writing-img

RE: Trudnice (1-42 nedelje) 06/16 [chat]

clock-img

25.06.2016, 22:43

clock-img

Milena18

pencil-img

5002

Ćao ženske, evo i mene. Ceo dan sam na nogama i odmah mi se pojavili otoci oko članaka, a taman ih par dana nisam imala.
Baš puno nas će otići iz teme u julu i avgustu, a novih slabo ima. Zabušavaju ove u Crticama...
A koliko vi garderobe uzimate u onoj najmanjoj veličini? Ja nikako da skontam koliko mi treba bodića, koliko komada štramplica, benkica itd. za početak.

clock-img

25.06.2016, 22:52

clock-img

vocicana

pencil-img

12362

Milenice, za izlazak iz porodilista, ali ne znam kada i je termin, samo za tu priliku kuppi 56 velicinu, za kuci, uzmi vece stvarcice. Bodica sa kratkim rukavima jedno 3-4, sorcice ili najtanje moguce pantalonice isto toliko komada, neke carapice reda radi, nemoj uzimati zekice, ako radjas u leto, vruce je i nije ti najprakticnije. Prosetaj se do Pirocanca, iz Ks-a si, imaju super ponudu.
Peskir za kupanje, pavlovicka, pelenice, vlazne nemoj koristiti, samo bas kad moras, dobar sapun za pocetak za kupanje, kupi more gazica, zbog pupka, povidon, to je to, ostalo si vec verovatno obezbedila, dobicete puno toga.

Tri svecice upaljene jedna za drugom u noci...prva da ti vidim lice, druga da ti vidim usne, treca da ti vidim oci...
Jer smo tako u mogucnosti!!!

clock-img

25.06.2016, 23:06

clock-img

Milena18

pencil-img

5002

Hvala, Voci! Termin mi je početkom avgusta. Baš sam u Piroćancu kupila jedan bodi kratkih rukava veličine 62, oni 56 ni nemaju, ali sam se plašila da će to moći da nosi tek sa 2-3 meseca, zato nisam kupila više, rekoh da uzmem prvo ono što će mi trebati odmah (ne znam zašto sam ubeđena da će mi bebica biti sitna haha). Ali opet, leto je, možda je i bolje da joj bude malo komotnije, a i svi kažu da 56 začas prerastu.

clock-img

25.06.2016, 23:24

clock-img

marijana22

pencil-img

1689

Milena za leto su ti najpraktičniji bodići kratak rukav, njih ti treba bar 10-ak. Ako nisi sigurna ya veličinu uzmi i manje i veće pa ćeš videti već. Njih kasnije oblačiš bebi ispod majica dugih rukava. Šorcevi, suknjice, haljinice nisu praktični potrudi se da ne kupuješ. Zgodne su one letnje zeke ili kombinezoni, kako ih ko zove. Samo gledaj da imaju kopčanje između nogu. Osim ovoga kupiš nekoliko majica dugih rukava, pantalonica (bez onih stopica jer mogu duže da se nose) malo čarapica, kapica i to je to što se tiče garderobe. Kasnije možeš da dokupiš još, jer ne odgovara svima isto

clock-img

26.06.2016, 00:30

clock-img

Ella2407

pencil-img

550

Emice znam da si iz BiH ali reko u eure se svi razumiju a onako sve moras pretvarat u glavi
Hahaha
A sto se tice te odjecice,ovo gdje sam ja gledala skroz slabo imaju ono bas mAle odjecice-normalne-za napolje i tako to
Tipa majcice,pantolice,tajce
Sve vecee
To me je malo iznerviralo
Najmanje nude samo tako te benkice ,bodice itd
I jos me iznerviralo sto nude il je rozoo ili je plavooo
Pa daaajjj majke tii,da su neke neutralne boje al jook,.. I to neko sareniloo,ccc
A ja bas nekako ne volim rozuu a danas nisam imala nekog izbora user posted image

Volim što se volimo!!!

clock-img

26.06.2016, 09:23

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Ja bodića imam najviše jer će kakit malo više u početku pa će se dešavati i da prodje na sve strane,a tu je i bljuckanje.O meni njih treba najviše.
Kontam šta da danas radimo,za šetnje nisam,za bazena bi moglo biti pohladno a u kući ću se ucrvati.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

clock-img

26.06.2016, 11:10

clock-img

Ella2407

pencil-img

550

Joooj kako sam pozelila na bazenn
Toliko je sinoc bilo vruce da bih sada samo u hladnoj vodi lezalaaa ..

Volim što se volimo!!!

clock-img

26.06.2016, 11:18

clock-img

Milena18

pencil-img

5002

Dobar dan!
Devojke, hvala na informacijama, znači mi da čujem vaša iskustva, ja baš nemam mladih mama u okruženju.
Ella, ni ja ne volim roze i prešareno, a uglavnom nam prodavci to pokazuju za devojčicu. Čak i kad smo tražili kolica su nas pitali da li je za dečaka ili devojčicu, kao da to ima neke veze.

clock-img

26.06.2016, 12:57

clock-img

Ella2407

pencil-img

550

Pa daaa
I ja jucer za sta god krenem da mi se svidja-ona prodavacica mi se ubacuje i govorii pa to ti je muskoo-to uzimaju za deckee
I ett
Iznervira me haha
A nemam ni ja mladih mama,a moja mama se ne sjeca nit je to vise ista istoo haha

Volim što se volimo!!!

clock-img

26.06.2016, 22:22

clock-img

Milena18

pencil-img

5002

Auuu, pa ovde celo popodne i veče nikoga nema! Gde ste, stomačići?
Ja se upravo vratila iz šetnje, sad ću se baciti na sladoled i gledanje filma. Nešto baš loše spavam u poslednje vreme, pa mi se i ne isplati da legnem ranije, samo se vrtim u krevetu bez veze do pola noći.

clock-img

26.06.2016, 23:55

clock-img

pngpme

pencil-img

585

Milena, ni ja ne spavam nikako u poslednje vrijeme, probudim se jako rano, sa prvim zracima sunca i toplotom. Čini mi se da će mi puno lakše pasti buđenje i ustajanje oko bebe nego da je rođena zimi kada jedva kapke razdvajam kad treba da ustanem.
Što se tiče garderobe, ja sam na početku kad je zanos bio veliki oko trudnoće i svega kupila nešto veoma malo stvari ali u nekoliko veličina, nadam se da će moći da se iskoristi. Ostalo smo naslijedili od sestrine djece, tu ima svega, čak i previše čini mi se, ali za prvi period, prvih 3-6 mjeseci. Posle ćemo dokupljivati. Kad sam bila u ekstazi oko kupovine bila sam baš isfrustrirana oko toga što je sve isključivo za jedan pol. Ja bih zelene, žute, crvene stvari sa patkicama, zekama, medama-uniseks i zbog toga što planiram više djece i zbog toga što mi se ne dopada da sav ormar bude roze boje. Ipak, bilo je skoro nemoguće pronaći bilo šta uniseks.

clock-img

27.06.2016, 08:11

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Jutro stomačići user posted image
Što se tiče stvarčica lakše je na internetu naći nešto nego u prodavnicama.Ja sam Dori radije kupovala ljubičasto nego roze a sad već se može u svim bojama.

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

clock-img

27.06.2016, 11:16

clock-img

marijana22

pencil-img

1689

Dobro jutro

Imam gomilu vesa za peglanje. Opeglala sam deo i vec su mi iskocile vene, idem malo da dignem noge pa cu da nastavim.
Sto se tice garderobe sve smo manje vise pravile greske. Kupile nesto vece pa nekoliko meseci bilo veliko, ili manji broj pa bebi obukli 1-2, ili kupis nesto sto ti se svidi pa shvatis da je neprakticno i obuces bebi jednom nemojte da se zamlacujete time preterano, prosto kupite sta vam se svidi pa cete lako dokupiti jos sad ima prodavnica na svakom cosku, a i mozze da se kupuje preko neta. Ja bih savetovala buducim mamama koje zele da doje da se vise informisu o dojenju. Ne tako sto citaju forume i tudja iskustva vec da procitaju clanke pedijatara i savetnica za dojenje. koga zanima mogu mu poslati pp.

Lep dan
Kuckamoi se kasnije

clock-img

27.06.2016, 13:00

clock-img

pngpme

pencil-img

585

Kad smo kod informisanja o dojenju, ja preporučujem da se pogleda film na YT: mliječna staza-put do uspješnog dojenja. Može se naći iz djelova, sjajan je. I pored toga postoji niz informacija, ali teorija je teorija, ne znam kako ćemo za praksu :).

clock-img

27.06.2016, 13:11

clock-img

BubaBubica

pencil-img

2539

Juhu user posted image

Mi smo juče krstili muževog bratovog sina, pa smo ceo dan proveli tamo, noge su mi bile ko krofne. Sad odosmo kod svekrve, pa ću se ja vratiti da dovršim obaveze po kući. Nadam se da ste mi sve dobro, ljubim vas i kuckamo se kasnije user posted image

clock-img

27.06.2016, 14:37

clock-img

Sandricak

pencil-img

1090

Dan od mene...u subotu sam bila na Tamburica festu na Petrovaradinu i mogu vam reci da mi je bas prijalo... Marka sam poslala kod mojih pa nisam mislila na njega...u 4 ujutru dosli kzci, juce kao komirana citav dan, uvece isli po njega, a od jutros sam se skuvala ... bila u higijenskom da vadim krv za zuticu, pa urinokultura pa po liste za bolovanje... pre sat dosla kuci prokljucala sam....
Sad cu malo rucak na brzaka svekar mi je dosao sa gospojom ( to mu je druga zena, mm mama je umrla), ali kao u goste, ne hvata se nicega... user posted image
Sto se stvarcica tice ja sam uzimala 56 u prvoj kupovini kad sam sa Markom bila trudna pa je mm posle morao po 62... Maki 3710g pa mu sve bilo malecno... a posle prvog pranja se skupi... tako da cu sad uzimati 62...

,,Život guta one koji se boje!``

clock-img

27.06.2016, 18:32

clock-img

Ella2407

pencil-img

550

Dan curkee
Sinoc kasno smo dosli od mojih
Danas cijeli dan nesto nesto
Oprala sam odjecicu sto sam kupila
Jos popeglat :/

Imam osjecaj da se beba nekako poprijeko okrenula,nekako je i sa strane osjecM
I kao da je taj dio popunjen haha
Bar mislim
Vidjet cemo u cetvrtak

Frizura mi je idalje katastrofA,haha
Izgledam kao kakva tetaaa,ali sta bii sadaa..
Nasla sam neka kolicA,Bebeto Pascal ako se tako pise
Polovna al prakticno nova-nije beba htjela u kolica
Dodju svi moguci nastavcii
300 eura,pa ne znam sta da radim.. :/
Kome nije mrsko nek pogleda na netu i sta mislite?
Ili da pisem tamo u temi kolica?
Pusicaa

Volim što se volimo!!!

clock-img

28.06.2016, 09:46

clock-img

marijana22

pencil-img

1689

Dobro jutro

Ja prva na prozivci

Smorila sam se bas. Jutros gledam ono glasanje za paket za trudnice i vidim da me prestigla clanica koja se prijavila juce. Ladno ima preko 80 glasova. Ja sam vec cimala sve da glasaju za mene, a i da dobijem jos glasova presicice meuser posted image

Bas mi prija ovo zahladjenje. Sve sam otvorila da se malo rashladi stan.
Kod mene sve po starom. Zakazala pregled za sledecu nedelju. A posle toga verovatno krecem na ctg. ici cu sledece nedelje i u dz da uzmem upute da odradim sve analize i tako....

Sta ima kod vas?

clock-img

28.06.2016, 09:56

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Marijana možeš se prijaviti i sledeći mjesec,glasaćemo mi opet user posted image
Ja kašljem i kašljem,samo da mi ne krene porod,u nedelju mi stiže mama pa samo neka do tad izdrži user posted image
Ella iši nam tamo u temi kolica više će ih vidjeti i dati kakav komentar user posted image

clock-img

28.06.2016, 10:34

clock-img

Sandricak

pencil-img

1090

Jutro od mene... Ja danas poranila isla u laboratoriju da radim kks i urin, vec sam u pola 9 bila kod kuce... Osvezenje je i meni prijalo..
Ja nemam profil na fb jel mogu da glasam? ceprkala sam ali mi trazi stalno nalog na fb...

,,Život guta one koji se boje!``

clock-img

28.06.2016, 10:39

clock-img

Ella2407

pencil-img

550

Pisala sam tamo u temi kolicaa..
Ja jos lezim
Mrsko mi ustat
Al je stvarno postalo potesko se okretat s jedne na drugu stranuu
Pa jos de stomak namjesti da ne smeta,aa :/ haha

Volim što se volimo!!!

clock-img

28.06.2016, 10:40

clock-img

marijana22

pencil-img

1689

Ma znam da mogu da se ponovo prijavim, ali sam se smorila.
Nadam se da ce bar Mishmash uspeti da osvoji nagradu

Ja sam skoro celu proslu trudnocu kasljala, stomak me boleo od kaslja, znam kako je grozno. Ali sam izgurala do 4 dana pre termina. Tako da samo odmaraj. Vidi spremi neki domaci preparat, med je dobar, caj od luka

clock-img

28.06.2016, 11:19

clock-img

MishMash

pencil-img

458

Dobro jutro stomačići!

Ja sam se probudila noćas oko 1:30 i nisam mogla da zaspim, mm garant misli da sam poludela koliko sam se šetkala user posted image

Juče smo bili na pregledu, beba ima 530gr , sve ok, par lepih sličica smo dobili. Ni ova dr nije sigurna, ali misli da je bata, izgleda da ime Elsa otpada na veliku žalost mog starijeg deteta user posted image

Emice, ja svima preporučujem šerbet, dobro je za kašalj, a i zasladiš seuser posted image

I ja sam se smorila baš. Ovo sa paketom za trudnice stvarno nije fer, da će na kraju svih 5 osvojiti osobe koje nisu aktivne na rr.

"Live the life you love, love the life you live"

clock-img

28.06.2016, 11:22

clock-img

marijana22

pencil-img

1689

Mish mash i Olaf je lepo imeuser posted image user posted image user posted image

clock-img

28.06.2016, 11:40

clock-img

MishMash

pencil-img

458

I to što kažeš, sreća moja pa se još nije set_ilauser posted image user posted image user posted image

Zamalo da zaboravim- ako se neka od vas prijavila za Chicco nosiljku, šaljite pp da glasam za vasuser posted image

< Poruku je uredio MishMash -- 28.6.2016 11:41:59 >

"Live the life you love, love the life you live"