writing-img

RE: U koje doba dana kupati bebu

clock-img

12.06.2010, 15:46

clock-img

Pilence81

pencil-img

223

Moju devojcicu koja ima 34 dana kupam od 30 dana popodne i uvece zbog ovih vrucina,zao mi je kad je vidim oznojanu pa kako nama tako i njoj maloj smeta znoj i vrucina.Popodne je u kadi pod ruku malo rashladim i opkupam onako preko ruke,a uvece u kadicu i uzivamo,mnogo mi lepse i spavauser posted image

clock-img

14.06.2010, 02:25

clock-img

maslinica

pencil-img

769

IZVORNA PORUKA: Dora

.Tako dočekam 22-23 h i mm dođe, deca spavaju, ja tek sela da odahnem pa ću da večeram(mada sam već pregladnela) a on me gleda, gleda haos po kući pa misli u sebi "Blago njoj, ja se ubih od posla a ona sedi ispred tv-a i još se žali da je umorna, od čega je umorna, deca su divna, evo, spavaju, a kuća je u haosu...opet!" A ja mislim u sebi "Blago njemu, ceo dan nije kući, boli ga baš, dođe pa očekuje da cvrkućem...samo se šećka tamo vamo i ispija kafe"
I on i ja znamo kakvo je pravo stanje stvari i da nikom nije lako, ali u trenutku zaboravimo. Uvek mislimo da je onom drugom lakše.

potpisujem..isto je i u nasoj maloj zajedniciuser posted image

nego, mi se kupamo 19:15 pola 8, najkasnije, i petar i ako spava, sad se vec sam budi u to vreme i kupanje, nekad zna da zadreme pola sata pre, ali se budi, kupanjac, jos malo posiki i do ponoci, jedan spava. podojim ga iz sna, on nastavlja do nekih 4, pola 5, e tad vec voli da malo izbleji sa mamom u krevetu, nece dmah da zaspe i onda ga samo prebaci i pajki do 8, 9 kako koji dan..

a mislila sam nikad se nece ustalti:)

clock-img

14.06.2010, 06:53

clock-img

buhla

pencil-img

2564

mi se kupamo izmedju 19.30 - 20.30 u kadici... nije bas uvek fiksno, zavisi dal je pre toga spavao ili je budan. a kako su ve vrucine uzmem pa ga okupam, nekad brzinski, preko ruke u kupatilu a nekad mu napunim kadicu i on uziva.

sinoc smo dosli kasnije kuci i okupala sam ga oko 21.30 i uopste se nije kasnije budio, nego kao i do sad u 2h, tako da kod njega ne vazi da ce da prespava vreme sikenja ako se kasnije okupa!

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

clock-img

13.09.2010, 10:06

clock-img

sanja1

pencil-img

18

Moja Marija nema jos mjesec dana i uvijek sam je kupala negdje oko 19.30-20.00 casova i ona odspava cak do 02.00-03.00. Medjutim, jedno vece smo preskocili kupanje, imali smo punu kucu gostiju i mislila sam da ce mi biti lakse ako to vece preskocim kupanje a njoj nece nista smetati. Koja zabluda! Bukvalno je vristala, tresla rukicama, histerisala i apsolutno nikako nismo mogli da je smirimo do 23.00 sata kada je konacno zaspala i to jedva. Da li je moguce da tako mala beba uspostavi sebi rutinu kupanja i da joj ona toliko nedostaje?

clock-img

13.09.2010, 14:38

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Kod nas uopste nije palila ta metoda kupanje=spavanje do kasno u noc. user posted image
Tako da bi sada mogla pokusati sa ovom jutarnjom metodom, mozda mi podje za rukom user posted image Iako sam se vec pripremila psihicki da necu spavat nocu jos nekih 6mj minimum user posted image
Sada ga kupam oko 20,30h, a nocu se budi skoro na svakih sat-dva da sisa user posted image A preko dana bolje spava i jede na 3sata. I jos sam primijetila da bolje spava kad je upaljeno svjetlo user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

13.09.2010, 14:47

clock-img

caca81

pencil-img

642

Pa, on je izgleda zamenio dan za noć! Ja mislim da kupanje nema veze sa spavanjem, bar nije bilo u mom slučaju.

clock-img

13.09.2010, 18:59

clock-img

Anoniman

Kod nas kupanje ima veze sa spavanjem....Mi se kupamo oko 8-9h i posle toga je klopa i spavanje...u pochetku do 2-3 h ujutro, a sada do 5-6h bez budjenja u medjuvremenu,....od prvog dana je tako user posted image

clock-img

13.09.2010, 19:36

clock-img

Anoniman

i mi se kupamo oko 20h,onda masiranje,vezbice,dojenje i spavanje do 04-05h..i kod nas je tako skoro od samog pocetka,sto mnogo znaci user posted image
a sta vi mislite o nocnom svetlu ? ne secam se da li sam sa Akijem drzala upaljeno,sada drzim jer sam nametnula sebi brigu da ce beba da se uplasi ako se probudi u mraku,pa stalno odlazem gasenje svetla user posted image

clock-img

13.09.2010, 20:13

clock-img

Anoniman

Mi spavamo sa upaljenim svetlom...ali tek,tek malo da svetli...ali ne zbog njih...nego zbog nas da ih vidimo...zbog tog povratjanja...user posted image

clock-img

13.09.2010, 21:06

clock-img

Anoniman

Smeshkice,sigurno spavash otvorenih ochijuuser posted image

clock-img

19.11.2010, 23:29

clock-img

Anoniman

Htedoh da priupitam , isčitala sam vaše postove ...

Počela svekrva ozbiljno da sugeriše kako bebu treba kupati dva puta dnevno . Zapela žena , kao , ona je tako njeno dvoje kupala . Iako znam da većina mama kupa bebu jednom dnevno i to uglavnom uveče - reših da pitam , pre nego se pobunim : da li se beba zaista treba kupati 2 puta dnevno ? Ne mislim na vanredne situacije kada se ukaki do za vrat ili kad je + 40 , več na uobičajenu rutinu ... Ja bih zaista volela da odradim najjbolje mouće , a uverena sam da je kupanje jednom dnevno sasvim dovoljno , pogotovo za moju Ninu koja će se roditi sad kad baš zahladni ... user posted image

clock-img

19.11.2010, 23:35

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

IZVORNA PORUKA: BubaMira

da li se beba zaista treba kupati 2 puta dnevno ? Ne mislim na vanredne situacije kada se ukaki do za vrat ili kad je + 40 , več na uobičajenu rutinu ...

Stipu svekrvu sta prica user posted image Dovoljno je jednom user posted image Ma vidjeces i sama, jedino ako su bas oznojani ili ukakani ili recimo ispovracani user posted image onda moze i dva put. Mada Nina ce biti prava dama pa nece ispunjavati ni jedan od ova tri uslova user posted image

clock-img

19.11.2010, 23:45

clock-img

Anoniman

Jesi li sigurna da je dovoljno samo jednom ? Daj mi neki argument , kako ću bez argumenata pred svekrvu user posted image

clock-img

19.11.2010, 23:50

clock-img

Dada81

pencil-img

2618

Ma,jok toliko kupanje.Drugarica mi kaže,u Nemačkoj preporučuju 2 puta sedmično,zbog zaštite njihove kože,da se ne skida valjda taj zaštini sloj.Doduše,oni tamo ne stavljaju ni široko dugo,nešto kratko,ne znam ni koliko,mada to ne može da naškodi,pogotovo sad ide zima.Mi se kupamo svako veče,mada ću videti da malo proredimo.Neko veče mi je zaspao na prevaru ranije i nije se budio do 11,naravno nisam ga razbuđivala.

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

clock-img

19.11.2010, 23:51

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

E pa ne znam user posted image Da joj se koza ne istanji od precestog pranja user posted image
Koji je njezin argument za pranje dva put?user posted image

clock-img

19.11.2010, 23:55

clock-img

Dada81

pencil-img

2618

user posted image user posted image Nisam upoznata,to za dva puta

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

clock-img

20.11.2010, 00:00

clock-img

Anoniman

Ona mi je rekla nešto što mi se i učinilo logičnim : ako bebu ne budem budila celu noć (kad se ustali , valjda), ili ako se bude budila ali ne i presvlačila u toku noći - onda je treba okupati da se sve te njene nečistoće i isparenja koje je sakupila tokom noći operu , da joj koža "prodiše" . user posted image

Ali braaate , dvaaa putaaa user posted image svaki dan ...?

clock-img

20.11.2010, 00:07

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

IZVORNA PORUKA: BubaMira

Ona mi je rekla nešto što mi se i učinilo logičnim : ako bebu ne budem budila celu noć (kad se ustali , valjda), ili ako se bude budila ali ne i presvlačila u toku noći - onda je treba okupati da se sve te njene nečistoće i isparenja koje je sakupila tokom noći operu , da joj koža "prodiše" . user posted image

Mislim...beba legne okupana i mirisna. Ako se i ukaki u toku noci (moje nijedno nije kakilo nocu, mozda svega deset_ puta do sada), nije Bog zna kakva frka. Zato sluze maramice vlazne...fino se opere guza i kao nova je. Ne znam, ja ne vidim stvarno potrebu. user posted image A niti znam da iko u mojoj blizini kupa bebu dva put dnevno.

< Poruku je uredio choopa choops -- 20.11.2010 0:08:31 >

clock-img

20.11.2010, 00:10

clock-img

Anoniman

Ni ja ne znam nikog ko kupa bebu dva puta dnevno . Znači , jednom i kvit . To je to . user posted image

clock-img

20.11.2010, 11:02

clock-img

goda

pencil-img

409

Bubs Miro
pitaj svekrvu kupa li se ona 2 puta dnevno u decembru mesecu?
Ja moje dete kupam svaki dan i to ujutru,evo sada cu da je okupam. Malopre se pokakila sada se malo gica gola ispod prozora zbog vitamina D i onda sledi kupanje. Eventualno kupanje ili pranje guze još jednom u toku dana ako se toliko ukaki ili ispovraća ako ne onada ništa. Ne brišem je nikada maramicama jer jednostavno ne dopada mi se to brisanje maramicama operem joj guzu kada se ukaki.
2 puta smo se kupalai kada je bilo baš vrućo leti i to ne svaki dan,zavisi od dana koliko je toplo.
Opusti se i pusti šta svekrva priča ti radi po svom.

clock-img

20.11.2010, 11:38

clock-img

Anoniman

Važi , tako ću i uraditi , ipak sam htela da pitam , da ne ispadne da odmah odbijam njeno mišljenje , a možda je žena u pravu .

clock-img

20.11.2010, 11:48

clock-img

Anoniman

Bubouser posted image sveki je carica, da se ne upariuser posted image Pa neće u najlon kesi spavatiuser posted image

Opušteno. Ja sam Nešu prve zime, kad je imao 2-3 meseca, kupala svaki, ili svaki drugi dan. NEmaju oni od čega da se isprljaju, osim od bljuce ili kake, a to se samo malo zapere ili obriše vl. maramicama. A baš kupanje, u kadici...nema nikakve potrebe, pa bebe su čiiiiisteuser posted image

clock-img

18.10.2012, 23:45

clock-img

dunja RR

pencil-img

30489

Rasplaka me ovaj video, pogledajte :))

KLIK

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

18.10.2012, 23:49

clock-img

bice devojcica

pencil-img

468

Prelepo...user posted image

clock-img

19.10.2012, 06:33

clock-img

vukosava

pencil-img

4484

IZVORNA PORUKA: ribizla

i mi se kupamo oko 20h,onda masiranje,vezbice,dojenje i spavanje do 04-05h..i kod nas je tako skoro od samog pocetka,sto mnogo znaci user posted image
a sta vi mislite o nocnom svetlu ? ne secam se da li sam sa Akijem drzala upaljeno,sada drzim jer sam nametnula sebi brigu da ce beba da se uplasi ako se probudi u mraku,pa stalno odlazem gasenje svetla user posted image

Ja vala menjam sijalice, no frks. A svetlo nocno volim i ja, mrzim mrak totalni.