Domaći sok (sirup) od višnje
Ringerajin kuvar: Maraj
 
                 
				

- 3,5 kg višanja
- 2 litra vode
- 5 kg šećera
- 5 limontusa
- sterilna gaza

- Višnje oprati, staviti u cediljku i iscediti. Vaditi košpice koje ostanu nakon ceđenja. Dodati vodu, izmešati i kroz gazu procediti sok. Na gazi će ostati gusto od višnjine kože, to izbaciti. U proceđen sok, dodati šećer i limontus. Promešati i ostaviti sok da stoji 24 sata uz povremeno mešanje. Sa soka skidati penu koja se stvara. Nakon 24 sata sirup sipati u flaše.
 Od ove mere ispadne oko 7 litara sirupa.
Od ove mere ispadne oko 7 litara sirupa.
|  | 
| Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept! | 
 
		
 
			 
		 
						





 
						 
						 
						 
						 
				






 
								 
									 
									

