IZVORNA PORUKA: vukosava
IZVORNA PORUKA: bebać
Samo pod tim razlozima mi je ok(jer zna zašto je to uradila) a sve drugo mi je nekako gubljenje vremena i 'premetanje prazne slame'.
Bebac, moras da shvatis da ne razmisljaju sve zene isto. Neke u tvojim godinama se plase braka i vezivanja za nekog a kamoli da razmisljaju o deci. Neke zene su deca iz brakova sa nasiljem ili gde se nesto ruzno desavalo pa ne ulaze u brak. Nekima su muskarci u statusu "decko" po deceniju i vise sto je veliki trend u Srbiji. Nekima partneri nece dete. Nekima ne ide sa muskarcima npr. zbog fizickog izgleda ili stidljivosti. Tako da nema mlacenje nikakakve slame niti kao sto je ovde izraz - nema nikakvog muckanja...
A sto se dece tice, postoje i zene koje se uopste boje da imaju dete zbog nekih naslednih faktora koje haraju u porodicama. Nisu svi ljudi idealni pa da smatraju da je ok da dalje prodrzavaju vrstu. Znam i neke koji npr imaju brata ili sestru sa posebnim potrebama ili sa nekim drugim naslednim bolestima pa se plase da nekom podare igrom sudbine takav zivot...
Ja licno mislim tesko je suditi o tudjim zivotima, jer apsolutno nemamo pravo na to. Sto bi oni koji veruju u Boga rekli da samo on ima pravo da sudi a ne mi ostali, ili tako nesto... Svi imaju razlicita misljenja o prioritetima u zivotu i o tome sta zele a sta ne zele da urade...
Meni licno manje od godista majke oduvek vise je smetalo nasilje prema deci, razvodi gde deca pate i takve stvari. Ako roditelji vole i lepo paze svoje dete, nek imaju koliko hoce godina sto se mene tice, pa cak i 15 ili 50...
Vuko hajde da kažemo da ovo moje gore napisano važi za neke 'iole normalne uslove i normalne parove'......ja se izvinjavam ako će se neko uvrijediti, ali ja ne vidim cilj veze od 8 godina. Imam par koji znam, zabavljaju se 12 godina. Normalni, nemaju zdravstvenih problema, koliko toliko imaju normalne uslove za život, kažu uzeće se i razmišljaju o bebi...
.ali kad, dosad vam je dijete moglo imati bar 6 godina,
Ili ima žena, koji dane provode tek tako...gluvare....traže princa....kažu 'teško naći muškarca'....jeste teško,slažem se....ali budeš li čekala princa dobićeš konja na kraju, kojeg smo mi sve manje više dobile....ne mislim bukvalno naravno, ali koji to muškarac jeste isti u startu i posle 7 godina braka, i dvoje male djece i bruku obaveza??????
Nijedan- čast izuzecima....ali ja još ne znam nijedan.
A imaju i oni koji čekaju da kupe stan, apartmane na moru,bmw-a tamo nekog naj....kažu da se situiraju....šta znači situiraju???? Čekaju da se prokuraže i da više ne znaju šta će od pasjaluka. Zna se šta znači obezbijediti se.
Eto, takve ja ljude ne razumijem...i meni je ovo gore sve navedeno ' mlaćenje prazne slame'.
I još ovo, ko mi garantuje ili vama, da će čovek sa kojim sam poželila dijete( i dobila) ostati moj princ do kraja života. Niko. Ali isto tako smatram, da žena sa radjanjem jednog, dvoje ili desetero djece(za koliko je spremna) ne može nikad ama baš nikad izgubiti, nastranu sve ostalo.