writing-img

RE: Kombinacija namirnica u procesu mrsavljenja

clock-img

24.03.2011, 21:01

clock-img

Anoniman

Lu, ja mislim da je sve to kancerogeno. Ako ne mozes bez secera uzmi fruktozu, divno mirise i nes kafa sa nom je super. Mislim da je fruktoza ok. Ima je u zdravoj hrani, u prahu je. Mina ce nam uskoro razresiti misteriju user posted image . Limunada moze biti super sa malo meda.

clock-img

24.03.2011, 21:58

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: minavb

Vestacki zasladjivati su stetni iz vise razloga. Prvo, kancerogeni su ( naravno, ovo se odnosi na dugogodisnju upotrebu), drugo ostecuju sluznicu zeludca, trece, kad se unesu mozak misli da ces unesti glukozu (jave mu receptori iz usta da si jela slatko), pa se luci vise insulina, obara se nivo secera u krvi i jako brzo se javlja glad...

\

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

24.03.2011, 22:02

clock-img

Anoniman

Mina a fruktoza, na tu misteriju sam mislila. Treba ovde da ti damo neku titulu user posted image

clock-img

24.03.2011, 22:44

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Ne, treba da me platite posto je meni ovo posao.user posted image
Fruktoza je 1 i po put sladja od saharoze pa se koristi u manjik kolicinama. Takodje ne dovodi do naglog skoka glikemije pa je svakako bolja i u rdukcionoj dijeti i u ishrani dijabeticara.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

26.03.2011, 10:09

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

upravo doruckujem muqsli sa jogurtom. Jel mogu za veceru da isprzim na maslinovom ulju tikvice i poatlidzan i preko toga jedno jaje i sa tim da jedem salatu ?

clock-img

26.03.2011, 10:30

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Moze.user posted image

clock-img

26.03.2011, 10:32

clock-img

indy_25

pencil-img

4228

hvala mina bas si me obradovala ma ti si user posted image

clock-img

26.03.2011, 17:13

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Samo ti jedi lepo i nemoj vise da se igras.user posted image

clock-img

29.03.2011, 17:45

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Nisam odustalauser posted image   Osecam se dobro.  Primetila sam da imam manje sala na gornjem delu tela.  Stomak jos uvek ima dosta, ali moram raditi kardio/aerobik a ne stizem, polako....

Obicno doruckujem ovas, i jbg ne znam jel sme ali stavim meda.  Uzinam cesto bananu, ili neki vocni jogurt. 

Danas rucam: pohovan patlidzan i 3 male cufte u paradajz sosu.  Makarone, naravno, nisam spakovalauser posted image

Kupila sam svezu cveklu, pa cu da narendam za veceru, sa sargarepom-ali ja jako volim da dodam u to suncokretovo seme, jel to sme?

MM ne voli svezu cveklu, kaze, kako god da je napravim ima mu ukus zemljeuser posted image   Smesno mi je, jer moj tata kaze isto to!

clock-img

29.03.2011, 17:54

clock-img

Anoniman

I meni ima ukus zemlje :( Ja je jedem po malko. Mislim da smes malo semenki, nemoj da preteras, prstohvat-dva

Samo ti ovo pogovano ne ide bas u prilog user posted image

clock-img

29.03.2011, 18:08

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Verus, med i pohovana hrana ne bi trebalo da ti se nalaze na jelovniku. Cak i kad nisi na dijeti, pohovano treba izbegavati.

clock-img

29.03.2011, 18:11

clock-img

JMPM

pencil-img

2751

Mina,za pohovano znam da nije dobro (ni ne pravim ga nikako),a za med sam mislila da je zdrav.Ne volim ga,ali me cisto onako zanima user posted image

clock-img

29.03.2011, 19:30

clock-img

minavb

pencil-img

12959

jeste zdrav ali se ne koristi u ishrani onih koji zele da smrsaju.user posted image

clock-img

29.03.2011, 20:05

clock-img

Verus

pencil-img

11942

:( pa kako onda da spremim patlidzan?  Samo na ulju? Hoce li biti gadan?  aaaaa

Verus, med i pohovana hrana ne bi trebalo da ti se nalaze na jelovniku. Cak i kad nisi na dijeti, pohovano treba izbegavati.

clock-img

29.03.2011, 20:19

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Patlidzan mozes da grilujes sa tikvicama, paprikom i sampinjonima. Mozes da ga iseces na kolutove, stavis preko pire od paradajza, bosiljak i zapeces u rerni. Mozes da ga napunis povrcem i zapeces. Ma ima mnoooogo kombinacija.

clock-img

29.03.2011, 20:21

clock-img

JMPM

pencil-img

2751

jeste zdrav ali se ne koristi u ishrani onih koji zele da smrsaju.user posted image

Ups,ja sam i med svrstala u ono sto si rekla 'cak i kada nisi na dijeti' user posted image

clock-img

29.03.2011, 20:22

clock-img

Verus

pencil-img

11942

user posted image

clock-img

29.03.2011, 20:24

clock-img

dunja RR

pencil-img

30480

A kako vi to grilujete, ajde mi pomozite? Nemam nikakve posebne sprave u kuhinji, imam obične šerpe, šporet (kome slabo radi rerna jbg), teflonski tiganj...

clock-img

29.03.2011, 20:30

clock-img

Anoniman

Dunja meni neko rece da ga griluje samo na teflonu, bacis listice na vreo teflon. Samo ne znam da li da solis pre ili pred kraj, jer od soli mnogo povrca samo jos pusti vodu. Ne treba mu mnogo po minut dva sa svake strane.

clock-img

29.03.2011, 20:31

clock-img

Anoniman

Ja sam jednom jela patlidzan koji mislim da je bio zapecen u rerni na parcetu hleba i sa crvenom paprikom preko (ali onom oljustenom, vec pecenom). Ne secam se bas, ali mislim da je to ok kombinacija

< Poruku je uredio MaliMis -- 29.3.2011 20:32:23 >

clock-img

29.03.2011, 20:32

clock-img

ksenija81

pencil-img

955

ja vec duze vreme koristim jako dobru stvar -turbo pecnicu!
samo poslazes i peces, jos iscuri masno dole... super je
Garant nema veze sa temom ali palo mi sad na pamet da napisemuser posted image

Bog ne stavlja prepreke za koje nije siguran da možeš da predješ...

clock-img

29.03.2011, 20:51

clock-img

dunja RR

pencil-img

30480

IZVORNA PORUKA: MaliMis

Dunja meni neko rece da ga griluje samo na teflonu, bacis listice na vreo teflon. Samo ne znam da li da solis pre ili pred kraj, jer od soli mnogo povrca samo jos pusti vodu. Ne treba mu mnogo po minut dva sa svake strane.

znači može samo na teflonu? mislim, ne samo patlidžan, nego uopšte da li smem bez ulja tako da spremam?

ja imam osećaj da bi počeli da otpadaju delići tog tiganja (imam ga nekih 6 godina), nisam nikada spremala bez bar malo ulja.....

clock-img

29.03.2011, 20:55

clock-img

Anoniman

Moja mama je pravila picu gde je umesto testa koristila patlidžan isečen na kolutove. Ako se naprave neke kombinacije sa mladim sirom, može da bude ok varijanta. možeš i da puniš recimo dinstanim mlevenim mesom na luku, onako kao čamčiće, pa preliješ pelatom i origanom i tako pečeš (to može i sa tikvicama).

clock-img

29.03.2011, 20:56

clock-img

Anoniman

Ako otpadaju onda je los ili ostecen teflon, nije zbog toga sto nema ulja sigurno.

Pitaj u sta smo danas pravile

clock-img

29.03.2011, 20:59

clock-img

Anoniman

Ne bi smeo da otpada. Ako teflon otpada, ili se ošteti, tiganj odmah baciti, jer je teflon otrovan! Zato ne sme da se koristi viljuška prilikom pečenja u teflonu (prevrtanja) nego one plastične lopatice.
I teflon nikada ne sme da se zagreva na najjaču "vatru", jer tako takođe ispušta neke toksične materije.