IZVORNA PORUKA: branki
cini mi se da jednostavno nije fer da ostane bez odredjenog dela zajednicke imovine(koliko god to zvucalo mozda pijacarski i grubo).ja tako mislim...
U potpunosti se slazem. Zamislicu da to nije Indi, prosto moram tako... Savrseno je normalno da se zajednicka imovina stecena u braku podeli, ziveo neko u Holandiji ili Srbiji. Ali ja nisam "normalna"

-tacnije vise sam emotivac nego prakticizer i ne mogu da shvatim zene kojima ispada bitnija fotelja ili cup od cinjenice da su izgubile coveka koga su volele i koji je njih voleo. I zato nikada ne bih ostala sa njim pod istim krovom, i zato ja, cak iako je normalno, ne bih uzela ni fotelju ni pare ni psa, jer bi me sve podsecalo da sam ja jednu bitnu etapu u zivotu zavrsila kao gubitnik. Takodje znam da se 90 posto zena ne bi slozilo sa mnom i da je tu daj sta das, pa bar da naplatim te godine. Ja ih ne bih naplacivala ni sa 5 dece. A on ako kao otac zeli nesto sam da im pruzi, to bi moralo da bude van brakorazvodnog postupka. Postoji, Bogu hvala, prenos imovine na direktne potomke. Ako je njemu, pak, svalerka bitnija od dece, onda ta deca od takvog oca i ne treba nista da dobiju, cak ni novac, jer bi ih i to kaljalo. Moju tetku je muz tukao, ubijao...Moja sestra je operisana dva dana po rodjenju, jer je skotina tukla sa velikim stomakom. I od njega da uzme alimentaciju?Kucu? Namestaj? Neeeeeeeeeee...Nije joj trebalo nista i izgurala je sama sa dozom pomoci ljudi koji je stvarno vole. Moja drugarica je imala slicnu pricu. I to su osobe koje su meni za primer-izvori cistog dostojanstva.
I opet, svako misli kako mu je zelja.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.