writing-img

RE: Razgovori mama 10/13 [chat ]

clock-img

11.10.2013, 14:06

clock-img

viktori

pencil-img

998

milj kakva bubuljica u kosi?

Na kraju sve bude dobro. Ako nije dobro, onda nije kraj :-)

clock-img

11.10.2013, 14:08

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Inace ispade da ja imam najgoreg mm ovdeuser posted image , evo moram malko i da ga pohvalim.

ne, to je uloga mm :) veruj mi, naci cete nacin da funkcionisete, ali ce biti tu mnogo zivaca potroseno. nek se ne naljute druge devojke, ali nisu svi muzevi ni svi brakovi isti i mozemo mi sad da prosipamo bisere iz psihologije, ali praksa je nesto drugo. i kao sto rekoh to nije rezervisano za muskarce, ima i previse zastitnicki nastrojenih mama ili plasljivih (kao sto rekoh, moja zaova). Mislim da je jedan problem milj i kod tvog i kod mog muza, upravo to sto nisu dovoljno vremena sa decom da bi shvatili da to vise bas i nisu bebe kakve smo doneli iz bolnice. mislim, ovaj moj i sam zna da mu je to falinka i priznaje da da je do njega, on bi blendao hranu detetu do 5 godina user posted image

clock-img

11.10.2013, 14:12

clock-img

bea83

pencil-img

5169

A moj bi od deteta napravio Spartanskog vojnika ako može, mada tvrdi da je već kasno user posted image  Da se on pita blender se ne bi  ni koristio (verovatno bi trebao sam da ulovi neku zver i pojede je), na spavanje bi išao u 7 uveče a pre toga uredno pokupio igračke,okupao se,večerao i rekao Laku noć, flašica se ne bi ni koristila nego ako može sa česme direkt da se pije (ili iz tetrapaka)...Naravno sve ovo bi već uveliko znao i radio sa godinu dana.l Tako da žene ima raznih muževa user posted image

clock-img

11.10.2013, 14:24

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Trcosava

Nisam imala pojma o tome. Problem je što ovaj moj kad vidi govance, povraća user posted image

user posted image user posted image je l' to znaci da on ne kaki ili jednostavno ne gleda? user posted image

clock-img

11.10.2013, 14:25

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

IZVORNA PORUKA: ksena

on bi blendao hranu detetu do 5 godina user posted image

hahaha...

u pravu si to za provedeno vreme. Mislim ja njemu prebacujem sto eto gleda tv sa njom ali ga i razumem da je premoren. On jako rano ustaje da bi meni i njoj nalozio vatru pre nego sto krene, pa cak nekad i nocu ustane da ne bi temperatura pala drasticno i razumem da bi da provede vreme s njom ali je isto tako cinjenica da bas iz tih razloga jos uvek ne zna kako moze da se igra sa njom. Jer on cim ona krene da kenjka zove mene. Ja sve racunam da ce se opustiti al nikako da dodje taj dan. A opet pre neki dan joj je dao kreker da proba. Mislim njegova logika mi nije jasna.

Kaze mi najbolja drugarica da ja sve ko pravi fizicar izanaliziram do detalja pa onda delam. I tako je. Ma ja svaki svoj postupak i njegov analiziram do iznemoglosti. Pa i sve savete i lekara naravno da analiziram i radim onako kako ja mislim da treba i da je najlogicnije.

viktori dunji se pojavila neka bubuljica u kosi i licila je na to da ce biti onako bela i da ce proci, medjutim imali smo dvoriste puno dece jedan dan gde su je svi pipkali i mazili i ladno joj se inficirala bubuljica pa smo dobili neku antibiotsku mast da mazemo i da joj to ispiram hipermanganom. Eno prolazi je i ne boli je vise.

za to je bio u pravu mislim za tu bubuljicu ali recimo jednom se prilikom kupanja nagutala malo vode, pljeskala je rukama i koprcala se i udahnula vodu, on je u sekundi izvadio iz kade i poceo kao lud da je tapse po ledjima i pita mene jel dobro a ona mi se osmehnula i ja rekoh dobro je evo smeje se. A on kaze oblaci je idemo kod dezurnog da joj poslusa plucauser posted image . I ja ajd dobro idemo sta cu s njim (inace i nasa snajka je vodila dete za svasta i racunam ima gomila roditelja koji panice bezveze pa jednom i nas da pogledaju kao idioteuser posted image ) a ona zenska zaspala u kolima, kod lekara smo je jedva skinuli i kaze dr " Ne bi ona spavala ovako mirno da ima vode u plucima"user posted image . Sto sam ja mm i rekla. Ja ne kazem da sam ja "opustencija" sto se tice nje, ali sigurno nisam toliko zategnuta. On se bojao da ja nju izvodim napolje jer na salasu zivimo i ima svakakvih bubica. Ma ne znam vise oko cega se on nije tripovao. Recimo ja sam naravno nju iznela napolje vec prve nedelje, bas mi tad i sveki bila tu. I ona i ja se dogovorimo da mu ne kazemo. I tako sam ja nju izvodila svaki dan napolje da bi vec u martu ona meni lalala napolju ihaj. I Konacno dodje jedan vikend i iznesem ja nju napolje kad ce on meni: Jao vec sat vremena je napolju, puno joj je to za prvi put user posted image . Sta da kazem. Ono sto ne zna ne skodi mu hahaha...

Ali ksena to sto ti kazes on sebi ipak prizna da je opterecen. Eto i tom izjavom da bi ga srcka strefila da ima dvoje male dece. Kaze on meni, drugo cemo praviti kad Dunja krene u skolu hahah...

clock-img

11.10.2013, 14:32

clock-img

Anoniman

e, bea, i moj bi da je ona samo dobra i fina i rano da zaspi i da nema igracaka posvuda po kuci i bla bla bla...tu ga samo pogledam, vise mu ni ne pridajem paznju po tom pitanju. i vrtic nam je kamen spoticanja, ali M ce sledece godine ici i on se tu nista nece ni pitati.

clock-img

11.10.2013, 14:33

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

user posted image user posted image je l' to znaci da on ne kaki ili jednostavno ne gleda? user posted image

Ksena sto bi rekao jedan moj kolega (dok smo putovali u Rumuniju na konferenciju pa je nesto zasmrdelo u vozu i poceli da se svadjamo ko je toliko nekulturan da prdne, da bi na kraju utvrdili da voz prolazi pored ogromne deponije, mislim da je bila velicine fruske gore valjda): MENI MOJE NE SMRDIuser posted image

clock-img

11.10.2013, 14:36

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

IZVORNA PORUKA: bea83

A moj bi od deteta napravio Spartanskog vojnika ako može, mada tvrdi da je već kasno user posted image  Da se on pita blender se ne bi  ni koristio (verovatno bi trebao sam da ulovi neku zver i pojede je), na spavanje bi išao u 7 uveče a pre toga uredno pokupio igračke,okupao se,večerao i rekao Laku noć, flašica se ne bi ni koristila nego ako može sa česme direkt da se pije (ili iz tetrapaka)...Naravno sve ovo bi već uveliko znao i radio sa godinu dana

Pre sam ja u tom fazonuuser posted image

clock-img

11.10.2013, 14:40

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Ksena sto bi rekao jedan moj kolega (dok smo putovali u Rumuniju na konferenciju pa je nesto zasmrdelo u vozu i poceli da se svadjamo ko je toliko nekulturan da prdne, da bi na kraju utvrdili da voz prolazi pored ogromne deponije, mislim da je bila velicine fruske gore valjda): MENI MOJE NE SMRDIuser posted image

zagulila sam se od smeha user posted image

clock-img

11.10.2013, 14:42

clock-img

bea83

pencil-img

5169

Ma i ja sam prilično stroga i stvarno dosta od njega očekujem, ali ipak imam u vidu njegov uzrast user posted image  I nekako mi nekad bude žao, jer je zaista (pu,pu) dobar, poslušan, retko imamo neki problem sa njim, u vrtiću je po ceo dan i stvarno mi je teško još i da ga ostavim noću u krevetcu da plače (iako se to dešava retko). On ne spava dobro od 4 meseca, i ja sam se pomirila sa tim. Sam se uspavljuje (sproveli smo onu tehniku ostavljanja da plače) ali i dalje se budi bezbroj puta. A pre neko veče je bio i bolestan i njanjav i ja ustajem sto puta da ga uzmem i utešim a gospodin mi drži predavanje kako ću ga razmaziti (za jednu noć, to bi stvarno bio uspeh). To je bio poslednji povod za okršaj između mene i mm-a user posted image

clock-img

11.10.2013, 14:46

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

milicicak fizicari su poznati po njihovim bisernim izjavama user posted image A konferencije su uvek pisurija. Na ekonomskom fakultetu je po pravilu uvek bio los student onaj koji pije i izlazi a na fizici je obrnuto. Svi mi najbolji studenti sa prosekom preko devet smo cugali ko nenormalni, ma pre i posle ispita, svaki dan zimi kuvali vino (recept: 2 dl rakije, 2 dl vina, 2dl crnog caja,2 dl soka od crvene pomorandze i po ukusu dalje zacinitiuser posted image , neko bi pomislio da je recept za kuvanu rakiju)

U svakom slucaju nas kolega je ostao upamcen tom njegovom recenicom koja prikazuje apsolutnu istinu iako je sve relativnouser posted image

clock-img

11.10.2013, 14:51

clock-img

Anoniman

moj je to govorio dok je bila bas beba, kao zasto svaki put trcim kad place i kako cu je razmaziti, ali je ona uprkos tome naucila da se uspavljuje sama (kad hoce da spava nista je ne moze spreciti) i kad joj se spava sama trazi da ide u krevet i spava iskljucivo u svom krevecu (za 2 godine se desilo da prespava ukupno jednu i po noc, i to su bile posebne okolnosti).
bea, zasto ne spava dobro? moja ne spava dobro kad je muce zubi, a evo sad sam je poslednjih par noci ubacivala u vrecu i puj, puj, puj, preporodjena sam jer se vise ne budi nocu.

clock-img

11.10.2013, 14:57

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Bea sigurno ga neces razmaziti zbog jedne nociuser posted image . eto ja sam vise stava tm pa sam je ipak razmazila nocu nunanjem zbog tih njenih gasova pa sad nikako da je odviknem. Ali dobro nama je to dugo trajalo pa se "navukla" na nunanje.

Procitala sam negde (na vise mesta doduse) da ako roditelj odmah odreaguje na bebino negodovanje i ako se odaziva na potrebe deteta u pravom momentu dete ce biti poslusnije. I meni je to logicno. Ako dodjem kad joj trebam poslusace me sigurno, da ne kazem da me vec na neki nacin i slusa. Videcemo ima jos vremena. Ja sam u fazonu da cu je razmaziti silnim mazenjem i cmakanjem i paznjom koju joj posvecujem. Nekad se nas dve ceo dan igramo i mazimo (osim kad spava), pogotovo kad znam da ce mm kasno doci ili tek pred njeno kupanje. Onda ne moram da kuvam za nas dvoje vec samo za nju i svo vreme njoj posvetim. A stvarima je sigurno ne mogu razmaziti jer mi finansijska situacija to ne dozvoljavauser posted image

clock-img

11.10.2013, 14:58

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

milicicak fizicari su poznati po njihovim bisernim izjavama user posted image A konferencije su uvek pisurija. Na ekonomskom fakultetu je po pravilu uvek bio los student onaj koji pije i izlazi a na fizici je obrnuto. Svi mi najbolji studenti sa prosekom preko devet smo cugali ko nenormalni, ma pre i posle ispita, svaki dan zimi kuvali vino (recept: 2 dl rakije, 2 dl vina, 2dl crnog caja,2 dl soka od crvene pomorandze i po ukusu dalje zacinitiuser posted image , neko bi pomislio da je recept za kuvanu rakiju)

U svakom slucaju nas kolega je ostao upamcen tom njegovom recenicom koja prikazuje apsolutnu istinu iako je sve relativnouser posted image

Miso, ni biolozi nisu nista bolji user posted image
Kongrese i terene tek ne smem da komentarisem user posted image

clock-img

11.10.2013, 15:00

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

IZVORNA PORUKA: milicicak

Miso, ni biolozi nisu nista bolji user posted image
Kongrese i terene tek ne smem da komentarisem user posted image

pa mi skoro kolege user posted image . Tj prirodnjaci

clock-img

11.10.2013, 15:09

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Ljiso, ja sam duduk za fiziku user posted image al smo kolege prirodnjaci user posted image

Ja mislim da se dete ne moze razmaziti paznjom i brigom dok god mu se postave granice. Citala sam da je jako bitno dok su bebe male da se na njihovo plakanje brzo odgovara da bi stekle osecaj sigurnosti... na mami je da proceni kad treba da prestane da skace za svaku sitnicu...

clock-img

11.10.2013, 20:47

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Ljiso, koji si ti lik, dobra ti ova olfaktorna anegdota :)
Nego zene, je l vama deca direktno puzu po tepihu? Koliko cesto vi to cistite? Mi imamo neku sarenu povrsinu + baby gym preko veceg dela sobe, sve je sareno i privlacno, al ustvari nije. Jer frajer hoce da cupka tepih, da lupa po parketu, da lizne stosta, draza mu je kesa od najsarenije igracke i td. A sve ide u usta. S jedne strane ne zelim da ga sputavam i vracam , al nemoguce je drzati bas bas cisto sve sto on zeli da trpa u usta. Kako vi s tim?

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

11.10.2013, 21:29

clock-img

Vatrena

pencil-img

45

IZVORNA PORUKA: Rosita

Ljiso, koji si ti lik, dobra ti ova olfaktorna anegdota :)
Nego zene, je l vama deca direktno puzu po tepihu? Koliko cesto vi to cistite? Mi imamo neku sarenu povrsinu + baby gym preko veceg dela sobe, sve je sareno i privlacno, al ustvari nije. Jer frajer hoce da cupka tepih, da lupa po parketu, da lizne stosta, draza mu je kesa od najsarenije igracke i td. A sve ide u usta. S jedne strane ne zelim da ga sputavam i vracam , al nemoguce je drzati bas bas cisto sve sto on zeli da trpa u usta. Kako vi s tim?

Rosita nemoj dete mnogo da sputavaš kad ima potrebu da stavlja u usta,to su njihove potrebe,dovoljno je da čistiš svakodnevno i po potrebi,deca trebaju da se naviknu na malo prljavštine i prašine da razviju imunitet,i sutra ne budu imali problema.

clock-img

11.10.2013, 22:01

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Rosita pusti bebca da radi i istrazuje. Negde sam citala da je glavni uzrok Kronove bolesti prekomerna cistoca odnosno deca se ne naviknu na prljavstinu, a bolest se javlja u razvijenim zemljama cesce nego u nerazvijenim. U svakom slucaju nista ne moze biti sterilno sto kaze vatrena svaki dan pocistis i oribas i cao. Oni ce uvek lizati nesto sto ne treba da lizu. Ja sam se pomirila sa tim odavno i ne perem joj svaki put igracku ili glodalicu kad padne na pod, beton ili travu. Ali ih svako vece perem. Moja sestricina je lizala djonove od cipela, izludjivalo je moju sestru od tetke ali nije mogla da se bori s tim. A ako neko ima nove cipele to joj je bio pravi uzitak. Eno je sad ima 12 godina i nikad nije bila nesto bolesljiva. Da mm zna sta sve ova nasa lize i stavlja u usta....user posted image Ja njoj sve dam da omirisi a naravno onda ona mora i da lizne boze moj tako oni sve to lepo istrazuju. A kese suskaju pa su im zato zanimljive. Sto kaze mm ne trebaju njima igracke, napunis flasu sa kukuruzom i pasuljem i eto to igracka, skines crevo sa karburatora i eto ti igracka (moja obozava onu cevcicu sa noska da glodje). A jesce sa poda sigurno.

Jedan djak je zakasnio na moj cas jer je jeo sendvic i na kraju je usao u ucionicu sa sve sendvicem i punim ustima. naravno odmah sam ga prozvala na tablu da odgovara. I on je tako sendvic strpao u dzepuser posted image a onda mu je ispao na pod i onda ga je podigao i smazao odjednom uz recenicu Nije bilo duze od pet sekundi na podu. Ja se i dan danas salim ako ja slucajno nesto podignem sa poda i izgovorim tu recenicu.

A moja legendarna izjava za rok trajanja Its best before it doesnt mean its not good after thatuser posted image

U svakom slucaju ja se trudim da higijena bude OK. Ona je svaki dan na podu. Hrane doduse na podovima nemam jer se kod nas jede samo za stolom i to odmah i pocistim ali mojih dlaka ima kao da imam grivu a ne kosu do ramena. Plus me ova moja cesto i pocupa, nekad se i tako uspavljuje. Ladno je pre neki dan iskakila moju dlakuuser posted image

Oni treba da sticu imunitet. Nisam bas da se bace medju bolesnu decu ali nisam ni za to da budu u sterilnoj sredini

clock-img

11.10.2013, 22:19

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Naravno da treba da istrazuje, nego ja vucem neke repove iz price sa imunoglobulinima, iako mi je covek, tj. dr rekao da je to ok, pa samo iz ovih higijenskih razloga pitam. I brate, nije mi svejedno kad lize parket user posted image . Veceras sam oribala pa molim lepo, bice sutra discovery i explorer user posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

11.10.2013, 22:22

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

sto kaze moja sveki DISKAVERI (sa sve otezanjem vojvodjanskim) pa sta sve onaj na diskaveriju llize i jede nece im valjda nista biti od kucne prasineuser posted image (a kod nas sad vise nema toliko trave koliko lisca od bagrema koje se bas unosi dosta unutra).

clock-img

12.10.2013, 07:59

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Jao zene dobro jutro.ja sam danas kao zombi...mom drugu je juce bio rodjendan i kad sam uapavala ivu ostavim je sa mm i odem,trebala sam da se vratim jos pre ponoci to mi je bar bio plan medjutimbdodjoh u 2 kuci i naravno sad ne znam gde se nalazim...joooj....ali bilo mi je divno sa mojim drustvancetom...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

12.10.2013, 08:29

clock-img

big mum

pencil-img

1690

Dobar jutar žene,šta ima šta nemauser posted image

Muž otišao na posao i naravno sve nas probudio,al čovjek nema osjećaja da neko spava.Ronda ,traži,lupa vratima,mlati ključevima.Onda se opet vrati po nešto lupnu vratimauser posted image user posted image

Sinoć pravila čudo od čokolade taman se fino stvrdnuo.Klinci jedu okrajke.Nisu mogli dočekati doručak.
Evo me pijem kafu a oni su me 1000000x digli-te daj ovo,daj ono,tuku se, vrišteuser posted image

Svoje klince sam puštala i još uvjek puštam da pužu po podu i stavljaju u usta igračke ili hranu koju tamo zateknu.Ćerka je znala da iskopa stari smoki ispod ugaone i pojedeuser posted image .
Djecu treba pustiti da slobodno istraživaju i navikavaju se se na bakterije koje ih okružuju.Da bi stekli kakav takav imunitet.Jer ti možeš u svojoj kući držati sve sterilno i braniti mu/joj ali otićite kod nekog ,spustićeš djete na pod da se igra ,Ono će naravno krenuti dalje u istraživanje i šta onda.
I kad prohodaju i krenu van u park-pusti ih da istražuju.Da čaprkaju po pjesku,blatu,skaču po blatnjavim lokvicama-jednom rječju DA SE IGRAJU.
Obucite im nešto staro,ponesite presvlaku i pustite ih da uživaju i budu djeca

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

clock-img

12.10.2013, 08:52

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

IZVORNA PORUKA: Trcosava

Nisam imala pojma o tome. Problem je što ovaj moj kad vidi govance, povraća user posted image

user posted image Ne gleda! A kritikovala sam ga zbog toga. Mora da gleda i kad se obriše i kad kaki - ne daj Bože da bude enka krv (a da nisu u pitanju šuljevi), morao bi odmah kod lekara. Nisu to stvari za zezanje.

I flunked anger management! }:->

clock-img

12.10.2013, 09:17

clock-img

pocahontas

pencil-img

1775

IZVORNA PORUKA: Rosita

Naravno da treba da istrazuje, nego ja vucem neke repove iz price sa imunoglobulinima, iako mi je covek, tj. dr rekao da je to ok, pa samo iz ovih higijenskih razloga pitam. I brate, nije mi svejedno kad lize parket user posted image . Veceras sam oribala pa molim lepo, bice sutra discovery i explorer user posted image

mislim da sam bas na ovoj temi i pisala o tome kako moja beba lize parket, vrata od terase itd. i bas sam bila u panici oko higijene, ali sam se sad opustila, parket brisem sa vodom u koju stavim malo sirceta i to ne radim nuzno svaki dan.