cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Kako vaša beba spava?

clock-img

22.10.2017, 12:20

clock-img

MamaNecaVo

pencil-img

3652

A spava kao ventilator.Vrti se po krevetu.

clock-img

22.10.2017, 12:32

clock-img

Sarav

pencil-img

3861

Poslednjih nekoliko večeri polusedeći naslonjena na jastuk, tako se manje budi

< Poruku je uredio Sarav -- 22.10.2017 12:33:11 >

Sreća prati hrabre.

clock-img

22.10.2017, 12:34

clock-img

MamaNecaVo

pencil-img

3652

Drage adminke,greskom sam ostavila komentar na ovoj temi a trebalo je u cemu vase bebe spavaju?
Ako moze brisanje poruke,hvala. :)

clock-img

22.10.2017, 16:52

clock-img

degu

pencil-img

11332

Nikako user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

clock-img

22.10.2017, 20:04

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24830

IZVORNA PORUKA: degu

Nikako user posted image

Nije valjda? user posted image

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

22.10.2017, 20:05

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

27003

Sto bi moj tata rekla na stranuuser posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

22.10.2017, 20:08

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Slabo vole da spavaju, ali inace spavaju bez jastuka, uglavnom na stomaku ili kako im se cefne user posted image

clock-img

22.10.2017, 21:56

clock-img

MamaNecaVo

pencil-img

3652

Ja bebi jastuk ne stavljam?Da li gresim

clock-img

04.12.2017, 00:59

clock-img

Srecko47E

pencil-img

4591

Nikako.

clock-img

04.12.2017, 07:53

clock-img

krin 40

pencil-img

5658

I dalje na stomaku.Okreće se i na levu i desnu stranu(na bok) ali na stomaku "zakucava" od rodjenja.user posted image

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

clock-img

04.12.2017, 10:32

clock-img

Srecko47E

pencil-img

4591

I moja mustra se vrti gora je od propelera ali ne spava nikako.user posted image

clock-img

06.03.2018, 10:27

clock-img

Dora89

pencil-img

3151

Sa 4 meseca cela noć. user posted image Manje je spavala od ostalih beba preko dana, ali ipak noć nema cenu.

clock-img

23.04.2018, 05:16

clock-img

lokicagagica

pencil-img

288

Na stomaku retko kad, uglavnom se vrti i namesta kako hoce iako je postavim na bok, naucila je da odgura podupirac 😀

You will never understand life until it grows inside of you...

clock-img

28.04.2018, 00:01

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Na ledjima, na stomaku nece ni 2 minuta. Kad se rodio na boku je spavao, samo smo menjali stranu uvek.

clock-img

05.05.2018, 07:36

clock-img

mama Jo

pencil-img

26540

Evo moja malena se vec par dana okrece sama na stomak... do sada je spavala na ledjima, i blagom boku...a evo sad se sama okrene skroz na bok.
Nocas je vise puta kretala da se okrene na stomak...
Kada ste pustili bebe da spavaju na stomaku?

,,Carpe diem"

clock-img

05.05.2018, 07:55

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Ma ja pokusavam od kad podize glavicu sam ( bilo mi frka pre) ali nece ni minut! A mislim da bi mu zgodnije bilo zbog gasova i grceva... ali nema sanse, odmah se rasplace

clock-img

05.05.2018, 09:23

clock-img

mama Jo

pencil-img

26540

MimaKos - nisam bas ispratila, a nemas ticker, koliko on ima?
Ne mogu da se setim kad je starija krenula na stomaku da spava...

,,Carpe diem"

clock-img

05.05.2018, 10:11

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Moj se nekako izmigolji i spava na stomaku. Nemam pojma kako mu to uspeva. A ocito mu prija. Ja se sad tripujem da ima hipertonus jer odize glavu jos od prosle nedelje. Izgleda kao da hoce da puzi i u krevetu ga nikad ne nadjem kako sam ga ostavila. A D mi se bukvalno nije mrdala mesec dana, kako je ostavim tako je nadjem

clock-img

05.05.2018, 10:44

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

IZVORNA PORUKA: mama Jo

MimaKos - nisam bas ispratila, a nemas ticker, koliko on ima?
Ne mogu da se setim kad je starija krenula na stomaku da spava...

3, 5 meseca, ali nikako na stomak nece.. svaki dan pokusavam po malo, i zbog vrata i zbog grceva, ne znam zasto mu toliko smeta..

clock-img

05.05.2018, 10:52

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

Mima kos beba ne treba da spava na stomaku tako mala!!! To je ovde izricito zabranjeno. Mislimm vodi se bas agresivna kampanja. Jos u porodilistu dobijete predavanje. Beba iskljucivo na ledja u svom krevecu.... Tek kad mogu sami da se okrenu, kao u slucaju mame jo to je onda ok, nema svrhe odredjivati im. I nije tacno da je bolje za stomak. Dusnik je ispred jednjaka. Znaci ako ste na ledjima da bi tecnost uletela u dusnik mora da ide protiv gravitacije. Ako ste na stomaku samo se slije. Nije sigurno da li je to jedino objasnjenje zasto je spavanje na stomaku rizicno, ali je potpuno jasno da je rizicno. Cifre su bas nedvosmislene. Dee treba dok je budno da je sto vise na stomaku a ne da spava na istom....

Evo ko nije imao priliku da se informise sve lepo pise:

https://www1.nichd.nih.gov/sts/campaign/science/Pages/backsleeping.aspx

znam ima puno mama koje ce se javiti da su bebu uvek stavljale na stomak i " sve je bilo ok", ali tako je to sa statistikom, ali ja mislim da do 12 puta veci rizik nije zanemarljiva stvar.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 5.5.2018 10:59:24 >

clock-img

05.05.2018, 11:02

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Ja ga preko dana stavim, cisto zbog vrata da vezba malo jer mi se cini da od lezanja na ledja ne vezba drzanje glavice dovoljno.. ali eto, dobro da sam napisala.. znam da i zbog kukova kazu da nije bas najbolje na stomaku da spavaju, valjda je tako vece opterecenje.. on spava zadnjih dva meseca iskljucivo na ledjima nece ni na bok..
Beba mame jo ima 4, 5 meseca vidim pa cemo i mi sacekati da se okrene sam pa onda..

clock-img

05.05.2018, 11:12

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Secam se kad se mini buba rodila da su me svi terali da je stavljam da spava na stomaku, kao duze ce spavati, nece se toliko cesto buditi nocu i ona cuvena mi smo tako vas. A ja onda izvilenim pa se izvicem o rizicima od spavanja na stomaku i SIDS-u. Mislim da mi je to bila jedna od gorih trauma kad se rodila...
E onda je poceo refluks pa spavanje na stomaku nije dolazilo u obzir ni pod tackom razno a ni ona nije volela da budna bude na stomaku, jedva smo je navikli. I nikad, ali nikad, nije spavala na stomaku. I od rodjenja na ledjima sirom rasirenih ruku ili na boku.

clock-img

05.05.2018, 11:13

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Maslacak ja znam to i stalno vracam P na stranu (kod nas se menja strana kad beba spava, znaci ne na ledjima vec jednom spava na levoj strani jednom na desnoj i td) A ovaj moj se migolji li migolji i zavrsi nekako na stomaku.

clock-img

05.05.2018, 11:15

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

IZVORNA PORUKA: milicicak

a ni ona nije volela da budna bude na stomaku, jedva smo je navikli. I nikad, ali nikad, nije spavala na stomaku.

i moja D isto nikad na stomaku. Stavis je na stomak krene da urla. Jao ja se isto plasim SIDS-a

clock-img

05.05.2018, 14:42

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Stavim ga na bok, ali završi na leđima, nekad i na stomaku, okrećem ga u toj situaciji. Odvoza se s vrha u dno kreveca.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu