IZVORNA PORUKA: Didy
Pored toga, to bi značilo da roditelji mm ili moji moraju finansijski da nas izdržavaju i da bismo morali da živimo sa njima, što je nama bila poslednja opcija.
Ovo je veoma bitan faktor. Npr. imas ljude koji nemaju oba roditelja ili cak nijednog. Pa onda znaju da ce i ta deca da padnu njima na izdrzavanje. Ili cak i da imaju roditelje, oni finansijski nisu spremni da pomognu.
Npr. moj slucaj - ni ja ni muz nemamo oca a ja kad sam imala 27 godina mama mi se razbolela od raka tako da sam se zaduzila u kredite da ona vrati dugove da ne mora da se sekira oko toga. I ako iko ima nekog obolelog u raka u Srbiji, zna koliko para moze da se da na nadri lekove koje znas ili ne znas da funkcionisu, na terapije jer zdravstvo ne refundira odmah itd. Tako da meni sa 27 je svet pao na ledja posto imam dve mladje sestre, jedna je jos studirala a druga bila u srednjoj skoli tako da mi sopstveno razmnozavanje u tim trenucima nikako nije bio prioritet...
A kad npr nemas ni momka, kako da razmisljas o tome ko ce da te oplodi, da se zakacis za prvog slobodnog samo radi zadovoljavanja materinskog nagona i odobravanja okoline da nisi baba devojka i usedelica?
Ja mislim da ovde konja pobednika nema jer svako se odlucio za svoj zivotni put.
Jedna od mojih najboljih drugarica ima decu u srednjoj skoli, nose vece cipele od nje a ona i muz studiraju. Nista im ne fali. Al oni su bili razdvojeni ceo rat u Sarajevu i kad su se sastavili... Mnogi ljudi koji su proziveli rat, razmisljaju da je zivot kratkotrajan pa cesce zasnivaju ranije porodice, bar kako sam ja videla oko sebe...
Da napomenem dete sam zene koja je dobila decu sa 25, 27, i 35 i sve tri nas odgaja najbolje kako zna, a udovica je od kad mi imamo 17, 15 i 7 godina! Tako da ako cenim rano ili kasno po svojoj majci - uspesno se moze i pre i kasnije...
< Poruku je uredio vukosava -- 27.7.2011 16:36:49 >