Po meni nikada nije kasno za materinstvo,ono sto je bitno jeste,da se prvo nadje prava osoba za brak(i tu su u principu nebitne godine,naravno da ne mislim na 60-70god.),i kada se oset__i pravi trenutak i spremnost za dete,e tada ga i treba roditi,e sad,naravno da se dete ne moze naruciti,ono je ipak Boziji dar,i zacece se u pravom trenutku,koliko god to nama mozda tada izgleda neostvarivo...Neke mame rode u kasnijim godinama jer ih je bioloska situacija i odredjeni problemi sprece da imaju dete ranije,ali je bitno da ga imaju,a neke zato sto zele da pre deteta ostvare neke svoje planove sto je ok...
Ja sam se mlada udala,sa 18 god,rodila sam dete sa 22god.htela sam prvo da zavrsim fakultet,pa onda da se ostavrim kao majka,ne zalim sto sam sve to jako mlada uradila,jer su mi se sve kockice sada poklopile,nasla sam posao kada je Laki napunio godinu dana,i sada mogu da mu priustim sve...
Mislim da je prednost kasnog materinstva to sto se organizam majke obnavlja,jer trudnoca oporavlja telo,hormone....i naravno vraca roditelje opet u decije radosti,detinjstvo,da kazem u mladost...
Mane:Mislim da je teze podneti nespavanje,trcanje za detetom,...i sve sto ide uz to...i naravno,treba docekati unucice.. a lakse ce biti ako budemo mladje bake...
Ali opet kazem bitno je samo da se zena ostvari kao majka,jer tu ulogu ne moze nista na ovom svetu zameniti,potisnuti....to je nesto najlepse sto jedna zena moze doziveti...po meni je cas_t biti MAJKA!
< Poruku je uredio Brana -- 16.8.2011 22:56:29 >
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!