Poslednji tekstovi

Zaboravite "6-7", stigao je novi sleng, „41“!
„Mislim da ne možete razumeti `4-1` bez razumevanja `6-7`“, kaže jedan stručnjak.
Vreme sa detetom

4-godišnjak poželeo da spava u kartonskoj kutiji
Influenserka i majka troje dece Suzi Alison kaže da je to bio jedan od njenih najboljih roditeljs...
Odgoj i razvoj

. Ja sam se porodila tamo 2009. godine i moje prvo iskustvo sa osobljem tamo je bilo ovakvo kao što ga je nina 1988 opisala. Isto, otišla prvi put gore na kontrolu (inače, trudnoću sam vodila privatno), nekoliko sedmica prije porođaja, kada me tamo dočekala neka sestra Hitlerovka sa pitanjima: ko si ti, šta si ti, šta hoćeš,....Ali, evo za utjehu, na porođaju je osoblje bilo ok, mislim niko me nije sada tamo mazio, pazio, ali su bili korektni. Ja, s druge strane, nisam vrištala, psovala, itd što sam imala priliku čuti od jedne druge porodilje koja se porađala upravo u momentu kada su mene doveli u porođajnu salu
. Tako da mislim da se trudnice koji prvi put idu tamo nemaju čega plašiti ako budu slušale šta im govore i ne budu histerisale. Što se tiče sestara na 4. spratu gdje su porodilje 2 mlađe su bile super, druge 2 starije tako-tako, malo nadrndane, ali eto prošlo je i to iskustvo. Ima naravno tu još puno detalja o boravku na Parikovcu, ali da vas ne smaram sada...
sto posto istina! one cuvaju svoj posao i iskreno zale lljude u nevolji. isto mogu da kazem za servirke koje nose hranu, jako prijatne osobe u svakom pogledu, uvek spremne da ti pomognu, ne samo sto se hrane tice, nego i da ti poprave jastuk, dodaju nesto, prinesu veceru u krevet.. ja se na sestre na drugim odjelima ginekologije ne mogu zaliti, lezala sam i na konzervativi i na operativi, uglavnom su divne (ima namcora, al vecina ih je jako fina), ali za babice na porodjaju i sestre koje su mi bile dok sam lezala posle porodjaja, na zalost, ne mogu isto da kazem.
...ja bih, da sam na mjestu te trudnice, dosla u iskusenje da joj nesto jako drsko odbrusim
.