writing-img

RE: Trudnice (1-42 nedelje) 06/16 [chat]

clock-img

29.06.2016, 12:16

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Zemunka, to sto umesaju prste sam cula, kao otvori te rucno... uf user posted image

clock-img

29.06.2016, 12:18

clock-img

marijana22

pencil-img

1689

Dobar dan

bila sam budna do 5 jutros. Jedva sam ustala da ispratim decu u vrtic, kad sam dosla kuci malo sredila i legla da spavam. I probudim se posle pola sata. Opet gorusicauser posted image a jela sam plazmu i mleko
A sad mi se ne spava.....

clock-img

29.06.2016, 12:19

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Mogu da ti preporucim da probas, za gorusicu sam grickala bademe, i radi user posted image onako sirove iz bio shopa user posted image

clock-img

29.06.2016, 13:07

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24830

Stomacici moji, ljubimo vas puno moja maca i ja.
Pngpme, drzi se, draga user posted image
Emice, i ti sitno brojis :)

clock-img

29.06.2016, 13:17

clock-img

Nimfa

pencil-img

594

Pozdrav stomacici user posted image kako ste mi?
Ja samo da vam mahnem, jedva nalazim vreme da udjem da citam po forumu , jer se E jos uvek privikava na batu , nadam se da ce je ludovanje uskoro proci pa da se cesce kuckam sa vama i u temama za mame user posted image

clock-img

29.06.2016, 13:39

clock-img

Ella2407

pencil-img

550

Cao stomacici
Ja evo po stanu malo raduckaam
Sinoc sam se naspavala jer je mm otisao u dnevnu
Nije mogao od mene da spava-kaze hrcem hahaha
Jbga sta cu user posted image
Sinoc sam imala i snove vezano za bebu
Da mi je sad na pregledu kao skroz stara posteljica
I jos nekakvih budalastina kojih se ne mogu sjetit haha

Pocinju valjda strahovi i na san da izlaze user posted image

Volim što se volimo!!!

clock-img

29.06.2016, 13:58

clock-img

pngpme

pencil-img

585

Khaleesi, katastrofa. U ginekologiji ima najviše kriminala u odnosu na druge specijalizacije, iako niko ne želi da naudi bebi ni porodilji, svi gledaju svoj interes. Čudi me da se ta žena vratila opet kod nje... Valjda po inerciji.
Zemunka, hvala na utješnim riječima i savjetima... user posted image

clock-img

29.06.2016, 14:16

clock-img

Milena18

pencil-img

5002

Hello, ženske!

Png, da odgovorim na tvoje pitanje. Ja neću tražiti da me porađa neki određeni lekar. Da imam nekog poznatog u porodilištu kao Voci, bio lekar ili sestra, svakako bih ga zamolila da bude prisutan, ne sumnjam da bi mi to značilo, ali ja stvarno ne znam nikoga. Volela bih da me porađa ginekolog koji mi vodi trudnoću, u njega imam poverenja, ali on ne radi u porodilištu. Ne verujem da bi mi bilo kakvu sigurnost pružilo da izaberem nekoga vodeći se nečijim preporukama, a da ga vidim jednom pre porođaja. Čini mi se da je tebi veći problem od ovoga što misliš da će ti lekar izazvati porođaj pre termina i potpuno te razumem. Kako god da odlučiš, želim ti da sve prođe brzo i lako.

Bubi, pa ti još voziš bicikl?! Kako uspevaš da održiš ravnnotežu, ja je gubim i dok hodam po kući... I meni su stopala kao krofnice poslednjih nedelju dana, gledam ih i čudim se, kao da su tuđa.

Emice, kako tvoja leđa?

clock-img

29.06.2016, 14:33

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Meni je mnogo znacilo na drugom porodjaju sto je babicu znala koleginica sa posla... user posted image mozda se mani cinilo da je nesto vise uradila ali nekako mi sigurnije bilo user posted image

clock-img

29.06.2016, 14:44

clock-img

pngpme

pencil-img

585

Ja od početka osjećam da nema potrebe da nekoga tražim, nerviram se oko toga ko je, kakav je doktor, hoće li doći itd. Pogotovo mi utjehu daje što će mi biti muž tamo, bez obzira što nije zdravstveni radnik. Jedino što uvijek ostaje je to pitanje šta ako... Da ne bude posle - eto ti si jedina mudrovala pa nisi tražila doktora koji će da te porodi, vidi sad kako si prošla. Prioritet mi je trenutno da čekam da samo krene, a za doktora mi je više manje svejedno.
Šta mislite, ako mu kažem da ne želim da se izaziva porođaj, neće valjda mimo moje volje? To bi već bilo...katastrofa. Da li uopšte da idem na taj pregled?

clock-img

29.06.2016, 14:52

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

ne bi trebalo da rade nista sto ti ne zzelis... pazi dr nije bitan koliko dobra babice... ja sam tu zenu gledala, pre mene je 15 zena porodila... u Frontu sam rodila drugu devojcicu
Svaka joj cas_t, dva dr su bila i ona babica... kao na traci... tri sata sam bila na stolu, mozda malo vise neki minut, u prvom boksu preko puta boksa gde peru bebe... i sve vreme sam gledala sta zena radi, 15 bebica izvadila i oprala user posted image

< Poruku je uredio Khaleesi -- 29.6.2016 14:53:35 >

clock-img

29.06.2016, 14:57

clock-img

pngpme

pencil-img

585

Porodilji je jedino i potrebna dobra babica. Ovdje doktori i babice rade udruženo, dijele novac, doktor koji će biti nagrađen šalje babice da obilaze porodilju itd, pa se i one više potrude, navodno.
Inače danima zaboravljam da pomenem da imam bolove u preponama poprilično jake, ne znam da li to beba pritiska kako je veća ili se kosti pomijeraju, uglavnom ima jedno 10 dana kako me baš baš muči taj bol. Kao da sam vozila biciklo 5 dana bez prestanka.

clock-img

29.06.2016, 15:02

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Mene su bolele prepone i pubicna kost, kada se uvece okrecem sa stane na stranu uzas... tako da normalno je user posted image

clock-img

29.06.2016, 15:16

clock-img

Sandricak

pencil-img

1090

Dan od nas....
Sto se tice lakara i babica, ja glasam za babicu... Kod mene je sa MArkom babica odradila veliki deo posla, najveci, da nije nje bilo ja bih se i dalje poradjala sa MArkom user posted image
Na prijemu mi nije odradjen uz pa nisu videli da se bebac okrenuo i da nema sanse prirodno da izadje pa je indukovan porodjaj, da bi babica, sa kojom sam se upoznala par dana pre porodjaja i koja je srecom radila bas kada sam ja dobila trudove, nakon 12 sati muke odradila pregled mimo lekara i uviodela da ne stoji sve kako treba... Tako da je na njen preedlog uradjen uz pa hitan carski...

Tako da ja glasam za dobru babicu pre nego za lekara, beba mora izaci pa mora, a babica te vise obilazi nego dr....
I sada cu da trazim babicu, ko sisa lekare...

,,Život guta one koji se boje!``

clock-img

29.06.2016, 16:10

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Milena ledja nikako,srećom pa nekad imam dan dva u sedmici da manje boli.
Meni je ovde babica sama posao odradila,jedino što me asistent doktorica ušila i doktor se pojavio kad sam pala u nesvjest.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

29.06.2016, 17:33

clock-img

BubaBubica

pencil-img

2539

Ja sam oba puta išla sa toliko pozitive i tao isto i prošla user posted image stvarno koliko pozitivni stav odradi, lako sam se i porodila, i sad se tako osećam, zato se i zezam da ću se poroditi u snu, samo će me beba probuditi plačom user posted image

Pgn u redu je da odeš i pre pregleda da kažeš da ne želiš indukovan porođaj već da sve krene samo prirodno, ako već ne krene, onda ok i indukcija. Nema šta ni da se naljuti ni da uradi po svom. Ja ću sad bez svog doktora i slažem se da je daleko bitnija babica nego dr. Ovako je dr samo stajao iznad moje glave i bodrio me je, što mi je puuuno značilo, ali tu će za tebe biti tvoj muž. user posted image

Khaleesi mani te horor priče, često zavisi i od samoh porodilja da li su teške za saradnju, naravno da svakome je žao ako se desi nešto loše svome, ali ima i nedokazanih porodilja koje ne slušaju, podivljaju i tako otežaju porođaj i ugroze i sebe i dete. Mi smo zaista velika familija, mama ima puno sestara i svaka ima po dvoje troje dece, i nijedna nije prošla loše na porođaju i to u to vreme dok je Pančevačko porodilište važilo za najgore u srbiji i po lekarima i po izgledu odeljenja. Sa koncima sam i ja malo nagrabusila ali meni su se uvukli u ranu ali to je kažu alergija na konce, otprimala turu Penicilina i evo me čitava sam. Stvarno i ako se i dese takve stvari ipak je medicina uznapredovala tako da neće niko umreti na porođaju. Samo plašiš već uplašene trudnice što je potpuno nepotrebno, ja imam 25 godina i treći porođaj pred sobom, i nemam straha osim normalne doze brige koja je normalno prisutna kod svake savesne majke.

Nego, kupili smo kolicaaa jeee baš sam srećna! Polovna su i tetka mi ih donosi tek u subotu, ali kaže da su kao na slikama sa oglasa i jakaaa da odrasli mogu da se voze u njima user posted image Okačiću slike u temi, sad ću ja lepo na miru da vozim dete u njima pa makar ih i polomila. Danas je jetrva bila kod mene i ne pominje kolica samo ormarić i krevetac, važno da je svekar navalio da uzmem njihova kolica a žena verovatno neće da ih poklanja.

clock-img

29.06.2016, 17:43

clock-img

BubaBubica

pencil-img

2539

Milena još uvek user posted image pa lakše mi je tako nego peške, samo govorim da neću više ali opet moram negde da skoknem ja na bicikl i ode user posted image

clock-img

29.06.2016, 19:48

clock-img

pngpme

pencil-img

585

BubaBubice, da nisi nešto pogriješila, tek 25 godina a već treća beba? user posted image user posted image user posted image Svaka čast! Možda ovo ne bude poslednja trudnoća, mlada si... Ja bih lično voljela puno djece... Super za kolica, znam koliko si brinula šta i kako, nadam se da će ti se uživo dopasti kao na slici...
Znam da je babica najvažnija, ali teško se do njih dolazi, one su u sijenci dok su doktori eksponirani i izvikani maksimalno. Znam ženu koja je plaćala doktoru po 600 € i Bog zna koliko još po porođaju i nema epiziotomiju, babica joj je masirala međicu od početka porođaja...
Sandricak, kako, okrenuo se u poslednjem trenutku?

clock-img

29.06.2016, 21:24

clock-img

BubaBubica

pencil-img

2539

Ove godine u decembru punim 26, prvu ćerku sam dobila sa 18 i po a drugu sa 21 godinu. Pa ništa ne isključujem, može biti i četrvto i peto, i ja volim puno dece, velike porodice user posted image

clock-img

29.06.2016, 22:35

clock-img

pngpme

pencil-img

585

BubaBubice, zaista svaka čast! Svako ima svoj izbor i svoje prioritete, nekome je ideja trećeg djeteta ludost, ali ja kad vidim velike porodice oči mi sijaju kao djetetu ispred prodavnice igračaka. Nadam se da će biti još user posted image . Ja mogu da navijam, a vi kako hoćete. user posted image

clock-img

29.06.2016, 22:38

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Ne znam gde je tu horor u prici?
Ja nemam nameru da nekoga plasim, iskreno pricam svoja iskustva i ono sto znam... Ako sam i uplasila nekoga nije mi bila namera.
sm=zmeden.gif]

clock-img

29.06.2016, 23:05

clock-img

pngpme

pencil-img

585

Khaleesi, nisi me uplašila, ja sam istraumirana od perioda posle porođaja, a ne toliko od porođaja, ništa ne brini. user posted image Ako ne griješim poruka je bila da se više pričaju pozitivna iskustva da se mi prvorotke ne traumiramo. Nemoj da se ljutiš, molim te, baš su mi korisne bile tvoje riječi...

clock-img

30.06.2016, 00:19

clock-img

BubaBubica

pencil-img

2539

Ma mojne se brigaš, ja sam iznela svoje neko mišljenje user posted image sad čitam svoj post i vidim da sam delovala stogo, izvini zbog toga, nisam ni čitala posle šta sam sve napisala user posted image

Opeglala sam upravo oprane bebeće stvarčice, ipak mirišu slatko, nije ispario sav miris user posted image suše mi se posteljine za krevetac, posle ću i to da prepeglam ali garderobicu sam završila. E sad vidim da mi fale bodići kratkih rukava i peškiri za bebu, ostalog imam. Za izlazak ću kupiti sigurno nešto, samo da naiđem na nešto lepo. Sad mi ostaje kupovina kozmetike i sve što mi treba za bolnicu, pelene platnene da nastavim da kupujem po malo i da spremimo krevetac i da sredim kolica kad mi donesu. Koštala su 3000 din sa sve nosiljkom i kišobranom, ja sam prezadovoljna user posted image samo Bože zdravlja pa da ih izderemo od vozanja user posted image

Jedem tikvice što sam pržila, ogladnela sam pošteno, a i u poslednje vreme sam stalno gladna i stalno jedem, izgleda oće bebuška da nabaci kilažu pa da izlazi napolje. Svako jutro u pet jedem, pa legnem pa kad ustanu deca ja opet gladna ko vuk i tako ceo dan u krug, moraću sa sobom svuda da nosim kesu sa hranom užas user posted image
Odoh sad da spavam, kuckamo se ujutru user posted image laku noć!

clock-img

30.06.2016, 07:24

clock-img

Sandricak

pencil-img

1090

Sandricak, kako, okrenuo se u poslednjem trenutku?
[/quote]
Da, da.... obrnuta rotacija, nije islo lice dole nego lice gore....pa od nosne kosti nije mogao da izadje....

Jutro od mene.. ja danas otvaram dan :-) ispratila muske na posao i u vrtic pa nazad na izlezavanjeeeeeuser posted image

,,Život guta one koji se boje!``

clock-img

30.06.2016, 08:18

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Dobro jutro i od mene.
Bubice ti jedeš a meni nestao apetit,jedem više zato što moram nego što sam gladna i tako već desetak dana a opet ću na vaganju biti kao omanji slonić user posted image
I dalje kašljem ali ruku na srce ništa i ne koristim za to.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...