cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Emotivan VIDEO: Novorođenče prvi put u naručju majke

clock-img

11.4.2022

Kako se oseća novorođenče kada je prvi put u naručju svoje majke? Na snimku pogledajte odgovor novorođene devojčice kada su je hteli uzeti iz maminog zagrljaja. Još jedan dokaz koliko su naša mala stvorenja neverovatna od prvih trenutaka života van materice.

San gotovo svake žene je da jednom postane majka a muškarca, da svoju muškost nadogradi ulogom oca. Žena tokom trudnoće mora da trpi mnoge neprijatne tegobe i nedaće koje obično prate trudnoću, pa joj je podrška partnera još važnija. Uloga partnera tokom trudnoće je da stane uz trudnicu, pomaže joj, neguje je kada joj je teško, prihvata je i voli čak i kada je pomalo naporna, osetljiva i umorna zbog trudničkih hormona.

 

Bol pri porođaju je ekstreman, ali žene to mogu.

Kako se bliži vreme porođaja, sa jedne strane, mi žene mu se radujemo, a sa druge strane sasvim je normalno da se osećamo malo uplašeno kada pomislimo na porođaj. Različito osećamo porođajne bolove, jednoj porodilji su bili nepodnošljivi, a druga će vam reći da je bilo lakše nego što je očekivala. Neke žene kažu da su porođajni grčevi najmanje deset puta jači i bolniji od menstrualnih. U stvari, teško je zamisliti bol porođaja, ali činjenica je da smo mi žene dovoljno jake da možemo da ga podnesemo.


Osećaj kada beba konačno izađe iz vas može se opisati kao ekstremno olakšanje i iako zvuči pomalo kao kliše, kada prvi put držite bebu u naručju, bol se zaboravlja u istom trenutku. Istovremeno, mnoge žene priznaju da bi bez podrške partnera na porođaju, bez njegovih reči, utehe i ohrabrenja, bol mnogo teže podnele.

 

Neopisiva sreća kada prvi put držite dete u naručju

Kada prvi put u ruke dobijete malu bebu koju ste nosili pod srcem devet meseci, poželite da je nikad ne ispustite iz ruku. Uprkos umoru, ne možete da skinete pogled sa deteta i prepustite osoblju da proveri da li je sve u redu sa njim. Pogled u te malene oči, dodir malih prstića, izmamiće suze sreće u očima svake mame, a i tate. Ovo je zaista najdublja ljubav na prvi pogled. Ali šta novorođenčad osećaju u tim trenucima? Odgovor možete videti u videu iznad.


Snimak, koji će vas raznežiti

Kada je Brenda Coelho de Souza iz Brazilije rodila svoju devojčicu, osećala se kao sve mame na svetu: neizmerno srećna. Carskim rezom je rodila devojčicu i u trenutku kada su je položili na golu kožu dogodilo se nešto izuzetno. Brenda je prvi put zagrlila svoju bebu sa svom nežnošću i ljubavlju, a njena devojčica je obavila ruke oko maminog lica i nije htela da je pusti. „Kada me je ćerka prvi put zagrlila, to je bio neverovatan trenutak za mene“, rekla je novopečena mama. Snimak je u trenutku pobrao ogroman broj pregleda na društvenoj mreži, a svi su bili začuđeni kako je malo stvorenje uspelo da tako brzo sazna ko joj je majka i tako je čvrsto stisne u naručje. Pogledajte snimak iznad koji će vam sigurno izmamiti suze na oči.


video

 

IZVOR: www.inspirationaly.net / Ringaraja.net

 

news-img

POČEO VIKEND BESPLATNIH PREGLEDA MLADEŽA NA ADI

Visoko UV zračenje može imati veoma negativne posledice po kožu i u pojedinim slučajevima izazvati i malanom, najopasniji rak kože koji se, ukoliko se otkrije na vreme otklanja jednostavnom hirurškom intervencijom.

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img