writing-img

U koje doba dana kupati bebu

clock-img

27.11.2008, 21:17

clock-img

prase

pencil-img

1107

Imam jednu koleginicu koja svog sina kupa ujutro, zato što su bukvalno ceo dan u pokretu - on spava kada mu se spava, u sedištu za kola ili kolicima, ali u krevetcu spava od ponoći kada se vrate kući odnekuda... Beba sada ima 6 meseci, a od mesec dana starosti je počela da spava celu noć (ovo pominjem jer obično povezuju da taj san posle kupanja najduže traje), tj. do 7 ujutro.

Moja jedna rođaka kupa bebu oko 7 ili pola 8 uveče i beba spava do 6-7 ujutro, a ima samo četiri meseca!!! To je moj ideal user posted image .

Mi svoju bebu kupamo oko 9 uveče (nekada čak i oko 10, ako provedemo dan kod bake) i nekada prespava noć a nekada se probudi pred zoru ili još ranije... Pošto će MM početi da radi isključivo pre podne od decembra (nadamo se), ja sam razmišljala da pomerimo to kupanje na 8, pa posle na 7... Ali me nešto strah da ćemo onda da se suočimo sa buđenjem i u 2 i u 6... To već ne bi valjalo.

Kakva su vaša iskustva? Ima li tanka ili debela veza između kupanja i spavanja? Joj, kako mi primamljivo zvuči ova druga varijanta, onda bih možda imala i neko vreme za sebe (npr. za neke vežbice za stomačne mišiće koji su strašno opušteni pa imam stomak iako mi se kilaža vratila na nivo od pre trudnoće) user posted image

clock-img

28.11.2008, 14:54

clock-img

Anoniman

Hej, pa ti si neka moja koleginica - ja sam sa 6 nedelja (Lukinih) bila ona stara. Nije tema za to, ali stomak - višak kože, ili stomak?

Ja sam Luku od početka kupala uveče. Ne znam, to mi je bilo tako normalno, bože moj, i mene je mama kupala uveče. user posted image  Nikada nisam ni razmišljala o tome. Dok je bio mlađi, prvo sam ga kupala, u 19.30, i onda je jeo u 20h, sada je obrnuto. Jede u 20h, pa ide u kadu oko 20.30-21h.

clock-img

28.11.2008, 19:35

clock-img

guppy RR

pencil-img

5437

Ja sam ih kupala uveče ... ali ne zato što bi onda "duže spavali", već zato što mi se činilo, da im pred spavanje treba neka rutina. Znači dan provedemo kako već, a onda dođe kupanje, hranjenje i spavanje. To mi se činilo važnije od "tajminga" - rutina.

clock-img

28.11.2008, 20:19

clock-img

andrijana

pencil-img

610

Mi se kupamo uvek u pola osam jer muz ide na posao u 8 sati. Kupali smo ujutru dok je dolazila babica a posle smo presli na uvece. Ne znam zasto ali bebica mi jos nije ustalila da spava celu noc. Zaspi oko 11-11.30h i probudi se uvek oko 5h. Ja se najvise nerviram sto sam se navikla da se tad budim,cujem da se meskolji po krevecu i onda ustanem i uzmem je da je nadojim. A ona nije budna a ja je uzimam. Ne znam kako da se odviknem od toga jer vec ima vise od 3 meseca.user posted image

Andrijana i Stevan
01.01.2007.

clock-img

28.11.2008, 22:56

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: andrijana

A ona nije budna a ja je uzimam.

NE  NE  NE  NE  NE  !!! NE DIRAJ BEBU DOK SE NE PROBUDI! Pa šta ako se meškolji? Garant se i ti meškoljiš!

clock-img

30.11.2008, 21:28

clock-img

Lu

pencil-img

15094

I ja mislim kao i ti guppy,da bebama odnosno djeci treba neki redoslijed,rutina,kupanje prije spavanja.
Nije bitno u koliko sati,moj npr.večera oko 19h, u 20h pranje zubića,kupanje spavanje.
Lakše je puno i bebi i mami kad se steknu neke navike,naravno postoji u početku i vrijeme prilagodbe treba se uklopiti u bebine potrebe.
Meni je logičnije kupanje prije spavanje,znači naveče,tako se i mi kupamo.

PS. Andrijana nemoj ni slučajno dizati bebu iz krevetića ako nije budna,nemoj ni kada je budna ako neplače i nije vrijeme hranjenja,ako ju navikneš neće ti biti lako,a to je bespotrebno ništa joj se neće desiti i ti to znaš,zato malo se opusti.

clock-img

30.11.2008, 22:33

clock-img

Talambuke

pencil-img

15

I ja bih volela da znam da se opustim!user posted image Mozda preterujem sa brigom o detetu,mozda bi trebalo otvoriti temu o tome,ali ja kad se odvojim od nje,stalno mislim na to sta ona radi,da li place,ima li grceva,da li je gladna iako sam je nadojila pre nego sto sam negde posla, iako se to retko desava da negde odem. Pre neki dan sam iz kupatila uletela u sobu i nisam videla Kacu na krevetu,zamalo fras da me strefi i bez razmisljanja: "Gde mi je dete?!" a svekrva je drzi u rukama. Kao i kad sam u kuhinji,mislam i umisljam da ona place!user posted image

clock-img

30.11.2008, 22:35

clock-img

andrijana

pencil-img

610

IZVORNA PORUKA: Talambuke

I ja bih volela da znam da se opustim!user posted image Mozda preterujem sa brigom o detetu,mozda bi trebalo otvoriti temu o tome,ali ja kad se odvojim od nje,stalno mislim na to sta ona radi,da li place,ima li grceva,da li je gladna iako sam je nadojila pre nego sto sam negde posla, iako se to retko desava da negde odem. Pre neki dan sam iz kupatila uletela u sobu i nisam videla Kacu na krevetu,zamalo fras da me strefi i bez razmisljanja: "Gde mi je dete?!" a svekrva je drzi u rukama. Kao i kad sam u kuhinji,mislam i umisljam da ona place!user posted image
Ups!user posted image Ovo sam bila ja!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Andrijana i Stevan
01.01.2007.

clock-img

30.11.2008, 23:27

clock-img

Anoniman

Luka ima skoro 2,5god... i ja i sada kada odem negde i ostavim ga (sa mamom, dadiljom) mislim šta li radi, i zovem da pitam dal je sve ok, i uvek jeste! UVEK JESTE! 

ps. vi, tate i mame na jednom računaru, pazite sa kog nick-a pišete! user posted image

clock-img

30.11.2008, 23:34

clock-img

Anoniman

Vidi ovo andrijana KLIK

clock-img

01.12.2008, 15:39

clock-img

andrijana

pencil-img

610

U pravu si. Ne valja sto toliko brinem.

Andrijana i Stevan
01.01.2007.

clock-img

18.10.2009, 18:20

clock-img

Pansophia

pencil-img

162

IZVORNA PORUKA: andrijana

IZVORNA PORUKA: Talambuke

Ups!user posted image Ovo sam bila ja!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ovakva sam i ja.user posted image

clock-img

03.12.2009, 13:50

clock-img

Rivana

pencil-img

3210

Od kako je Luka imao urinarnu infekciju, mi ga vise ne kupamo user posted image salim se. Ne kupamo ga u kadici ono da sedne pa da se igra u vodi, doktorka rekla da ga tusiramo nikako da sedi u vodi. E sad Luka se plasi tusa user posted image kad odemo u kupatilo na tusiranje krene vriska, komsije mislim da cuju sve user posted image Da li vi tusurate bebe, kako su se navikle na kupatilo?
Meni je jedino resenje sada lavabo drzim ga i perem ma haos!

clock-img

31.05.2010, 19:17

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Uvece pred spavanje... i polse lepo zaspe...

U porodilistu su bebe kupali ujutru pa  posle cita dan spavala a uvece zurka user posted image
Posle par dana kuci  i kupanje uvece pred spavanje,lepo smo uspostavili red....

clock-img

31.05.2010, 19:23

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Dok nam je dolazila državna patronažna kupala je ujutru. Posle mi ceo dan spava, a noću vileni, puna energije (a mi naravno neuser posted image ). A sad kad se sami kupamo, kupamo se uveče oko 20.30h. Posle spava do 2-3h. Mislim da je kupanje uveče bolje zbog uspostavljanja rutine, da zna šta sledi - noć i spavanje.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

31.05.2010, 19:26

clock-img

Dora

pencil-img

3456

Evo, negde sad u ovo vreme, dok traje Sunđer Bob, tad deca gledaju crtani. Posle crtanog oni večeraju a do tad je beba namirenauser posted image Posle beba malo zeza, neće da spava, a ja mrtva gladna ne znam gde ću i šta ću, teram decu da skupljaju igračke, kupam ih, spremam za spavanje, teram da idu da spavaju... Pa se vraćam bebi, zezam se s njom, ukakila se, ili opet traži sisu, ili samo hoće da je nosim...Tako dočekam 22-23 h i mm dođe, deca spavaju, ja tek sela da odahnem pa ću da večeram(mada sam već pregladnela) a on me gleda, gleda haos po kući pa misli u sebi "Blago njoj, ja se ubih od posla a ona sedi ispred tv-a i još se žali da je umorna, od čega je umorna, deca su divna, evo, spavaju, a kuća je u haosu...opet!" A ja mislim u sebi "Blago njemu, ceo dan nije kući, boli ga baš, dođe pa očekuje da cvrkućem...samo se šećka tamo vamo i ispija kafe"
I on i ja znamo kakvo je pravo stanje stvari i da nikom nije lako, ali u trenutku zaboravimo. Uvek mislimo da je onom drugom lakše.

clock-img

31.05.2010, 19:26

clock-img

Dora

pencil-img

3456

Uh, malo sam omašila temu, zanela sam seuser posted image

clock-img

31.05.2010, 19:28

clock-img

Dora

pencil-img

3456

ono što htedoh reći, kupam uvečeuser posted image

clock-img

31.05.2010, 19:33

clock-img

Mishica 77

pencil-img

2433

IZVORNA PORUKA: New Mom

Dok nam je dolazila državna patronažna kupala je ujutru. Posle mi ceo dan spava, a noću vileni, puna energije (a mi naravno neuser posted image ). A sad kad se sami kupamo, kupamo se uveče oko 20.30h. Posle spava do 2-3h. Mislim da je kupanje uveče bolje zbog uspostavljanja rutine, da zna šta sledi - noć i spavanje.

Isti slučaj samo što se mi kupamo kasnije.

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

clock-img

31.05.2010, 19:37

clock-img

Anoniman

Dora ti si genijeuser posted image !Ja kupam Stefana najcesce uvece,ali nekada se i ujutro probudi sam mokar,oznojan i onda ga okupam,da se ne pati ceo dan takav ulepljen...isto tako i u toku dana ako se oznoji,okupam ga...ima dugu kosu,puno se znoji,sta cu user posted image !A inace on ima svoj vecernji ritam,jer svako vece oko 19 h se sprema za spavanje,popije mlekce i gotovs user posted image i tako vec jedno 5 meseci da ne pretrujem user posted image

< Poruku je uredio Jos malo pa mamica -- 31.5.2010 19:38:10 >

clock-img

31.05.2010, 19:48

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

IZVORNA PORUKA: Mishica 77

IZVORNA PORUKA: New Mom

Isti slučaj samo što se mi kupamo kasnije.

Od prvog dana oko 9  15 min ranije ili kasnije...neko mi cak rece a sto tako kasno... mislim da joj bas prija...onda lepo pajki do 3 pa ruckanje pa do jutra!

clock-img

31.05.2010, 20:25

clock-img

Mishica 77

pencil-img

2433

Mi se kupamo oko 9 i 30h, plus minus 15 minuta. Kad posle toga klopa, ne ustaje bar do 6 i 30h.

clock-img

31.05.2010, 20:31

clock-img

mejra81

pencil-img

624

IZVORNA PORUKA: Dora

ono što htedoh reći, kupam uvečeuser posted image

Dora,svaka ti cast....Nasmeja me samo tako..
Ti si zena ZMAJ!!!!

Uspeh u zivotu je izaci na kraj sa samim sobom...

clock-img

31.05.2010, 20:32

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Mishice tako dugo ne sisa preko noci..a ja se sve bojim za moju da joj nije veliki razmak...alo mi se po njoj cini da nije... rucka u 9 pa u 3 pa ujutru u 7?

clock-img

31.05.2010, 20:34

clock-img

Mishica 77

pencil-img

2433

Mi ne sisamo. user posted image
Sama je tako rešila pre mesec dana. user posted image Mislim na spavanje. 

< Poruku je uredio Mishica 77 -- 31.5.2010 20:35:46 >