.05.2018, 11:19

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514


IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

I ja obavezno stavljam vanilin secer.


Isto, ne znam da li ste videle, ima da se kupi posebno brasno, bas se zove Brasno za palacinke u Tempu, ne ona govova smesa.. Mnogo njih mi reklo da je super a nije skupo, oko 70 din kg..

clock-img

03.05.2018, 11:44

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24692

Ja upravo napravila palacinke, al nemam mleka, pa je islo kao sto Milicicak sprema user posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

03.05.2018, 12:13

clock-img

Ana RR

pencil-img

34157

Sad se i meni jedu user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

03.05.2018, 13:04

clock-img

mama ivane

pencil-img

1902

Uh moji ukucani obozavaju palacinke, super recept !

clock-img

24.05.2018, 20:39

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Evo mojih upravo spremljenih palacinki:
- 2 jaja
- so,
- 10 kasika jecmenog brasna
- 5 kasika kukuruznog brasna
- 1/2 praška za pecivo
- 1/2 case mleka
- 1 casa jogurta
Umutiti jaja, pa dodati mleko i jogurt i na kraju brasno, so i prasak za pecivo.
Peku se u teflonskom tiganju oko minut po strani. Ispadnu malo deblje, poput americkih, debljinu sami odredjujete.
Filujete cime zelite, ja stavljam pavlaku, pa sunku, pa narendam kackackavalj.

clock-img

24.05.2018, 21:26

clock-img

Maraj

pencil-img

21370

Smesko kad bi stavila psenicno umesto jecmenog jel isti promer?
I jel ih uvijas kao ove "obicne" palacinke ili kako?
A ulje?

< Poruku je uredio Maraj -- 24.5.2018 21:27:01 >

clock-img

25.05.2018, 08:32

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Isto je i sa psenicnim. Ne uvijam jer ih pecem deblje, kao americke. Ulje ne stavljam. Tako ne stojim satima uz sporet, a deca jedu zdraviju varijantu i ne umaste prste kao sto umeju, lepo im iseckam i bockaju vijuskom.user posted image

< Poruku je uredio smeško -- 25.5.2018 8:33:51 >

clock-img

25.05.2018, 08:44

clock-img

Maraj

pencil-img

21370

Smesko jel ni na tiganj kad ih przis ne stavljas ulje? Ne zalepe se?

clock-img

25.05.2018, 11:56

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Samo prvi put podmazem mašću, ne koristim ulje.

clock-img

26.05.2018, 15:27

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Kod mene ce na meniju sutra biti palacinke
Moje su najjednostavnije i uvek tanke i fine. Nisam odavno jela americke palacinke.

_____________________________

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

04.02.2020, 07:02

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Ja pravim ok palacinke.tanke su,ne lepe mi se,ali mi nekako budu suve,ne budu ne znam kako da opišem. .Kao one na ulici što kupimo,ne budu takve.mislim da je do tiganja.ne znam.



_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

04.02.2020, 07:06

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

Branki ja obavezno stavim mast umesto ulja i onda budu predivne. Mekane, tanke, i posle dva dana su lepe i deluju sveze. Nemam recept pravim sve od prilike. Ako stavim ulje budu lepe dok su tople ali cim se ohlade budu nekako suve ivice

clock-img

04.02.2020, 09:14

clock-img

Ana RR

pencil-img

34157

Ja stavljam ulje ali nisu suve, a nisu ni masne. Baš budu lepe. Prekjuče sam ih pravila, Marku došao drug pa da se zaslade.

Mislim da je to i do pečenja. Moja drugarica jednu palačinku peče čini mi se 10 minuta. Na slaboj vatri ih davi pa budu jaaaaako žilave, meni je to bzvz.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

04.02.2020, 12:15

clock-img

branki*

pencil-img

20828

ja sam uvek do sad stavljala ulje,malo stavim i u testo i svaki put onom cetkicom podmazem malo,vrlo malo tiganj.
i nisu samo krajevi,nekako su mi cele suve,nisu socne,jedre/mozda mi je suvise zitko testo?ili je do tiganja.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

04.02.2020, 12:18

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

Branki ja stavim i u testo dosta, ulja/masti. Ako stavljam mast onda ne premazujem tiganj, ako je ulje onda moram malo. Moguće da je i do tiganja. Kupovala sam 2-3 puta neke kao teflonske za palacinke ali ni jedan mi nije dovoljno dobar. Uvek se vratim na tiganj koji sam nasledila jos od bake 😁❤️

clock-img

04.02.2020, 12:20

clock-img

branki*

pencil-img

20828

koiko dosta,bubi?
ja stavim otprilike pola one soljice za kafu,manje.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

04.02.2020, 12:34

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

Ne znam sa koliko brasna pravis. Ali npr na oko 600gr brasna stavim jednu donkafe soljicu ulja. 

clock-img

04.02.2020, 12:37

clock-img

Ana RR

pencil-img

34157


IZVORNA PORUKA: branki*

ja sam uvek do sad stavljala ulje,malo stavim i u testo i svaki put onom cetkicom podmazem malo,vrlo malo tiganj.
i nisu samo krajevi,nekako su mi cele suve,nisu socne,jedre/mozda mi je suvise zitko testo?ili je do tiganja.



Imam jedan recept po kome pravim (4 jaja, 400 ml mleka, 400ml kisele vode, 400gr brašna, pp, vanilin šećer, so) ali sam ja smanjila količinu jer mi je ovo mnogo pa to bude ovako

2 jaja, 1 kašika šećera, pola kesice praška za pecivo, malo manje od pola kašičice soli, 10 puuunih kašika brašna (moje kašike su velike pa to bude sigurno oko 300gr), 500ml mleka i kisele vode da se dobije dobra gustina. Na kraju sipam oko 50ml ulja. Ostavim testo barem pola sata u frižideru, kada ne žurim sa spremanjem. Testo se stajanjem zgusne pa pre pečenja promešaš i vidiš da li treba još tečnosti i dodaš mleka ako treba. Doooobro zagrejem tiganj pre nego što počnem da pečem, kada je zagrejan, umočim kašičicu u ulje (sipam malo u šoljicu) i samo pokapam po tiganju (to radim posle svake druge, treće ispečene). Pečem na 7mici (od 9 jačina), bitno je da se ne čvare dugo inače će biti žilave. Slažem na veliki tanjir i poklopim velikim poklopcem.

Jooj sad mi se jedu user posted image omiljene sa maple sirupom i krupno mlevenim lešnicima user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

04.02.2020, 12:43

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

Da, ne smeju dugo da se peku jer se isuše, bar sam ja stekla takav utisak. Ja pecem na struji i to na najjacoj temperaturi, bukvalno po 20 sekundi sa svake strane. 

clock-img

04.02.2020, 14:25

clock-img

Didy

pencil-img

7253

Ja ne stavljam ulje u testo, već pokapam par kapi pre svake na teflon. Stavim dve kesice vanilin šećera, volim kad se oseti vanila, pp ne stavljam jer volim kad su tanke i pravim samo s mlekom, eventualno dodam malo kisele vode, ali vrlo malo. Pečem isključivo na plinu skoro na najjačem. Čim ulijem u tiganj, odmah okrećem jer se odmah stegne. Ne znam da l se s jedne strane peče i 3 sekunde, a onda s druge pustim 10-15 sekundi. Ne budu bele, naprotiv.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

04.02.2020, 14:53

clock-img

Ana RR

pencil-img

34157

Didy i ja obožavam kada mirišu na vanilu user posted image nije to to ako palačinka nema taj miris. Imala sam do skoro domaći vanilin šećer (šipka vanile zabodena u sitno mleveni šećer, potrošila sam).

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

04.02.2020, 14:57

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

Ja ne stavljam pzp u palacinke.... i ulje isto ovako kao Didy, i to sto manje onako bukvalno par kapi.

_____________________________

,,Carpe diem"

clock-img

04.02.2020, 15:05

clock-img

Didy

pencil-img

7253

Ana, ta šipka vanile je odlična. Moraću je opet negde potražiti. U nedostatku se zadovoljim i vanilin-šećerom iz kesice. 



_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

04.02.2020, 15:26

clock-img

gagana83

pencil-img

6941

Ja nemam recept za palačinke, sve pravim od oka. Takođe ne stavljam pzp. I uvek ostavim testo da odstoji pre pečenja, osim kad žurim. Nisam nikad probala sa mašću, baš ću probati sledeći put.





_____________________________

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

clock-img

04.02.2020, 15:28

clock-img

Ana RR

pencil-img

34157

Meni su lepše sa pzp. Ne poraste testo, budu skroz tanke ali su nekako laganije, ne znam kako da objasnim.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!