IZVORNA PORUKA: ivana70a
ja bih kao rekla da je od 6meseci gluten, ali iako sada imamo toliko ne usudjujem se da dam zbog toliko oprecnih misljenja i stavova vezanih za gluten. samo se igraju sa nasim vec dovoljno sludjenim glavama vezano za ovu tematiku.
jos nesto me zanima, kako kuvate brokoli (ja ga u zivotu nisam jela),jel ubacim sve da se kuva ili postoje delovi koji se odvoje i bacaju ,tipa ono kao stablo
E ivana, to je i mene zanimalo, to za brokoli. ja ga kuvam tako sto odsecem cvetice od onog velikog korena, ali ostvljam onaj manji korencic, tj. stablo od cveta. Kuvam sve na pari, osim palente, pirinca i blitve, koje kuvam u serpici otklopljene. Brokoli i karfiol se ne kuvaju dugo, brokoli neko rece do 6 minuta, a karfiol moram malo duze, jer mi bude tvrd. Blitvu prethodno izblansiranu ( nadam sead znas sta je to, ako ne znas reci, objasnicu ) i zamrznutu, onako zamrznutu stavim u dzezvicu sa vodom i par minuta skuvam, ali da list ne potamni previse. Blitvu kuvam sa sve onim belim korenom. Blitve koje nabavljam izgledaju ovako:
ili ovako, kakvu mi je sveki prosli put kupila:
Ova druga ima mnogo kraci koren, e sad, ja sam to sve kuvala zajedno i davala detetu kao miksanu kasicu, a mozda sam trebala samo list??? Nisam ljubitelj zelenisa i nemam pojma kako se to sprema. Valjda nisam pogresila
< Poruku je uredio Yula -- 26.1.2012 22:56:25 >