Poslednji tekstovi

Jednogodišnjaci i njihove omiljene "zabave"
Dakle, vi ste ponosni roditelj jednogodišnje bebe – ahhh, oni su takva radost! Uz njih ni jedan d...
Vreme sa bebom

Zaboravite "6-7", stigao je novi sleng, „41“!
Može se koristiti bilo kada i bilo gde.
Vreme sa detetom

. Ali evo mene ovde a razlog je sto napokon ozbiljno razmisljam o prestanku dojenja. Moja curica ima vec 16 meseci, ne bih jos prekidala ali ona je postala nemoguca. Umesto da polako smanjujemo br.podoja mi ih polako povecavamo jer ona bi non stop da sisa. Ne znam da li je to normalno znam samo da nije tako bilo do pre mesec, dva. Mislim, uvek je ona volela siku ali sada...joj zivote, kad joj ne dam dodje pa me ljubi, kako joj to pade na pamet ne znam ali eto, shvatila je valjda da funkcionise jer ja ne mogu da joj odolim kad me tako slatko cmace. Nisam citala celu temu, nemam vremena, zanima me samo da li je neko imao slicno iskustvo i da li je normalno da vremenom sve vise trazi umesto da smanjuje broj podoja? Hoce li biti jos gore? Jel ovo neka faza koja ce proci ili sta se desava?
. Joj, ja kad pomislim samo na dan, tj.noc kad se bude uspavala bez sike, nije mi dobro, tako da rayumem kako si se osecala tad. Definitivno cu morati prvo sama sa sobom da prelomim u svojoj glavi da je to to, pa tek onda da se upustim u akciju. Joj kako je to cudno, secam se da sam se u pocetku mnogo mucila sa izmlazanjem jer sam imala preeevise mleka, pa umalo mastitis i mislila sam samo da prodje 6 meseci i ukidamo dojenje a vidi me sad, unapred kukam sto ce tome jednog dana doci kraj
a ko bi rekao, cini mi se da je do juce bila siko-zavisnik
Beba mi ima 2.5 meseca i lepo je napredovala.. ali ja imam velike komplikacije sa grudima. Prelezala sam skoro i mastitis (jos pijem antibiotike) imam stalno cvorice u desnoj dojci i od starta mi je na njoj samo jedan kanal razradjen.. otezano se prazni (znaci ponavljajuce komplikacije u najavi). Dobila sam danas recept za bromokriptin. Skupljam hrabrost da pocnem sa terapijom. Plasim se mastitisa. Doci ce mi i sestra koja radi u laktarijumu da mi isprzni grudi i razbije cvorice.
pa ja to nista ne bih smela sama.. ne zbog bola isl... nego od straha da nesto ne uradim kako treba i dobijem upalu.. Ona me savetovala da samo jednom dnevno praznim grudi.. Cini mi se da je danas za nijansicu podnosljivije..