writing-img

RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo

clock-img

16.06.2012, 12:08

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

Mi smo danas probali ovdasnji Jogurt i dopao mu se . Kazem ovdasnji jer se isto zove Jogurt ali je cvrst, i malo drugacijeg ukusa, mozda nesto izmedju kiselog mileka i pavlake (10% masti). Ja bih licno sa vocnim jogurtima pripazila, puni su secera... Pogled na listu sastojaka je dovoljan. Ni mi nismo ispostovali preporuke o tri dana, sa uvodjenjem namirnica, ni kod nas nema alergija u porodici. Mada se pridrzavam klasifikacije povrca i voca delimicno, pa smo teze stvari ostavili za kasnije. E ne znam da li je neko postovao ali ima elktronski kuvar, nas i svidja mi se jel ima dosta ideja i saveta. Bacite pogled ako imate vremenauser posted image

http://issuu.com/vodic_za_roditelje/docs/kuvar_za_bebe
p.s. Oni savetuju uvodjenje cvrste hrane tek od 6. og meseca tako da ja sve preporuke smatram validnim dva meseca ranije.....

clock-img

18.06.2012, 20:52

clock-img

jdzindzer

pencil-img

17

kada mogu da se uvedu lubenica i dinja?ja nesto iscitavala, ali nisam uspela da nadjemuser posted image

clock-img

18.06.2012, 20:57

clock-img

Yula

pencil-img

2134

U Francuskoj se dinja uvodi kao jedna od prvih vocki, odnosno povrcki, jer je ovde svrstavaju u povrce.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

clock-img

18.06.2012, 21:04

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Mi smo ruckali juce i danas lubenicu , svidja joj se user posted image

clock-img

18.06.2012, 23:02

clock-img

tijatija

pencil-img

2590

Kad uvesti vocni jogurt, ja nesto ramisljam da nije rano za to... Skoro vec mesec dana pije jogurt, kiselo ml. a to je slicno samo sto je vocni.

clock-img

18.06.2012, 23:23

clock-img

jdzindzer

pencil-img

17

hvala, znaci sutra dinja:)

clock-img

19.06.2012, 00:06

clock-img

Anoniman

paradajz?

clock-img

19.06.2012, 00:16

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

BB, negde sam čitala da se paradajz uvodi posle 10.meseca kuvani, a svež posle 12 meseci. A moja kuma, po savetu pedijatra ga uvela sa 4. mesecauser posted image . Tako da ne znam. Pošto se mi osipamo od svačega u zadnje vreme ja ću sačekati 10 meseci, taman će da sazri ovaj naš u bašti.

clock-img

19.06.2012, 00:18

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

IZVORNA PORUKA: tijatija

Kad uvesti vocni jogurt, ja nesto ramisljam da nije rano za to... Skoro vec mesec dana pije jogurt, kiselo ml. a to je slicno samo sto je vocni.

Ako jede mlečne proizvode, možeš joj dati voćni jogurt, pogotovo ako ga ti pravišuser posted image

clock-img

19.06.2012, 00:23

clock-img

Anoniman

nas paradajz ce biti tek za mesec dana otprilike, i to cherry i bas mi je zao da ga termicki obradjujem. u principu mislim da ce sve mocii ove godine da proba, sem jagoda i visanja koje su em prosle em bile nikakve pa moze i da ceka, ali za paradajz i krastavce mi najzalije.
kad sme krastavce?

clock-img

19.06.2012, 00:25

clock-img

tijatija

pencil-img

2590

super za vocni jogurt, sutra cu joj praviti, a sto se tice paradajza, ja kad kuvam supu natrpam sve i svasta cak i paprike sveze, obicno pravim junecu ili telecu, oko 5 mes sam ja pocela davati, cinimi se da ima jedna hippova kasica 6+ koja sadrzi paradajz

clock-img

19.06.2012, 00:26

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

E za krastavce sam 99% sigurna da po knjigama ide posle 1. godine, ali ovde na forumu sam videla da ga daju ranije.

clock-img

19.06.2012, 00:33

clock-img

Anoniman

ok, sta onda ide od 6-9?
cvekla? keleraba?

clock-img

19.06.2012, 00:33

clock-img

tijatija

pencil-img

2590

ja sam mojoj davala vec visnje sa jabukom user posted image

clock-img

19.06.2012, 00:36

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Mi smo vec vise puta klopali kuvani paradajz, u sastavu nekog jela.
Inace Mini nme voli kupovne slane kasice. Vocne i sa keksom da. Ja vec par dana joj dajem kupovne hipove za rucak- ona nece. Nerviram se i razmisljam da je zbog vrucine i danas joj obarim piletinu (ili curetinu, ne znam sta je ) sa malo krompira, tikvicama, 7 corn i pavlakom. Omazala je sve!
Znaci preferira homemadeuser posted image
Lubenice i dinje cu joj davati kada ih i mi budemo jeli.
Kukuruz secerac sam joj davala i to sam se ziva namucila dok sam joj ga ispasirala kroz cediljku a ona ni da lizne.
Suta za dorucak cu da izmiskam breskve, jogurt i 7 cornuser posted image

"Svi smo mi deca. Jedina razlika je u nasim igrackama"
Ajrton Sena

clock-img

19.06.2012, 00:36

clock-img

tijatija

pencil-img

2590

bb jesi uvela zumance? Ja jos nisam...

clock-img

19.06.2012, 00:37

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Beti, ja sam cveklu i kelerabu davala jos na pocetku, znaci izmedju 6. i 7. meseca

Ajrton Sena

clock-img

19.06.2012, 00:40

clock-img

tijatija

pencil-img

2590

imam jedno glupo pitanje za 7corn, jesu li to one pahuljice kao? Kukuruzne? Ja to nisam nikad davala deci.

clock-img

19.06.2012, 00:42

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Jste Tija. Milupin proizvod sa 7 vrsta zitarica. Iskreno, menu su grozne ali ona klopa

Ajrton Sena

clock-img

19.06.2012, 00:47

clock-img

Anoniman

gasa nece 7 corn ali ih measm sa nekim drugim po pola pa ide.
zumance nisam jos, neko mi rece da pricekam punih 7 a ja cu jos malo da odugovlacim jer sam ja imala alergiju na jaja, doduse kratkotrajunu, pa da se ne igramo
ja ne pasiram secerac nego ga izblendam sa ostalim i bas se lepo umixa
bas mi je drago za cveklu, ja je volim user posted image
sta dalje od povrca? voce cemo kad bude dospevalo, a za meso znam

clock-img

19.06.2012, 00:48

clock-img

tijatija

pencil-img

2590

samo ih potopis i izmiksas ili nemoras miksati

clock-img

19.06.2012, 00:53

clock-img

Anoniman

ma isto kao i pirincane, jos bolje se umeljaju. koristi ili malo vise vode ili tacnu meru, budu preguste (da ti plasticno opisem - meni imaju miris, ukus i izgled kartona nacepkanog na komadice i potopljenog u vodu :) )

clock-img

19.06.2012, 00:57

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

BB možeš keReLabuuser posted image , grašak, boraniju, karfiol, brokoli, spanać, blitvu, praziluk čini mi se, ili možda neki drugi luk? mlečne proizvode, ne mogu ni da se setim šta sam sve uvodila od 7og meseca, davno bešeuser posted image ,

clock-img

19.06.2012, 01:01

clock-img

Anoniman

uveli smo jogurt, kiselo mleko, pavlaku, a grasak, karfiol i brokoli odavno. luk sam planirala kad budem kuvala supicu, a boraniju nisam mislila da mogu sad ... neje to lose ...

clock-img

19.06.2012, 07:59

clock-img

minavb

pencil-img

12959

IZVORNA PORUKA: Yula

U Francuskoj se dinja uvodi kao jedna od prvih vocki, odnosno povrcki, jer je ovde svrstavaju u povrce.

Dinja i lubenica su i ovde povrće.
Ja sam na dinju alergična, i moja mama je. Oprezno sa dinjom, prvo namažite bebu oko usta i pratite hoće li se zacrveneti. Ja sam je zbog moje alergije tek sad dala Vanji, i ne smeta mu.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.