Evo i ja da se izjadam...Meni je mleko krenulo tek 5.dan od porodjaja i nekako ga nikad nema dovoljno. Vec dva meseca jedem samo hranu koja je dobra za mleko (mada moram priznati ne jedem previse hrane, ali ne mogu stalno ni da jedem, nije mi do linije, ja sam ionako mrsava, nego jednostavno nema gde da stane), probala sam i bozu i neki glupi caj od anisa, komoraca i kima i od tog caja mi dete dobije takve grceve da sam je vodila u DZ...I sve u svemu, ona sisa ali se dohranjuje stalno. Jedino se nekad ujutru za prvo dojenje desi da samo sisa ili popije jos 10-20ml dohrane, ali posle svakog sledeceg dojenja pije od 50-90ml posle sisanja. Ne znam sta jos da radim, jako bih zelela da je dojim bar do 6.meseca, jer ide i zima, a na taj nacin ce barem malo biti zasticena od virusa i prehlada. Imate li jos neki savet, pored ovoga sto sam procitala ovde? NIsam pila pivo doduse, ali sada cu poceti da kupujem ovo bezalkoholno posto sam procitala da valja.
Inace, sto se tice pumpice imam Chiccovu, rucnu i skroz je glupa. Ja s onim prvo nisam znala kako da se izmuzam, a kad sam kao skapirala jedva izvucem 20ml iz obe dojke. Bas sam to probala kada sam taj caj popila, pa je nisam dojila popodne i uvece da bi izbacila to mleko koje je primilo caja. Eto, uspela sam da u 6h popodne izvucem 20ml iz obe, a u 9h sam uspela samo 10. Da li to znaci da je toliko mleka stvarno bilo, ili pumpica ne moze da izvuce vise, nemam pojma.
Najzalije mi od svega sto ona hoce da sisa, obozava ja kad je stavim, a posle kad joj dam flasicu prvo se gadi. Mica mala, zna sta valja.
Da napomenem da od napunjenog prvog meseca spava po celu noc, budi se tek ujutru oko 6-7h, a danju joj dajem da sisa na svakih 3 sata (osim ako se uspava, onda je ne budim, bude nekad i na 4-5h)