Poslednji tekstovi

Postali smo BAKA i DEKA: Šta nas čeka?
Biti baka ili deka nije ponovno odgajanje dece. Radi se o tome da gledate kako se priča koju ste ...
Porodični odnosi

Vlada podigla cenzus za dečji dodatak na 18.000 dinara
Vlada Srbije usvojila je uredbu kojom je od 1. aprila cenzus za ostvarivanje prava na dečji dodat...
Vesti

znaci ne mogu da iznesem trudnocu.. Iskreno se nadam da je trombofilija u pitanju ,jer to je resiv problem.. Maraj ja jedva cekam da se bocnem. Malo cudno zvuci ,ali kad znas da to radis za
E,da , meni je dr rekla da pre trudnoce pijem aspirin,andol, st sam i pocela ,a da bockanje sledi tek kada ostanem trudna.. Vidim ti si se bockala i pre trudnoce? Inace ,imam pai 4g/5g ,i hematolog kaze to nije neka trombofilija, ali ce meni mija gin. cim ostanem trudna da uede frahi jer ne zelim da rizikujem vise..
A koji su simptomi? Imala si spontani ,da ,ali jos neke simptome? Kakav je to proces?
Išla sam kod hematologa i rekla je da cemo prvo iskljuciti antifosfoliipidni sindrom, pa će mi tek posle dati uput za trombofilije. Tada su mi uradili odmah 4-5 analiza(gradska bolnica Zvezdara), d-dimer, jednu vezanu za lupus, fibrinogen... i napisala u izveštaju da uzmem kod izabranog lekara uput za anti cl i beta 2 gpi i da to uradim u zavodu za transfuziju... napisao mi je uput ginekolog, međutim u zavodu i ne treba uput jer se svakako plaća bez obzira na uput i košta 4500din. Uputili su me da mogu jedino na Institu za reumatlgiju da odradim to besplatno, pa sam ih zvala da proverim koji uput treba i rekli da može od ginekologa ili lekara opšte prakse i opet danas odem kod doktrke opšte prakse da zamolim da mi da uput i dobijem uput, pozovem taj institut za reumatologiju da vidim u koje vreme radi laboratorija da bi mi rekli da sa uputom od ginekologa i lekara opšte prakse moram da dođem u utorak na komisiju