cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Kasno materinstvo - prednosti i mane

clock-img

07.12.2010, 12:32

clock-img

Anoniman

Ne razumem kako majčinstvo, u bilo kojim godinama, može da bude nekome ružno, sram te bilo Barbarice!!!

Tebi je lepše da se ne zna da li si sestra detetu ili si mu majka?!
To je sve stvar izbora, a nekad i sudbine,i loših okolnosti, kako već to nazvati, ali da nekome bude ružno da žena posle kojekakvih muka, postane majka, u bilo kakvim godinama?!?! Užas.

clock-img

07.12.2010, 12:32

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

IZVORNA PORUKA: Barbarica

Ja postajem mama sa 21.
I presrecna sam... Bebca smo naravno planirali...
Inace i mama i baka su mi rodile mlade, pa to ide valjda tako :) I nista im sada ne fali, uzivaju...
Lepse je kada si mlad, lakse trpis, igras se sa njima, vodis ih u zezanje... A ne onako u srednjim godinama, jedva sebe trpis, a jos i dete treba... Meni iskreno nista ruznije nego kad vidim stariju zenu sa detetom, ne znam da li mu je baka ili mama.... Ili dodjes kod deteta na rodjiteljski u prvi razred, a zene tvojih godina vec sinove u vojsku prate... user posted image

Ne znam, meni je mnnnnnooooogo lepse, zdravije i pametnije biti mlada mama...
Evo moj mali ce imati baku od 41 godinu, i prabaku od 59 :)user posted image user posted image user posted image

lepo je to sto ti mislis, ali neko nema izbora...ne mozes ni po svaku cenu biti majka...treba imati odgovarajuceg partnera za to. Drugo, neko iz zdravstvenih razloga ne uspe ranije da ima dete
a ako mene pitas, da bi bio dobar roditelj moras biti zreo i odgovoran i imati mogucnost da mu pruzis nesto, za sta treba da imas i adekvatan posao.
Naravno da je lepse kad vidis mlade roditelje, nego sedu zenu koja gura kolica. Lepse je za oko. Ali kad vidim mame koje su neizivljene jer su u periodu kad su jos jako mlade rodile dete, pa onda ostave dete kod roditelja, a one skitaju i svega su zeljne...tuzno mi je! To dete na kraju onda ipak cuvaju baba i deda, pa cemu onda prednost mladih roditelja!

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

07.12.2010, 12:37

clock-img

Barbarica

pencil-img

99

Druga stvar je ne moci imati dete i tako te stvari... Ali kad imas svu mogucnost da ga imas a rodis ga sa 40... E to je vec....

clock-img

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Ja postajem mama sa 21.
I presrecna sam... Bebca smo naravno planirali...
Inace i mama i baka su mi rodile mlade, pa to ide valjda tako :) I nista im sada ne fali, uzivaju...
Lepse je kada si mlad, lakse trpis, igras se sa njima, vodis ih u zezanje... A ne onako u srednjim godinama, jedva sebe trpis, a jos i dete treba... Meni iskreno nista ruznije nego kad vidim stariju zenu sa detetom, ne znam da li mu je baka ili mama.... Ili dodjes kod deteta na rodjiteljski u prvi razred, a zene tvojih godina vec sinove u vojsku prate... user posted image

Ne znam, meni je mnnnnnooooogo lepse, zdravije i pametnije biti mlada mama...
Evo moj mali ce imati baku od 41 godinu, i prabaku od 59 :)user posted image user posted image user posted image

lepo je to sto ti mislis, ali neko nema izbora...ne mozes ni po svaku cenu biti majka...treba imati odgovarajuceg partnera za to. Drugo, neko iz zdravstvenih razloga ne uspe ranije da ima dete
a ako mene pitas, da bi bio dobar roditelj moras biti zreo i odgovoran i imati mogucnost da mu pruzis nesto, za sta treba da imas i adekvatan posao.
Naravno da je lepse kad vidis mlade roditelje, nego sedu zenu koja gura kolica. Lepse je za oko. Ali kad vidim mame koje su neizivljene jer su u periodu kad su jos jako mlade rodile dete, pa onda ostave dete kod roditelja, a one skitaju i svega su zeljne...tuzno mi je! To dete na kraju onda ipak cuvaju baba i deda, pa cemu onda prednost mladih roditelja!

Slazem se sa Jecom.
Ja sam dete dobila u 32, i mislim da je to ok. Sa 21 godinom nisam ni razmisljala o deci, izlazila sam ptovala, provodila se.... Meni To tada bilo jako bitno, da mi je tad neko dao dete ne znam sta bih sa njim user posted image
Ali dobro nekome je jedini cilj u zivotu da se uda i ima decu i to postujem nismo svi isti!

< Poruku je uredio Rivana -- 7.12.2010 12:38:42 >

clock-img

clock-img

caca81

pencil-img

642

Jedina prednost kasnog materinstva je ta što bi tada trebalo da je žena emotivno i finansijski stabilna, pa joj to omogućava da 100% uživa u svojoj trudnoći i bebici.
Ja sam vrlo mlada postala mama (21 god.) i uvek sam nešto jurila i žurila, da bi svom detetu obezbedila što bolje uslove za život, tako da mi je njeno odrastanje brzo proletelo. Drugi put sam postala mama sa 27. godina i tada sam bila dosta smirenija i čini mi se imala više prostora i vremena da uživam sa bebicom.
Pristalica sam da se devojke i žene što ranije odlučuju za rađanje.

clock-img

07.12.2010, 12:38

clock-img

Barbarica

pencil-img

99

IZVORNA PORUKA: Nedja

Ne razumem kako majčinstvo, u bilo kojim godinama, može da bude nekome ružno, sram te bilo Barbarice!!!

Tebi je lepše da se ne zna da li si sestra detetu ili si mu majka?!
To je sve stvar izbora, a nekad i sudbine,i loših okolnosti, kako već to nazvati, ali da nekome bude ružno da žena posle kojekakvih muka, postane majka, u bilo kakvim godinama?!?! Užas.

Sta se odma dusis, druga je stvar to da li NE MOZE ili NECE....

clock-img

07.12.2010, 12:38

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

a šta ako ne nadjes odgovarajuceg partnera?
sta ako nemas para da prezivis, ako imas privatne probleme...
retki su ljudi koje znam koji imaju sve, a ne zele dete. Takvi onda ispadnu zavek nezreli i nikad se i ne ostvare kao roditelji

Robin Sharma

clock-img

07.12.2010, 12:40

clock-img

Anoniman

Ti kada vidiš ženu od 40 godina sa detetom ne možeš da znaš zašto je ona tek tad rodila dete, a tebi je to nešto najružnije što si videla.
Eto zato.
I nemam ja šta da se durim, ja sam mlada mama, i tvoj post me pogađa samo kao čoveka, koji svima želi dobro, i jer je to što si napisala ružno.

clock-img

07.12.2010, 12:40

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

27008

Barbarica, ocigledno kad si ovo prokomentarisala nisi sagledala drugu stranu. Nije sve tako savrseno. Nemaju svi srece u zivotu da dobiju odmah dete. Mnogo ima majki koje zele dete, a ne mogu, ili nemaju mogucnosti za to. Ne treba odmah da osudjujemo. Meni je drago kad vidim majku od 40 godina. Znaci da je i ona docekala dar materinstva.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 7.12.2010 12:41:52 >

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

07.12.2010, 12:41

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

Druga stvar je ne moci imati dete i tako te stvari... Ali kad imas svu mogucnost da ga imas a rodis ga sa 40... E to je vec....

Pa sta, to je stvar izbora....a ne moranja...gde pise da deca moraju da se imaju u 20 godina, pa u 20 se jos studira i uci da bi mogao nesto da postignes u zivotu i da bi mogao nesto da pruzis tom detetu, jos nesto osim mlade mame ili babe....

clock-img

07.12.2010, 12:43

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Jako mi je drago sto si trudna, sto je planirano i sto uzivas u tome. Nista lepse od toga!
ali mene sad ovako, potpuno objektivno, zanima da li ste ti i tvoj muz zaposleni i da li imate svoj stan ili ste podstanari? razogovora radi...izvini sto tebe uzimam za primer, ali posto si iznela svoj stav, sad ja hocu da poentiram

Robin Sharma

clock-img

07.12.2010, 12:43

clock-img

Barbarica

pencil-img

99

A sta ako vec imas???.... I ko kaze da ne moze pored dece da se studira... Sve se moze kad se hoce...

I ajd od*****e... Svako ima pravo na svoje misljenje, aj sam ga iznela, vama se ne svidja... OK.... Cao

clock-img

07.12.2010, 12:45

clock-img

Anoniman

Kad izneseš svoje mišljenje, na forumu, možeš samo da očekuješ i tuđa mišljenja. I o tvom postu, i o temi, i o tebi. Pa ako se tebi ne sviđa...

clock-img

07.12.2010, 12:46

clock-img

Barbarica

pencil-img

99

Jako mi je drago sto si trudna, sto je planirano i sto uzivas u tome. Nista lepse od toga!
ali mene sad ovako, potpuno objektivno, zanima da li ste ti i tvoj muz zaposleni i da li imate svoj stan ili ste podstanari? razogovora radi...izvini sto tebe uzimam za primer, ali posto si iznela svoj stav, sad ja hocu da poentiram

Da, radimo oboje. Ja imam i svoj butik....
On ima stan svoj...... Eto odgovora...

clock-img

07.12.2010, 12:47

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

polako...caskamo...to se zove forum! ne moramo odmah da se posvadjamo

ma ako imas sve na svetu onda divno, ja takvim ljudima cak i pomalo zavidim. Zamisli da ti Bog da sve, onda zaista mozes da se bavis samo stvarima koje volis i da se ne opterecujes egzistencijom. Ali takvi ljudi su manjina....mogu se izbrojati na prste....
ali svako bre radi ono sto mu prija. Neko i ne zeli da radi i ne zeli da studira, neko ne zeli da radja...sto ljudi , sto cudi!

Robin Sharma

clock-img

07.12.2010, 12:48

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

A sta ako vec imas???.... I ko kaze da ne moze pored dece da se studira... Sve se moze kad se hoce...

I ajd od*****e... Svako ima pravo na svoje misljenje, aj sam ga iznela, vama se ne svidja... OK.... Cao

Bas ne verujem da neko ima sve sa 21 god, jedino ako mama i tata mu daju i zivi na njihovoj grbaci. A ni tebi se ne svidja nase misljenje....koliko vidim user posted image

clock-img

07.12.2010, 12:49

clock-img

Barbarica

pencil-img

99

polako...caskamo...to se zove forum! ne moramo odmah da se posvadjamo

ma ako imas sve na svetu onda divno, ja takvim ljudima cak i pomalo zavidim. Zamisli da ti Bog da sve, onda zaista mozes da se bavis samo stvarima koje volis i da se ne opterecujes egzistencijom. Ali takvi ljudi su manjina....mogu se izbrojati na prste....
ali svako bre radi ono sto mu prija. Neko i ne zeli da radi i ne zeli da studira, neko ne zeli da radja...sto ljudi , sto cudi!

E pa tako i svako ima pravo na misljenje... Ok, iznela sam ga, nisam ga skroz pojasnila... Al sta se ova tu odma zgrozava....

clock-img

07.12.2010, 12:50

clock-img

Barbarica

pencil-img

99

IZVORNA PORUKA: Rivana

Bas ne verujem da neko ima sve sa 21 god, jedino ako mama i tata mu daju i zivi na njihovoj grbaci. A ni tebi se ne svidja nase misljenje....koliko vidim user posted image

Bogu hvala, pored muza, mama i tata su mi dali dovoljno... Na njhovoj grbaci vise nisam... Svoj sam covek...

clock-img

07.12.2010, 12:51

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

ok, ali znas da kad napises nesto tako jako kao "nista ruznije nego kad vidim stariju zenu sa detetom, ne znam da li mu je baka ili mama" onda moras da shvatis da ces mnoge povrediti tim stavom

Robin Sharma

clock-img

07.12.2010, 12:51

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

Ja sam mama postala u 33-coj i nesto i uopste se ne osecam starom , moj muz je dete dobiu u 44 - toj i zivo mu se ebe da li neko misli da li mu je deda ili otac. Zavrsili smo fakultete , prosli sveta , bukvalno , imamo kucu , dobre plate i svo strpljenje ovog sveta da joj pruzimo i casove harfe ako zeli.
Znam mnogo mladih mama kojima , na zalost , posle prvog ushicenja materinstva dete dosadi i ponavljaju : da se nisam zarobila sa ovim detetom ko zna sta bih do sada uradila

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

07.12.2010, 12:52

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

a da...mm ima 42 godine i ne bih ga menjala za tri muza od po 20 godina jer zrelost, iskustvo i ljubav koju on nosi ne mozes imati kada si mlad!

Robin Sharma

clock-img

07.12.2010, 12:55

clock-img

*Alexx*

pencil-img

8067

U pitanju je samo isključivost tvoje izjave, Barbarice. Ništa drugo user posted image A od psovki se, molim te, suzdrži, nije prvi put da te opominjem.

Do not speak - unless it improves on silence.

clock-img

07.12.2010, 12:57

clock-img

Barbarica

pencil-img

99

Ma nemoj, nisam do sada ni jednom opsovala... A vise necu ni da dolazim na ovaj VAS forum, pa neces viiiiiiseeee mooooorati da me opominjes..., posto si me VEC, kako tvrdis, opominjala!!!!

clock-img

07.12.2010, 12:57

clock-img

Anoniman

Ovdje se pravo zakuhalouser posted image !!

Ja sam misljenja da za bebu, treba kao prvo materijalna sigurnost (stan-kuca, stalni posao).. drugo: zrelost i strpljenje!

clock-img

07.12.2010, 13:01

clock-img

anajid

pencil-img

3545

Ja sam postala majka sa 28 god,ne znam kome je to rano,kome kasno.Podrzavam svakoga ko zeli dete,nebitno koliko god ima.Moja mama je moju mladju sestru rodila sa 38 god,a mene i stariju sa 23 i 25.
Moja radna kolegica se udala sa 24 a uz pomoc VTO dobila decu sa 36.To su stvari koje se ne mogu birati.user posted image
U svakom slucaju svaka mama mi je lepa MAMA!user posted image