writing-img

RE: Kasno materinstvo - prednosti i mane

clock-img

28.07.2011, 11:04

clock-img

dunja RR

pencil-img

30489

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Kad rodis svoju bebu to ce biti kao rodjendan mom detetu.  Jedva cekam da se zajedno radujemo.  Vec sam ti jednom rekla pa da te podsetim: ja sam tetka!  Uzimam pravouser posted image

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Evo meni je žao što nisam ranije rodila zbog toga što muku mučim sa endometriozom, koja se sa godinama povećava.

Iskreno tek sada, kako se bliži VTO osećam taj majčinski instikt i punu želju da se ostvarim kao majka. Nisam to osećala pre 5 godina. Nisam ni pre 2-3 (iako smo radili na bebi) ovako kao sada. Možda je sada stvarno pravo vreme za mene, navijam za sebe user posted image user posted image

Znam da mi sa 28 nigde u glavi nije bilo da želim baš sada-tada bebu. Ali svi smo različiti ...

Jaoooo user posted image se od tvoje ljubaviiiiii

Hvala tetkaaaaaa user posted image user posted image user posted image

clock-img

28.07.2011, 11:15

clock-img

tijatija

pencil-img

2590

Neznam pod sta se smatra "kasno", svaka zena je prica za sebe , neka je zrela sa 18 a neka nije ni sa 35 user posted image , ja mislim zena dok nerodi nezna dali je spremna na materinsvo ili ne .. Ja sam moju prvu rodila sa 26 mislim da nisam ni pozurila ni poranila ali zato je moja mama mene rodila sa 16 (neznam kako joj je bilo) samo znam da ja sad imam 29 a ona 45 i nama je super user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

28.07.2011, 11:53

clock-img

Anoniman

Ala napisaste za dva dana!!! user posted image Ima šta da se citira user posted image Pa redom:

IZVORNA PORUKA: Didy

Sa mnom u porodilištu je bila ženica koja se porađala sa 17 godina. Meni je malo smetalo što su svi od osoblja sa predrasudom prilazili njenoj priči i u startu je omalovažavali na neki način.

A recimo sasvim druga priča kad sam se ja porađala. Naime, moja cimerka 32 godine, ja mesec dana pred 30. rođendan i obe prvorotke - njoj su konstantno lepili etiketu "matora" prvorotka (da bi ih doktor prekorio da se kaže "starija"user posted image ), a isti dan se po treći put porodila devojka od 20 godina i to je bilo wow! user posted image Svaka njoj čast, ali po čemu su njene godine primerenije trećem porođaju, nego cimerkinih 32 prvom???

IZVORNA PORUKA: bebać
traže princa....kažu 'teško naći muškarca'....jeste teško,slažem se....ali budeš li čekala princa dobićeš konja na kraju, kojeg smo mi sve manje više dobile....

Vidim ovo su mnogi citirali user posted image , eto imam i ja mišljenje... Ja sam našla divnog momka kad sam još devojčurak bila (svega 16 godina) i trajali smo godinama i planirali budućnost (i pisala o ovom već u 40 drugih tema user posted image ), ali on nije ima razumevanja za moju želju da se školujem i zaposlim, bilo mu dugo da čeka user posted image I kako tom divnom čoveku da rađa decu kad on ne može da sačeka 5 godina da se fakultet završi? Naravno putevi su nam se razišli, i godinama posle sam bila u vezama koje su bile samo recka mog života...
Moja ideja idealnih godina majčinstva oduvek je bila 25 godina (ne znam zašto) i kad sam došla u te godine bila sam i zaposlena i samostalna i spremna fizički i želela porodicu, ali veza u kojoj sam bila..... Da sam tom dečku rodila decu jer mi je kalendarski bilo vreme, danas bi 900% bila razvedena i mizerna, bez ikakve alimentacije... A u ovako maloj sredini sa detetom naći novu ljubav i čoveka koji bi te prihvatio u paketu, velika je retkost... Ne priča se o prinčevima, već o muškarcima sa kojima možemo da se tolerišemo u većini stvari. Mm je daleko od savršenog muškarca, i srela sam ga pred kraj 27. godine, i te iste godine raskinula sam čak dve beznadežne veze, ali on je imao to "nešto" i tad sam znala da mi se možda porodica uskoro i osmehuje user posted image
I još nešto-mnoge žene sve urade u "pravo" vreme, i karijera i brak i stambeno pitanje... Sve to do 26. godine (moja drugarica) i evo sad će već 32. godine a ni nade za bebu user posted image I ko zna kad će i da li će uspeti, ali verujem da joj se tek desi u 40. to će za nju biti pravo vreme

IZVORNA PORUKA: bea83
Moja mama je ostala trudna u 19toj godini nakon par meseci zabavljanja sa mojim ocem. Odlučili su da se venčaju, mada mislim da je to više bio uticaj sredine nego stvarna želja za brakom. Njen brak se raspao posle 2,3 godine kao što je i bilo za očekivati, moj otac me više nikad nije video niti potražio ali ona od toga nije napravila dramu u mom životu.

user posted image o Bože, da li se baš toliko podudara... user posted image Samo što su moji u agoniji tog lošeg braka trajali (upravo zbog sredine) punih 17 godina. Da se moja mama pita, nikad se ne bi udala toliko mlada, pa ni zbog bebe, rodila bi sama... A da je pitate kad bi volela da je dobila prvo dete-u 25. godini user posted image Eto, možda meni odatle ova ideja!

clock-img

28.07.2011, 12:10

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

svasta sam ja ovde procitala i recicu ovo :
svoje dete sam rodila sa skoro pune 34 , sest godina pre toga sam imala spontani u sestom mesecu
ogromna trauma, kakvo pravljenje dece , kakvo roditeljstvo , prvo je bio samo strah e sad , kako su godine prolazile tako su stvari dolazile na svoje mesto i kad se zvercica rodila ja sam imala 33 , 8 a matori pune 44
i sad , treba da se stidim sto smo se u tim godinama doVatali i radili bezobrazluke koji su dozvoljeni i prikladni samo balavcima od nekih 17 - 18 - 19 user posted image
ma daj bre
i da , kad sam se poradjala bila sam najstarija u sobi i nisam osetila ni malo nelagode
i tako , ima ono deca prave decu
ali desavalo se da deda od 38 napravi strica
i taaako

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

28.07.2011, 12:25

clock-img

Anoniman

Mislim da kada si mladji imas mnogo manje strahova i oko trudnoce i oko porodjaja i bebe. Mnogo manje znaju, mane se cini mi se i interesuju a vecini se nekako i desi ili se odluce na to bez nekog velikog opterecivanja. Mozda se posle i vise bore za bilo kakvu ili kvalitetniju egzistenciju pa manje razmisljaju o SBBKBB. Njima su neke stvari sigurno lakse, na neki nacin imaju zdraviji pristup prema roditeljstvu, mislim u smislu da se ne opterecuju gomilom dilema, svakim padom deteta i slicno. Bar koliko sam ja uspela da primetim.

Sa druge strane, stariji roditelji (ja vec sad imam 35 i da nisam morala na vto bebu mi mozda rodila koju godinu ranije a licno bih volela da je ta granica i vise pomerena i da mogu jos koju godnu kasnije) su mnogo vise upucen u neke stvari oko razvoja deteta, vise polazu na to, i mislim da vise "rade" sa svojom decom. Mislim da kvalitetnije provode vreme sa njima, da su mnogo redji slucajevi da zvalave cigare sa drugaricama dok dec pilje u tv na primer. Po nekim istrazivanjima, deca starijih roditelja su obrazovanija i sl, ne mogu sad da se setim. Zato sto se tad na roditeljstvo odlucuje da bi se tome maksimalno posvetilo. . Mane svi znamo. Rizicniji su i trudnoca i porodjaj za majku i bebu, roditelji imaju mnogo vise briga i dilema, naravno da je sve teze sto si stariji raditi sve sto i klinci i pratiti njihov tempo...

U krajnjol liniji bitno je samo, bez obzira na godine, voleti svoje dete, potruditi se da se ispune sve njegove potrebe, da se predvide zelje i da se usmeri tamo gde treba. Neki to umeju kad god da rode dete, a nekima ocigledno ne pomaze nista. Mislim da je ta kvalifikacija ostala od ranije i to iz medicinskih razloga, kada je zenski organizam najoptimalniji da rodi. Mislim da su se tek od nedavno psiholozi prkljucili toj prici.

clock-img

28.07.2011, 12:30

clock-img

Dada81

pencil-img

2618

Lepo sročeno,Mišu user posted image

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

clock-img

28.07.2011, 12:33

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: MaliMis

U krajnjol liniji bitno je samo, bez obzira na godine, voleti svoje dete, potruditi se da se ispune sve njegove potrebe, da se predvide zelje i da se usmeri tamo gde treba. Neki to umeju kad god da rode dete, a nekima ocigledno ne pomaze nista.

Ovo je poenta svih 9 stranauser posted image user posted image user posted image

A sad malo sale-Mishu, tebe i Ksenu uhvatila neka crta konfuchijevstva....Zar ne znas, bre, da je ovo period kad ne treba biti pametan?user posted image

clock-img

28.07.2011, 13:14

clock-img

Anoniman

Izvini, omaklo mi se user posted image

clock-img

28.07.2011, 13:17

clock-img

Anoniman

user posted image user posted image user posted image

clock-img

28.07.2011, 13:20

clock-img

Anoniman

Izvini, omaklo mi se user posted image

Pa nemoj to vise da radisuser posted image user posted image user posted image

clock-img

28.07.2011, 14:06

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

IZVORNA PORUKA: viviana

Uz uslov da je neko zdrav, odnosno da nema problema u reproduktivnom smislu i da ima dovoljno sredstava za normalan zivot, mislim da je neodgovorno radjati decu s 40 godina jer toj deci trebaju roditelji koji mogu da ih odhrane a ne oni koje ce deca trebati da neguju sa svojih 20 godina.

Moja majka ima 61 godinu i ne treba joj nikakva nega. Baka mi je zivela do 85 i trebala joj je nega tek od 80 godina, zivela je do tada sama na selu i putovala. Al valjda to ima veze sa naslednim bolestima kapiram. A imas zene od 25 i 30 kojima treba nega...

clock-img

28.07.2011, 14:07

clock-img

Jeca*

pencil-img

8145

o koliko ja znam neenergičnih "baba" znam, a imaju po dvadeset_ i nešto godina...vuku se ko trutovi po gradu, kancelariji...energija nula!
pre bih birala da vidim majku bebe sa 40 godina nego tako neenergičnu sa 20

< Poruku je uredio Jeca* -- 28.7.2011 14:17:17 >

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

clock-img

28.07.2011, 14:13

clock-img

Anoniman

Na kraju, taj ko je situiran, moze i da plati negu. Meni je to ok. A i mojoj mami kad do toga dodje user posted image Stvarno je glup razlog praviti dete ranije da ne bi moralo da te neguje u mladosti. Valjda dete pravis zato sto si spreman da mu prizis ljubav i pomognes da otkrije sta je to zivot i svet. I da ga pustis kad za to dodje vreme da zivi kako mu je volja. I samo da se nadas da je zdravo i srecno u svom izboru. Sta vise da pozelis od toga. Dok je kod tebe, malo odvajas za njega, a malo za svoju negu kad ti zatreba user posted image

clock-img

28.07.2011, 14:41

clock-img

Olga75

pencil-img

20593

evo da napisem sta mi se cini da su prednosti kasnijeg radjanja jer mi se nekako cini da tema ide u off
govorim samo o sebi i svom detetu :
- zavrsila sam fakultet i samim tim imam posao koji je siguran ( relativno ) i dobro placen ( relativno )
-prosla sam nesto sveta , isterala kera
-naucila sam da frustracije usmerim prema stvarnom uzroku a ne prema prvom ko naidje- mozda vam se ovo cini konfuzno ali necu istuci i izderati se na dete zato sto mi je neko stao na zulj pa nisam smela nista da mu kazem nego sam pojela kaku pa kad dodjem kuci lei perje ( ovo je meni doslo sa godinama )
-draze mi je da ostanem kuci i gledam Nodija ( ne bas Nodija al' dobro , to je zvercicin izbor ) nego da odem u neki nocni provod ( i to mi je doslo sa godinama user posted image )
-mogu da ustanem u sred noci i donesem nosu bez preterano gundjanja ( potreba za snom se godinama smanjuje user posted image )
-sve u svemu , dok sam bila " mlada " studirala , izlazila , jednostavno dete ili ovo drugo bi trpelo , sad uglavnom ne trpi ( nista na ovom svetu nije savrseno pa ni ja user posted image )
sada sam finansijski obezbedjena ( koliko moze u ovo vreme osoba koja radi u drzanoj ustanovi )
a sto se tice mana :
- cini mi se da sam suvise posesivna
- ne volim da se zvercicaa igra sa drugom decom jer mi se cini da nisu dovoljno dobri za nju ( nije lepo , znam , trudim se da to potisnem )
-nervira me kad su igracke razbacane ( znam da to ide sa detetom i trudim se da to potisnem )
ima toga jos ali trenutno mi ne pada na pamet user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

28.07.2011, 15:35

clock-img

Brand new mama

pencil-img

1326

Da ti pomognem- grudi su duze vrijeme bile na mjestuuser posted image .Salim se,cure!!!! Ja sam "starija prvorotka" i stvarno mislim da bi za mene roditeljstvo sa dvadeset i nekom bilo prerano.A planiram trece i cetvrto za nekih 5 godinauser posted image . Napunim 36 i direkt posaljem muza u ludnicu

Steh auf, wenn du am Boden bist

https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU

clock-img

28.07.2011, 15:36

clock-img

valenti

pencil-img

25

evo i od mene jedno razmisljanje...s obzirom da sam sam zena sa 40 god ja moram vec da znam sta hocu i koliko mogu od zivota... ali ne znam kako je kod vas,kod mene se uvek proteze misao koliko bih htela toliko ne mogu....toliko sam zelela da postanem majka da sam zapostavila svoju profesiju i karijeru ,ali tad sam imala takve prioritete,i bilo mi je i vreme.rodila sam sa 29 god prvi purt ,,posle tri god pozelela sam i drugo dete al zelja je bila toliko jaka da zbog takve moje psihicke torture nisam mogla da ostanem trudna dve pune godine...nije bilo nikakvih organskih problema vec jednostavno nije se dalo...i kad sam digla ruke od svega zatrudnela sam .vec sam imala 34 god.medjutim ova trudnoca je bila potpuno drugacija tako da sam je odrzavala po bolnicama..nisam razmisljala vise u pravcu da prosirujem porodicu na trece dete ,bilo mi je bas onako kako sa zelela..i mogu reci da deca koja se dobiju kasnije produzavaju vek majci i podmladjuju je ,,tako sam ja sa mojom decom ostala mlada i dan danas...ne osecam niti izgledam da sam usla u 5 deceniju..uglavnom mi daju i po nekoliko godina manje....htela sam da pokusam nesto po pitanju moje profesije ali jako tesko ide..jer ja sam se sa udajom preselila u drugi grad i tako prekinula radni odnos...sad je drugacije ,nemam vise toliko sansi koje sam imala pre 10 god... s obzirom da sam jos uvek radno sposobna i ja mogu naci posao da zaradjujem za zivot ,ali se osecam isto toliko mladom i sposobnom da rodim i trece dete,,ali zelje su jedno ,mogucnosti druge,,vidim da ste uglavnom majke sa malom decom ,skoro porodjene ,uglavnom ..niste jos dosle u deo zivota kad cete biti na granici svojih zelja i mogucnosti...mozda ja mogu samo o tome da pricam,mozda je moj bioloski sat vec odzvonio,,,zato savetujem mlade majke i one koje ce da postanu da radjanje dece ne treba odlagati,,jer ipak mi ne mozemo imati decu kad hocemo,,,,deca su bozja volja ...

clock-img

28.07.2011, 15:45

clock-img

Jele

pencil-img

1863

Meni se iz ove perspektive čini da sam mogla da rodim 4-5 godina ranije, kada sam i počela da osećam potrebu da imam dete... Ali tada nisam bila sigurna da li to želim sa tadašnjim partnerom, ubrzo nakon toga sam počela da se zabavljam sa mm, to smo vukli bez razloga, u smislu odlagali roditeljstvo iz ove tačke gledišta bez razloga - voleli smo se, živeli zajedno, imali krov nad glavom i redovna primanja, bili mlađi... S godinama sam postala nervoznija, fizički nespremnija (sve me živo boli kao da imam 100 godina user posted image , fali mi nekada strpljenja, itd. Sad gledam mm i njegova leđa, operisao kičmu, bilo bi nam lakše da su deca veća... No dobro, šta je tu je, ali ako se već oseća želja, imate primanja, krov nad glavom, zdravlje, ljubav, mislim da ne treba bezrazložno odlagati.

clock-img

28.07.2011, 16:10

clock-img

Anoniman

Koliko žena je zaista, ali ZAISTA spremno za brak i decu sa 20 godina? Ne kažem da sam protiv, ali mislim da nisu spremne. Ali, ne znači da se neće snaći. Ovo pišem sagledavajući činjenicu da sam ja odrastala u devojku u malom mestu gde su curice (u moje vreme) zaista bile curice u tim godinama (15, 16), sa 18 su već došle prve ozbiljne ljubavi , ali i zanesenost, pa smo i od nekih klikeraša i bunovnika istih godina pravile svoje prinčeve i ispisivale sveske sa "Mira + Igor, forever" user posted image . To su tada bile neke jake emocije, ali ipak nezrele i neprekaljene odgovornošću i zrelošću. U nekim takvim situacijama su se devojke udale, neke od njih su imale sreću pa se super snašle sa super dečkićima, neke ne. Neke su propustile školovanje, propustile da vide sveta, i sad, nekima je zbog toga žao, nekima ne. Kako god okreneš, nema štete, majka će se snaći kako - tako, priroda je čudo, a sad da li će se u tom snalaženju pomučiti, nije bitno da li ima 20 ili 40. 

< Poruku je uredio BubaMira -- 28.7.2011 16:17:40 >

clock-img

28.07.2011, 16:21

clock-img

PoisonEve

pencil-img

4352

Sa vecinom ovih postova se potpuno slazem. Medjutim ja imam 26 god i sada sam trudna. Planirali smo to. Trenutno ne da nista nije savrseno nego je mnogo goreuser posted image Ali...
Posao kojim se bavim uvek je bio nesiguran a bavicu se njim dokle god budem mogla jer ga volim!
Ulazak u drugo stanje mi je na pocetku bio mnooogo tezak. Ali kako vreme prolazi, predivno se osecam! Materinstvo me oplemenjuje mnogo!
Ako se neko naizlazio i naziveo to sam ja i bukvalno mi nista nece nedostajati i jako sam srecna sto cu imati divnu malu porodicu i njoj zelim u potpunosti da se posvetim. Volim da gledam decje filmove i crtace i uzivacu da ih gledam sa vojom decom kada se najedemo kolaca koje prethodno spremim!
Mm mi je najbolji prijatelj i najveca podrska u zivotu i sa njim cu pregurati i one lose stvari. Prilicno sam zrelija od svojih vrsnjaka i to gledam da usmerim i na roditeljstvo.
Medjutim, slazem se sa vasim stavovima i ne mislim da su oni losi, jednostavno svaka zena je individua za sebe i prema tome treba da kroji svoj zivot.
Moja strina ima 40 god, a sa 38 je rodila prvo. Ne da joj nista ne fali-zena je opustena i jaaako mladolika. A sad imaju troje dece. tri cerkice od kojih su dve bliznakinje.

clock-img

28.07.2011, 16:34

clock-img

valenti

pencil-img

25

ja nisam bila spremna za brak i roditeljstvo ni sa 20 ni sa 25,kad sam osetila spremnost j i nasla srodnu dusu nisam odlagala ni casa...i ne kajem se sto sam mozda za neke kasno usla u sve to ipak prethodne godine ,mislim pre udaje ,su imale svoje znacenje i svoje cari...prosla sam sve ono sto sam trebala imati u tim godinama ,,,mnogo je vise razvedenih brakova gde su partneri usli jako mladi u brak,pa neizivljeni,narocito muskarci i posle se desavaju preljube ,i slicno...neverujem da muskarac sa 20 god moze biti spreman za brak i porodicu,kao ni zena ... meni sa 27 god i mm sa 30 kad smo stupili u brak i dobili dete nisu bila potrebna nikakva jurcanja po gradu,nocni izlasci,vuci malu decu,prakticno bebe na sva slavlja ,po kaficima i restoranima, po svaku cenu,da se nebi nesto propustilo..pricam to jer sam bila ocevidac takvih stvari....ipak sve u svoje vreme...i kad se oseti potreba ,spremnost i zelja...imati sve uslove za to i odlagati .je samo cisto gubljenje vremena.

clock-img

28.07.2011, 16:52

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Kad rodis svoju bebu to ce biti kao rodjendan mom detetu.  Jedva cekam da se zajedno radujemo.  Vec sam ti jednom rekla pa da te podset_im: ja sam tetka!  Uzimam pravouser posted image

Evo meni je žao što nisam ranije rodila zbog toga što muku mučim sa endometriozom, koja se sa godinama povećava.

Iskreno tek sada, kako se bliži VTO osećam taj majčinski instikt i punu želju da se ostvarim kao majka. Nisam to osećala pre 5 godina. Nisam ni pre 2-3 (iako smo radili na bebi) ovako kao sada. Možda je sada stvarno pravo vreme za mene, navijam za sebe user posted image user posted image

Znam da mi sa 28 nigde u glavi nije bilo da želim baš sada-tada bebu. Ali svi smo različiti ...

Jaoooo user posted image se od tvoje ljubaviiiiii

Hvala tetkaaaaaa user posted image user posted image user posted image

alo alo verkaa nemo'' preko reda user posted image user posted image ima jos nas TETAKA user posted image user posted image
user posted image

ja jedva cekam da nam Dunjce rodi bebu, a za to nikad nije kasno, zena koja kasnije planira/dobije dete jedino moze da sazri,u svim sferama, da ima stabilan posao, prosla je sve sto je treba da se prodje u godinama ludovanja i da na miru moze da uziva u svom detetu.
ne kazem, uzivam i ja u svojoj, prvo sam rodila sa 24 ali nisam imala posao, falilo nam je para i mozda nisam uvek imala za sve ono sto sam htela da moje dete ima. naravno za osnovne stvari je uvek bilo... ta frka oko novca, trazenja posla, stanova, svega, unosi nervozu koja se neminovno prenosi na dete... pretpostavlja se da zena koja predje 35. ima vec sredjen zivot ( stan, stalan posao itd. ) i u tom smislu je mirnija i uravnotezenija od mladih mama...

clock-img

28.07.2011, 17:10

clock-img

Lu

pencil-img

15094

U krajnjol liniji bitno je samo, bez obzira na godine, voleti svoje dete, potruditi se da se ispune sve njegove potrebe, da se predvide zelje i da se usmeri tamo gde treba. Neki to umeju kad god da rode dete, a nekima ocigledno ne pomaze nista.

user posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

28.07.2011, 17:58

clock-img

Maya21

pencil-img

2923

da ne citiram, bravo MaliMisu user posted image

clock-img

28.07.2011, 18:36

clock-img

Inica

pencil-img

3098

Joj, ovo je tako shiroka tema, i ne mozhe se globALIzovati. Evo npR ja- rodila sa 20, udala se, sad chekam drugo dETe sa 25 godina i super mi je. Pre toga sam svashta proshla, izhivela, i nishta mi Ne neDOstaje, tj ne smatram da sam propusila neshto zbog "obAVeza" prema detetU. Ja sam osecjala da sam sPremNa.
Shto se tiche braka i dece, zrelosti, i pitanja koliko cje to da traje (jer sam mozhda prerano ushla u TO)- pa nema pravila. Brakovi pucaju ne vezano za godine, godine su nebitan faktor.
A za finansijsju sPremnost- pa neko je ne dostiGNe ni do 40e. Ja smatram da vecina nas mozhe da "finansira" bar jedno dete. Naravno, ako postoji zhelja za detetoM.
Tako da- bilo kako bilo, bitno je da se ostvarite kao mama, i da to bude u zheljeno vreme.. Ne postoji savrshen trenuTak ni za shta u zhivotU, PA Chak ni za to. .

clock-img

28.07.2011, 18:51

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

Posto sam zena od nauke hehe evo malo statistickih podataka a ne samo svidja-mi-se ne-svidja-mi-se.

Evo jedno istrazivanje: prvorotke (godiste):

user posted image

klikni

Evo kod komsinica Madjarica je prosek 25.1 godina a ovde u SAD gde sam ja 24 godine.

Evo za SAD kako je raslo:

user posted image

Zene od 25-29 su ipak i dalje vecina koja radja svoje prvo dete:

user posted image

Evo pogledajte koliko procentualno kojih ima (veca povrsina - vise ih je):

user posted image

Evo ceo izvestaj: klikni

Evo jos malo pojava vezanih za proticanje vremena (ocigledni problemi kod kliknikasnijih pokusaja da se postane majka al ne samog materinstva sto je tema):

Rata pobacaja:

user posted image

Trisomy 21 - defekti (Daunov je najcesci od ove grupe):

user posted image

Za ovo klikni

Meni je ceo naslov teme ok al sve postade osudjivanje zena tinejdzerki i osudjivanje zena u trideset_im i cetrdeset_im. Ja cu ponoviti, mislim da apsolutno nije nase da komentarisemo tudje odluke, svako ima pravo da radi kad i sta hoce pa i da ima decu kad to hoce ili kad mu se to desi... I ko sto rece MaliMis, samo je ljubav i strpljenje obavezno a to nije u direktvoj korelaciji sa godinama vec sa osobom. Nego hajde malo da manje gledamo tudja posla a da radimo kako mislimo da je ok a ne uvek "sta-ce-ko-reci" i "valja-li-se-ne-valja-li-se". Opustite se i pustite druge da zive user posted image

< Poruku je uredio vukosava -- 28.7.2011 18:54:36 >