au, sad sam sesti put proveravala da su morbili=male=rubeola.
pisah u temi, mm i ja smo vakcinisani (nadam se da deluje i posle 35 i vise godina
), nedavno i dete dobilo MMR.
bekolino, razumem te, ali odahni jer su to zaista najverovatnije varicele, sta god da roditelji kazu, i bezbedna si.
ali najgore kad nisi sigurna cemu si bila izlozena. meni se to nedavno desilo. sedimo u gostima, sa detetom, i vidim ja "domacin" nesto ubledeo, kaze nesto se ne oseca dobro, umoran etc. posle ispade ima i t, i pocelo "nesto da mu iskace po telu". pitam jesu varicele, jer mu je dete nedavno imalo - kaze, jok prelezao odavno. i moja agonija nedelju dana - sta li mu je - da ne dobijemo moje dete i mi. i na kraju naravno varicele, pobrkao nesto, mislim
aman - reci lose mi je, dodjite drugi put
pa mi dovedu dete koje kaslje kao da dusu ispusta - kao nista strasno, vidi kako je "veseo i skace", a ono bronhitis i upala uva.
itd. da ne sirim, imam kolekciju dokaza da su ljudi vrlo cesto sebicni biiip, i bez pardona cu dalje pitati ima li iko ikakav simptom, mada znam da se necu previse zastiti. ali jedno je kad se neko dete zakaslje u igraonici, a drugo kad ti neko blizak donosi bolest, pa ti vidi sta ces i kako ces...