cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo

clock-img

15.03.2013, 13:38

clock-img

MaryJane

pencil-img

569

Ja još ne rendam, voće ili malo prokuvam pa ispasiram, a jabukicu dam i svežu. Ima super onaj Baby Mix povrća, karfiol, brokoli i baby šargarepa maaaala, maaala!
To joj skuvam i jede sama.

clock-img

15.03.2013, 15:35

clock-img

Odri Hepbern

pencil-img

1626

Videla sam u Dm-u neke organske Alnatura kase, ima ih od jabuke, jabuka+kajsija i kruska. 100% organske, nemaju dodatke niti secer, a cena je ok - 360g oko 200din. Ne pise nista za gluten, ali ako nemaju nikakve dodatke ne bi trebalo da ga imaju. Zar ne? Da li je neko uzimao? Ovo je mnogo jeftinije od decjih kasica. Inace uzimala sam neke vocne Babylove kasice, isto nemaju secera i ok su skroz, a cena je povoljna.

clock-img

15.03.2013, 18:42

clock-img

MaryJane

pencil-img

569

nisam probala klopu iz DMa

clock-img

15.03.2013, 22:50

clock-img

vikiii

pencil-img

124

Kada mogu bebcu da uvedem meso i koje prvo? Neko mi savetuje da cekam do kraja sestog,ali ja bih malo ranije krenula, jer mu je hemoglobin nizi. Sta mi vi predlazete?

clock-img

15.03.2013, 22:55

clock-img

vikiii

pencil-img

124

Zaboravila sam da pitam,kada ste uvele gluten u ishranu?

clock-img

15.03.2013, 22:59

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Gluten sa sedam ,bar ja,a meso prvo curetinu sa sest i po recimo.......

clock-img

15.03.2013, 23:07

clock-img

vikiii

pencil-img

124

Jesi li mu ti pripremala meso ili kupovala kasice? Danas sam gledala neke i nervira me sto imaju milion sastojaka pored mesa.user posted image

clock-img

15.03.2013, 23:25

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Ja sam spremala,kasnije sam uvela i kasice imas curetina kukuruz secerac i krompir HIpp ,ne znam na sta mislis pod tim milion sastojaka,,ja sam gledala da nemaju so,secer,limunsku kiselinu od prilike to..

clock-img

15.03.2013, 23:33

clock-img

vikiii

pencil-img

124

Nisam videla tu varijantu, potrazicu sutra!U svakom slucaju hvala ti na odgovoru!user posted image

clock-img

15.03.2013, 23:35

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

user posted image nema na cemu

clock-img

16.03.2013, 10:04

clock-img

pandina

pencil-img

2039

IZVORNA PORUKA: Odri Hepbern

Videla sam u Dm-u neke organske Alnatura kase, ima ih od jabuke, jabuka+kajsija i kruska. 100% organske, nemaju dodatke niti secer, a cena je ok - 360g oko 200din. Ne pise nista za gluten, ali ako nemaju nikakve dodatke ne bi trebalo da ga imaju. Zar ne? Da li je neko uzimao? Ovo je mnogo jeftinije od decjih kasica. Inace uzimala sam neke vocne Babylove kasice, isto nemaju secera i ok su skroz, a cena je povoljna.

Odri, ne znam na koje kase mislis, nisam ih primetila, ali ja sam nedavno kupila pasirani paradajz u flasi takodje Alnatura u DM-u, sastav je 99,9 % paradajz, 0,1% morske soli. NE pise da je za bebe, ali ja sam mu dala (prethodno prokuvala) i super je.

clock-img

16.03.2013, 10:20

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Vidim da vecina daje zumance umesto mesa 2 puta nedeljno... jel moze neko da mi objasni zasto? Nama je pedijatar preporucila zumance za dorucak/veceru 2 puta nedeljno i da meso ima svaki dan u jelovniku... pa sad stvarno nisam pametna...

clock-img

16.03.2013, 11:08

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Pandina ja sam poslala mm da kupi taj parad,doduse to mi nije neka siguracijauser posted image ,ali ga on naravno nije nasao ,nasao je neki koji u svom sastavu ima pored malo soli i limunsku kiselinu sto ja ne bih jos da mu dajem pa vidi molim te da li na tom sto si kupila sigurno ne pise da ima u sebi i limunsku...pa ako je tako da ga saljem ponovo...

clock-img

16.03.2013, 12:34

clock-img

Odri Hepbern

pencil-img

1626

Pandina ni na ovome ne pise da su za bebe, ali pise da je 100% voce bez dodataka i organsko. Pogledacu malo bolje kada odem opet, pa mozda i uzmem.
Milicicak nama je dokt rekla 5x meso za rucak a 2x zumance. Doduse mi imamo tek 7.5meseci, mozda je vama drugacije jer je bebac stariji.
Ja jos nisam uvela gluten, sve se razmisjlam kada cu. Mozda sacekam jos 2 nedelje do punih 8meseci, videcu jos.
Jel dajete bebama proso i gde ga kupujete?

< Poruku je uredio Odri Hepbern -- 16.3.2013 12:35:30 >

clock-img

16.03.2013, 12:45

clock-img

pandina

pencil-img

2039

Nisam davala proso, ali ne zato sto mislim da ne treba, nego eto ne stigoh, ali sam davala 7 corn tu ima i prosa.

Sunchy, evo bas cu pogledati sta pise na flasi. Ako hoces mogu da je slikam da okacim?

clock-img

16.03.2013, 12:54

clock-img

pandina

pencil-img

2039

Alnatura pasirani paradajz 690 g
Italijanski paradajz iz ekoloskog uzgoja
Organski proizvod nastao bez upotrebe genetske tehnologije
Sastav: paradajz 99,8 % , morska so 0.2%

Alnatura Passata , passierte tomaten

NE pominje se nigde limunska kiselina

clock-img

16.03.2013, 12:56

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

27008

Milicicak tako I treba kako ti je dr rekla.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 16.3.2013 12:57:32 >

clock-img

16.03.2013, 13:48

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Hvala Pandina,ne moras sliku,tako ce da trazi Alnatura Pasirani paradajiz pa neka pita prodavacicuuser posted image

clock-img

16.03.2013, 13:54

clock-img

pandina

pencil-img

2039

pise na njemu da je rok 4-5 dana od otvaranja. Ja sam mu davala tr dana, a ostalo sam zamrzla u male posudice.

clock-img

16.03.2013, 14:02

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Pa da u krajnjem slucaju mogu i ja da popijem ostatakuser posted image

clock-img

16.03.2013, 14:11

clock-img

Moiraina

pencil-img

944

Te sam isto i ja videla i isto sam pomislila da bih to mogla da dajem, kad dođe vreme. Moj je još mali za to, pa se nisam udubljivala, nisam čitala sastav, ali ako je tako kao što pišeš, zašto da ne? Jedino što mi pada na pamet je koliko traju posle otvaranja, ipak je to 360g. Ako traju kao kašice za bebe, 2-3 dana, možda bi dosta propalo, ne znam...

clock-img

16.03.2013, 14:16

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Milicicak tako I treba kako ti je dr rekla.

Sanjice, hvala. Meni je to tada bilo sasvim logicno (zumance-masti, meso-proteini) pa sam radila kako mi je rekla. A ovde vidim da vecina menja zumance/meso pa me je zanimalo zasto...

clock-img

18.03.2013, 13:26

clock-img

Zemunka85

pencil-img

2034

Da li smem ovsene pahuljice dati? I kako?

clock-img

18.03.2013, 14:23

clock-img

pandina

pencil-img

2039

IZVORNA PORUKA: Moiraina

Te sam isto i ja videla i isto sam pomislila da bih to mogla da dajem, kad dođe vreme. Moj je još mali za to, pa se nisam udubljivala, nisam čitala sastav, ali ako je tako kao što pišeš, zašto da ne? Jedino što mi pada na pamet je koliko traju posle otvaranja, ipak je to 360g. Ako traju kao kašice za bebe, 2-3 dana, možda bi dosta propalo, ne znam...

A da se stavi u zamrzivac jedan deo? Tako sam ja uradila.

clock-img

24.03.2013, 03:56

clock-img

panicarka1

pencil-img

72

alnatura kasice su super imaju dobar izbor povrca,voca,mesa i totalno su organske(bio) bez ikakvog dodatka poreklom iz Nemacke redovno proverene .... ovde kod nas su na dobrom glasu samo sto su malcice skuplje od ostalih user posted image ja sam mojoj bebici kupila za pocetak proso u kutiji i gris od 4 mes.kupovacu alnatura meso u teglicama imaju piletinu,junetinu i curece a povrce cu kuvati organsko i pravicu sama i od 6 meseca miksujem povrce i meso .... babylove je dm-ova marka nisam uzimala