Ma i kod nas je tako...on radi poceo dan..dodje oko 6 u najboljem slucaju, al uglavnom je to oko 8, a T ide da spava u 9..pa su vikendi njima dvoma za druzenje...s njim hoce da je gnjavi vikendom ujutru kad je prebacimo nasu sobu..a samnom nece skoro nikad...hihihi tatina cera..zato ja vikendom odvalim do 10 oni se malo gnjave i dok ja ustanem on ju je dva puta nahranio, presvukao(cak joj i boje uklopi
a vezbao je) i igraju se...Naravno da je uvek onako kako ja kazem... to i on sam govori "Majka najbolje zna sta je dobro za njeno dete" (Njegova recenica!
) i "Ti si 24 h sa njom" .....on hipohondrise za sebe najvise, a za nju je u velikim brigama, mozda i vecim delom zato sto je ne vidja mnogo...mada nikada nista pred njom nije nije ni pokazao niti rekao(npr.njemu mucno deluje kad joj ispiram nosic, ali niiiista..psstt)..Mi smo se od starta dogovorili da o starima za koje treba razmisliti, razgovarti, vecati...nikad necemo pred detetom/decom..pa iako je ona sad beba i ne razume reci...oseca emocije a uskoro ce i te reci razumeti i ne treba da slusa sta mi o njoj pricamo...naravno ne cutimo stalno pored nje...nas dve "zajedno"prepricavamo kakav nam bio dan i lepo i ruzno...al sve oko vaspitavanja ne pred njom..poceli smo na vreme, taman i mi da se uvezbamo..da ne bude ko svekijevci sto sve laprdaju i dobro i kritike pred cerkama od devera..pa kad ih mm pita sto to radite, pa sve vas cuju..oni kao ma male su one sta znaju
(5 i 1,8) aha male mozda da voze da kola al i tek kako razumeju, posebno starija...to mi je bas lose...zato oni i nece cuvati T nego ce ici u vrtic sa godinu dana...
Mm nije isao u vrtic, jer stariji brat mu nije isao, pa je logika majke im, kako da mladji ide kad stariji nije isao(pa ga cuvale komsije)....hm....al kad je pomenuta prica o cuvanju T (jer obe deverove su oni cuvali do 2,5 godine) oni su na kvarno to pitali mm nasamo(do sad su videli da sa mnom nema levo desno, pa probali precicom)..na sta im je odgovorio da ce prvo videti sa mnom (msm dakle...sta kao ja nisam bila tu pa necu saznati...svasta) i naravno otvoreno sam mu rekla da ne zelim da oni cuvaju t, iako su ovako stvarno dobro ljudi, ne rade to namerno, jednostavno su prosti ljudi (znate na sta mislim "prosti")...ali mislim da to generalno nije pametno i da treba da se socijalizuje i da ce lakse sve podneti sa godinu nego sa 3 godine...uostalo ja sam posla u jaslice sa 6,5 meseci pa mi ne fali nista...I dobili su odgovor naravno ne ovaj, nego im je uvio kako su oni stari i dosta im je cuvanja male dece bla bla...tesko su to podneli(boze sveki je plakala...i ona ko da je malo dete)pa sam joj rekla da necu da je cujem da place zbog toga, jer nece T ici u konc logor nego u jaslice sa drugom decom i da treba da uziva sa njom kad je vec ove dve starije cuvla poceo dan...i proslo i to... zivot se nastavio...
Uglavnom napisah svasta, a sta htedoh reci...mm bi zbog mnogih stvari bilo sigurnije da T cuvaju ili njegovi ili moja mama(koja jos uvek radi pa ne moze) dakle ne samo zato sto su to njegovi roditelji, nego ako ikao moze da se odlozi taj vrtic (on nije isao pa ni ne zna), ali ja sam rekla ne (naravno citav razgovor smo imali) i odluka je ne-ici ce u jaslice..Razumem da je njemu tesko zbog toga, ali slozio se sa mojom voljom, stavom i obrazlozenjima..i bitno mi je da se on nikad ne oseca zbog toga kao "porazena strana" a sto puta smo pricali, jer ne bih volela da on sad tu meni nesto ugadja i popusta jer sam stalno sama sa njom , a u dubini sebe da pati zbog necega...i na srecu stvarno nije tako..al iskrenost je mnog teska ali mnogo i vredna...
A sad malo i kroz salu, sto bi rekao mm "Kod nas u kuci mi se sve dogovaramo, al uvek bude kako Jovana kaze"