Okruglice, ja se ovde retko javljam, ali evo sve da vas
.
Ja preskacem jos ovulaciju, dve pa se nadam eto me kod vas
.
LM, pngpme tebi bih nesto da napisem. Normalno da je ovo jedna isuvise prekomplikovana nauka i za najvece strucnjake, jer nema pravila ni u cemu, a moje znanje i iskustvo je prepreprepreskromno, ali evo podelila bih ga sa tobom. Cisto i ako te porodi za koji dan (desi se
) da znas da i to moze biti saaaasvim OK.
Ja sam imala dogovorenu DR (ovde se nista ne daje "ispod zita") zna se cena za uslugu "izabrani lekar + epidural" i to je skroz regularno. Bat bilo 2012.god.
Ona je mene porodila 2 nedelje pred porodjas, bas zato jer je sutradan zena isla na odmor, a placena je da me porodi. Vidi, ja ne mogu da kazem da kod mene nije bilo basbas nicega - sluzni cep je ispadao danima, kontrakcije sam imala od 16. nedelje, ali vece pre su bile Ib, ili IIa
sad vec ni ne znam,svakako one najjace ali nepravilne, pa me vratise kuci. Ja verujem da bi to sve bilo za koji dan, sve je nekako krenulo, ali taj dan - teeeeesko. Nista ja to nisam shvatala, ni da je ona to tako namestila (bukvalno namestila) - ista tvoja prica, dan pre me nesto procackala i rekla bice to prekosutra, a onda ja saznam da ide na odmor i panika sta ako se ne porodim dok je ona tu. Naivna budaaaalaaaaaaa
. Sacekala je i da prodje u minut njena smena da prokine vodenjak (jer se ipak ne placa ako se porodis u smeni) blaablabla .. i u prvo vreme kada sam posle razvila film i shvatila sta se desilo, bila sam jaaaako ljuta. Zenica koja se sa mnom poradjala i imala istu pricu - tj ona joj je bila izabrani lekar blablabal cak je ja msm i tuzbu napisala. Ali ... za ove 4god slusajuci sve i svaaaaaaaasta - ja sam njoj do neba zahvalna. Do neba. Ma i vise. Taj osecaj sigurnosti, da se ona nije odvajala od mene, da mi je bila i snaga i podrska i glas razuma, da mi je istisla L tj pomogla u svemu svemu .. bodrila me, posle obilazila - neprocenjivo. Ja sam rekla, sledeci put kod nje, ili ni jedne vise. Nista ni meni, ni L nije falilo. Ja se brzo oporavila (jos mi je radjena manuelna revizija), L nije bila ni u inkubatoru, imala je 3300/53, ocena 9/10. Milina. Mnogo puta se desi i da bas zato sto se forsira da sve krene prirodno - beba bude prekrupna pa kuku lele. Pa ta neizvesnost je l krenulo, pa nije, pa ti poslednji dani da iskocis iz koze - pa te svi zovu, a tebi muka svega, a beba sve veca - mesta sve manje .. Nzm. Nema pravila def, ali ja sam samo morala da napisem moje misljenje da sam jako srecna sto se sve ovako kod mene desilo, jer kada vidim koliko se zene pate nekada pomislim da je zaista mogla da se porodi nekoliko dana pre i da svima bude lakse. Evo poslednji primer moja komsinica iznad mene. Prva i trudnoca i porodjas - skolski. Izletela. Drugi - pre koji dan. Pregurala zena 5 dana, vec je bila na ivici ludila. Porodjaj - pakao. Ceo, ceo jedan da se mucila, ne vredi. I indukcija i kontrakcije ma sve je tu, ali ne moze da je izbaci i to ti je, Kada su obe od stresa postale tahikardicne - hitan carski. Eto .... Znaci, poenta moje price je - nema pravila i da svaka od vas-nas pokusa sto manje da se opterecuje (msm ja vec sad razmisljam a nisam ni trudna
), samo VERUJ da ce biti sve ok i bice, kao u 99,99% slucajeva
.
Srecno sviiimaaaa