writing-img

RE: Koliko cenimo sebe?

clock-img

31.01.2010, 16:26

clock-img

Dora

pencil-img

3456

IZVORNA PORUKA: Trcosava

Moram se oglasim... SVI vi ovde pričate o fizičkom ''nasilju'', ovaj bije ženu, onaj bije dete.
Po meni je teže, i za videti i spasiti, psihičko ''nasilje'' (pričam o odnosu muž-žena; dečko-devojka), psihičko nasilje nad detetom od 5 god je po meni malo moguće, no ajd..
E sad da li nekog muž bije i da li će taj neko da trpi - to je njegov lični život. JA to ne bih trpela, nisam trpela nikad niti ću. Iza sebe imam jedan brak, sve je bilo super - samo nas dvoje nije bilo. Ljudi koji me poznaju celog života kažu da više nisam bila ona stara, jednostavno sam se ugasila. Najlakše bi bilo da me neko klepi i onda kažeš ''E sad idem, da trpim batine neću''
No kada te neko ne udara i kao obasipa te ''poklonima'' a tebe kao osobu ne vidi - malo je teže. No i to sam izgurala i evo me sada srećna, muž, dete... Cenim sebe, držim do sebe i nikad neću dozvoliti da me IKO gazi. Ni otac, ni majka, ni muž ni dete.

Drugo, žena koju muž bije i ona trpi - po meni je samo njen problem. Priče nemam gde ili nemam kod koga -ne piju vodu kod mene. Živimo u 21. veku i postoje prihvatilišta za žene i decu kao žrtve nasilja i tu je za mene tačka. Ženi koja dozvoljava da joj muž bije dete - ma koliko godina ono imalo, bih po kratkom postupku oduezla, one koji biju decu (muško, žensko nebinto) bih po još kraćem postupku sterilisala i kraj priče za mene.

I još nešto, da postoji opcija anoniman ali mislim da ona ide u slučaju kada pišeš O SEBI i u tom slučaju razumem kada je neko anoniman. Pokretanje teme kao ''anoniman'', pri tom pokretati opštu temu i ne iznositi svoj problem već pitajući se kako je kod drugih, citirati druge i stavljati njihove reči tako da zvuče totalno van konteksta... mi je malo bezveze.
Dosta od mene.user posted image

Trco, kako bre to? Znaš li ti da čak i dete od godinu dana može da razume uvredu, na njega može da se viče, da se kažnjava ne fizički...Dete od 5 godina je već ličnost koja je skoro formirana a to kakva je ličnost zavisi od odnosa prema njemu. Ne znam kako ko shvata psihičko nasilje, ali ono kad se sprovodi nad decomostavlja trajna oštećenja i isto je ako ne i gore od fizičkog nasilja.

clock-img

31.01.2010, 16:39

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

IZVORNA PORUKA: Dora

Trco, kako bre to? Znaš li ti da čak i dete od godinu dana može da razume uvredu, na njega može da se viče, da se kažnjava ne fizički...Dete od 5 godina je već ličnost koja je skoro formirana a to kakva je ličnost zavisi od odnosa prema njemu. Ne znam kako ko shvata psihičko nasilje, ali ono kad se sprovodi nad decomostavlja trajna oštećenja i isto je ako ne i gore od fizičkog nasilja.

Kapiram Doro, možda sam prebrzo pisala. Nama rekoše da dete počinje da pamti valjda od amm... 3 mesca? Ili 6.? Nisam sigurna. A sa druge strane - de mi reci jedno tvoje sećanje kad si imala 3 godine user posted image
Ne  govorim da deca od 5 god nisu formirane ličnosti, samo mislim da kada bi se tu negde prekinulo (ili čak i sa 5 god) da ne bi imalo trajnih posledica - u slučaju da se sa tim detetom kasnije normalno postupa.
A da može da bude gore od fizičkog se slažem, to sam i rekla. Ali opet tu krivim drugog roditelja (onog koje ne zlostavlja)
A ovo sve je malo off topic....

I flunked anger management! }:->

clock-img

31.01.2010, 16:46

clock-img

eugenija

pencil-img

5366

IZVORNA PORUKA: cipiripi

IZVORNA PORUKA: eugenija

mislim da je najbolje da se anonimna putem pp obrati ovoj osobi koja se osetila prozvanom i da se razjasne na taj način. Verujem da je pogrešno shvaćena i da će do najkvalitetnijeg stići preko "oči u oči" sa  neanonimnom. Ovo prosto nigde ne vodi.

pp jos nema...

I tebi i Anonimnoj sam odgovorila na temi Opcija anoniman  jer nisam znala gde bih drugo.

Ljubim vas!user posted image user posted image user posted image user posted image

ŽENA JE STENA!

clock-img

31.01.2010, 20:21

clock-img

Anoniman

U covece, tek sad sam videla sta se ovde izdogadjalo..tema mi nije ni bila zanimljiva dok nisam videla post od Eugi...UH!
u temi Opcija anoniman cu da kazem svoje misljenje vezano za post Anonimne a ovde...

nisam odgovarala na temu jer me nekako naslov nije ..."nasao"
Mislim da dovoljno cenim sebe a nekad i preteram...
tako da nemam problem da pokazem svakom zube onda kad me ugrozi...
bili to moj muz, moji prijatelji, moja svekrva...

volela bih da to godinama ne izgubim...da ne popustim u buducnosti...
volela bih da to prenesem i na svoje dete: da uvek ceni sebe i da zna da se postavi pred drugima narocito prema onima koji je ugrozavaju

clock-img

02.02.2010, 09:41

clock-img

LillyT

pencil-img

3918

Ja i dalje ne znam odgovor na ovo pitanje. Mislim da u nekim sferam svog zivota ne cenim sebe dovoljno, pre svega mislim na posao, dok u opet u nekim drugim sebe precenjujem. Meni je bas tesko da nadjem sredinu, ali jednostavno, ja sam takva i tako funkcionisem. Medjutim, ona izreka da ce nas i drugi ceniti onoliko koliko cenimo sebe, kod mene se nije pokazala bas i tacnom jer poznajem ljude koji su sebe precenili i samim tim doveli se u situaciju da se niti postuju niti cene. Verovatno i to mora da ima neke granice. Ali, to je samo moje iskustvo.

A sto se tice uvodnog posta, ja nisam shvatila bilo kakvo prozivanje jer je ta cuvena recenica izgovorena toliko milijardi puta da se ne moze prepisati ponasanju samo jedne zene. Mozda je to samo bio okidac za pokretanje ove teme.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

clock-img

27.12.2010, 21:40

clock-img

Brana

pencil-img

4456

Cenim sebe ali po realnim kvalitetima,znam koliko vredim ali nisam uobrazena i gorda i uvek se vodim mislju koliko sebe cenimo i drugi ce nas ceniti!user posted image

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

clock-img

07.03.2011, 13:17

clock-img

jeca.vestica

pencil-img

52

Citiram anonimnu od pre par postova: "Mislim da dovoljno cenim sebe a nekad i preteram...
tako da nemam problem da pokazem svakom zube onda kad me ugrozi...
bili to moj muz, moji prijatelji, moja svekrva...

volela bih da to godinama ne izgubim...da ne popustim u buducnosti...
volela bih da to prenesem i na svoje dete: da uvek ceni sebe i da zna da se postavi pred drugima narocito prema onima koji je ugrozavaju "

user posted image user posted image user posted image
Bolje da preteram u "gardu" nego da se ponizim (a preteram nekad...). Koliko se cenim i sta dozvolim da mi drugi rade tako ce mi  biti. Tako je i sa drugima.

clock-img

02.08.2016, 21:28

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Nazalost,nedovoljnouser posted image trudim se da to menjam...

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

02.08.2016, 23:25

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Smatram da cenim sebe, ali cesto idem linijom manjeg otpora da se ne bih svadjala i natezala, a onda ispada da sama sebe ponizim,.zbog mira u kuci...
To mi smeta ali da nisam takva ko zna... vise ne znam da li ke to dobro ili nije...

clock-img

03.08.2016, 08:13

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

IZVORNA PORUKA: branki RR

Nazalost,nedovoljnouser posted image trudim se da to menjam...

istouser posted image user posted image

clock-img

03.08.2016, 08:36

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Ne cenim ja sebe ni malo.

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

03.08.2016, 09:08

clock-img

mali_mis

pencil-img

5129

IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa

Isto.

Al od danas okrecem novi list.

clock-img

03.08.2016, 09:15

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24850

IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa

Takodje. Nazalost.

clock-img

04.08.2016, 20:23

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Dovoljno.

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

04.08.2016, 21:24

clock-img

wivern

pencil-img

8800

Mm me je cenio više nego ja sebe sama, tako da.... Moram da pojačam još malo user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home