writing-img

RE: Koliko cenimo sebe?

clock-img

30.01.2010, 14:05

clock-img

Lu

pencil-img

15094

IZVORNA PORUKA: viking

Žene, odosmo u temu podela kućnih poslova i mamin sin user posted image  Po meni, kuvanje ručka nema mnogo veze sa poštovanjem. Možda čovek jednostavno voli da kuva i tačka. Isto tako, neki muškarci su smotani za kućne poslove i ne treba ih terati. Poštovanje je po meni nešto drugo i sipoljava se na drugi način. 

Uze mi riječ (tekst) iz ustauser posted image

Evo tema o muškarcima i kućaskim poslovima koga zanima KLIK

< Poruku je uredio Lu RR -- 30.1.2010 14:10:15 >

clock-img

30.01.2010, 14:06

clock-img

marince1

pencil-img

4824

Uh,pa ja sam bas ponosna!
Mnogo mi treba da pogazim sebe i da uradim nesto sto sam rekla da necu ili da se zbog necega onizim ili popustim kad sam u pravu bez obzira da li taj neko ima 100 godina!

A samopouzdanje mi nije jaca strana user posted image

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

clock-img

30.01.2010, 14:34

clock-img

Dora

pencil-img

3456

Nisam pisala ovo o kućnim poslovima i muškarcu u kontekstu muškarac domaćica, pogrešno ste razumele. Meni zaista jeste bitno da kad mi je teško i imam puno posla muškarac saoseća sa mnom i pomogne ako može, to mi je znak poštovanja, a ne podela kućnih poslova. To je bila poenta moje priče na tu temu.

Isto tako i "mamin sin" može da bude deo ove teme, jer mislim da u mom braku ne mogu važiti pravila iz njegovog dotadašnjeg života, a ako važe, znači da me on ne poštuje, ne ceni moju ulogu u zajedničkom životu, a samim tim ako sam to dozvolila- znači da ne poštujem samu sebe.

Postoje i druge sfere života gde ima primera za ovu temu, npr. posao, prijatelji, rodbina...Primera nepoštovanja sebe ima po drugim temama posebno u onoj o svekrvama, kako se osećamo i sl. Ali treba te stvari navesti i ovde.

clock-img

30.01.2010, 14:35

clock-img

Dora

pencil-img

3456

user posted image

< Poruku je uredio Dora -- 30.1.2010 14:36:55 >

clock-img

30.01.2010, 14:55

clock-img

viking

pencil-img

6644

Draga Dora, potpuno si u pravu i slažem se sa tobom, ali ja sam više mislila na to da smo se udaljile od prvog posta koji je za temu imao nešto sasvim drugo user posted image

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

30.01.2010, 15:13

clock-img

Dora

pencil-img

3456

Prioriteti, draga. Meni je najvažnije koliko se poštujemo mm i ja, pa deca i ja, pa svi ostali. Zato sam to tako navela. Ja kroz odnose u porodici gledam ljude. Kad nisi dobar svojoj porodici, nisi dobar uopšte. Slažete se? A sad neka neko napiše neki drugi primer, npr. koliko cenimo sebe u odnosu sa nadređenima na poslu? To bi bilo zanimljivo čuti. Ja tih iskustava trenutno nemam, nemam nadređenoguser posted image ali to je dobra tema...

clock-img

30.01.2010, 15:47

clock-img

Anoniman

Ja bih i dalje volela da cujem misljenja zena koje su vec pisale po forumu da im muzevi, momci i sl imaju nezgodnu narav kad popiju, koje su se vec "zalile" na njihovo ponasanje. Volela bih da kazu zasto to dozvoljavaju i zasto tako malo cene sebe. To je bila moja poenta kad sam otvorila ovu temu.

clock-img

30.01.2010, 15:49

clock-img

Ana RR

pencil-img

34395

Mislima draga, da to nećeš čuti.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

30.01.2010, 15:50

clock-img

Anoniman

... a ja bih tako rado izbacila ovu opciju Anoniman.......

clock-img

30.01.2010, 15:51

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Da, i ja u svom okruzenju sve vise vidim zene koje su spremne da istolerisu svasta, radi nekog mira u kuci. A jako su tuzne i nesrecne user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

30.01.2010, 15:52

clock-img

lence

pencil-img

788

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Ja bih i dalje volela da cujem misljenja zena koje su vec pisale po forumu da im muzevi, momci i sl imaju nezgodnu narav kad popiju, koje su se vec "zalile" na njihovo ponasanje. Volela bih da kazu zasto to dozvoljavaju i zasto tako malo cene sebe. To je bila moja poenta kad sam otvorila ovu temu.

Meni to malo dodje kao zabadanje nosa u privatne stvari.
Kad RR nabavi kauc psihoanaliticara onda cu i ja da se malo vise otvorim.
Kao dosad se cenzurisem! user posted image

Zadrzavam svoje gradjansko pravo da skacem na pogresne zakljucke!

clock-img

30.01.2010, 15:55

clock-img

Anoniman

Nisam ja htela da zabadam nos ni u ciji privatan zivot. Imam svoj. Ali cesto se zene zale na forumu na svoje muzeve. A onda kazu ma ok je on, ja sam kriva. Ne trazim ja da se one ovde pravdaju, procitajte prvi post...
p.s. anonimna sam u ovom slucaju samo zato sto ovo zaista pisem iz najbolje namere, a kao sto vidite neke se odmah osete uvredjene, a to mi nije bio cilj. Pa zasto onda da navlacim gnev na sebe, a uopste nemam zelju ikome da se zameram, samo mi zao kad citam takve reci.

clock-img

30.01.2010, 16:02

clock-img

lence

pencil-img

788

IZVORNA PORUKA: Anoniman
p.s. anonimna sam u ovom slucaju samo zato sto ovo zaista pisem iz najbolje namere, a kao sto vidite neke se odmah osete uvredjene, a to mi nije bio cilj. Pa zasto onda da navlacim gnev na sebe, a uopste nemam zelju ikome da se zameram, samo mi zao kad citam takve reci.

Ne kapiram, znaci li to da kad pisemo pod svojim nickom onda nemamo najbolje namere? Nemoj ovo licno da shvatis, ti si meni samo "anonimna".
Mislim da je forum super bas za to da nekada mozemo napisati da se osecamo ocajno bez da moramo objasnjavati zasto. Ponekad je dovoljno dobiti malo utehe i par lepih reci, ne mora se sve izneti, razglabati i razresiti. user posted image

clock-img

30.01.2010, 16:04

clock-img

viking

pencil-img

6644

Ponoviću - sve to stoji i ja se slažem, mislimo potpuno isto, ali nije ovde tema. Jer da jeste, onda bi značilo da neko može da me maltretira kad popije, sve dok mi pomaže u kući?

IZVORNA PORUKA: Dora
Nisam pisala ovo o kućnim poslovima i muškarcu u kontekstu muškarac domaćica, pogrešno ste razumele. Meni zaista jeste bitno da kad mi je teško i imam puno posla muškarac saoseća sa mnom i pomogne ako može, to mi je znak poštovanja, a ne podela kućnih poslova. To je bila poenta moje priče na tu temu.

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

clock-img

30.01.2010, 16:06

clock-img

viking

pencil-img

6644

Jes vala Lenče, tačno tako user posted image

IZVORNA PORUKA: lence

Mislim da je forum super bas za to da nekada mozemo napisati da se osecamo ocajno bez da moramo objasnjavati zasto. Ponekad je dovoljno dobiti malo utehe i par lepih reci, ne mora se sve izneti, razglabati i razresiti. user posted image

clock-img

30.01.2010, 16:07

clock-img

Ana RR

pencil-img

34395

Zašto je problem ako neko piše pod nickom anoniman? Razumem njene namere, i mislim da poenta teme nije nick.

Kao što sam već rekla, anonimna, mislim da odgovor nećeš dobiti.. i ako problem postoji, mislim da niko nije spreman da ga iznese..ili prihvati, kako god..

Moja drugarica je pre par meseci plakala ispred mene i govorila kako više ne može, kako je on ovakav, onakav, a sad je trudna i srećna i on je najbolji na svetu..

I onda kada je plakala a i sada kada je trudna, rekla sam joj da joj samo želim da bude srećna i da sama bira svoju sudbinu.. ako je tako izabrala, ja tu nemam šta da kažem.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

30.01.2010, 16:12

clock-img

lence

pencil-img

788

Meni je opcija "anoniman" skroz OK kad ne'ko zeli pisati o sebi i svojim problemima anonimno, mislim da se moze vise otvoriti, biti iskreniji. Ali mi je glupo da me ne'ko anonimno savetuje i iznosi mi "svoje" misljenje anonimno! "Svoje" - cije!?!

clock-img

30.01.2010, 16:15

clock-img

Ana RR

pencil-img

34395

Pa meni se čini da nije bilo nikakvog savetovanja, već prosto pitanje koliko sebe cenimo i šta je to što neke žene navodi na to da pređu preko sebe da bi ostale sa svojim muževima?

Ja sam to tako shvatila, ako grešim, izvinjavam se.

clock-img

30.01.2010, 16:16

clock-img

Anoniman

Unapred se izvinjavam osobi koju sam citirala, zaista je mnogo volim i ovo nije ništa lično upućeno njoj, zato nisam htela da napišem koga citiram.

...kao da je teško proveriti koga citiraš je u pitanju....
Nije ni važno, jer navodiš da ih ima više...
nisam se osetila prozvanom, ne pronalazim se u ovoj temi čak i da jesam u toj priči ne znam zašto bih bilo šta morala da objašnjavam? Šta dobijam time? Hranim nečiju sujetu? Radoznalost...?
Ok, neko ko se žalio-ispričao je to u adekvatnoj temi , ispucao se, kasnije je sve bilo ok..niti mi znamo kakve su svađe u pitanju, kojim tokom sve ide... šta za nekoga znači nezgodna narav..i ja imam nezgodnu narav kada nalakiram nokte a mm me pita da mu donesem nešto , lupam sad....
a sve dobro znamo da itekako umemo da isprovociramo svoje mm tako da meni ništa nije strašna ta rečenica -sama sam tražila---  koja može da se razume na toliko načina...

Ne sumnjam u dobru nameru onoga ko je otvorio temu... samo da joj je dao malo opštiji oblik u uvodu.

"....Takođe, izvinjavam se što ovo objavljujem kao anonimna, ali to je zato što vas zaista volim i ne želim da se iko oseti prozvanim i uzme mi za zlo ove reči, jer su zaista od srca."

...ovo na kraju mi nema smisla....ako je nešto od srca onda čemu skrivanje? mislim, nemam ništa ni od toga da znam ko je ovo napisao ali kada slušam nečiji savet, pitanje, sugestiju...gledam i od koga potiče. U ovome slučaju od nekoga ko ume da proceni koliko ko ceni sebe...

clock-img

30.01.2010, 16:23

clock-img

lence

pencil-img

788

Kaliopi, sasvim se slazem s tobom, i ja to tako dozivljavam.
Ana, znamo kako je bilo kad su neke devojke (zene) same otvorile temu o muskim maltretmanima i kako smo se sjatile sa utehama i savetima. Pretpostavljam da je i ova tema trebala da bude slicnog tipa. Ceo forum je na tom baziran. Samo sto ne volim to cackanje. Doci cu s konkretnim problemom kad sam ja spremna a ne kad me ne'ko ispituje (i to opet i opet).

clock-img

30.01.2010, 16:27

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

I ja sam isto skontala koga si citirala mislim da si mogla napisati i ime jer sve znamo na koga se odnosili. Mozda ti imas dobre namjere i da pokazes zenama da trebaju da vise cijene sebe ali ako neko ne zeli svojevoljno da iznosi svoje privatne stvari ovdje onda ga ne treba ni pitati za iste.

clock-img

30.01.2010, 16:29

clock-img

cipiripi

pencil-img

5148

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Zašto je problem ako neko piše pod nickom anoniman?

zasto onda svi gosti ne bi mogli da pisu po forumu?

a ova patetika "ja ovu citiranu osobu mnogo volim" meni ne ide u glavu...

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

clock-img

30.01.2010, 16:30

clock-img

Ana RR

pencil-img

34395

Iskreno, ja nikada ne bih otvorila temu u kojoj ću izneti svoj problem, to je prva stvar. Moj život moja stvar.
Ovde sam da bih se razonodila, zabavila i nešto novo možda naučila.
Niti ću nekome govoriti kako da živi svoj život, niti ću tražiti savet kako da živim svoj.

Ako bih za nekoga bila zabrinuta, to bih ga pitala preko pp. I kraj priče.

< Poruku je uredio Ana RR -- 30.1.2010 16:31:05 >

clock-img

30.01.2010, 16:32

clock-img

Ana RR

pencil-img

34395

IZVORNA PORUKA: cipiripi

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Zašto je problem ako neko piše pod nickom anoniman?

zasto onda svi gosti ne bi mogli da pisu po forumu?

a ova patetika "ja ovu citiranu osobu mnogo volim" meni ne ide u glavu...

Zato što gost nije član. Opcija anoniman postoji da bi se iskoristila kada neko misli da treba. Zašto je to problem?

clock-img

30.01.2010, 16:34

clock-img

cipiripi

pencil-img

5148

upravo se o tome i radi i to je na mestu...
meni nisu jasne osobe koje pokrecu temu zarad citiranja drugih pogotovo pod opcijom anoniman, jer da imalo ceni sebe i svoj stav napisala bih ko je... svasta!
ja nemam reci..

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*