cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Čekamo dve crtice 01/15 [chat]

clock-img

18.01.2015, 22:03

clock-img

Valerie

pencil-img

1410

bekolino cestitam user posted image user posted image

kiskum user posted image

ja cekam i dalje user posted image bt se smandrljala, pa sad porasla, pa cemo videti
pozzz svimaaaa

clock-img

18.01.2015, 22:04

clock-img

Lisa Simpson

pencil-img

792

Bekolino, moraš da vidiš, prvo šta si ti preležala drugo šta deca imaju (mogu biti morbile rubeola i varičele-ovčije), ako oni imaju ovčije koje si ti ležala nema razloga za brigu. Danas se deca kod nas uglavnom sva vakcinišu za morbile i rubeolu tako da je moguće da oni imaju varičele, ali moraš da proveriš.

Srećno dragauser posted image

Kiškum user posted image , podrška sa crtica

< Poruku je uredio Lisa Simpson -- 18.1.2015 22:05:59 >

clock-img

18.01.2015, 22:06

clock-img

Bekolino 25

pencil-img

682

Didy za mesec ipo punim 25.Ovcije sam prelezala... cao dan se samo nerviram ali kontam ako je stariji prelezao a ja sa njim vec bila u kontaktu a mali sada dobio pre 3dana valjda necu i ja nisam valjda toliki baksuz.Cak nikome nismo ni tekli zatrudnocu cekam taj pregled i sada bi samo plakala i kukala kud mene to da snadje

clock-img

18.01.2015, 22:07

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Bekolino cestitam,neka je laka i skoliska trudnocauser posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

18.01.2015, 22:08

clock-img

Didy

pencil-img

7282

IZVORNA PORUKA: Bekolino 25

ja sam ovcije prelezala pa ne znam da li bi ovo moglo da bude opasno?ko zna neka pomogne bas sam zabrinuta

Lepo žena napisa da je preležala ovčije, tj. velike. A da ta deca imaju male, ne bi ih sigurno srela nigde, bila bi u strogom karantinu.

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

18.01.2015, 22:08

clock-img

Lisa Simpson

pencil-img

792

Ako si ležala, nema razloga zauser posted image , samo bez panike, problem bi bio da si ih ti dobila, ako si ih kao dete ležala, opusti se i uživaj

clock-img

18.01.2015, 22:09

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

bekolino nema nikakvog razloga za zabrinutost. Sigurno deca imaju ovcije boginje. Ovcije ili vodene kozice su velike i svrbe. S obirom da u Srbiji nije obavezna vakcinacija protiv varicella vrlo su rasprostranjene...Posto si prelezala ne trbe uopste da razmisljas.

clock-img

18.01.2015, 22:09

clock-img

Bekolino 25

pencil-img

682

Pitala sam ih ja odmah rekli su da su male boginje pa sad ne znam jedino mogu da cekam pregled i da se ubijem od brige do tadauser posted image

clock-img

18.01.2015, 22:12

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

a sta ce da ti kazu na pregledu? Ginekolog ne moze da ti tu pomogne.Niti on moze da vidi da li si zarazena ili nisi. Posto je inkubacija do tri nedelje. Ali ja sumnjam i dalje da su ta deca obolela od morbila. Prilicno je ocigledno da se kad su boginje u pitanju ljudi frljaju izrazima i mesaju terminologiju...
U svakom slucaju ne treba da se sekiras. U svim varijantama. Tako je kako je, sansa da dobijes male boginje je minimalna a ovcije nikakva ( posto si prelezala). Ja sam poprilicno sigurna da nema mesta za paniku.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 18.1.2015 22:13:59 >

clock-img

18.01.2015, 22:13

clock-img

Lisa Simpson

pencil-img

792

Moraš u svom zdravstvenom kartonu da proveriš šta si lezala, a šta ne, ako nisu vakcinisani, a ti verovatno nisi, pošto su te vakcine u Srb malo mlađe od nas(mada ne znam kolko imaš goduser posted image ) bolje bi bilo da se malo udaljiš od njih, i proveriš sa lekarom

clock-img

18.01.2015, 22:15

clock-img

tijana86

pencil-img

1082

Nije mesto u ovoj temi mom pitanju ali treba mi MODERATOR ii ADMIN ili kako se vec to zove ?

Vukasin i Bogdan moj zivot , moja sreca , moj razlog da se ujutru probudim !

clock-img

18.01.2015, 22:17

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

u svakom slucaju ovcije boginje svrbe i kao plikovi su. Male boginje, morbile, ne svrbe uopste ali je klinicka slika obicno dosta ozbiljnija.

clock-img

18.01.2015, 22:17

clock-img

Bekolino 25

pencil-img

682

Koliko znam vrse se neke laborat.analize na antitela fda li virus postoji o tome sam bar u skoli ucila nemam pojma sad mi to nista ne znaci jer bez tih analiza mogu samo da cekam da se one pojave.

clock-img

18.01.2015, 22:18

clock-img

Lisa Simpson

pencil-img

792

user posted image

< Poruku je uredio Lisa Simpson -- 18.1.2015 22:19:38 >

clock-img

18.01.2015, 22:19

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

mozes u laboratiriji da uradis antitela i vidis da li postoji imunitet na sva tri tipa. Ako su prisutna IgG antitela, prelezala si, ako ima IgM antitela u odredjenom broju u toku je akutna infekcija....

clock-img

18.01.2015, 22:20

clock-img

Didy

pencil-img

7282

Bekolino, pozovi roditelje te dece i oni će ti tačno reći koje boginje deca imaju. Ja sam kao i Maslačak prilično sigurna da su velike boginje i da stvarno nema razloga za toliku paniku.

clock-img

18.01.2015, 22:21

clock-img

Didy

pencil-img

7282

IZVORNA PORUKA: tijana86

Nije mesto u ovoj temi mom pitanju ali treba mi MODERATOR ii ADMIN ili kako se vec to zove ?

Pošalji privatnu poruku Lesici.

clock-img

18.01.2015, 22:23

clock-img

Bekolino 25

pencil-img

682

Sta je tu je nisam mogla da izbegnem mogu samo da brinem i cekam

clock-img

18.01.2015, 22:24

clock-img

Bekolino 25

pencil-img

682

Odmah sam pitala kazu male

clock-img

18.01.2015, 22:30

clock-img

serpica

pencil-img

8707

IZVORNA PORUKA: Bekolino 25

Odmah sam pitala kazu male

Ako su male to su onda morbili,ove sto su sada proglasili epidemijom,ti si verovatno primilaa vakcinu protiv morbila jer skoro je Mod nasla podata da se u Srbiji vakcinise od 1971 god.tako di si verovatno zasticena,ali ipak razgovaraj sa dr. Kako su ta deca sa malim boginjama uopste i bila van kuce i kreveta obzirom da su ozbiljne i da mora da se leci i to duze?user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

18.01.2015, 22:30

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

ko zna sta su njima male. Sigurno ovcije. Ali ti si dete videla kad dok je imalo boginje? Pa znas onda kako su izgledale. Morbila nema vec godinama, sad se pojavio par slucajeva i digla se prasina sa razlogom, jer je pojavljivanje direktna posledica ne vakcinisanja dece zbog kojekakvih kvazi teroija o stetnosti vakcina.
Ranije je termin velike boginje bio rezervisan za variolu. Nje nema vec 30 godina. Ali po tome su i ovcije " male".

Ja nisam vakcinisana, a rodjena sam 1977user posted image Ali sam ih lezala i grozne su....I ja mislim da se ta deca nebi set_kala nego bi bila u karantinu da imaju morbile.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 18.1.2015 22:31:44 >

clock-img

18.01.2015, 22:34

clock-img

Sosa Mena

pencil-img

2082

Dobro vece cekalice user posted image

Proso post, prosla user posted image , a ja od sesa ni s ne vido. user posted image

“Bog nas je stvorio ljudima i traži od nas da to i budemo. Nema takvih vremena u kojima to ne bi mogli biti i ne bi bili dužni da to budemo.”

Patrijarh Pavle

clock-img

18.01.2015, 22:35

clock-img

Bekolino 25

pencil-img

682

Isto sam i ja pitala,jer se secam kada sam ja lezala bilo je bez zamaranja bez dima provetravanje bez ustajanja a ovo je haos kazu ma nije njima nista.Ja znam da sam ovcije prelezala ali za ove njihove nemam pojma kazu da su male

clock-img

18.01.2015, 22:36

clock-img

serpica

pencil-img

8707

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

ko zna sta su njima male. Sigurno ovcije. Ali ti si dete videla kad dok je imalo boginje? Pa znas onda kako su izgledale. Morbila nema vec godinama, sad se pojavio par slucajeva i digla se prasina sa razlogom, jer je pojavljivanje direktna posledica ne vakcinisanja dece zbog kojekakvih kvazi teroija o stetnosti vakcina.
Ranije je termin velike boginje bio rezervisan za variolu. Nje nema vec 30 godina. Ali po tome su i ovcije " male".

Ja nisam vakcinisana, a rodjena sam 1977user posted image Ali sam ih lezala i grozne su....I ja mislim da se ta deca nebi set_kala nego bi bila u karantinu da imaju morbile.

Ja ne znam da li sam vakcinisana ali mama kaze da sam primala sve sto je bilo po redu,i mnogo mi je cudno da deca koja su pa cak i prelezala male boginje odmah izadju iz kuce,ne znam...cudno mi je to,
Soso user posted image

clock-img

18.01.2015, 22:39

clock-img

Sosa Mena

pencil-img

2082

Bekolino cestitam. user posted image Ja sam prelezala sve sto se prelezati moze. Devojke su ti vec objasnile koja je razlika izmedju ovcijih i malih boginja. Pitaj te ljude da li imaju plikove ili ne i bice ti jasno.

Serpi moze me ti grlis kolko oces od to nema vajda. user posted image user posted image

“Bog nas je stvorio ljudima i traži od nas da to i budemo. Nema takvih vremena u kojima to ne bi mogli biti i ne bi bili dužni da to budemo.”

Patrijarh Pavle