writing-img

RE: Izazivanje porodjaja

clock-img

19.10.2010, 10:43

clock-img

dacica

pencil-img

634

chopa-super za brz porodjajuser posted image user posted image
ja sam cula da vise boli porodjaj sa indukcijomuser posted image user posted image
mojoj drugarici davali induk.od 8h do 24h,nije se otvarala i u 3h je poslali na carski...morali da joj izazovu 10 dana pre ter.jer postelj.pocela da stari...ali,nisu uspeli...

kakve su nam misli.......takav nam je zivot....!!!!!!!!!!

clock-img

19.10.2010, 10:51

clock-img

kerber

pencil-img

32

ja sam se poradjala sa indukcijom ona mi samo pomogla da se spusti glic materice u 10 su me primili sa 11me stavili na indukciju u 16 12 bila sam gotova mada bila bi ranije gotova da nisam zakacila razmenu smena tad sam dobila trudove inace kad sam stigla sa 2 prsta 

clock-img

19.10.2010, 11:02

clock-img

dacica

pencil-img

634

drugacije je kad krene porodjaj...onda je po meni ok.-samo pripomogne.....ali na zakazan porodj.mislim da boli-kad je skroz vestacki..

kakve su nam misli.......takav nam je zivot....!!!!!!!!!!

clock-img

19.10.2010, 11:43

clock-img

bojanica7

pencil-img

1624

da, slazem se s tobom, dacice, moja drugarica je otisla na zakazan porodjaj jer je njen lekar isao narednog dnaa na godisnji. kaze da ej mislila da ce umreti. uzas i katastrofa. ipak je drukcije kad kren, pa miu pomoges, a kad nateras organizam da krene da se poradja, logicno je da boli. a to su nam i u skolici rekli...

zato, kad krene, setnja po kuci dok ne krenu naponi user posted image

Panta rei

clock-img

19.10.2010, 14:08

clock-img

bebablue

pencil-img

1488

Boli kako god okrenes! Ja sam pisala da je meni bol bio postepen, nije bilo da me ne boli nista i odjednom da me boli najjace sto moze da boli.
Skolica je super stvar, ja sam isla i divno su me pripremili, opustili i niceg se nisam plasila, ali pola od toga je jedna divna teorija, a sve ostalo kad dozivis je potpuno drugacije!

Emocija je teska bolest, izazvana izlivom srca u glavu!

clock-img

19.10.2010, 14:48

clock-img

ivaj

pencil-img

1557

IZVORNA PORUKA: bebablue
Skolica je super stvar, ja sam isla i divno su me pripremili, opustili i niceg se nisam plasila, ali pola od toga je jedna divna teorija, a sve ostalo kad dozivis je potpuno drugacije!

Za ovo se slazem,zato ovaj put nisam ni htela da idem.Lepo je jedino zbog druzenja,a vazi sto sam uspela ista da primenim na porodjaju.Nisam uspevala da dodjem do daha a kamoli da pravilno disem.Mislim da to moze samo neko ko stvarno odlicno uvezba tehniku.

Uh,pa sad stvarno ne znam sta da mislimuser posted image
Ali pre ce biti da cu cekati da krene samo.Sve mislim bice mi lakse ako kasnije odem u porodiliste.

clock-img

19.10.2010, 16:17

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

ivaj ja, da sam na tvom mjestu, bih se konsultovala sa jos jednim doktorom i tako odlucila. Ali licno mislim da nema potrebe da ti indukuju porodjaj ako je sve kako treba, a termin jos nije dosao. U svakom slucaju srecno!user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

26.09.2011, 21:10

clock-img

Sashica82

pencil-img

310

Baš dugo nema nikoga na ovoj temi...

Ja sam ušla u 39-u nedelju, i danas na pregledu u NF doktorka mi kaže da dođem u četvrtak da me pregleda, pa i da me porode. (!) Moja beba danas ima 3050 g, pravilan rad srca i sve je u redu. Na ctg-u blage kontrakcije koja ja uopšte ne osećam. Danas sam prvi put donela odluku kao majka da ne odem na taj pregled uopšte, da uštedim svima vreme, jer ne želim indukovani porodjaj kad se bebi ne izlazi i kad nije dovoljno zrela, makar se poradjala na svom kauču.

MM mi kaže kako smo dobili odličnu doktorku bla bla i sad ja kao hoću to da pokvarim. Ali ja mislim da nije vreme nikada ako ne krenu spontani bolovi i kontrakcije (osim, naravno, ako ne postoje ozbijni razlozi za dirigovani porodjaj ili carski rez). Nakon svadje i toga da sam se rasplakala (takva sam ovih dana user posted image ), kaže mi muž: Dobro, neće ti niko dirati tvoju bebu user posted image

Šta mislite da treba da radim...?

clock-img

26.09.2011, 21:13

clock-img

Verus

pencil-img

11942

Mislim da si pametna sto zelis da porod krene sam, jer jedino i JEDINO beba zna kada je spremna.  Ako recimo, udjes u 41 nedelju i nije krenulo, e onda je ok da se indukuje...Mene su indukovali jer mi je vodenjak pukao u 37n6d, i nista se nije menjalo 10 sati, pa sam na kraju pristala na indukciju, da ne bi zavrsila na CR.  Ali ako se nista ne desava-ne vidim zasto bi bilo sta "dirali"user posted image

clock-img

26.09.2011, 22:51

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Shasice ja te potpuno podrzavam!user posted image

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

26.09.2011, 22:58

clock-img

MarijaBg

pencil-img

3138

I ja te podrzavam user posted image Sem ako ti nije prezrela posteljica...

clock-img

26.09.2011, 23:02

clock-img

Dove

pencil-img

283

Skoro sve nase bake su se poradjale u svojim domovima.Nije bilo ni UZ ni indukcije.Ja sam protiv toga(osim ako daleko bilo mora),cak sam i protiv epiduralne.Priroda je odredila kako to treba da ide.Sashiceuser posted image user posted image user posted image a kad beban resi da mrdne dupencetom,krenuce sam.user posted image user posted image user posted image Nek bude sve ok pa da mi slavimo.user posted image user posted image user posted image

clock-img

27.09.2011, 00:03

clock-img

al nia

pencil-img

28

Ja bih bas sve drugacije nego sto su nase bake user posted image . Ne zivimo ni u istom veku, a kamoli u istim uslovima.
Sashice, ako imas poverenja u tu dr onda je poslusaj (beba sa punih 38 nedelja je potpuno zrela i spremna za izlazak); ako ti, pak, nije bitno da li ce ona ili drugi dr biti na porodjaju, ako nemas dogovor oko epidurala ili bilo koji drugi dogovor, ako ne postoji opasnost za bebu od daljeg ostanka u stomaku, onda nemoj. Ja bih licno, uvek poslusala mog dr, u koga sam imala veliko poverenje.

clock-img

27.09.2011, 00:14

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

IZVORNA PORUKA: bojanica7

da, slazem se s tobom, dacice, moja drugarica je otisla na zakazan porodjaj jer je njen lekar isao narednog dnaa na godisnji.

i moja rodjena sestra pa je zavrsila na carskom

clock-img

27.09.2011, 00:32

clock-img

Mivica

pencil-img

866

Meni je drugi porođaj indukovan jer mi je više od 72 sata oticala plodova voda, a nisam se otvarala. Bebac se inficirao i imao povremena gušenja naredne 3-4 sedmice. A, da-plod su "zaštitili" jednim penicilinom-svaka čast!

"Zeko, zeko, zeko...
tape meke...gude usi...lep...
zeko, zeko, lep!" :)

clock-img

27.09.2011, 13:20

clock-img

Sashica82

pencil-img

310

Doktorku koja je planirala da me porodi za dva dana sam juce prvi put videla. Moj utisak je da je jako fina i predana, ali nemam nikakav medicinski razlog da se porodim pre vremena.  I beba ima (samo) 3kg.  Mm je imao 4500 gr, ja 3800 po rodjenju. Ma necu da ga diram pre vremena, to mi je zlocin prema detetu koje lepo raste i razvija se.  Nema medicinskih razloga, sem sto im pocinje smena.

Moj ce sin meni da "kaze" kad je spreman user posted image devojke, hvala na podrsci, cak mi i mm sada kaze: "Ako tako kazu drugarice sa ringeraje..." user posted image

clock-img

27.09.2011, 13:28

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

Meni su dali indukciju kad sam presla 4 cm, ali nije mi puno pomogla, samo do 7 cm... Kao zena od 157 cm sam rodila dete od 56.5 cm, znaci za skoro samo 1m nize od sebe same??? Stoga meni ni indukcija ni busenje vodenjaka nisu mnogo pomogli... Na kraju CR. Bila sam prenela 3 dana.

Sad da me pitate, pristala bih na indukciju ranije kad je beba manja bila (rodjena je sa 56.5 cm i 4490 g).

< Poruku je uredio vukosava -- 27.9.2011 13:29:32 >