writing-img

RE: Ishrana bebe 6-9 meseci-III deo

clock-img

10.01.2013, 20:44

clock-img

branki*

pencil-img

20828

ja sam jednom pocela da dodajem po kk maslinovog ulja u slane kase,i onda sam stalno,svaki dan.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

10.01.2013, 21:04

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Pa da i ja sam tako nesto razmisljala da je ipak nova namirnica pa da i njega uvodim tri dana..mnogo sporo ide to uvodjenje novih namirnica cini mi se ,,,sad mi se sve opet prolongira ali dobro ..user posted image

clock-img

10.01.2013, 21:07

clock-img

lesica

pencil-img

12019

Ma lagano,i bez brige. Počeće sve da klopaju,jeste malo dosadno to uvodjenje,ali ništa strašno.

I da ne zaboravim,i ja sam tako uvela maslinovo ulje.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

10.01.2013, 21:09

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Jeste,cini mi se da nam je sve nesto doslo na red a nikako da postignemouser posted image ..ali dobro,polako...

clock-img

11.01.2013, 15:14

clock-img

soni

pencil-img

5581

ja u slane stavljam po malo biljnog margarina i maslinovog ulja , po preporuci ovde a i citala sam u jelovnicima za bebe...

sanchy jeste to uvodjenej dosadno, ali i do sada smo dosta uveli..ni mi ne jedemo nista puno vise od povrca..

Neko je pitao za grasak..Ja sam uvela ali sam propasirala kroz cedaljku da ljuskice ostanu u njoj, a onaj pire njoj dala...I kuvala sam normalan grasak kao za nas, pre zaprske ispasirala grasak, dodala sargarepicu i krompir koji su se kuvali isto i super je pojela..
Ali jos uvek mi brlja sa slanim obrokom..nikada ne znam kada ce sve pojesti a kada joj ne pase..

Mi koristimo jos uvek NAN 1...od 6. NAN 2

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

clock-img

11.01.2013, 16:04

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Ja ne pasiram grasak kroz cediljku ,samo ga izblendiram sa ostalim povrcem ,ima tih ljuspica ali on tako vezba zvakanje i stvarno zvacka,,takodje ostavljam bananu onako da bude par komadica sto on takodje sazvace...po ovoj mojoj knjizi ja sam vec trebala da predjem na gnjecenu hranu a ne blendiranu ali sve nesto mislim jos je rano pa tako polako vezbamo...

clock-img

11.01.2013, 16:15

clock-img

Jeca.V

pencil-img

242

Joj i mi smo vec trebali da predjemo na gnjecenu i pokusali smo.Ide nekako,zvace on,ali ima momenata kada se zetoko podgadi.I tako nekoliko dana sve do juce kada sam uzela lokalne novine i procitala kako je hitna pomoc tokom praznika spasila bebu staru 9 meseci od davljenja.bebac je aspirirao,tj udahnuo sitne komadice mesa koji su bili naseckani u supi.Ziva sam se sledila i vratila blender u opticajuser posted image Stariji mi je sa 10 meseci jeo gnjecenu hranu,toga se secam jer smo bili na moru u hotelu gde nisam ni kuvala ni nosila blender,a bio je svedski sto gde je bilo raznovrsnog barenog povrca i mesa.Valjda cu se malo opustiti po pitanju odgajanja ovog drugog deteta,sve me nesto strahuser posted image

clock-img

11.01.2013, 16:21

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Uvek postoji ta opasnost ali ona uvek postoji kada god dete krene da jede gnjecenu pa seckanu hranu jer to je novo za njega treba da nauci da zvace..ali imam primer u svojoj okolino bebe koja sa godinu i po jos uvek jede blendiranu hranu i ako joj ostave neki krupniji komadic ona ga pljune jednostavno nece da jede tako spremljenu hranu sto je po meni tek bezveze..u nekom momentu moramo se suociti i sa tim strahovima,,,ranije ili kasnije

clock-img

11.01.2013, 16:26

clock-img

Jeca.V

pencil-img

242

U pravu si Sanchy,sutra ponovo pakujem blenderuser posted image P.S.moram da primetim da u tvojim postovima ima mnogo vise pozitive od kad si postala mama,u odnosu na trudnocuuser posted image

clock-img

11.01.2013, 16:38

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Ha ha,nije nego izbegavam rasprave ali i dalje nailazim na mnostvo postova sa kojima se apsolutno ne slazem ,i tu se nista nije promenilouser posted image ...

clock-img

16.01.2013, 12:15

clock-img

soni

pencil-img

5581

hehe..sanchy ja sam to primetila :)

meni ona slabo slano prihvata, juce je jela krompir, sarg i piletinu pojela je..ali kada napravim sa drugim povrcem nece....

grasak moze da bude tezak tj te ljuskice zato sam joj davala propasiran da probam...

izbacila mi je nocno hranjenje..jede ujutro 6, nekad 7 pola 8....ali joj uvece dajem zitarice i sitija je..sta vi dajete za veceru???

clock-img

19.01.2013, 23:04

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Ja dajem Nestle kukuruz i rizu ali posto smo uveli gluten kroy 7 corn koji dajem ya dorucak kupila sam danas Nestle zitarice i keks pa sam htela njega da mu dajem za veceru jedno vece a drugo da ostavim kukuruz i rizu...medjutim i ako na kutiji pise da je od sestog meseca u sastavu pise da sadrzi mleko u prahu to je valjda ad mleko?Ili mozda nije ?Sad ne znam sta da radim??

clock-img

19.01.2013, 23:11

clock-img

soni

pencil-img

5581

ja luni dajem npr pahuljice obicne, nekad sa vocem za dorucak nestle..a za veceru isto pahuljice nestle ali pise night, ne znam da li te imaju tu... i sve sadrze ad mleko, tj prave se sa vodom...to je to mleko ne sekiraj se..

sanchy a koliko mu pravis kolicinski?? meni ona pojede pola manje cinijice, stavim nekih 4 kasike zitarica i dodam vodu...ne znam da li joj je dosta, posto ih voli a halapljiva je, pa nikada nije znala da stane

< Poruku je uredio soni -- 19.1.2013 23:14:42 >

clock-img

19.01.2013, 23:17

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

I M.jede dosta ,i za dorucak i za veceru po 180 ml i ja ih pravim sa mlekom,,ali ovde me zbunilo sto u sastav keksa fakticki ide mleko i jos je naglaseno na kutiji proizvod sadrzi gluten i mlekouser posted image a od sestog meseca su?Pa nisam pametna

clock-img

19.01.2013, 23:19

clock-img

soni

pencil-img

5581

i ja sam to pitala..kazu ako je naznacen mesec mozes da ga das tada...bas me je zbunjivalo..svi daju pa i ja...

a to 180 ml, stavis vode ili mleka??

clock-img

19.01.2013, 23:21

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Mleka,bude bas ukusnouser posted image

clock-img

20.01.2013, 10:42

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

I nisam mu dala Nestle keks jer pise da ima i secer a secer se kao ne preporucuje u ishrani bebe do prve godine,zasto onda proizvodjac na kutiji napise da je od 6 meseca?A tek onaj Keksolino,on u sebi ima i obrano mleko i nke emulgatore i secer i svasta i takodje pise od sestog meseca ,pa to je strasno...dajete li vi ove proizvode bebama?

clock-img

20.01.2013, 10:58

clock-img

Lilla

pencil-img

1289

Nemojte se previse opterecivati ako beba nece da zvace komdice u ovom periodu. Po meni je bolje pratiti njih, nego da ih silimo na nesto. Ja sam sa H bas imala poteskoca dok je bio mali, posebno oko tih komadica. Ako nije bilo skroz glatko samo bi jezikom tutnuo vani i pravio face kao da ce da povrati. I onda sam rjesila da mu dajem ono sto on voli, dok ne primjetim da je ok sa komadicima. Malo po malo, i sad jede sve sto mi jedemo, bez problema. Maloprije za uzinu je jeo sam kasikom jogurt i pahuljice, one krckave i pufnaste koje mama voli, ne neke takmo bebaste. user posted image

Samo polako i bez brige. Sve ce doci na svoje, treba im vremena da se naviknu, a prije ili kasnije hoce. Znam da kosta zivaca, ali bolje ih pustiti i dati im malo prostora nego da poslije size svaki put kad treba da jedu jer obroke povezuju sa prisilom i gadjenjem.

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

clock-img

21.01.2013, 09:43

clock-img

soni

pencil-img

5581

mi smo jutros njopali poparu sa jogurtom...sve je pojela, mada mi je brljavila i pljuvala, pa sam napravila pauzu i evo danas slistila sve,,,

nasla sam ovaj bebin jelovnik...daju za veceru sokice user posted image ..ja se sa tim ne slazem

JELOVNIK

clock-img

22.01.2013, 19:41

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

Sa koliko meseci ste uvele zumance i kako ste uvele jogurt?...sto se tice ovog jelovnika ni ja nisam uvela sokice niti cu,i umesto sest mi imamo pet obroka ,a uzina nam je vocna kasica..

< Poruku je uredio Sanchy -- 22.1.2013 19:44:26 >

clock-img

22.01.2013, 19:54

clock-img

lesica

pencil-img

12019

Sanchy,ja sam ako se dobro secam, zumance uvela sa nekih 6,5-7 meseci po savetu L lekarke i to tako sto bih skuvala jaje pa prvi dan dala cetvrtinu zumanceta razmucenog u ad mleku,pa dan pauze,pa pola,zumanceta,pa dan pauze pa 3 cetvrtine,dan pauze pa celo zumance.

A jogurt (kiselo mleko,pavlaku) sam uvela negde sa 7-7,5 tako sto sam joj kasikom davala cist jogurt,

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

22.01.2013, 20:08

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Sto se tice zumanca, ja sam po savetu pedijatra skroz drugacije od Lesice. Prvo, mesala sam ga sa povrcem - jer kad se uvede, dalje nastavlja beba da ga rucka sa povrcem, ne sa mlekom. Uglavnom, 7 dana uzastopno, prvi dan sesnaestinu, sledeci osminu pa cetvrtinu, i sve vise da bi najzad nakon nekih nedelju dana beba dobila celo zumance. Ta sesnaestina vam je toliko da provucete vlaznu kasicicu kroz izmrvljeno zumance i bukvalno koliko se zalepi za kasicicu, par mrvica, to se da prvi dan. I kad je uvedeno, od 7 dana, beba 4 dana jede meso sa povrcem a 3 dana zumance sa povrcem.
Razliciti su saveti, ok, svako neka radi kako ga savetuje pedijatar, ja sam sa oba deteta ovako i super smo prosli pa cu i malenom tako. Pozzuser posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

22.01.2013, 20:17

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

A da, u osmom mesecu, tj sa punih 7, posle mesa. Tad je doslo na red jer prvih 6 meseci nisam uvodila nista, samo dojenje. Posle zumanca, su dosle na red mlecne preradjevine, jogurt, pavlaka, mladi sir, isto u osmom mesecu.

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

22.01.2013, 21:54

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

I ja sam pocela kasno sa uvodjenjem,od petog meseca s tim sto sam postovala ono tri nedelje samo pirincane pahuljice pa tek onda povrce,,tako da smo fakticki poceli od sestog meseca ali zadovoljna sam sta smo do sada uveli e sad je doslo na red ili zumance ili jogurt ali dobro,svakako cu jedno za drugim...posto vidim da u ovom periodu moze i jedno i drugo,,,i jos nesto,pitala sam na temi kasice ali ajde moze i ovde ,vidim da neki proizvodi za decu sadrze secer a na njima pise da su od petog,sestog meseca a s obzirom da se secer ne preporucuje do prve godine da li dajete ove proizvode bebama?Kupila sam Nestle keks on sadrzi secer i pise mleko da li pod mlekom podrazumevaju kravlje ili ad s obzirom da isto pise od sestog meseca nije mi to bas najjasnije...

clock-img

22.01.2013, 22:01

clock-img

Odri Hepbern

pencil-img

1626

Da li mozete da mi objasnite kako uvodim povrce? Ja sam do sad davala , kao i Sanchy, 3 nedelje pirincane pahuljice kao i one u kombinaciji sa kukuruzom, i sad ne znam kada da krenem sa sargarepicom. Da li i dalje nastavim sa pahuljicama samo ih pomerim kasnije tokom dana a povrce oko podne pa da budu 2 nemlecna obroka ili ne?