cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Izazivanje porodjaja

clock-img

28.07.2008, 08:40

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

user posted image  Super! Juče sam skitala. Evo sad sam došla iz Doma zdravlja, išla sam na CTG. Maleni me je toliko šutirao u toku ctg-a da je doktoru bilo smešno kad je video onaj papir user posted image  Kaže "malo pojačan tonus, jel nemiran?" user posted image
I tako. . .
Moram priznati da mi je početak devetog meseca bio mnogo teži. Jaaaako su me bolele kosti oko prepona (to mi je objašnjeno kao širenje i pomeranje kostiju oko porođajnog kanala). Sad je valjda sve došlo na svoje mesto i sad mi se čini da bih mogla da vozim bajs koliko se osećam "normalno" user posted image
Kako ste vi ostale trudnice? user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

28.07.2008, 09:54

clock-img

MERYEN

pencil-img

1390

Bas super,user posted image beban je srecanuser posted image .
Ja se osecam dobro meni je se beban user posted image konacno okrenuouser posted image ,i sad se nadam da necu imati one kontrakcije koje umeju jako da uplase,i koje u bile bas ceste.

clock-img

28.07.2008, 13:09

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Eeee . . . baš super user posted image  Što bi rekli "pu pu pu" user posted image
Meni je ovaj period trudnoće u kome si ti sad baš bio lep. U smislu, šetala sam, družila se sa ljudima (naravno umereno i koliko god sam osećala da mogu, jer sam i ja nosila nisko). Samo polako i uživaj user posted image user posted image

Robin Sharma

clock-img

28.07.2008, 23:03

clock-img

Jellena20

pencil-img

27

ja sam u 23. nedelji,i beba mi stoji nisko,tj. posteljica. ne smem da se krecem puno, valjda ce se popraviti,pijem neke lekove... jeco,samo napred!

clock-img

28.07.2008, 23:43

clock-img

Anoniman

JECI JE TERMIN ZA NEPUNE 2 NEDELJE AKO SAM DOBRO SHVATILA. A TEBI MERYEN?

ostao caps uključen...

clock-img

29.07.2008, 10:01

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Ja pratim na onoj temi "Trudnice, gde ste???" user posted image  Meni je termin 05. avgusta, a mislim da je Meryen 26.10. user posted image  Izvinjavam se što odgovaram u njeno ime, ali naleteh ovde pa hajde. . . user posted image

Robin Sharma

clock-img

29.07.2008, 10:25

clock-img

MERYEN

pencil-img

1390

Jeste 26.10. na rodjendan moga muzica puzica.
Jeco odbrojavamo dane kao u vojsciuser posted image .

< Poruku je uredio MERYEN -- 29.7.2008 10:34:03 >

clock-img

29.07.2008, 14:16

clock-img

Anoniman

Au, meryen, pa ti imaš još da brojiš, a jeca broji sitno... user posted image

clock-img

29.07.2008, 16:57

clock-img

MERYEN

pencil-img

1390

Naravno,mislila sam na Jecine dane,ja imam jos puno.user posted image

clock-img

31.07.2008, 13:33

clock-img

MERYEN

pencil-img

1390

Jeco javi se kako se osecas zeno user posted image dodji na torte i sladeoled sa Tasom da castim za godisnjicu.user posted image

clock-img

31.07.2008, 19:36

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Hvala na pozivu user posted image  Od kako sam trudna tortu i sladoled jako teško odbijam, ali ovog puta sam primorana da odbijem iz i više nego očiglednih razloga user posted image
Ja bila malopre na pregledu i i dalje ništa user posted image  Dr mi je ipak preporucila da, kao, iako mi je termin petog, ako se nista ne desi do treceg, da dodjem treceg da me porodi jer je tada dezurna, ali sam ja odbila i rekla da bih ipak cekala da porodjaj krene prirodno. Nadam se da sam dobro postupila! Zasad nisam otvorena i maleni je vrlo živahan, ctg je odličan, pa što bih ga forsirala i izbacivala napolje. Nek sačeka još neki dan, a valjda će dr hteti da nas porodi i ako nije u bolnici, valjda će doći user posted image
Sve u svemu, ja se osećam sjajno, baš user posted image  Eto, samo da vas izvestim!

Robin Sharma

clock-img

01.08.2008, 08:56

clock-img

MERYEN

pencil-img

1390

Super.user posted image
Ja se osecam jako lose,nocas dobijem infekciju zeludca i stomaka,povracam i dalje ne prestajem bas sam se uplasila,sad trebam da idem do bolnice i sto je najgore znam da ce da me ostave.

clock-img

07.08.2008, 22:25

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

Meryen, kako si? tek sad malo ćitam ove poruke na forumu, vidim da sam puno toga propustila, a videh i ovu tvoju poruku, koju si poslala 4h nakon pucanja mog vodenjaka (user posted image ). . .šta je bilo sa tom infekcijom? kako si sad?

Robin Sharma

clock-img

08.08.2008, 01:20

clock-img

Anoniman

Maryen, pa ja tek sada vidim poziv na tortu.... user posted image user posted image user posted image

Jeco, nemaš pojma koliko mi je drago što si dobro! I mali ti se zove isto kao moj, valjda je to dodatno probudilo sećanja kako je to bilo taj dan kada sam ja izašla iz porodilišta! Skroz sam se raznežila. Sada odmaraj, da povratiš snagu...ipak je carski - operacija, a ne carski... if u know what i mean... (koliko god da sam ga ja odlično podnela). I uživaj u bebi...munjevitom brzinom porastu... Ja sve ne mogu da veruem da je moj u julu napunio 2god!

Kiss

clock-img

08.08.2008, 10:52

clock-img

MERYEN

pencil-img

1390

Sad sam dobro,primila sam taj dan infuziju kod njih i trazila da idem kuci da ne bih ostala ceo vikend,pila sam bedoksin i puno tecnosti zbog bebe,nisam smela da dehidriram,namucila sam se,mene u ovoj trudnoci sve snalazi nista me ne zaobilazi,a ja se trudim da uzivam da budem raspolozena.
Svi me zubi bole cela leva strana,prekljuce sam malo polomila sesticu od nje sad nema nista sva se izlomila skoro do korenauser posted image ,sta je ovo ja ne znam a tek u ponedeljak idem kod zubarauser posted image .
Ma znam sve ce proci.

Sta radi bebanuser posted image ,verujem da si presrecna,ljubi malog medica.

clock-img

08.08.2008, 14:15

clock-img

Anoniman

Ah pa trudnice moje!!! U trudnoći se jednom mesečno ide kod zubara jer se zubi užasno kvare, zar vam to niko nije rekao? user posted image

clock-img

08.08.2008, 17:33

clock-img

MERYEN

pencil-img

1390

Znam da se kvare i da se ide kod zubara,nego ja nisam imala nikakav problem dok nisam usla u sedmi mesec i tad je sve pocelouser posted image ,krecem od ponedeljka kod zubarauser posted image .

clock-img

11.08.2008, 10:05

clock-img

AleksandraDj

pencil-img

110

Ja sam peti mesec blizanacke trudnoce i juce sam bas bila kod cika zube, nije mi nista, ali cisto da se iskontrolisem posto me je moj doca (ginekolog) iskritikovao kako nemam dovoljno proteina i boga pitaj cega sve pa reko ajde da vidim sta mi je sa zubima jer sam bas slaba sa unosom mleka i kalcijuma uopste.. Kad ono zubici svi kako treba, sve me ok, nema kariesa nema ni kvarnih zubica.. E tu sam se bas obradovala. Ali mi je rekao da obavezno dolazim BAREM jednom mesecno. user posted image

clock-img

18.10.2010, 12:21

clock-img

ivaj

pencil-img

1557

Zene moje moram nesto da se konsultujem s vama,jer sama ne mogu da odlucim.
Sada sam u 39.nedelji,imam babicu koja mi je veza i dogovor je bio da ukoliko krene bar malo nesto da se desava da dodjem u njenu smenu da me porodi.Jutros sam bila na pregledu,otvorena jedan prst,duzina grlica 1cm.
E sad sam u nedoumiciuser posted image  Da li da planiram sa njom indukovan porodjaj ili da cekam da krene samo?Nesto me plasi ta prva opcija jer ne znam kako ce ici.Razumem ako je porodjaj sam krenuo pa se da indukcija da bi se ubrzale stvari,kroz to sam prosla,ali ko zna kako ce teci kad ne krene samo nego na silu.Sta ako se i pod indukcijom ne budem otvaralauser posted image

Uh sto sam komplikovana.Toliko sam kukala kad ce da krene bar malo da idem u njenu smenu, a sad kad imam sansu nesto se predomisljam.
Sta vi kazete na to? Svaki savet mi je dobrodosao.

clock-img

18.10.2010, 13:04

clock-img

Natalie018

pencil-img

300

IZVORNA PORUKA: ivaj

Zene moje moram nesto da se konsultujem s vama,jer sama ne mogu da odlucim.
Sada sam u 39.nedelji,imam babicu koja mi je veza i dogovor je bio da ukoliko krene bar malo nesto da se desava da dodjem u njenu smenu da me porodi.Jutros sam bila na pregledu,otvorena jedan prst,duzina grlica 1cm.
E sad sam u nedoumiciuser posted image  Da li da planiram sa njom indukovan porodjaj ili da cekam da krene samo?Nesto me plasi ta prva opcija jer ne znam kako ce ici.Razumem ako je porodjaj sam krenuo pa se da indukcija da bi se ubrzale stvari,kroz to sam prosla,ali ko zna kako ce teci kad ne krene samo nego na silu.Sta ako se i pod indukcijom ne budem otvaralauser posted image

Uh sto sam komplikovana.Toliko sam kukala kad ce da krene bar malo da idem u njenu smenu, a sad kad imam sansu nesto se predomisljam.
Sta vi kazete na to? Svaki savet mi je dobrodosao.

Ivaj, meni je ovo prva trudnoca, tako da nemam puno iskustva.. ali draga, moj savet bi bio da ne budes nestrpljiva, i da sacekas da sve krene prirodnim tokom.. Mislim da je mnogo bitnije da sacekas svoje telo i bebicu da budu zaista spremni.. nego da se porodis uz prisustvo babice koju poznajes. Mene bi iskreno bilo malo strah da ubrzavam celu stvar i da se uz indukciju porodjaj izforsira.. a babica i ako ne bude tu kad se budes poradjala nece biti problem.. ona uvek moze svojim kolegama da kaze da se pobrinu za tebe i da obrate malo vise paznje..

clock-img

18.10.2010, 13:06

clock-img

anajid

pencil-img

3545

ivaj ja bih ti preporucila da sacekas da sve krene samo,opet to si ti i odluka je na tebi!Bice sve u redu,samo polako,mozda je bolje ne trcati pred rudu!user posted image

clock-img

18.10.2010, 13:24

clock-img

bebablue

pencil-img

1488

Ja sam imala indukovan porodjaj, da kazem dogovoren, 5 dana pred termin, bila sam otvorena 2 prsta kad sam dosla na porodjaj, prvo mi je stavljen neki gel za razmeksanje grlica i posle toga sam se otvorila 4 prsta, od momenta kada su mi prikljucili indukciju do porodjaja je proslo 2.5 sata. U sustini cekala bih da beba sama krene, ali opet najcesce daju stimulaciju da ubrzaju porodjaj, a lakse mi je bilo da znam da ce dr biti tamo, s' obzirom na sve price oko porodjaja i kada nemas nikakvu "vezu". Moji razlozi su naravno samo moji i ja sam se mnogo dvoumila, tako da je na svakoj zeni da sama odluci. Ja sam se brzo porodila, da boli, boli naravno, sad da li vise ili manje, kad je indukcija u pitanju to ne znam, ali ja sam ok prosla, bez pucanja, epiziotomije i sl., jer je sve islo postepeno, dr nije hteo nista da sili.

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

clock-img

18.10.2010, 13:32

clock-img

ivaj

pencil-img

1557

2,5 sata je super prolazno vreme! Kad su ti ukljucili indukciju,posle koliko su krenuli bolovi?

clock-img

18.10.2010, 13:52

clock-img

bebablue

pencil-img

1488

Bolovi su krenuli dosta brzo posle ukljucivanja na indukciju, mislim posle par minuta, ali polagano, dobila sam neku injekciju protiv bolova, ali to bas i nije delovalo user posted image , bolovi su se inace postepeno pojacavali, nije bilo da me ne boli nista, pa od jednom haos, to ne, vec postepeno sve jace i jace i naravno kao i sve price oko porodjaja, kad sam mislila da ne mogu vise, to je bilo to, presla na tvrdi krevet i porodila se.

U sustini dr me je stalno obilazio, babica koju je doveo je bila fenomenalna, meni je bilo lakse da znam da je neko tu ko vodi racuna o meni, a opet i ako je porodjaj bio izazvan, dr nista nije zurio.

< Poruku je uredio bebablue -- 18.10.2010 13:54:56 >

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

clock-img

18.10.2010, 21:18

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Ja sam imala indukovani porodjaj 11 dana prije termina. Legla sam na sto u 9h, primila indukciju u 9.30h i porodila se u 10.o5h user posted image
E sad...Matija je imao obmotanu pup.vrpcu oko vrata i tesko je proplakao. Da li je dr vidio nesto na ctg pa me zato poslao na indukciju ja ne znam. Ali dok sam bila na stolu pregledali su me drugi doktori i kao iscudjavali se sto dr hoce ranije da me porodi, da oni ne bi, te da moj dr nije normalan da cu se namucit i td. Tako da sve zavisi od doktora. Ali, ja mislim da treba vjerovat nekom svom osjecaju i tako postupit. Naime ja  i jesam otisla ranije na pregled jer sam slabije osjecala pokrete bebe, a potrefilo se da doktor misli da sam spremna za porodjaj. S ove tacke gledista mislim da sa bebom ne bi bilo sve u redu da sam poslusala ovo drugo dvoje...

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.