Snelle, naravno, ja to postujem. Inace klinicki psiholog Nevena Lovrincevic je jako lepo opisala fiziologiju spavanja u cesto spominjanoj knjizi gde je strucno objasnila zasto je vazno da dete ima kontinuiran san i sve po redu i kako mu tokom odvikavanja treba pruziti podrsku, pomaziti, prici, samo ne uzimati iz krevetica, sto sam ja apsolutno ispostovala. I interesantno, posle toga se vise nikad nisu budili, jedino ako imaju neki problem, ali onda nijedno pravilo ne vazi, ako nekoga nesto muci, zubic, temperatura, sta god. kad opet bude sve u redu vrate se u svoju rutinu. Deca su mi srecna , vesela, zdrava i nemam utisak da sam ih za par noci odvikavanja od uspavljivanja ostetila pa ce sad biti nesigurni, jadni, ostavljeni. Naprotiv. Uostalom, ne odvikavaju se novorodjencad vec bebe koje vise nemaju nocnih podoja. opet, svaka mama zna sta je najbolje za njenu bebu pa neka svako uradi kako misli da je najbolje. Ja sam samo prenela svoje iskustvo, kao i Didy. Pa mogu lepo srecna i naspavana da djipam sa njima po ceo dan. A i oni ne budu kenjkavi, nervozni i nenaspavani. To zelim svim mamama!