IZVORNA PORUKA: minnica
Moiraina, ako nemaš puno viška, dovoljno je da izbaciš prženu hranu, proizvode od belog brašna i slatkiše. Ja sam se tako hranila između trudnoća i stvarno nisam imala problema većih sa kilogramima. U trudnoći sam se već opustila i posle porođaja sam opet krenula baš dosta količinski da jedem, pa sam morala da presečem dok se nisam potpuno uprasila. Sad ću opet za novogodišnje praznike malo opuštenije, ali ću se truditi da ne preterujem i u januaru nazad na sonomu.
Prženo ne jedem, tj. ne pravim ništa što se prži na ulju već godinama, skroz sam se odvikla od toga, čak me redovno zaboli želudac kad pojedem nešto prženo kod moje mame. Problem mi je testenina koju obožavam i koju spremam na hiljadu i jedan način i uvek ispadne super ukusna (i kalorična). I slatkiši

Njih sam sada svela na minimum, jedino što pojedem kockicu crne čokolade svaki dan

Nemam neki ogroman višak, sada imam 64kg, ali ja sam niska i sitne građe pa se svaki višak baš primeti. Ali eto, znači mi i taj 1 kg dole za 4 dana, to mi je znak da ne treba nešto previše da korigujem ishranu, samo da izbacim te problematične namirnice (testeninu i slatkiše) što mi i nije toliki problem koliko sam mislila da će biti, imala sam krizu samo prvi dan, sad mi je već ok. Prvi cilj mi je 58kg, ako skinem još neki kg preko toga - super.
Inače i ja sam se u trudnoćama prilično opustila, pogotovo u drugoj poučena iskustvom posle prve, jer sam tada uspela prilično da smršam, pa sam se vodila logikom - ako sam tada uspela, uspeću opet. Ali eto, da sam u trudnoći malo više vodila računa o ishrani, sada ne bih imala problem.