cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Čekamo dve crtice 01/15 [chat]

clock-img

18.01.2015, 22:40

clock-img

marinchica

pencil-img

663

Ako se 10 puta razbolim godisnje(a zna i to da se desi), 9 puta sam dobila od nekog i to najcesce dece prijatelja i rodbine. Sistem je-cujem se i popricam sa svojima i kazem da sam bolesna imam grip, i oni kazu da mi zele da sto pre ozdravim i da se tad vidimo. e ali kada su njihova deca bolesna, samo banu, i kao uz smesak- "ha znas malo smo se prehladili, de duni mami" i onda mala istrese zelene slincuge. I ja naravno posle nekoliko dana, mrtva bolesna. ne mogu te neke stvari da shvatim, a iskreno ne znam ni kako da se odnosim prema tome. ne mozes svaki put kad zoves nekoga na kafu da pitas jeste li svi zdravi, ima li zaraznih po bilo kom osnovu?user posted image

clock-img

18.01.2015, 22:44

clock-img

Bekolino 25

pencil-img

682

Ako sve bude u redu ako Bog da mislim da bi neko moraao da se objasni i sa takvim ljudima da decu sa zaraznim oboljenjima ne vode po tudjim kucama.Bas sam razocarana da ako ih nije briga za druge bar misle na tu svoju decu i posledice koje boginje mogu da ostave ali ne nije njima nista ma sta je to samo boginje

clock-img

18.01.2015, 22:44

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

po cenu da opet budem proglasena za stranog placenika farmacetutskih kompanija ( kamo lepe sreceuser posted image user posted image ) ovo je samo jos jedan primer zasto se treba vakcinisati. Sa jedne strane svi relativizuju na drugim topicima, koliko juce, te nisu strasne morbile, te komsinicino dete dobro podnelo, te varicele nisu ozbiljna bolest itd itd. A onda se dese situacije, kao ova i onda odjednom frka panika.
ako planirate trudnocu, proverite sve, u prvom redu rubeole i vakcinisete se. I ne boli vas glava. Ja sam sve prelezala, moja deca su vakcinisana protiv svega i za mene su boginje samo akademska razbribriga. Verujte, vrlo lep osecaj.

Bekolino i dalje tvrdim da ta deca nemaju morbile. Mozda imaju rubeole, ako nisu varicele ali jedini nacin da proveris je da uradis antitela...

clock-img

18.01.2015, 22:48

clock-img

Bekolino 25

pencil-img

682

Na zadnjem mestu su mi bile boginje na pameti cak nisam ni znala da sam trudna kada sam sa tim detetom sedela pre 10dana.Da sam znala sigurno ne bih isla sam tom logikom ja sam ih prelezala nema opsanosti ali sad ne brinem za sebe

clock-img

18.01.2015, 22:50

clock-img

Bekolino 25

pencil-img

682

brinem jer po mojoj nekoj racunici sam u 6toj nedelji a tada se razvija plod i ne znam sta da radim ceo dan sam pod stresom zbog glupih boginja i nemarnih roditelja.Bas sam ljuta

clock-img

18.01.2015, 22:52

clock-img

Didy

pencil-img

7282

Dobro, Bekolino, majku mu, videla si decu. Da li su izgledala kao da su se osula, onako sitne tačkice jedan do druge ili su bila u krastama? Ja sam isto sigurna da nema šanse da bi s malim boginjama bila deca na ulici, pogotovo sad kolika se prašina digla oko malih boginja. A naši ljudi ko ljudi, ni ne znaju šta su male, a šta velike boginje.
Nego, na kraju krajeva, pa nisi se ljubila s njima pola sata, pa ne možeš se tako lako ni zaraziti ako se s nekim sretneš na ulici i pričaš s pristojne razdaljine.
I još nešto da ti napišem, nemoj da se uvrediš - Budeš li se tako opteretila svakom sitnicom u narednom periodu (trudnoća, porođaj, posle porođaja, deca, odgajanje dece, dečje bolesti, temperature...), završićeš negde poluluda u najboljem slučaju.

< Poruku je uredio Didy -- 18.1.2015 22:53:52 >

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

18.01.2015, 22:54

clock-img

marinchica

pencil-img

663

IZVORNA PORUKA: Didy

I još nešto da ti napišem, nemoj da se uvrediš - Budeš li se tako opteretila svakom sitnicom u narednom periodu (trudnoća, porođaj, posle porođaja, deca, odgajanje dece, dečje bolesti, temperature...), završićeš negde poluluda u najboljem slučaju.

Isto mislim.

clock-img

18.01.2015, 22:54

clock-img

Bekolino 25

pencil-img

682

Hahahah to mi i majka kaze .Pa ovaj prvi je imao krastice njemu su sada prosle a ovaj mali se osuo sitne na celu i iza usiju bas onako jedna do druge

clock-img

18.01.2015, 23:02

clock-img

Didy

pencil-img

7282

Sumnjam da su deca izgledala OVAKO, zaklela bih se da su izgledala OVAKO.

clock-img

18.01.2015, 23:05

clock-img

Bekolino 25

pencil-img

682

eh da to je to ove sitne nisu sigurno

clock-img

18.01.2015, 23:09

clock-img

Didy

pencil-img

7282

Eto, sad se opusti i ne razmišljaj više o tome. Verovatno je to bila završna faza, kad su u krastama, tad nisu više ni zarazni. Zarazni su nekoliko dana pre izbijanja, tad ni ne znaju da su bolesni i kad su boginje pune one tečnosti, ta tečnost je zarazna. Kad se osuše, više nema šta da te zarazi. Zato su deca opušteno bila napolju i u društvu jer nisu više bila zarazna. Ali tebe sad to više ništa ne zanima jer si ih preležala. Kraj priče.

clock-img

18.01.2015, 23:12

clock-img

bubulence

pencil-img

13679

cekajte, boginje nisu ‘prelazne‘ sve vreme, period inkubacije je pre samog izbijanja tako da mislim da nema potrebe brinuti. ali neka me neko ispravi jer nisam 100% sigurna.
druga stvar, vidim pisete da je vakcinacija uvedena 1971. god, jeste, ali od tada dva puta obustavljana, mislim krajem sedamdesetih i sredinom osamdesetih.
trece, bekolino slizicu se sa Didy, ne mozes toliko da panicis a ne znas ni sta ni kako. pre svega moras da razmisljas pozitivno. sama ta panika i nervoza sada mogu daleko vise da skode tvom plodu nego boginje.

clock-img

18.01.2015, 23:12

clock-img

Bekolino 25

pencil-img

682

Ovaj mali ih je sada dobio a bila sam sa njim kada ih nije imao ma lakse mi je sada kada znam da su ovcije dok oni tvrde da su male.Hvala ti Didy do neba malo sam se opustila jer jos nikome nisam rekla i onda ste mi Vi ovde jedinauser posted image a uteha Bice sve ok nadam se

clock-img

18.01.2015, 23:15

clock-img

Bekolino 25

pencil-img

682

Nesto lepo bar za sada je to da nemam mucnine imam blagu temp merila 36,8 malo sam umorna i grudi i stomak me boli inace nista od simptoma.I da hladno mi jeee

clock-img

18.01.2015, 23:16

clock-img

Didy

pencil-img

7282

Ma, nema na čemu, samo kad sam te ubedila da nema mesta panici. user posted image Već sam se i ja bila iznervirala, da si bliže dobila bi dva-tri šamara da se malo sabereš. user posted image
Naravno da će sve da bude u redu, zašto ne bi bilo?

clock-img

18.01.2015, 23:20

clock-img

Bekolino 25

pencil-img

682

Mislim da bi neko trebao malo da me lupi cisto da se saberem malo.Inace ja jos uvem mislim da nisam svesna da sam trudna .Moj dragi samo o tome prica kad god me pogleda ne da mi nista da radim a ja se neosecam trudnom hahaha setim se samo kada stomak nekako pocne da me steze pa trcim na wc hihihi user posted image

clock-img

18.01.2015, 23:59

clock-img

Valerie

pencil-img

1410

au, sad sam sesti put proveravala da su morbili=male=rubeola.
pisah u temi, mm i ja smo vakcinisani (nadam se da deluje i posle 35 i vise godina user posted image ), nedavno i dete dobilo MMR.
bekolino, razumem te, ali odahni jer su to zaista najverovatnije varicele, sta god da roditelji kazu, i bezbedna si.
ali najgore kad nisi sigurna cemu si bila izlozena. meni se to nedavno desilo. sedimo u gostima, sa detetom, i vidim ja "domacin" nesto ubledeo, kaze nesto se ne oseca dobro, umoran etc. posle ispade ima i t, i pocelo "nesto da mu iskace po telu". pitam jesu varicele, jer mu je dete nedavno imalo - kaze, jok prelezao odavno. i moja agonija nedelju dana - sta li mu je - da ne dobijemo moje dete i mi. i na kraju naravno varicele, pobrkao nesto, mislim user posted image aman - reci lose mi je, dodjite drugi put
pa mi dovedu dete koje kaslje kao da dusu ispusta - kao nista strasno, vidi kako je "veseo i skace", a ono bronhitis i upala uva.
itd. da ne sirim, imam kolekciju dokaza da su ljudi vrlo cesto sebicni biiip, i bez pardona cu dalje pitati ima li iko ikakav simptom, mada znam da se necu previse zastiti. ali jedno je kad se neko dete zakaslje u igraonici, a drugo kad ti neko blizak donosi bolest, pa ti vidi sta ces i kako ces...

clock-img

19.01.2015, 00:09

clock-img

Bekolino 25

pencil-img

682

Meni je rano da bilo kome pricam o trudnoci dokne odem kod gin da potvrdi.Ali u buduce kao sto kazes bez pardona pa necu ja da rizikujem sebe zbog njihove nebrige.Pritom i veridba je zakazana za dve nedelje sta ja da radim da se ubijem trudna sa boginjama ma bezobrazluk.A i nebriga roditelja decu ne drzi mesto ne mogu dugo u krevetu ,ma malo sutra pa i ja sam bila dete ali sam tada lezala i bila mirna zajedno sa bratom dve nedelje iz kreveta nisam ustajala.

clock-img

19.01.2015, 00:12

clock-img

Valerie

pencil-img

1410

Pritom i veridba je zakazana za dve nedelje sta ja da radim da se ubijem trudna sa boginjama ma bezobrazluk

da te ne ljube za veridbu, sto je sigurno-sigurno user posted image salim se, uzivajjjjj

clock-img

19.01.2015, 00:15

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

IZVORNA PORUKA: Didy

Ma, nema na čemu, samo kad sam te ubedila da nema mesta panici. user posted image Već sam se i ja bila iznervirala, da si bliže dobila bi dva-tri šamara da se malo sabereš. user posted image
Naravno da će sve da bude u redu, zašto ne bi bilo?

Didy user posted image i ja isto pomislih citajuci sta piseteuser posted image

clock-img

19.01.2015, 00:16

clock-img

Bekolino 25

pencil-img

682

hahaha user posted image user posted image

clock-img

19.01.2015, 00:22

clock-img

Bekolino 25

pencil-img

682

Ja pored boginja jos i samare da dobijem i mogu u krevet polako hahah user posted image

clock-img

19.01.2015, 08:33

clock-img

buba.marica

pencil-img

641

Dobro jutro crtice user posted image jedva uspevam sve da pohvatam vidim da se dele samari, prenose boginje, ali je i dalje veselo user posted image
Bekolino sve ce biti ok user posted image

Ja gledam tiker i preznojavam se, uvek mi je 10 dana pre neocekive user posted image uzasno krizno psihicki ... to mi je prekretnica u iscekivanju crtica ne znam zasto :) :) :)

clock-img

19.01.2015, 09:18

clock-img

Valerie

pencil-img

1410

user posted image

drage drugarke, jako sam srecna sto mogu da vam javim da sam ugledala svoje najsvetlije moguce user posted image user posted image ali tu su! 26dc, 13dpo, sutra beta pa lagano, dan za danom do srca i dalje user posted image

idemo zajednoooo, sve u trudniceeee user posted image

clock-img

19.01.2015, 09:24

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18956

Valerie, znala sam da si trudna cim ti je skocila temp! Bravouser posted image