Čorba od pečuraka

Ringerajin kuvar: Ivanka 75

Čorba od pečuraka

  • 200gr pečuraka (vrganji, jajčare...)
  • glavica crnog luka, manja šargarepa
  • 2.5dcl mleka
  • 1/2 litra vode
  • 2 kašike brašna
  • začini: 1 kocka za supu, biber, peršun, so (po ukusu)
  • 3 kašike pavlake


  1. Propržiti na ulju luk, šargarepu i pečurke iseckane na tanke listiće.
  2. Kad omekša dodati brašno i postepeno sipati mleko uz neprekidno mešanje.
  3. Dodati vodu i kocku za supu i pustiti da provri.
  4. Dodati začine i pavlaku i j još malo prokuvati (pavlaka može da se doda i tokom jela, svako za sebe koliko voli)


Ja tokom prženja povća dodam malo vode jer nekad hoće da uhvati za dno šerpe. Kad se lepo uprži dodam brašno razmućeno u mleku da se brašno ne bi zgrudvalo.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Prijavi se i prati razvoj svog deteta

Besplatne nedeljne e-novosti, koje pomno prate razvoj tvog deteta.

Tvoj email

Predviđeni datum porođaja

calc-img

Izračunaj datum porođaja

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img