cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

Punjene paprike

Ringerajin kuvar: Maraj

Punjene paprike

  • 15 -ak svežih paprika za punjenje
  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • so
  • biber
  • 1 šoljica pirinča
  • mlevena crvena paprika
  • 1 veći krompir ili paradajiz( za zatvaranje paprike)
  • ulje
  • 2-3 čena belog luka


  1. Crni luk sitno naseckati i upržiti. Dodati mleveno meso i pržiti dok ne izgubi crvenu boju. Zatim dodati začine po ukusu i jednu kašičicu crvene mlevene paprike. Promešati, pa dodati (opran) pirinač.
  2. Malo propržiti, pa skloniti sa vatre.Puniti paprike i zatvarati ih paradajzom ili krompirom.Poredjati ih u šerpu, ne sme biti praznog prostora, naliti vodom (ja uvek sipam malo vode u šerpu gde je bio fil, pa time nalijem) da ogreznu i kuvati oko jedan sat blago poklopljene serpe.
  3. Po potrebi dolivati mlaku vodu.Posle jednog sata, napraviti zaprsku od malo ulja, sitno iseckanog belog luka i mlevene paprike.
  4. Preliti paprike i staviti u rernu na 200-220° da se zapeku.


Paprike ne morate zapržavati, a ne morate ih stavljati ni u rernu, stvar vaseg ukusa.

 

 

Budi i ti Ringerajin kuvar! Pošalji recept!

 

Prijavi se i prati razvoj svog deteta

Besplatne nedeljne e-novosti, koje pomno prate razvoj tvog deteta.

Tvoj email

Predviđeni datum porođaja

calc-img

Izračunaj datum porođaja

news-img

U bioskope stiže "MIT O MARAKUDI - KAMENO DOBA"

Brankica Sebastijanović, Uroš Jovčić, Aleksa Avramović i Marko Kon u najnovijoj animiranoj priči "Mit o Marakudi - kameno doba".

favorite-img

Oglasna poruka

Poslednji tekstovi

article-img

Poslednje teme sa foruma

message-img