Koh od griza

clock-img

29.11.2013

Ringerajin kuvar: Ana RR

Koh od griza

  • 6 kom jaja
  • 6 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 12 kašika griza
  • preliv
  • 1- 1,5 l mleka
  • 6 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera


  1. Mikserom umutite sneg od belanaca, dodati šećer i vanilin šećer i mutite dok ne dobijete čvrstu masu.
  2. Smanjite brzinu miksera i dodajte jedno po jedno žumance.
  3. Zatim polako dodajte griz. Dobićete laganu i vazdušastu smesu.
  4. U podmazanu i pobrašnjenu tepsiju (moja je 26x35) sipajte smesu i pecite na 200 stepeni tj. dok ne dobije lepu zlatnu boju. Po potrebi proverite čačkalicom da li je pečeno.
  5. Dok se koh peče skuvajte mleko sa šećerom i vanilom pa vrelo prelijte preko vrućeg, ispečenog koha.


Koh je najbolji kada je hladan, moja preporuka je da ga spremite uveče da bi se preko noći lepo ohladio. Možete u smesu dodati i rendanu limunovu koru, jako je ukusno i osvežavajuće.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Prijavi se i prati razvoj svog deteta

Besplatne nedeljne e-novosti, koje pomno prate razvoj tvog deteta.

Tvoj email

Predviđeni datum porođaja

calc-img

Izračunaj datum porođaja

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img