writing-img

RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo

clock-img

30.01.2012, 11:47

clock-img

Anoniman

Moje mlađe dete dok nije dobilo hleba i slanine za večeru (što je bilo nedavno) nije spavalo celu noć. Palente, gizovi i sl ga nisu držali sitim tokom cele noći.
S druge strane, mlađe dete je od 2og meseca spavalo celu noć.
Tako da - sve je individualno.

clock-img

30.01.2012, 11:49

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tash

Moje mlađe dete dok nije dobilo hleba i slanine za večeru (što je bilo nedavno) nije spavalo celu noć. Palente, gizovi i sl ga nisu držali sitim tokom cele noći.
S druge strane, mlađe dete je od 2og meseca spavalo celu noć.
Tako da - sve je individualno.

Imaš 2 mlađa deteta! user posted image

clock-img

30.01.2012, 12:02

clock-img

ishler

pencil-img

1708

Verovatno je individualno,
ali pretpostavljam da vecera bar malo zasiti u odnosu da je ne jede.
Probacemo,jer sam mrtvauser posted image

clock-img

30.01.2012, 21:49

clock-img

Yula

pencil-img

2134

Zene, koliko cesto dajete bebi cveklu i kako je pripremate, kuvate, pecete, zamrzavate?

Sta mislite o zecetini?

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

clock-img

31.01.2012, 10:30

clock-img

Nina777

pencil-img

187

Jel moze bebi od 6 meseci da se stavi list od persuna u povrce? Mozda ce mu biti ukusnije, razmisljam?

clock-img

31.01.2012, 12:36

clock-img

ivana70a

pencil-img

159

koje se prvo meso uvodi? user posted image tj da li je bitno uopste?

clock-img

31.01.2012, 12:42

clock-img

Anoniman

Yulo, zečetina mi zvuči sasvim zdravo i hranljivo... Cveklu nikako da uvedem al ću je kao što je Mina preporučila kuvati i miksati sa mesom i pirinčem.

Nina, ne znam ništa na temu, mi nimso uvodili začine još.

Ivana, preporučuje se belo pileće na primer, mada smo mi po preporuci pedijatra krenuli od teletine...

clock-img

31.01.2012, 12:52

clock-img

Anoniman

Yula user posted image za zečetinu, to je odlično meso, i bebe ga obično vole jer nije jakog ukusa. Belo meso je malo suvo, pa ti predlažem da daš bebi ili tamnije meso, recimo batak, ili da mešaš belo meso sa nečim sočnim - tikvice i šargarepa npr, sa krompirom ili rižom mislim da bi bilo baš suvo, kao i pileće belo.
Ivana, kreće se od belog mesa i teletine, ne slažu se pedijatri (naravno). Mi smo krenuli od pilećeg belog.

< Poruku je uredio Nedja RR -- 31.1.2012 12:56:14 >

clock-img

31.01.2012, 12:55

clock-img

ivana70a

pencil-img

159

hvala drage, nesto cemo od ta dva definitivno...

clock-img

31.01.2012, 13:28

clock-img

nenja22

pencil-img

1238

mislim da su nijanse u pitanju, ali nama je doktorica savetovala prvo jagnjetinu, kao najmanji je alergeni potencijal od svih mesa...

početak je kad sam se ja rodio, a kraja nema

clock-img

31.01.2012, 13:30

clock-img

Anoniman

Da, misim da se ne može pogrešiti ni sa jagnjetinomuser posted image

clock-img

31.01.2012, 13:31

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

IZVORNA PORUKA: Nina777

Jel moze bebi od 6 meseci da se stavi list od persuna u povrce? Mozda ce mu biti ukusnije, razmisljam?

mislim da beba od sest meseci sasvim opusteno moze da jede belu zelen , nekada davno su pedijatri preporucivali corbu od bele zeleni i sargarepe vec negde u cetvrtom mesecu ( znaci kuvaju se persun i sargarepa pa se pasiraju - blendaju sa vodicom u kojoj su se kuvale do kasice ) tako da persunov list ne vidim zasto ne moze

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

31.01.2012, 13:35

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: Nedja RR

Da, misim da se ne može pogrešiti ni sa jagnjetinomuser posted image

Tako je. U mojoj literaturi sa studija piše prvo ćureće belo i jagnjetina. Ja sam uvodila prvo piletinu i teletinu.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

31.01.2012, 13:36

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

ajd i ja user posted image
u mojim beleskama ( od pre Hrista ) se prvo preporucuje jagnjetina

clock-img

31.01.2012, 13:39

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: Olga RR

ajd i ja user posted image
u mojim beleskama ( od pre Hrista ) se prvo preporucuje jagnjetina

Jeeeee, poklapamo seeee.
Već sam napisala nove info iz nove brošure koju dobih na simpozijumu  prošlog petka-prvo meso u ishrani bebe je meso peradi, zeca i ždrebeta.

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

clock-img

31.01.2012, 13:47

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

si videla user posted image
inace , ja ne jedem jagnjetinu , zecetinu ne daj Boze zdrebetinu user posted image
tako da ni moje dete to ne jede
ali preporuke ( od pre Hrista a izgleda i sada ) su jagnjetina , belo meso , zecetina
i tako uskratih zvercicu

clock-img

31.01.2012, 13:48

clock-img

lesica

pencil-img

12022

Ja sam prvo davala curetinu i piletinu,pa jaretinu i jagnjetinu,pa teletinu i junetinu,a upala je tu  i koja patka i golub,a onda gica na kraju zeka (ni danas nije bas ucestao ali dobro user posted image )

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

31.01.2012, 13:48

clock-img

svrcelle

pencil-img

2

Cao nenja22, tj. Kostina mama!
Nisam stigla pre da odgovorim.
Prvo da se zahvalim na azurnosti, a drugo da se zahvalim i na savetima.
Mi smo probali Milupinu 7corn kasicu, jedemo je sa kompotom od voca, posto je ne voli sa mojim mlekom. To je nekako proslo. U najboljem slucaju pojede mi oko 150g. Jedno vreme (proteklih desetak dana) jela je bas lepo - za nas "lepo" znaci oko 1250g po obroku. Medjutim, sad je opet stala. Jedva da pojede 100g i to uz veliki napor. Posto ne smem da uvodim mleko (dobijala je alergija na mleko i mlecne preradjevine), ogranicen mi je izbor dorucka. Ako imate predlog, slusam!
Koliko vase bebe imaju kilograma? Moja je usla u osmi mesec i sada ima tek 8kg. Ja mislim da je to malo. Rodjena je sa 3.5kg. Do sestog meseca je udvostrucila tezinu, a da li ce do prve godine da je utrostruci (kako bi trebalo) - nemam pojma!
Da li nudite deci svoje mleko preko dana ako vam na pojedu dovoljno kasice?
Veeliki pozdrav ! :)

clock-img

31.01.2012, 13:50

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Gde da nađem zeca, osim u Pet centru?user posted image

clock-img

31.01.2012, 13:52

clock-img

lesica

pencil-img

12022

Hehehe,ja nadjem zeku kod prijatelja koji ih gaje user posted image

clock-img

31.01.2012, 13:55

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

moj brat je pretprosle godine doneo ociscenog zeca iz vet zavoda  user posted image
a moja sveki ima pricu , radila je u Pasterovom zavodu pa su laboratorijske kunice prvo omamljivali etrom i tek onda dekapitirali pa je neko od osoblja pokusao da pravi kojekakve specije od njih , znate kako je to moglo da zavrsi user posted image

clock-img

31.01.2012, 13:55

clock-img

minavb

pencil-img

12959

Moji prijatelji ne gaje zecove, gaje mačke i kučiće.user posted image
Dekaptirali, kako fin izraz.user posted image

< Poruku je uredio minavb -- 31.1.2012 13:56:34 >

clock-img

31.01.2012, 13:56

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: svrcelle

Cao nenja22, tj. Kostina mama!
Nisam stigla pre da odgovorim.
Prvo da se zahvalim na azurnosti, a drugo da se zahvalim i na savetima.
Mi smo probali Milupinu 7corn kasicu, jedemo je sa kompotom od voca, posto je ne voli sa mojim mlekom. To je nekako proslo. U najboljem slucaju pojede mi oko 150g. Jedno vreme (proteklih deset_ak dana) jela je bas lepo - za nas "lepo" znaci oko 1250g po obroku. Medjutim, sad je opet stala. Jedva da pojede 100g i to uz veliki napor. Posto ne smem da uvodim mleko (dobijala je alergija na mleko i mlecne preradjevine), ogranicen mi je izbor dorucka. Ako imate predlog, slusam!
Koliko vase bebe imaju kilograma? Moja je usla u osmi mesec i sada ima tek 8kg. Ja mislim da je to malo. Rodjena je sa 3.5kg. Do sestog meseca je udvostrucila tezinu, a da li ce do prve godine da je utrostruci (kako bi trebalo) - nemam pojma!
Da li nudite deci svoje mleko preko dana ako vam na pojedu dovoljno kasice?
Veeliki pozdrav ! :)

Mi imamo 7 i po meseci i 8200 gr. I to nije malo. U ovom uzrastu treba da dobijaju po 300 gr u proseku mesečno. (Moje prase doduše dobilo 700 gr za mesec i po). Za doručak jedemo voće ili kačamak, za ručak meso, dzigericu ili žumance sa povrćem, za popodnevnu užinu slično ili isto kao za ručak a za večeru pirinčano kukuruznr pahujice. 7 corn ćemo uvesti sa punih 8.jedemo mladi sir, jogurt, pavlaku i kiselo mleko u raznim kombinacijama.

< Poruku je uredio gae_gr -- 31.1.2012 13:57:33 >

clock-img

31.01.2012, 13:56

clock-img

lesica

pencil-img

12022

user posted image  user posted image   user posted image

clock-img

31.01.2012, 14:05

clock-img

Anoniman

Izvinte, moram malo u off:

Radio mm na terenu u Dimitrovgradu i ode sa kolegama u mesaru, i vide zečije kobasice, a nisu ni skupe. Uzmu, probaju, odlične kobasice, vrate se po još. Pita jedan kolega mesara kako mu se isplati tako jeftino da prodaje zečije kobasice ipak su zečevi mali, malo mesa, koliko zečeva treba za kilo kobasica... Mesar kaže : "Pa dobro nije baš čista zečetina, malo mešam sa konjetinom" Ovaj pita u kom procentu meša, a mesar akaže 1:1. Opet ovi računaju ne uklapa se nešto, opet to mnogo jeftino. Kaže mesar  pa dobro 1:1 je jedan zec jedan konj. user posted image Posle po sata natezanja prizna mesar da zečetinu zaptavo više i ne stavlja oadvno već su kobasice od konjetine. Na kraju ga pitaju: "pa što ih zoveš zečije?" "Ostalo im ime," kaže mesar-user posted image