IZVORNA PORUKA: gae_gr
Mi smo počeli sa pirinčanim pahuljicama, pa pirinčano kukuruzne i onda povrće jedno po jedno, sa voćem smo krenuli tek 2 i po meseca kasnije.
Od obroka smo krenuli sa 2 koja smo prvo šetali, jedan pre drugi popodne a onda ih vaspostavili jedan kao doručak a drugi kao ručak. Sad smo uveli i večeru.
Za doručak jedemo kačamak ili voće, za ručak povrće sa mesom ili žumancetom a za večeru pirinkano kukuruzne pahuljice.
Tako je najbolje! i ja sam imala bukvalno isti taj rezim kod oba klinca.
Pocela sam sa punih 5 meseci sa zitaricama, 3 nedelje kasnije uvodila povrce... a na kraju voce.
Matej uskoro puni 9 meseci, pa na neki nacin jos spadamo u ovu kategoriju, sada vec jede puno i raznoliko, za dorucak kuvano voce (jabuke,kajsije,dunje,bundeva) izmiksano sa ovsenim pahuljicama, bas bude lepa kasa

...a od nedavno duga varijanta je jogurt sa mrvicama hleba i takodje ovsenim pahuljicama.
rucak zivinsko meso i minimum 2 vrste povrca (najcesce)
jednom nedeljno jede ribu.
Uzina su dve vocke, ili jedna u kombinaciji sa vocnim jogutom.
a za veceru mlecne kasice... ranije je to bila Milupa sada Cokolino.
Sisa samo rano ujutru a posto nemam dovoljno mleka pred spavanje popije flasicu kravljeg mleka...i to je to.
Uvek mislim da mogu nesto da dodam oduzmem, promenim... otvorena sam za nove ideje
Nego, odvuek me je zanimalo, da li je ok davati bebama
plazma keks?
Odavno mi dosadjuju sa tim predlogom tipa"ubaci mu malo plazme ne moze da skodi, bice sladje...i sl.", al sam ja nesto uvek bila protiv... kontam da to nije bas za ovaj uzrast.
Sta vi mislite?