cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Bebo, od danas je na meniju samo sika. Uspeli smo.

Gleda me u oči i smeje se od sreće i radosti. Zna da je to njena hrana, ljubav, uspavanka, maženje, utočiste, podrška, bezbrižnost, igračka i da će sve biti u redu.

Bebo, od danas je na meniju samo sika. Uspeli smo.

Dok moji mališani spavaju ovog kišnog popodneva, sedim pored prozora i razmišljam koliko sam blagoslovena. Jer, njihova sam mama. Gledam ih bezbrižne, usnule... Nisam ni sanjala da će moj put do majčinstva biti toliko težak. Na tom putu, učila sam da gubim, ali nisam prestala da se nadam. I da se borim.


Imamo dečaka i devojčicu. Njemu je 4 ipo, a njoj tek koja nedelja. Moja su dva čuda.

On je rođen carskim rezom jednog toplog junskog dana. Kada su ga prislonili na moj obraz, okupala sam ga svojom beskrajnom ljubavlju i suzama. Da li je san, ili sam stvarno mama. Toliko sam te čekala mili moj.


Želela sam da dojim

Nisam mogla ni da naslutim kolika je to sreća i radost. A ni da naslutim da je početak tako težak. Zašto me niko na to nije pripremio? Pomislila sam da nemam mleka. Ubeđivali su me da nemam. Pokušali su.


Sećam se moje ogromne želje da on sisa i moje tuge zbog toga što je prve tri nedelje vukao, ali i plakao na sisi. Ubeđivali su me. Posegli smo za flašicom. Sisa, pa flašica, sisa, flašica... Sećam se i kakav sam strah u početku imala od svakog sledećeg podoja, jer su rane od ragada zjapele i bolele. A onda, drugarica mi reče - što ne probaš Fitolat. Kako se nisam setila!? 
Pravdala sam se samoj sebi: zaboravnost, hormoni, umor... Vrlo dobro sam znala od ranije šta je Fitolat - tablete namenjene dojiljama koje doprinose laktaciji jer su sa biljnim ekstraktima (plod komorača i herba verbene). 


Krenula sam najpre sa po 2 tablete dva puta dnevno, pre obroka. Fitolat toliko dobro radi posao, te su mi kasnije bile sasvim dovoljne 2 tablete dnevno, po jedna pre doručka i ručka.


Mleko se pajačavalo najpre stidljivo, ali dovoljno dobro, te se nakon puna 3 dana laktacija sasvim uspostavila. A nakon toga ga je doslovce bilo u izobilju. Moj mali dečak i ja smo se tada dogovorili, od danas, na meniju je - samo sika.

Fitolat je poput magije. Prirodan, efikasan, lak za upotrebu.

 

A onda se rodila i ona

Novi blagoslov. Novi poklon. Mama sam drugi put, hej! San koji se još jednom ostvario.

Sa njom, sve je bilo lakše, jer već sam mama. Znala sam da će početak boleti, ali i da su ragade samo trenutni tegovi koje mi mame moramo podići. Znala sam da ćemo uspeti. Ovaj put sam bila spremna, Fitolat-moj saveznik u dojenju, bio je sa mnom od početka, još u porodilištu. I sve je bilo baš kako treba, dragocena tečnost je pojurila iz mojih grudi čim smo se upoznale. Moja beba pojma nema šta je flašica, na meniju je samo sika. Svakog dana, i tako do punih 6 meseci. Tada ćemo krenuti sa čvrstom hranom, ali će mamino mleko zasigurno biti i dalje sastavni deo menija "Maminog restorana".


Evo je, čujem šum, budi se...uzimam je u naručje. Gleda me u oči i smeje se od sreće i radosti.

Dojenje je posebna veza. Zna da je to njena hrana, ljubav, uspavanka, maženje, utočiste, podrška, bezbrižnost, igračka i da će sve biti u redu. 

Dojenje je najvredniji poklon, koji možete dobiti, a i dati, ikada!

 

PROČITAJ JOŠ: MAME KAŽU-lakše i lepše se doji uz FITOLAT, prirodnu i efikasnu pomoć za dovoljno mleka


Promo objava

news-img

IL GUFO, OD SADA U BEOGRADU!

Il Gufo – italijanska premium kompanija garderobe za decu otvorila je vrata svoje prve prodavnice u regionu, i to u Beogradu, u tržnom centru Galerija. Događaju su prisustvovale brojne poznate ličnosti kao što su glumice Nina Janković i Marina Ćosić, manekenka Mina Milutinović, pevačica Danijela Karić, kao i TV voditeljka Tijana Milutinović. Zvanice su imale priliku da među prvima vide komade iz najnovije kolekcije proleće/leto '24, kao i da se upoznaju sa grupom brendova posvećenih kreiranju visokokvalitetnih, elegantnih i udobnih komada za decu.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img