Kod mene finansijski momenat uopšte ne igra značajnu ulogu. Ne živimo nešto sjajno, čak bih mogla reći da je često povući-potegni, ali to mi nije i nikad ne bi bila kočnica. Najviše mi smeta radno vreme mog muža. Kad je Stefan bio mali, on je dolazio kući s posla vrlo često tek na kupanje. Period grčeva je bio psihički najteže izdržati. Sama sa njim po ceo dan, a on ne prestaje da plače i tako 2 meseca. Znam da su komšije komentarisale da su njihova deca toliko plakala, odavno bi završili u ludnici. A ja kad više ne mogu, spustim ga u krevetac, izađem na terasu u sred zime, izbrojim do deset, duboko udišem vazduh da se bar malo umirim, vratim se po njega i opet na ruke do sledeće krize. Pored toga svega sam išla u kupovinu sa njim svakodneno, mm jednom u tri meseca, kuvanje, spremanje stana i sve ostale sitnice su bile i još uvek su moj deo. On na primer nema pojma kako se plaćaju računi... Nije da neće, već ne može drugačije. Dođe s posla, malo se poigra sa Stefanom, okupa ga i čim on zaspi, seda za lap top i do 2-3 ujutro radi. Ustaje u 6h i tako sve u krug... Pričali smo i o promeni posla, ali nema ništa drugo što bi bar približno novca donosilo (podstanari smo, imamo 2 kredita jer završavamo kuću...). Prošle godine sam bila počela da radim i i dalje je sve oko Stefana i kuće bilo na meni... To je jako teško izdržati... Ili ležem u 2-3 ujutro kad sve pozavršavam ili skroz zapostavim svoje dete, što mi je najjadnije od svega. Sada radim kao lektor od kuće i prihvatam onoliko posla koliko mogu da uradim dok Stefan spava ili je u vrtiću. Svelo se na to da jedva išta uspem da uradim, jer je Stefan često bolestan kako je krenuo među decu, tako da sam ovog meseca rešila da dam sebi slobodno da malo odmorim mozak i da se opustim...
Ne znam stvarno... Ja zaista volim decu i raspilavim se kad ih vidim, ali nisam sigurna da ću moći sama sve da izdržim, jer nemam mnogo pomoći od mojih i od njegovih, svi još uvek rade, niko nije u penziji.
Jednog dana se nadam da će se već malo tempo našeg života smiriti i da ću poželeti da uživam još jednom u trudnoći i u drugoj bebi, sad se osećam dosta umorno...