cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Razgovori mama 10/13 [chat ]

clock-img

11.10.2013, 10:06

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Moj dragi isto brine i u pocetku je i on bio u upitnicima da li radim kako treba..al kad je vidio rezultate prvo pita mene kako cemo pa onda on radi...i bas gleda da budemo doslijedni i to mi se svidja...navece kad ona zaspi uvijek komentarisemo nesto sto se mijenja kod nje i kako cemo da postupimo...npr sad je u fazi daj, daaaaaaj, daj, daj...ko navijena je u stanju to da ponavlja da bi dobila nesto....e sad nekad je to u pitanju klopa, treba da saceka sekundu da joj dodam jos hrane u tanjir ili dam namazan hljeb sa sirom a nekad je to daljinski ili telefon i tu nema popustanja...uh ja se sad dovijam kako da je odviknem od tog nestrpljivog daj i insistiranju na tome i placu kad ne dobije sta hoce...tu je bas nekako mi tesko jer nekad to daj ide sa necim sto bi ionako dobila al nema strpljenja da saceka da npr namazem snitu hljeba sa sirom i dam joj i tu ispadne kao da je ona pobijedila jer je DAJ urodilo plodom a s druge strane dobije NE kad trazi nesto sto nije za igru i tu nastupa agonija...mislim da je malo zbunjena kako to DAJ nekad radi a nekad ne user posted image

Svaka zlatna onom sto rece malo dijete mala briga, veliko dijete velika briga user posted image

clock-img

11.10.2013, 10:13

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

cao zenske!

ja stvarno nemam problem sa mm, ispostovao je sve na cemu sam insistirala cak iako tog trenutka nije delio moje misljenje, tu mislim pre svega na spavanje, uspavljivanje, nosanje, oblacenje itd. sad imamo malih nesuglasica oko hrane jer sam ja iskljuciva sta sme, a sta ne sme da jede i pije, a on bi joj dao da proba i sok i keks i taaako, ali borim se i za sada ne odustajem user posted image mada i ja malo preterujem pa cu oko nekih stvari svakako morati da popustim, ne zbog njega vec zbog bebane...

clock-img

11.10.2013, 10:15

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Ljišo ti si se onda udala za moju mamu ahahahahahah

Jel ti znaš da kad sam se porodila, mama i tata su došli. Na nekih 3 nedelje. SVAKI put kad je Ana kmeknula, mama je trčala u kuhinju da meri pritisak. Treba li još nešto da ti dodam uz to?user posted image

Nisam ja rekla da imaš najgoreg muža, daleko od toga. Moj ništa po kući ne radi. Svi kućni poslovi su na meni. Eno, još prošle nedelje sam mu rekla da prebere čarape koje ima - nije to uradio. Da skine jednu garnišlu sam mu drvila pola godine.

I nema dovijanja - što na um to na drum. Jedino gde držim jezik za zubima je njegova sestra. Tu sam kao saksija!

I flunked anger management! }:->

clock-img

11.10.2013, 10:16

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Kad ce prestati ta silna brigauser posted image ?

Da i mm je zadovoljan kad vidi da je Dunja nesto novo naucila. I ja mu pricam navece svasta ali zbog posla on cesto legne kad i Dunja pa je nekad neobavesten ili mu tako kazem nesto a on zaboravi pa se sam iznenadi. Vikendom naravno on provodi vise vremena sa njom i odmorniji je ali onda ima na salasu svasta da se radi. Da ne pricam da on sad smatra da u svakoj sekundi moram biti pored nje jer on ima zube pa bi mogla neku igracku izgristi (npr medi glavu) ali po njegovoj logici ne moze jos da jede usitnjenu hranu. I onda se pita kad je on s njom preko vikenda zasto ona trazi mene kad je s njim???

clock-img

11.10.2013, 10:19

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Miso, uh... bitno je da nadjes nacin kako mozes da mu ukazes da stvari koje radi nisu dobre. Ako ga clanci i radovi na odredjenu temu nateraju na razmisljanje i promenu stava, sta da ti kazem, kopaj po netu i guraj mu pod nos. Ja sam tako za par stvari uradila... savet koga sam se najvise pridrzavala je menjanje pelena, naime negde sam procitala da je kod dojenih beba jako bitno da odojce nauci da osim primarnog staraoca (majke koja doji i pruza mu primarnu brigu) postoji jos neko ko se stara o njemu (tata koji menja pelene). Cak sam nasla da je broj ukakanih pelena koje tata promeni u direktnoj vezi sa emocionalnom privrzenoscu ocu. Ne kazem da je ovo istina ali se meni cinilo kao dobra taktika za ukljucivanje mm u brigu o T na pocetku. I tako, kad je kod kuce, najcesce mm menja pelene. Doduse, ja treba da mu kazem da ih promeni, ali ih menja user posted image
Iz mog iskustva, nezni i privrzeni muskarci kao sto je tm imaju nerealne strahove oko brige o potomstvu koji bas proizilaze iz te briznosti i ljubavi.
Razgovaraj i guraj mu cinjenice pod nos a mozda se i on vremenom opusti user posted image
i jos nesto, ako ne dozvoljava da Dunja bude sama u krevecu, ok, vazi ali neka on sedi sa njom i zabavlja je bez TV-a ali mozes i da mu objasnis da je samostalno igranje jako vazno za razvijanje samostalnosti kod deteta...user posted image

clock-img

11.10.2013, 10:23

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Kad ce prestati ta silna brigauser posted image ?

Ne znam kako da te utešim, ali NIKAD!!!

Ja, matora kobila kad imam temperaturu ova moja majka i dalje paniči. I to ne T 39, nego 37.5 user posted image pa ti vidi.
Ja podviknem. Njoj, Ani, mužu.... svima koji ne slušaju kada govorim mirnim tonom.

Milicičak user posted image vidiš, način kako da uvalim mm sledeći put da menja pelene. Nisam imala pojma o tome. Problem je što ovaj moj kad vidi govance, povraća user posted image

clock-img

11.10.2013, 10:24

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

hahah Trco mi nemamo aparat za prEtisak al verujem da njemu jadnom nije dobro kad se Dunja zali nesto. Ja imam svoje principe kojih se isto tako cvrsto drzim. Bez obzira na sve. Kazem prosto je tenzija najvise oko njenog zdravlja. On se stalno boji da ce se ona prehladiti, da joj je hladno, eto juce je lupao glavu zasto je povracala i odmah me pitao sta je jela jer mu objasnjenje da je brat puno protreskao dok je nosio nije prihvatio kao logicno. Jako je zabrinut. Rekla sam mu jednom prilikom da ce srcka da ga strefi ako se bude tako traumirao. Pa cak je on juce izjavio da nema pojma kako bi sa dvoje dece i rekao je da bi umro od brige, prvo zbog njihovog zdravlja a onda da vece dete ne povredi mladje i td (jer nam je njegova snajka trudna a mali vukasin je djavolak nemirni). Nije on los, daleko bilo ali ta briga ubija mene. Onda me tako nekad istripuje pa se i ja brinem za bezveze. A opet eto nekad je u pravu. Kao npr za tu bubuljicu u kosi. Ja nisam htela da je vodim kod lekara a on je insistirao. I dobro je da sam je odvela.

clock-img

11.10.2013, 10:33

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Trco, moj je povracao na kumcetove ukakane pelene user posted image
al se na Tarine navikao ocas posla user posted image

clock-img

11.10.2013, 10:42

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

IZVORNA PORUKA: milicicak

Trco, moj je povracao na kumcetove ukakane pelene user posted image
al se na Tarine navikao ocas posla user posted image

A ne, nema šanse. KAd smo bili u bolnici na klistiru, on je bukvalno istrčao napolje. Ne znaš kakve je sve face pravio na Anine usrane pelene. Dok sam ja u stanju da analiziram da li ne koji komad šargarepe ostao ceo user posted image

On je ni sad ne briše kad kaki. To je moj posao.

Ljišo, znaš kako kažu - i ćorava koka ubode po koje zrno.

Ako bi tako gledali, ja sam veći paničar po pitanju Aninog zdravlja od mm. Ali kako sam prvi put bila u pravu, od sad kad kažem da je vodimo kod lekara, bez pogovora seda u auto. Da se razumemo, Anu ne vodim kod lekara osim kad ima T. Pošto njoj T skače u roku od odmah i preko 38 kad ima ne može da se skine. Tako da ako njoj dva dana T ide preko 37.5 ja je vodim kod lekara. Dodatak da čim ima T, prelazi u bronhitis, a zadnji put smo zaglavili i u bolnici sa upalom pluća. Eto, tad je vodim kod lekara.

Kad je imala boginje, nisam je ni vodila. Otišla sam sama po recept za sirup.

< Poruku je uredio Trcosava -- 11.10.2013 10:43:26 >

clock-img

11.10.2013, 11:29

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Auuu zene al ste se raspisale...ako ako, samo nek se pise user posted image
Nemam sta pridodam na temu muza,,u principu je sve receno..al samo cu ponoviti da se apsolutno slazem da oba roditelja moraju biti pre svega usaglasena, dosledna i principijelna! Dok je dete malo...i moze do nekle ja cu ovako kad mm nije tu, al kao prohoda, pa jos i progovori, cik nek jedan radi jedno a drugi drugo...ajde sto ce dete da druka onog drugog roditelja u zavisnosti sta mu od kog treba u datom trenutku ili je ljuto na jednog roditelja (u pocetku...dok ne skapira da moze i "bolje" od toga) posle ce to vrlo lako da primeni kao manipulaciju u svrhu ostvarivanja svojih ciljeva...sto nikako nije dobro prvenstveno za dete, koje nece tako imati zdravu psihicku osnovu u socijalizaciji (jer ucili smo svi da je osnovna jedinica drustva - porodica), a ni za celu porodicu...
Teica je hvala Bogu bolje, ponekad zakasljuca, redje treba da joj se cisti nosic...tako da idemo na bolje...
Ja sam i sinoc imala t ne nesto veliku al dovoljnu da smara ono oko 37.3...ta mi je najgora (lakse podnosim 38 nego ove granicne...)mislim da cu ostati bez sluznice koliko cesto duvam nos...cak sam sinoc sanjala da su mi oci pozelenele od silnog duvanja..hahahauser posted image mora da sam imala t...
Danas ce moja mama da pobegne ranije s posla, pa malo da doje do nas...neki ruckic da spremi i ja mooooram da operem kosu...napravice mi se dredoviuser posted image a nikako nisam mogla u toku nedelje i to me bas smara..
Jedva nagovorih mm da ide veceras na zurku povodom rodjenja Vasilija (kumceta) on nece jet T je bolesna..hahaha pocela sam da mu se smejem majke mi...aman covece ne idemo zajedno, ides sam..uostalom ona spava od 9 ja je ionako obilazim sad zbog t za svaki slucaj (al proredila sam satnicu), pa nije preko dana sa nama kad je ona budna...stvarno nema smisla kumu i drugu iz detinjstva da ne ode na slavlje za rodjenje sina(ko da samo on ima dete..pa svi bi sedeli u kuci koji imaju decu)...al evo pocelo i njega da boli grlo od jutros, pa se lomio, rekla da necu da ga cujem ima ide i tacka...a on mukica "Dobro idem al cu da pijem caj, mnogo me boli grlo"user posted image hahahaha boze al me nasmeja, pa bolje mu je rakija...Naravno bilo je i pitanje a sta ako sad zarazim T, pa se napravi neki mutogen od virusa i bakterija user posted image ...mnogo gleda on SF....samo sam ga liferovala na posaouser posted image smesan mi je nekad majke mi, ko da ima 4,5 godine...al ga volem mlogo...inace kad krene da hipohondrise samo ga pogledam i kazem "Jezdimire Uskokovicu" (hipohondar iz Boljeg zivota sto se stalno trese i pije cajeveuser posted image )

Enyoj the silence!

clock-img

11.10.2013, 11:39

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Hej zene! Bas ste se raspisale user posted image

U nasem slucaju mm je stvarno trezven, uvek smiri situaciju, ne panici, uvek mene pita za sve oko D. Sto je i logicno, on dodje kuci u 5, slobodan je samo jedan dan nedeljno i sad ce on da pametuje sta i kako treba sa detetom. Sreca pa je on stvarno super. U svemu mi pomaze, jedino kod nocnih budjenja malo slabije, ipak on radi, a nema ni sisu (sto bi on rekao kad se sporeckamo, na moju zalost) user posted image . Nesuglasice izmedju nas uglavnom proisticu iz nedostatka vremena i prevelikog umora kod oboje.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

11.10.2013, 12:14

clock-img

ivaMark

pencil-img

2578

cak sam sinoc sanjala da su mi oci pozelenele od silnog duvanja..hahaha mora da sam imala t...

Hahahaha, sigurno si imala temp user posted image

Tate, hm... ne znam sta bih napisala a da nije pisano sem da u par reci opisem mm! Pre neki dan bili u radnji jednoj i gledam ja igracke za bebe, tek ce on: "Necu da navikavam dete na igracke, i onako se ne igra sa onima koje ima kod kuce!" Mislim... kao da ima ne znam ni ja koliko igracaka, plasi se da dete ne razmazim user posted image Skloni bebu odatle, vidis kojiko ima strsljenova (a on je stavio ispod loze i znam da se desi da poneki padne dole) kaze on meni: "Nece nista da joj bude, kako ce bas na nju da padne" Mozda malo vise preterujem, ne znam... Pelenu moooze da joj promeni ali ako je ukakana-nema sanseee, cak i dok gleda mu je muka a ja sto kaze Trca analiziram boju, teksturu i misris user posted image

clock-img

11.10.2013, 12:15

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Ma i kod nas je tako...on radi poceo dan..dodje oko 6 u najboljem slucaju, al uglavnom je to oko 8, a T ide da spava u 9..pa su vikendi njima dvoma za druzenje...s njim hoce da je gnjavi vikendom ujutru kad je prebacimo nasu sobu..a samnom nece skoro nikad...hihihi tatina cera..zato ja vikendom odvalim do 10 oni se malo gnjave i dok ja ustanem on ju je dva puta nahranio, presvukao(cak joj i boje uklopiuser posted image a vezbao je) i igraju se...Naravno da je uvek onako kako ja kazem... to i on sam govori "Majka najbolje zna sta je dobro za njeno dete" (Njegova recenica!user posted image ) i "Ti si 24 h sa njom" .....on hipohondrise za sebe najvise, a za nju je u velikim brigama, mozda i vecim delom zato sto je ne vidja mnogo...mada nikada nista pred njom nije nije ni pokazao niti rekao(npr.njemu mucno deluje kad joj ispiram nosic, ali niiiista..psstt)..Mi smo se od starta dogovorili da o starima za koje treba razmisliti, razgovarti, vecati...nikad necemo pred detetom/decom..pa iako je ona sad beba i ne razume reci...oseca emocije a uskoro ce i te reci razumeti i ne treba da slusa sta mi o njoj pricamo...naravno ne cutimo stalno pored nje...nas dve "zajedno"prepricavamo kakav nam bio dan i lepo i ruzno...al sve oko vaspitavanja ne pred njom..poceli smo na vreme, taman i mi da se uvezbamo..da ne bude ko svekijevci sto sve laprdaju i dobro i kritike pred cerkama od devera..pa kad ih mm pita sto to radite, pa sve vas cuju..oni kao ma male su one sta znajuuser posted image (5 i 1,8) aha male mozda da voze da kola al i tek kako razumeju, posebno starija...to mi je bas lose...zato oni i nece cuvati T nego ce ici u vrtic sa godinu dana...

Mm nije isao u vrtic, jer stariji brat mu nije isao, pa je logika majke im, kako da mladji ide kad stariji nije isao(pa ga cuvale komsije)....hm....al kad je pomenuta prica o cuvanju T (jer obe deverove su oni cuvali do 2,5 godine) oni su na kvarno to pitali mm nasamo(do sad su videli da sa mnom nema levo desno, pa probali precicom)..na sta im je odgovorio da ce prvo videti sa mnom (msm dakle...sta kao ja nisam bila tu pa necu saznati...svasta) i naravno otvoreno sam mu rekla da ne zelim da oni cuvaju t, iako su ovako stvarno dobro ljudi, ne rade to namerno, jednostavno su prosti ljudi (znate na sta mislim "prosti")...ali mislim da to generalno nije pametno i da treba da se socijalizuje i da ce lakse sve podneti sa godinu nego sa 3 godine...uostalo ja sam posla u jaslice sa 6,5 meseci pa mi ne fali nista...I dobili su odgovor naravno ne ovaj, nego im je uvio kako su oni stari i dosta im je cuvanja male dece bla bla...tesko su to podneli(boze sveki je plakala...i ona ko da je malo dete)pa sam joj rekla da necu da je cujem da place zbog toga, jer nece T ici u konc logor nego u jaslice sa drugom decom i da treba da uziva sa njom kad je vec ove dve starije cuvla poceo dan...i proslo i to... zivot se nastavio...
Uglavnom napisah svasta, a sta htedoh reci...mm bi zbog mnogih stvari bilo sigurnije da T cuvaju ili njegovi ili moja mama(koja jos uvek radi pa ne moze) dakle ne samo zato sto su to njegovi roditelji, nego ako ikao moze da se odlozi taj vrtic (on nije isao pa ni ne zna), ali ja sam rekla ne (naravno citav razgovor smo imali) i odluka je ne-ici ce u jaslice..Razumem da je njemu tesko zbog toga, ali slozio se sa mojom voljom, stavom i obrazlozenjima..i bitno mi je da se on nikad ne oseca zbog toga kao "porazena strana" a sto puta smo pricali, jer ne bih volela da on sad tu meni nesto ugadja i popusta jer sam stalno sama sa njom , a u dubini sebe da pati zbog necega...i na srecu stvarno nije tako..al iskrenost je mnog teska ali mnogo i vredna...
A sad malo i kroz salu, sto bi rekao mm "Kod nas u kuci mi se sve dogovaramo, al uvek bude kako Jovana kaze"user posted image

Enyoj the silence!

clock-img

11.10.2013, 12:17

clock-img

minna

pencil-img

3196

IZVORNA PORUKA: jole82

...inace kad krene da hipohondrise samo ga pogledam i kazem "Jezdimire Uskokovicu" (hipohondar iz Boljeg zivota sto se stalno trese i pije cajeveuser posted image )

ahahahahauser posted image umirem od smeha

Cao mame, ja slabo ulazim na rr, nemam vremena, ponekad virnem kao sad, ali sad sam morala da napisem da crkavam od smeha

clock-img

11.10.2013, 12:28

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

uuu na temu 'jaslice' sam zaboravila, potisnula verovatno...oko toga se svadjamo i ne mozemo da se dogovorimo...on smatra da treba da je cuva njegova mama, a ja mislim da je bolje da ide u jaslice. do sledece godine smo tu temu stavili po strani jer sam ja opet trudna i nemam posao pa do sledeceg septembra nema potrebe da krece, ali znam da ce nam to biti ogroman problem jer vidim koliko je on zapeo..samo se iznerviram kad pomislim na tu temu.

clock-img

11.10.2013, 12:31

clock-img

ivaMark

pencil-img

2578

pocahontas user posted image za trudnocu
divna vest user posted image

clock-img

11.10.2013, 12:39

clock-img

jole82

pencil-img

5141

user posted image ako minna samo ti svrati da se nasmejes user posted image

E da zaboravih da jedva cekam da vidim Ivine nove cipelice/patikice
Mora da ce super da budu, cim mama adulence pravi visinske pripremeuser posted image tako i treba

Enyoj the silence!

clock-img

11.10.2013, 12:44

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

IZVORNA PORUKA: jole82
inace kad krene da hipohondrise samo ga pogledam i kazem "Jezdimire Uskokovicu" (hipohondar iz Boljeg zivota sto se stalno trese i pije cajeveuser posted image )

gde se seti Jezdimira Uskokovica user posted image
moj je potpuna druga prica, taj nece priznati da je bolestan dok se ne onesvesti od temperature ili ne zavrsi u Hitnoj od bolova... mada i tu imam taktiku, u tim situacijama mu nalazim poslove po kuci koje bas ne voli da radi pa mu se smuci i prizna da mu nije dobro, pa onda ne moze da izvrda krevet, caj i lekic, znam da sam grozna al ja to za njegovo dobro user posted image
nas dvoje se o svemu dogovaramo ali ja imam zadnju rec kada je dete u pitanju... kao i kod Joleta ni mm se nije slagao sa upisom u vrtic ali je ipak pristao da je upisemo kada sam mu lepo objasnila zasto je meni vrtic bitan i zasto babe vise nisu opcija... znam da ga boli sto ja ne dam da T cuva sveki (mada racionalno potpuno shvata i smetaju mu iste stvari kao meni) ali iskreno bitnija mi je moja mirna glava na poslu nego njegova ili njena povredjena osecanja...
Meni je on bas velika podrska, narocito kada smo zbog mojih odluka sami protiv svih ali to ide obostrano, i ja njega podrzavam u svim stvarima koje su njemu bitne koliko god meni to u nekom trenutku mozda smetalo...
Jole,, mazi i ti Fitobalm i stavljaj Nisitu u nos ako ste je kupili za Teu. Ja vec dve nedelje smrdim na kamfor, svi me na poslu zezaju al brate mili pomazeuser posted image

clock-img

11.10.2013, 12:45

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

IZVORNA PORUKA: ivaMark

pocahontas user posted image za trudnocu
divna vest user posted image

falaaauser posted image

clock-img

11.10.2013, 12:56

clock-img

big mum

pencil-img

1690

Ola žene

Evo i mene.Ovih dana u gužvi,trči tamo-amo.Djeca,kuća,muž i tako u krug.O sebi i ne razmišljam.Umorna sam ko pas.

Vi o muževima,moj hipohondar po pitanju svog i dječijeg zdravlja,Od muve pravi slona.uhvatilo ga u kičmi pa je sad propast svjeta i svi smo mi krivi za to.

Pohacontas čestitam na trudnoći,baš lijepa vjestuser posted image

Ja sam lično uvjek za jaslice ili vrtić.Smatram da djeca treba da se druže sa djecom.Svako voli svoje društvo a babe nisu društvo za djecu.Ok sat dva da ih oboje želja mine ali dugoročno -NE!!!
Ja sam vrtićko djete i nosim samo lijepe uspomene od tamo.To zajedništvo,trčanje skakanje,učenje pjesmica,ručanje i ostalo se ne može porediti ni sa čim.Moja vragolanka ide u vrtić od 18 mj a sad joj je 5.8god.
Sina ću dati kad ona sledeće godine krene u školu(imam jaku želju da ide) ali ne mogu plaćati za oboje.

Svako ima svoje razloge za i protiv ali eto ja sam lično tog stava da djeca treba da idu u vrtić a ne da ih čuvaju tete ili bake.
Bake pogotovo zato što one jednostavno to fizički ne mogu da izdrže(ipak su to žene u godinama i nemogu 8h da trče za malom djecom.Ponude se one misle da mogu ali kad skontaju da nemogu sramota ih reći.Nije to ni fer prema njima,pa odhranili su nas i treba im pustiti da barem tu penziju provedu u nekom miru.
A za tetu -ako imaš da je plaćaš onda imaš i za vrtić.Jedino u slučaju da je djete stalno bolesno i da više izbiva iz vrtica nego što ide.Pa onda to i nema nekog smisla forsirati nešto na silu.

A i šta ima veze ako žena ne radi da pošalje djete u vrtić-šta ima vezeuser posted image Jel mora djete biti sa mamom kući-namora vala.Ako to sebi možeš priuštiti zašto da ne.

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

clock-img

11.10.2013, 12:56

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

Pocohontas draga a kako si zamislila da cuvas sama novorodjence i dete mladje od dve godine? Ako imas pomoc ok, ako ne onda ce biti zanimljivo. Moj stariji bogami ide u obdaniste od februara ( sa 14 meseci) i ja sam ubedjena da mu je tamo bolje nego kod kuce. Posle drugog porodjaja prva dva meseca samo sam sedela i dojila, mali bukvalno nije prestajao da sisa ozim tzv dramskih pauza. Osim toga i pored obdanista sama sam sa obojicom 2-3 sata dnevno jel beba i ja dovodimo batu oko cetiri a tata stize tek oko sest pola sedam.Veruj mi to je sve osim kvalitetno cuvanje. Nekad je manje nekad vise stresno i klinci su slatki vole se i nisu nikakvi drekavci ali prosto imaju razlicite potrebe. A ja iako sam molekularni biolog ne mogu da se kloniramuser posted image . Mladji puzi dohvata stvari stariji oce ovo ili ono. Ja nemogu od mladjeg da sednem da crtam sa starijim ili citam... Mogu ali onda mladjeg da zapostavim. Pomeni lakse je cuvati blizance i ja se nadam da ce s vremenom biti lakse. Na primer kad budu imali 2 i 3 godine i potrebe im budu slicnije.
U vrticu imaju sadrzaje, uce ga da crta, pevaju, igraju se napolju, navikao se i ne mislim da pati. Mislim da je to najbolje za njega, da se socijalizuje a ne da gleda po ceo dan mamu kako se zabavlja oko mladjeg bate.

Joleuser posted image

clock-img

11.10.2013, 13:01

clock-img

jole82

pencil-img

5141

Milicicak ...i Fitobalm i Nisituuser posted image da nis'' ti apotekarka, pa me videla da to uzimamuser posted image
Salim se... i ja i T isto, stim sto ona dobi ipak i Sinacilin, a ja nastavila da stavljam kapi u nos sa eritromicinom..podelila u 2 bocice, pa jedna meni jedna njoj...

Maslacak draga moja user posted image

< Poruku je uredio jole82 -- 11.10.2013 13:06:05 >

Enyoj the silence!

clock-img

11.10.2013, 13:09

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

U apoteci sam inventar al ne radim u istoj :)
i ja sam na Fitobalm/Nisita terapiji :) s tim sto se kod nas T izvukla bez antibiotika a ja dobila Roksimisan :)

clock-img

11.10.2013, 13:49

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Vidim potegla se tema o nasim m. heheh...Neka taman da cujem i vas kako vi sve resavate. Ne brinite ja se ne ljutim na vase savete i misljenja pa zato sam svoj problem i podelila sa vama plus naravno ja uvek zelim da pitam sto vise ljudi za misljenje jer moze covek biti ubedjen da je u pravu i da ne vidi neke stvari jasno a da ipak gresi.

Sto se tice prepiranja pred detetom, ni ja to ne volim. Ja sam covek u cetiri oka. Ali i moji imaju naviku da pricaju o deci kao da nisu tu (mislim da moje roditelje, pa cak i moji brat i snajka nekad to rade iako nisu "prosti" vec doktori nauka al dobro njihova stvar). Ja sam za vrtic ali za jasle nisam o tome sam vec pisala. Bitna je socijalizacija ali ja nisam nista manje socijalna a isla sam u vrtic jednu godinu i jednu u predskolsko. Ja svoje dete vodim na druzenja koliko god to mogu iako je mala ali mislim da je bitno da vidja druge bebe.

Mislim da su generalno muskarci jedne velike kese. A ovaj moj je to dokazao eto proteklih meseci. Kad sam otisla u porodiliste komsinicama je samo govorio ma to ce moja Ljisha ocas posla, ona je harambasa, a on se usro zivuser posted image

Mi se volimo, nije da se ne volimo ali da zna da me izvede iz takta vala zna.

sto se tice kake, mm nije gadljiv mi zajedno analiziramo sta je kakila hahah...on jos uzme i prinese nosu p proverala i koliko je tvrdo. Ali se morao malo napiti prvi put kad je presvlacio, da skupi hrabrost valjda. Od tad je ok iako uglavnom ja to radim ali ne preza ni on od presvlacenja guzice.

Svako od nas ima svoju opsesiju ja to tako zovem. Mm je opsednut da je njoj hladno a ja sam opsednuta da li je kakila ili neuser posted image

Bila nam je evo patronazna (ona nas obilazi s vremena na vreme) i kaze da je D superiska, cvrsta, zdrava i da joj je dovoljno odece koju je imala na sebiuser posted image (ja sam joj obukla samo hulahopke, carapice i bodic dugih rukava). Kaze da je kod nas toplo i da joj ne treba vise odece. Zao mi je sto mm nije bio kuci da je lepo cuje. Kod nas je evo 26 stepeni unutra,a prozor mi je ceo da otvoren. Prosto kad se lozi vatra ili je toplo kad lozis ili je hladno kad ne lozis. Brat i snajka imaju lepo grejanje na gas i termostat koji se ukljuci kad padne temperatura i onda je uvek konstantna temperatura u kuci ali je to kod nas nemoguce. Uglavnom patronazna je prezadovoljna Dunjom. Cak je Dunja bila voljna i da demonstrira sta sve zna. Pitala sam je za par saveta i lepo smo se izdivanile.
Ova moja dzonja opet, malo je ranije danas zaspala mislim zbog vremena jer je oblacno (moj mali meteoropata).

clock-img

11.10.2013, 13:53

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

Pocohontas draga a kako si zamislila da cuvas sama novorodjence i dete mladje od dve godine? Ako imas pomoc ok, ako ne onda ce biti zanimljivo. Moj stariji bogami ide u obdaniste od februara ( sa 14 meseci) i ja sam ubedjena da mu je tamo bolje nego kod kuce. Posle drugog porodjaja prva dva meseca samo sam sedela i dojila, mali bukvalno nije prestajao da sisa ozim tzv dramskih pauza. Osim toga i pored obdanista sama sam sa obojicom 2-3 sata dnevno jel beba i ja dovodimo batu oko cetiri a tata stize tek oko sest pola sedam.Veruj mi to je sve osim kvalitetno cuvanje. Nekad je manje nekad vise stresno i klinci su slatki vole se i nisu nikakvi drekavci ali prosto imaju razlicite potrebe. A ja iako sam molekularni biolog ne mogu da se kloniramuser posted image . Mladji puzi dohvata stvari stariji oce ovo ili ono. Ja nemogu od mladjeg da sednem da crtam sa starijim ili citam... Mogu ali onda mladjeg da zapostavim. Pomeni lakse je cuvati blizance i ja se nadam da ce s vremenom biti lakse. Na primer kad budu imali 2 i 3 godine i potrebe im budu slicnije.
U vrticu imaju sadrzaje, uce ga da crta, pevaju, igraju se napolju, navikao se i ne mislim da pati. Mislim da je to najbolje za njega, da se socijalizuje a ne da gleda po ceo dan mamu kako se zabavlja oko mladjeg bate.

Joleuser posted image

pa bas zbog svega sto si napisala ja mislim da je bolje da ide u vrtic. mala beba bi trebala da stigne u maju i mislim da bi bilo super da starija u martu, sa 18m krene u jasle, taman da malo navikne dok stigne seka ili bata, da ne pomisli da krece zbog prinove. nas stan je mali i neizvodljivo je da neko ovde dolazi da mi pomaze jer cemo se bukvalno sudarati, a da je mm vodi kod babe i da bude tamo dok je on na poslu mi se nesto ne dopada, necu unapred da kritikujem njene nacine vaspitanja, ali prosto mislim da je za bebanu bolje da bude u drustvu vrsnjaka, ne znam, mozda gresim...