writing-img

RE: Kasno materinstvo - prednosti i mane

clock-img

30.10.2015, 13:22

clock-img

nata11

pencil-img

9235

IZVORNA PORUKA: branki RR

Prednosti su sto sam zavrsila fax,platu,imamo stan,prosli nesto u smislu izlazaka,ludovanja,putovanja.mane-to sto cu moci teoretski manje da budem ziva svojoj deci,nego mame koje su rodile sa 20.
Moja mama je mene rodila u 20-oj i sad mi je nekako zao.sta je ona znala tad,jos je bila devojcurak.mada,sve to je individualno i zavisi od osobe.ono sto mi se cini ,mozda gresim je da su mladje mame opustenije i puno toga im je onako usput,a nama starijim mamama je sve kroz grc i razmisljanje i analiziranje.mozda sto vise znamouser posted image mada,ne mislim za sebe da sam kasno rodila,nego u najboljim godinama.

Ja bas suprotno mislim Branki. Kada gledam slike mladih mama sve su nekako stegnute, cvrsto drze dete kao da su nesigurne, dok imam par drugarica na FB koje su mame postale posle 37 god i toliko su im opustenije slike. Nema cvrstog drzanja bebe, sve su u fazonu opusteno, znam sta radim. Mada verovatno zavisi i od osobe.

clock-img

08.05.2016, 07:22

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

IZVORNA PORUKA: nata11

IZVORNA PORUKA: branki RR

Prednosti su sto sam zavrsila fax,platu,imamo stan,prosli nesto u smislu izlazaka,ludovanja,putovanja.mane-to sto cu moci teoretski manje da budem ziva svojoj deci,nego mame koje su rodile sa 20.
Moja mama je mene rodila u 20-oj i sad mi je nekako zao.sta je ona znala tad,jos je bila devojcurak.mada,sve to je individualno i zavisi od osobe.ono sto mi se cini ,mozda gresim je da su mladje mame opustenije i puno toga im je onako usput,a nama starijim mamama je sve kroz grc i razmisljanje i analiziranje.mozda sto vise znamouser posted image mada,ne mislim za sebe da sam kasno rodila,nego u najboljim godinama.

Ja bas suprotno mislim Branki. Kada gledam slike mladih mama sve su nekako stegnute, cvrsto drze dete kao da su nesigurne, dok imam par drugarica na FB koje su mame postale posle 37 god i toliko su im opustenije slike. Nema cvrstog drzanja bebe, sve su u fazonu opusteno, znam sta radim. Mada verovatno zavisi i od osobe.

Branki u potpunosti se slazem sa tobom.
Vreme je kvalitetno iskorisceno u devojastvu, izlasci, dva letovanja u solo reziji, putovanja, sve sto sam htela probala sam i uradila, ne kajem se. Mozda da sam bar dve godine ranije rodila, cini mi se da bi imala vise strpljenja za neke stvari, ali svakako pogled u njegove oci cini me da se osetim najlepse i daje miono...sada on zna da sam mu ja mama, kada oseti moj miris, smirice se, to se svaki put desi.
Narocito sto se ne slazem sa tim da devojke mlade ulaze u pelena obaveze, nazivi se, naskitaj, nauzivaj u svemu, jer kada dodje beba, dok si ziva imas ono..gde je...da li je dobro...zasto se ne javlja..da li spava....da li je gladan...to su momenti kada treba prelomiti i vise nista nije isto.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

PROČITAJ ISKUSTVA MAMA
image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Poslednji tekstovi

article-img